14.8.09

Τριήμερο εκδηλώσεων στη Ζάτουνα αφιέρωμα στο Μ Θεοδωράκη και το Γ Ρίτσο

Συνεχίζοντας την πολύπλευρη πολιτιστική δράση του το Μουσείο Μίκης Θεοδωράκης στη Ζάτουνα Γορτυνίας, διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στον ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσο, για τα 100 χρόνια από την γέννησή του, το έργο του οποίου είναι συνυφασμένο με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν 20, 21 και 22 Αυγούστου στον αύλειο χώρο του Μουσείου Μίκης Θεοδωράκης στη Ζάτουνα με ώρα έναρξης στις 8:30 το βράδυ.

Την Πέμπτη 20.8 η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσίαση σπάνιων οπτικοακουστικών ντοκουμέντων για τον ποιητή, απαγγελία ποιημάτων από τον ηθοποιό Δημήτρη Καταλειφό, χορογραφία της Νανάς Κανδύλη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κατωμέρη.

Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης η Διεθνής Αρκαδική Εταιρεία θα ανακηρύξει επίτιμο μέλος της τον μεγάλο δημιουργό Μίκη Θεοδωράκη, γιατί "εκφράζει την αρμονία και τις ανθρωπιστικές αξίες ως σύγχρονος συνεχιστής του Αρκαδικού Ιδεώδους".

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου η παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου θα συνοδέψει τον Αντώνη Καλογιάννη σε τραγούδια, τα περισσότερα εκ των οποίων εμπνεύστηκε ο Μίκης Θεοδωράκης εξόριστος στη Ζάτουνα.

Το Σάββατο 22.8 σε μια και μόνη εμφάνιση στην Ελλάδα ο ενορχηστρωτής και παραγωγός του Μ. Θεοδωράκη Henning Schmiedt, θα συνοδέψει την Μαρία Φαραντούρη στο πιάνο σε τραγούδια του Γιάννη Ρίτσου και των άλλων ποιητών που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου