30.9.09

Νέα Γρίπη – Κλείνουν για 7 ημέρες το Αμερικάνικο κολλέγιο και το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας !!!


Μετά από πρόταση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, αποφάσισε την παύση λειτουργίας του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος και του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών για 7 ημέρες από αύριο 1 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με το έγγραφο του ΕΚΕΠΥ που εστάλη στο Νομάρχη Αθηνών, στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος παρουσιάστηκαν 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα με τον ιό της γρίπης Α(Η1Ν1), ενώ απουσιάζουν 53 μαθητές με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.
Στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών παρουσιάστηκαν πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα με τον ιό της γρίπης Α(Η1Ν1), ενώ 42 μαθητές απουσιάζουν με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.

Ο Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός δήλωσε: «Αποφάσισα το κλείσιμο των συγκεκριμένων σχολείων μετά από πρόταση του Υπουργείου Υγείας. Δεν χρειάζεται να δημιουργούμε κανένα κλίμα πανικού. Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες αποφάσεις και για άλλα σχολεία. Αυτό που χρειάζεται είναι το Υπουργείο Υγείας να φροντίσει έγκαιρα για την στελέχωση των κέντρων εμβολιασμού της Νομαρχίας Αθηνών με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όταν σε δεύτερη φάση ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί. Τα σχέδια υπάρχουν και δεν πρέπει να μείνουν στα χαρτιά».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου