12.8.09

Δόθηκε στην κυκλοφορία η νέα σήραγγα Αρτεμισίου.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς επιθεώρησε τις εργασίες αναβάθμισης του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη και το νέο κλάδο της σήραγγας Αρτεμισίου, τον οποίο έδωσε στην κυκλοφορία.

Στην σήραγγα υποδέχτηκαν τον υπουργό οι νομάρχες και βουλευτές των πέντε νομών της περιφέρειας Πελοποννήσου οι οποίοι μαζί με τον υπουργό περπάτησαν το νέο κλάδο της σήραγγας και σε πανηγυρικό κλίμα τον έδωσαν σε κυκλοφορία.

Όπως εξήγησε ο κ. Σουφλιάς, μέχρι τέλος Αυγούστου θα λειτουργούν και οι δύο σήραγγες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κυκλοφοριακός φόρτος. Στην συνέχεια, από τα τέλη Αυγούστου και για δυο μήνες, η κυκλοφορία θα γίνεται μόνο από την νέα σήραγγα και θα κλείσει η παλαιά προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες αναβάθμισης. «Η παλαιά σήραγγα δεν πληρούσε τους κανόνες ασφαλείας θα αναβαθμιστεί κατασκευαστικά και από το Νοέμβριο θα λειτουργούν κανονικά και οι δύο σήραγγες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σουφλιάς.

Σε δηλώσεις που έκανε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανέφερε ότι «παραδίδουμε σήμερα την νέα σήραγγα Αρτεμισίου που αποτελούσε σύμβολο για την Πελοπόννησο. Σύμβολο αλλαγής εποχής και προοπτικής ανάπτυξης για της Πελοποννήσου. Η νέα σήραγγα Αρτεμισίου αποτελεί κομμάτι του αυτοκινητοδρόμου που κατασκευάζεται, Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα - Σπάρτη κι είναι ένας από τους πέντε δρόμους ανάπτυξης που κατασκευάζουμε και τους ονομάσαμε δρόμους ανάπτυξης γιατί με την κατασκευή τους θα αλλάξει η Ελλάδα. Θα αλλάξει η προοπτική ανάπτυξης πάρα πολλών περιοχών κι ολόκληρης της Ελλάδας».

Ο υπουργός είπε ότι οι πέντε δρόμοι ανάπτυξης που κατασκευάζονται είναι συνολικά 1.417 χιλιόμετρα και το κόστος φτάνει τα 9 δισ ευρώ, εκ των οποίων τα 6 δισ ευρώ είναι ιδιωτικά κεφάλαια.

Για τον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα - Σπάρτη ανέφερε ότι συνολικά είναι 205 χιλιομέτρων, τα 123 χιλιόμετρα είναι νέος δρόμος ευρωπαϊκών προδιαγραφών και στα 82 χιλιόμετρα μεταξύ Κορίνθου - Τρίπολης γίνεται λειτουργική αναβάθμιση σ’ ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο με λωρίδα εκτάκτου ανάγκης και «με τον άλλο αυτοκινητόδρομο που κατασκευάζεται στην Πελοπόννησο Κόρινθο - Πάτρα - Πύργο που συναντάται με αυτό τον δρόμο προς Καλαμάτα στην Τσακώνα, αποτελούν ένα πλέγμα σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων και είμαι σίγουρος ότι πραγματικά θα πολλαπλασιάσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης σε πάρα πολλές περιοχές της Πελοποννήσου και πραγματικά θα δημιουργήσουν μια καινούργια ελπιδοφόρα κατάσταση σε όλη την Πελοπόννησο».

Ο κ. Σουφλιάς σημείωσε ότι η νέα σήραγγα Αρτεμισίου είναι 1.400 μέτρα μήκος και κατασκευάστηκε 6 μήνες νωρίτερα αφού σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα ήταν έτοιμη το Μάρτιο του 2010, γι’ αυτό και συνεχάρη την κατασκευάστρια κοινοπραξία Μορέας «για την ταχύτητα και την ποιότητα που κατασκευάζει τον δρόμο».

Επεσήμανε επίσης ότι το τμήμα Κόρινθος - Τρίπολη μαζί με τις νέες σήραγγες Νεοχωρίου θα δοθούν στην κυκλοφορία το Μάρτιο του 2010 και λίγο μετά η παράκαμψη Σπαθοβουνίου και η νέα σήραγγα Στέρνας. Το τμήμα Κόρινθος - Τρίπολη - Λεύκτρο θα παραδοθεί σταδιακά ως το Μάρτιο του 2010. τον Αύγουστο του 2011 θα είναι έτοιμος ο δρόμος ως την Καλαμάτα κι ένα χρόνο μετά τον Αύγουστο του 2012 θα είναι έτοιμος ο δρόμος ως την Σπάρτη.-

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου