11.9.09

ΤΕΙ – Αγωνία για το μέλλον τους ,ζητούν εδώ και τώρα λύσεις

Την άμεση συνάντησή τους με τους προέδρους των 5 κομμάτων του Κοινοβουλίου και πριν από τη διενέργεια των εκλογών ζητά με επιστολή που τους απέστειλε η τριμελής Γραμματεία των Προέδρων ΤΕΙ. Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας, κ. Ιωάννης Κόκκορας, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Λαμίας, κ. Σταύρος Καρκάνης και ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου, κ. Ευάγγελος Πολίτης επιθυμούν να συναντηθούν άμεσα με τους 5 αρχηγούς των κομμάτων και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., κ. Καραμανλή, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Παπανδρέου, τον πρόεδρο του Συνασπισμού, κ. Τσίπρα, τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, κ. Παπαρήγα και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, κ. Καρατζαφέρη, προκειμένου να ακούσουν και στη συνέχεια να μεταφέρουν σε όλα τα μέλη της κοινότητας των ΤΕΙ τις σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις τους αναφορικά ...

με το μείζον θέμα της μη έκδοσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων του ΤΕΙ αλλά και με τα υπόλοιπα εξίσου σημαντικά ζητήματα που ταλανίζουν τα ΤΕΙ.
Αυτά αφορούν στην ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών των ΤΕΙ, στην εφαρμογή κοινής - δίκαιης πολιτικής στα θέματα της χρηματοδότησης και στελέχωσης των ΤΕΙ και των Πανεπιστημίων, στην μετονομασία των ΤΕΙ σε Τεχνολογικά Πανεπιστήμια, στη διαδικασία ίδρυσης τμημάτων Πανεπιστημίων και τμημάτων Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και στην έμμεση απαξίωση της Δημόσιας δωρεάν Εκπαίδευσης, που λαμβάνει χώρα κυρίως τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα ενεργειών και αποφάσεων της Πολιτείας σχετικά με τα ιδιωτικά κολέγια.
Τέλος, όπως επισημαίνουν, η ομόφωνα ληφθείσα απόφαση από την τελευταία έκτακτη Σύνοδο των Προέδρων των ΤΕΙ, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Αυγούστου, για αναστολή της λειτουργίας των Ιδρυμάτων το νέο ακαδημαϊκό έτος αν δεν υπάρξει άμεση έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων (Π.Δ.) των επαγγελματικών δικαιωμάτων που έχουν αποφασισθεί από το Συμβούλιο Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και έχουν υπογραφεί από τον Υπουργό Παιδείας μπορεί να μην είναι άμεσα υλοποιήσιμη εξαιτίας των επικείμενων εκλογών, αλλά παραμένει σε ισχύ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου