15.8.09

« Φωτιά και λαύρα » η αμόλυβδη

Χωρίς η Μεσσηνία να περιλαμβάνεται στις πιο ακριβές περιοχές της χώρας σε ό,τι αφορά τα καύσιμα, όπως είναι η Κρήτη ή τα νησιά του Ιονίου Πελάγους, εξακολουθεί να συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον ακριβών περιοχών. Ή τιμή της αμόλυβδης έχει πετάξει έως και το 1.25 ευρώ το λίτρο, δηλαδή 0,151 ευρώ (ή 51,45 δραχμές) περισσότερα το λίτρο απ’ το μέσο πανελλαδικό μέσο όρο.

Ο μέσος όρος της λιανικής τιμής πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης (95 οκτανίων 10 ppm), με βάση δειγματοληψία με καταγραφή τιμών σε 2.300 περίπου πρατήρια σε όλη την Ελλάδα, διαμορφώθηκε την Παρασκευή στα 1,099 ευρώ ανά λίτρο, σημειώνοντας άνοδο 2,42% συγκριτικά με το μέσο όρο της προηγούμενης Παρασκευής, που ήταν 1,073 ευρώ ανά λίτρο. Σε σχέση με το μέσο όρο των τεσσάρων τελευταίων εβδομάδων, στις τιμές λιανικής πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης σημειώθηκε άνοδος 0,040 ευρώ ανά λίτρο, ή ποσοστό 3,78%.

Σε σχέση με τις τιμές των καυσίμων και τις μεγάλες αποκλίσεις που παρατηρούνται από περιοχή σε περιοχή, το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ) θα συνεχίσουν συστηματικά τους ελέγχους υγρών καυσίμων καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μέχρι σήμερα, σε ό,τι αφορά ελέγχους εκτός Αθηνών από τα ΚΕΔΑΚ διενεργήθηκαν έλεγχοι σε όλους τους νομούς της Κρήτης, στη Ρόδο και την Κω, ενώ ανάλογα προγραμματίζονται αποστολές και σε άλλα νησιά ή τουριστικές περιοχές, όπου δεν αποκλείεται να διενεργήσουν και κοινές αποστολές με την ΥΠ.Ε.Ε. (πρώην ΣΔΟΕ).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου