24.9.09

Προτομή του Λεωνίδα θα στηθεί στη Μελβούρνη !!!


Λακωνικό Φεστιβάλ θα γίνει το Νοέμβριο στη Μελβούρνη με την αναθέρμανση και ανανέωση της αδελφοποίησης των Δήμων Σπάρτης και Μόρλαντ.
Η αδελφοποίηση είχε γίνει με τον παλαιό Δήμο Μπρούνσγουικ. Η νέα πορεία της αδελφοποίησης εγκαινιάζεται στο Φεστιβάλ με την έλευση και τοποθέτηση της προτομής του Λεωνίδα της Σπάρτης στο Σπάρτα Πλέις του Μπρούνσγουικ.
Και οι δύο Δήμοι φιλοδοξούν το σημείο αυτό της κεντρικής οδού, Σίδνεϊ ρόουντ, να γίνει σημείο έλξης ελληνικών καταστημάτων, αλλά και πόλος συγκέντρωσης και επαφής όλων των Ελλήνων των βορείων προαστίων της Μελβούρνης.
Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Λεωνίδα θα γίνουν την Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009, από τον Έλληνα δήμαρχο Μόρλαντ, κ. Λάμπρο Ταπεινό και τον αντιδήμαρχο Σπάρτης, κ. Παρασκευά Καλομοίρη, παρουσία του νομάρχη Λακωνίας κ. Κωνσταντίνου Φούρκα και των τοπικών αυστραλιανών και ελληνικών Αρχών.
Παράλληλα ο κ. Σαράντος Καργάκος,

φιλόλογος-ιστορικός και συγγραφέας λακωνικής καταγωγής και κάτοικος Αθηνών, είναι καλεσμένος της Παλλακωνικής Αδελφότητος και θα ομιλήσει για τη θυσία του Λεωνίδα και των τριακοσίων στην μάχη των Θερμοπυλών, και για τη διαδρομή της Σπάρτης δια μέσω των αιώνων, την ημέρα των αποκαλυπτηρίων.
Την προσεχή Κυριακή η Παλλακωνική Αδελφότητα της Μελβούρνης, που πρωτοστατεί στις ανωτέρω πρωτοβουλίες, οργανώνει σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς της ομογένειας εκδήλωση για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Γιάννη Ρίτσου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου