22.8.09

Πλήθος πιστών απ' όλη την Ελλάδα στη Νέα Μηχανιώνα για τη γιορτή της Παναγίας Φανερωμένης

Πλήθος κόσμου, απ' όλη την Ελλάδα, αναμένεται και φέτος να συρρεύσει στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, για να προσκυνήσει τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης, με αφορμή τη γιορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως (Εννιάμερα) της Θεοτόκου, στις 23 Αυγούστου.

Η εικόνα, που σύμφωνα με μαρτυρίες είναι θαυματουργή, συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία του τόπου, αφού έφτασε στη Νέα Μηχανιώνα μετά τη Μικρασιατική καταστροφή «συνταξιδεύοντας» με τους ξεριζωμένους Μηχανιώτες της Κυζικινής χερσονήσου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και θα ακολουθήσει η περιφορά της ιερής εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης, γνωστής ως Μηχανιώτισσας, ενώ την Κυριακή, ανήμερα της γιορτής, θα γίνει Θεία Λειτουργία και Δοξολογία.

Στο μεταξύ, αυξημένη κίνηση παρατηρείται στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, καθώς πολλοί πιστοί από τη Βόρεια Ελλάδα καταφθάνουν στο γραφικό ψαροχώρι, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου.

Σήμερα αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση και η τροχαία Θέρμης συνιστά στους οδηγούς να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να φορούν ζώνη ασφαλείας και να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου