4.9.09

Τουρκοκύπριος και Ελληνοκύπρια παντρεύτηκαν στο Βαθύ στην Σάμο


Με τα δεσμά του γάμου ενώθηκαν ο Τουρκοκύπριος Μουράτ και η Ελληνοκύπρια Τζίνα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Βαθέος Σάμου.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Βαθέος, Φίλιππος Πετρούσκας, σήμερα στις 11.00 πάντρεψε τους δύο νέους που επέλεξαν το νησί της Σάμου λόγω του ότι βρίσκεται στη μέση των ελληνικών και τουρκικών παραλίων.
Θέλησαν να επισημοποιήσουν την πεντάχρονη σχέση τους δίνοντας μήνυμα στις δύο χώρες ότι εκτός από αυτά που μας χωρίζουν είναι πολλά κι αυτά που μας ενώνουν.
Εξάλλου, σήμερα το μεσημέρι έφτασαν στο νησί 120 Τούρκοι που θα συμμετέχουν στο 2ο Φεστιβάλ Ελληνοτουρκικής Φιλίας Σάμου - Κουσάντασι, το οποίο ξεκινά σήμερα στη Σάμο και ολοκληρώνεται στο Κουσάντασι της Τουρκίας την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου.
 Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ θα γίνει απόψε στις 20:30 στην πλατεία Θεμ. Σοφούλη με φολκλορικά συγκροτήματα, χορευτικά από τη Σάμο και το Κουσάντασι, και συναυλία με τους Μανόλη Βολαρίνο και Fuat Saka.
Το Σάββατο οι 120 Τούρκοι αλλά και φορείς και δημοσιογράφοι της Σάμου θα πάνε στο Κουσάντασι όπου στις 17.00 θα γίνουν τα εγκαίνια της πλατείας Ismail Gem, ενώ την Κυριακή θα γίνει η σύσκεψη των επίσημων μελών των δύο χωρών, δηλαδή νομαρχιών, Ένωσης Παράκτιων Περιοχών και Ένωσης Δήμων και Νησιών του Αιγαίου, Εμπορικών Επιμελητηρίων, Ναυτικού Ομίλου Σάμου, μελών πανεπιστημίων, Οργανισμών Τουρισμού και Πολιτισμού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου