26.8.09

Τους ..έφαγε « η μπόχα » στην Βέργα και στην Μικρή Μαντίνεια

Υπομονή μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου πρέπει να κάνουν κάτοικοι και επισκέπτες στην Βέργα και στην Μικρή Μαντίνεια αφού τότε θα έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον Δήμο Καλαμάτας ο αγωγός λυμάτων στις συγκεκριμμένες περιοχές η Θέση του Δήμου απέναντι στην …Μπόχα αναλυτικά «Είναι γνωστό, το πρόβλημα των οσμών που προέρχονται από τα αντλιοστάσια του Aγωγού λυμάτων στη Bέργα και τη Μικρή Μαντίνεια. Χθες, πραγματοποιήθηκε αυτοψία από εκπρόσωπο του αναδόχου και στελέχη της ΔΕΥΑΚ.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, η οποία έδωσε τα παρακάτω συμπεράσματα:

Α. ΑΙΤΙΕΣ

Οι συνδέσεις είναι λίγες, με αποτέλεσμα να μην εξαερίζεται επαρκώς το δίκτυο, αλλά και να μην υπάρχει η αναγκαία ροή των λυμάτων. Εξαέρωση των αντλιοστασίων και του δικτύου από τα καπάκια των φρεατίων επίσκεψης και από τις σωληνώσεις των καλωδίων των αντλιοστασίων. Δεν έχει λειτουργήσει πλήρως το σύστημα απόσμησης των αντλιοστασίων.

Β. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ Πρέπει να γίνουν άμεσα όλες οι συνδέσεις ,ώστε να υπάρχει ο αναγκαίος εξαερισμός και ομαλή ροή των λυμάτων. Πρέπει να λειτουργήσει πλήρως το σύστημα απόσμησης των αντλιοστασίων, με σωστά φίλτρα και σωλήνες εξαερισμού. Πρέπει να ολοκληρωθεί η αεροστεγής σφράγιση των καπακιών των φρεατίων επίσκεψης και των σωληνώσεων των καλωδίων. Πρέπει να αντιμετωπισθούν ζητήματα που συνδέονται με την επικοινωνία των αντλιοστασίων του συστήματος.Το έργο δεν έχει παραληφθεί

Μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου ο ανάδοχος δεσμεύθηκε ότι θα έχει «κλείσει» εκκρεμότητες και θα έχει ολοκληρώσει όλες τις δοκιμές και τις ρυθμίσεις του.»

...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου