4.9.09

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης – Ανοίγει αύριο η αυλαία


Με τη συμμετοχή 915 εκθετών από 35 χώρες, με 15 επίσημες κρατικές συμμετοχές, 13 εκθεσιακά αφιερώματα - εκ των οποίων τα δύο νέα - με τιμώμενη χώρα την Ινδία και με δύο κορυφαία Διεθνή Συνέδρια - για τις Επενδύσεις και το Real Estate - ανοίγει αύριο τις πύλες της η 74η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, στην 74η ΔΕΘ συμμετέχουν συνολικά 915 εκθέτες, έναντι 975 στην περσινή διοργάνωση, εκ των οποίων οι ξένες συμμετοχές είναι 247, προερχόμενοι από 35 χώρες και συγκεκριμένα από Ινδία, Αίγυπτο, Πακιστάν, Ιταλία, Γαλλία, Ουγγαρία, Κουβέιτ, Τουρκία, Κύπρο, Λιβύη, Βραζιλία, Σερβία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Ινδονησία, Συρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Σιγκαπούρη, Βέλγιο, Ελβετία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Κίνα, Κορέα, Σουηδία, Τσεχία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Εσθονία, Κροατία, Αυστρία, Αλβανία, Νορβηγία και Ιαπωνία, ενώ με επίσημη κρατική συμμετοχή δίνουν το «παρών» 15 Χώρες και συγκεκριμένα οι: Ινδία, Αίγυπτος, Πακιστάν, Ιταλία, Γαλλία, Ουγγαρία, Κουβέιτ, Τουρκία, Κύπρος, Λιβύη, Βραζιλία, Σερβία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Ινδονησία, και Συρία.
Η φετινή, 74η ΔΕΘ, αρθρώνεται σε 13 επιμέρους Εκθεσιακά Αφιερώματα, εκ των οποίων τα δύο είναι νέα και ιδιαίτερα ελκυστικά, καθώς αφορούν στο Παιδί και στη Γεύση (Εκθεσιακά Αφιερώματα «KID & FUN» και «TASTELAND») και πλαισιώνεται από πολλές και σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις, επιχειρηματικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, μεταξύ των οποίων τα δύο κορυφαία Διεθνή Συνέδρια για τις Επενδύσεις (5 ο BusinessForum) και το RealEstate.
 Άλλη μία καινοτομία της φετινής διοργάνωσης είναι η ανάδειξη και βράβευση των επιχειρήσεων που διακρίνονται για τον επενδυτικό και εξαγωγικό δυναμισμό τους καθώς και για τους ρυθμούς ανάπτυξής τους (Export & InvestmentLeaders και Diamonds Β.Ελλάδας), σε μία ειδική εκδήλωση, ακροτελεύτια του 5ου BusinessForum της ΔΕΘ, του νέου αυτού θεσμού που σηματοδοτεί τον επιχειρηματικό χαρακτήρα της Έκθεσης και φέτος έχει θέμα τις Επενδύσεις.
Από τη φετινή διοργάνωση εντάσσονται, επίσης, στην ΔΕΘ δύο νέοι θεσμοί: του «Τιμώμενου Νομού» - που φέτος είναι η Χίος – και της «Τιμώμενης Πόλης», που φέτος αντίστοιχα είναι η Λάρισα, με εκτεταμένη προβολή της παραγωγικής δραστηριότητας και του πολιτιστικού πλούτου των δύο περιοχών.
Όλα αυτά βεβαίως με τη μεγάλη υποστήριξη του Μέγα Χορηγού της 74 ης ΔΕΘ, του ΟΠΑΠ που συνεχίζει και φέτος τη μεγάλη προσφορά του στη μεγαλύτερη Γενική Έκθεση της χώρας, και με καινοτόμες υπηρεσίες υψηλής αποδοτικότητας όπως το πρόγραμμα προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων EXPOPARTENARIAT, η ηλεκτρονική αγορά AFTEREXPOMARKET, οι ευκαιρίες επιπλέον προβολής των εκθετών μέσω του EXTRAPROMOMANUAL σε έντυπα, ηλεκτρονικά μέσα και indoor διαφήμιση που προσφέρει η HELEXPO στους εκθέτες και επισκέπτες της ΔΕΘ και όλων των Εκθέσεων που διοργανώνει.
Συνολικά 90 Επιχειρηματίες από 14 χώρες (Αίγυπτος, Βουλγαρία, Ινδία, Ιορδανία, Ν. Κορέα, Νεπάλ, Νιγηρία, Πακιστάν, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία, Η.Π.Α., Ελλάδα & Κύπρο) έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Πρόγραμμα Προκαθορισμένων Συναντήσεων Expopartenariat της Helexpo. Οι συναντήσεις θα διεξαχθούν στο Σ.Κ. «Ιωάννης Βελλίδης» την Τρίτη 8.09.09, ώρες 16.00 – 19.00, καθώς και στα stands των επενδυτικών οργανισμών από τη Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Λιβύη, Ινδονησία, Κύπρο & Ουγγαρία, καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της 74ης Δ.Ε.Θ. Οι επιχειρηματίες θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να συναντήσουν τους συμμετέχοντες στο 5ο Business Forum, συνέδρους και ομιλητές και να αναπτύξουν μεταξύ τους προτάσεις επενδύσεων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου