10.9.09

Αρχαιολόγος είχε μετατρέψει το σπίτι της σε ….Μουσείο

Δεκάδες αρχαία αντικείμενα, κυρίως διάφορα μικρά όστρακα, ένα νόμισμα και τμήματα οστών, βρέθηκαν στην κατοχή μιας 36χρονης αρχαιολόγου από τον Πύργο. Η ίδια μάλιστα για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους, μετέβη οικειοθελώς στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, όπου παρέδωσε μέρος των αρχαίων αντικειμένων, ενώ σε έλεγχο που έγινε στο σπίτι της βρέθηκαν και τα υπόλοιπα. Η αρχαιολόγος που συνελήφθη, αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερη και αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Δεκάδες ευρήματα

Εκπληκτοι οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, είδαν το βράδυ της Κυριακής να φτάνει στην υπηρεσία η 36χρονη αρχαιολόγος και να τους παραδίδει διάφορα αρχαία αντικείμενα. Συγκεκριμένα, παρέδωσε 17 μικρά όστρακα κυρίως μελαμφαφούς κεραμικής, κλασσικών ελληνιστικών χρόνων, 4ου και 3ου αιώνα π.Χ., ένα πήλινο πλακίδιο ανάγλυφο συγκολλημένο από επτά κομμάτια, από το οποίο λείπει η άνω δεξιά γωνία του και φέρει οπή ανάρτησης και στην πρόσθια επιφάνεια ανάγλυφη παράσταση όπου απεικονίζονται δύο ανδρικές και μια γυναικεία μορφή.
Ακόμα ένα τμήμα πλακιδίου με ανάγλυφη παράταση που διατηρείται τμήμα μορφής με σηκωμένα χέρια, τρία όστρακα από μεγάλα αγγεία και ένα τμήμα ακατέργαστου σιδήρου. Η αρχαιολόγος δήλωσε στην Αστυνομία ότι τα παραπάνω τα βρήκε στο Κατάκολο και την Αρχαία Ήλιδα πριν από δύο χρόνια περίπου.
Οι άνδρες της Ασφάλειας έκαναν νομότυπη έρευνα στο σπίτι της 36χρονης και βρήκαν ακόμα 128 διάφορα όστρακα, πέντε θραύσματα οστών ζώων και ένα χάλκινο νόμισμα.
ww.protinews.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου