20.8.09

Τροπολογία για απασχόληση 20.000 ανέργων στους Δήμους

Λεπτομέρειες για τον τρόπο χρηματοδότησης του προγράμματος απασχόλησης 20.000 ανέργων σε ΟΤΑ και νομικά τους πρόσωπα περιλαμβάνονται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Στο ποσό των 315 εκ ευρώ εκτιμά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι θα ανέλθει η δαπάνη για την εφαρμογή του μνημονίου «Ειδικού Συνδυασμένου Προγράμματος Απασχόλησης" που υπεγράφη τον περασμένο Ιούνιο μεταξύ του υπουργείου Απασχόλησης, του ΟΑΕΔ και της ΚΕΔΚΕ, με σκοπό τη δυνατότητα τοποθέτησης έως 20.000 ανέργων σε θέσεις εργασίας σε ΟΤΑ α’ βαθμού και σε νομικά τους πρόσωπα.

Σύμφωνα με την τροπολογία προβλέπεται ότι το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το 98% των εσόδων του φόρου ζύθου και μέρος των εσόδων των τελών διαφήμισης και ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ) που κατατίθεται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Κατά το μέρος που αφορά τον ΟΑΕΔ ο Οργανισμός θα επιχορηγεί τους ΟΤΑ α’ βαθμού και τα νομικά τους πρόσωπα με ποσό ίσου ύψους προς το επίδομα ανεργίας που ελάμβανε ο τοποθετούμενος άνεργος πριν την πρόσληψή του ή του βασικού επιδόματος ανεργίας.

Πέραν αυτού με την ίδια τροπολογία επανέρχονται σε ισχύ ως τις 30/6/2010 ευνοϊκές ρυθμίσεις για οφειλέτες των ΟΤΑ, προκειμένου να εξοφλήσουν οφειλές, τέλη κοινοχρήστων χώρων και πρόστιμα (με εξαίρεση για αυθαίρετες κατασκευές) προς τους ΟΤΑ με ευνοϊκούς όρους μειωμένα κατά 70% και χωρίς προσαυξήσεις εκπροθέσμου καταβολής.

Τέλος, κατά την ίδια τροπολογία στα νομικά πρόσωπα της Εκκλησίας που εξαιρούνται για τις προσλήψεις τους από το ΑΣΕΠ περιλαμβάνεται και το Πανελλήνιο Ιδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου