12.9.09

Υπογραφή Σύμβασης για «Εγκατάσταση ασύρματου δικτύου για παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών ξενάγησης και καταγραφής προβλημάτων μέσω φορητών συσκευών στο Δήμο Καλαμάτας».

Υπογράφτηκε χθές σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Εγκατάσταση ασύρματου δικτύου για παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών ξενάγησης και καταγραφής προβλημάτων μέσω φορητών συσκευών στο Δήμο Καλαμάτας».
Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 287.968,98 €, με την ολοκλήρωση του οποίου οι υπηρεσίες του εξυπηρετούν μία γενικότερα αυξανόμενη τάση στην τουριστική αγορά που αφορά στην απαίτηση του επισκέπτη να λαμβάνει πληροφόρηση κατά τη διάρκεια της περιήγησης του αλλά και στην προώθηση του θεματικού και εναλλακτικού τουρισμού που γνωρίζει παγκοσμίως σημαντική ανάπτυξη.
Ειδικότερα ο Δήμος Καλαμάτας αποτελεί μια έντονα τουριστική πόλη της οποίας όμως πολλά μνημεία και αξιοθέατα παραμένουν «κρυμμένα» από τον επισκέπτη της πόλης.

Το έργο θα βοηθήσει στην ανάδειξη των μνημείων αυτών και θα αποτελέσει και την αρχή μιας προσπάθειας συντονισμένης προώθησης του πολιτισμικού πλούτου του δήμου, κάτι που σήμερα δεν υπάρχει.
Σημαντική θα είναι η απήχηση του έργου και στους διερχόμενους ταξιδιώτες που επισκέπτονται την πόλη της Καλαμάτας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου