22.8.09

Αυξήσεις –φωτιά στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων

Από αύξηση σε αύξηση πηγαίνουν τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από τον Ιούνιο μέχρι και τον Αύγουστο, οι ασφαλιστικές εταιρείες προχώρησαν σε νέες αυξήσεις που μεσοσταθμικά φτάνουν το διόλου ευκαταφρόνητο 10%!

Ως αιτιολογία προβάλλουν το γεγονός ότι από την 1η Ιουνίου άρχισε να εφαρμόζεται η κοινοτική οδηγία που αυξάνει τα κατώτατα όρια ασφαλιστικών καλύψεων και άρα από κάπου θα έπρεπε να... βγάζουν τα σπασμένα. Από τις αρχές του καλοκαιριού, τα ελάχιστα ποσά της ασφαλιστικής κάλυψης αναπροσαρμόστηκαν στα 500.000 ευρώ ανά θύμα σε περίπτωση σωματικής βλάβης και στα 500.000 ευρώ ανά ατύχημα σε περίπτωση υλικής ζημίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και τον Ιούνιο, το ποσό της ασφαλιστικής αποζημίωσης για σωματικές βλάβες περιοριζόταν στα 500.000 ευρώ ανά ατύχημα, ανεξάρτητα δηλαδή από τον αριθμό των θυμάτων του ατυχήματος και στα 100.000 ευρώ για υλικές ζημίες.

Στις εταιρείες που έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις των ασφαλίστρων από την 1η Ιουνίου συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η Υδρόγειος, η Ευρωπαϊκή Πρόνοια, η Interasco, η Ασπίς Πρόνοια, η Commercial Value, η General Union και η General Trust (Γενική Ενωση και Γενική Πίστη). Δυστυχώς, για όλους όσοι κατέχουν αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα έπεται συνέχεια καθώς σχεδιάζεται μία ακόμη αύξηση της τάξης του 10%, στις αρχές του επόμενου έτους, ενώ ήδη είχαν αυξηθεί 10% μόλις μπήκε το 2009. Αρα συνολικά μιλάμε για μια αύξηση γύρω στο 30% από τις αρχές του 2009 έως τις αρχές του 2010! Σύμφωνα με κοινοτική οδηγία, τα ελάχιστα ποσά της υποχρεωτικής ασφάλισης θα αναπροσαρμοστούν εκ νέου από 1ης Ιανουαρίου 2011.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου