24.9.09

Πήρε το ντουφέκι για τα …σκουπίδια !!!


Δυσάρεστες προεκτάσεις λαμβάνει το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών στο δήμο Πύργου. Το τελευταίο, και παρ' ολίγον τραγικό περιστατικό, έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης, όταν ένας 67χρονος αγρότης από την περιοχή Ροφιά της ηλειακής πρωτεύουσας, μετέβη στη θέση «Ποτόκι» Κολιρίου και πυροβόλησε πέντε φορές έξω από το χώρο που πρόκειται να λειτουργήσει ο δεματοποιητής των απορριμμάτων, εκεί που επιτηρούσε ένας 50χρονος συνταξιούχος αστυνομικός.
Ο δράστης συνελήφθη και σύμφωνα με πηγές από το αστυνομικό ρεπορτάζ αντιμετωπίζει κατηγορίες παραβάσεων νόμου περί όπλων. Με βάση πάντα τις ίδιες πηγές, ο 67χρονος φέρεται να προέβη στην πράξη αυτή, ως αντίδραση στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος που επιχειρείται στην περιοχή, όπου και ο ίδιος διαθέτει αγροτεμάχιο.
Επικίνδυνες εξελίξεις...

Λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Τρίτης, ο 67χρονος κάτοικος της περιοχής Ροφιά, που σύμφωνα με πληροφορίες ιδιοκτησίες του βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το χώρο που πρόκειται να εγκατασταθεί ο δεματοποιητής απορριμμάτων του δήμου Πύργου, μετέβη στο χώρο. Εκεί βρισκόταν και φύλαγε το σημείο ο ιδιοκτήτης της έκτασης αυτής, 50 ετών και συνταξιούχος αστυνομικός.
Ο 67χρονος επιβαίνοντας σε μια μοτοσικλέτα πλησίασε πυροβόλησε πέντε φορές με καραμπίνα που κατείχε νόμιμα και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Ο 50χρονος τον καταδίωξε, τον προσέγγισε και τον αναγνώρισε, καλώντας στη συνέχεια την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον φερόμενο ως δράστη, ενώ από το χώρο του επεισοδίου περισυνέλεξαν και τους κάλυκες από τα φυσίγγια, τα οποία μαζί με το όπλο εστάλησαν για εργαστηριακό έλεγχο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είναι ιδιοκτήτης αγροτεμαχίου σε πολύ κοντινή απόσταση από το χώρο που πρόκειται να εγκατασταθεί ο δεματοποιητής, ενώ το σπίτι του βρίσκεται επίσης σε πολύ κοντινή απόσταση. Η πράξη του φέρεται να είναι μια πράξη απελπισίας, μπροστά στο γεγονός της περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής από τη λειτουργία του δεματοποιητή, όπως υποστηρίζουν πάντα οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Χθες το απόγευμα ο 67χρονος φερόμενος ως δράστης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ηλείας, από όπου και αναμένονταν οι εξελίξεις στην υπόθεση με πιθανή μετατροπή της κατηγορίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.
protinews.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου