14.8.09

ΠΑΣΟΚ – Επιστροφή ΕΦΚ στο πετρέλαιο για τους αγρότες

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Έξαρχος, σχετικά με την καθυστέρηση επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο στους αγρότες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ύστερα από σχετική Ερώτησή μας στη Βουλή, η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι η επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο από το 2009 θα δίνεται μέσα στο πρώτο δίμηνο κάθε έτους, υπόσχεση που δεν τήρησε.

Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση άλλα λέει και άλλα κάνει επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο την αναξιοπιστία της.

Την προχειρότητα της κυβερνητικής λειτουργίας και τις διαφωνίες μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων δεν μπορεί να την πληρώνουν οι αγρότες που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση λόγω της μεγάλης ακρίβειας σε όλα τα αγροτικά εφόδια και των χαμηλών τιμών των προϊόντων και περιμένουν τα ποσά της επιστροφής φόρου για να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε κατεπείγουσες οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Επιτέλους, το «σήριαλ» για την επιστροφή φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο που παίζεται από διάφορους κυβερνητικούς παράγοντες πρέπει να τελειώσει.

Η υπομονή των αγροτών έχει εξαντληθεί…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου