2.9.09

BMW Vision Efficient Dynamics – Δύναμη και οικονομία


Η BMW κάνει επίδειξη ισχύος για άλλη μία φορά. Αυτή τη φορά στον τομέα των υβριδικών αυτοκινήτων. Το νέο Vision EfficientDynamics αναμένεται να παρουσιαστεί στην ερχόμενη έκθεση της Φρανκφούρτης και βρίσκεται σε στάδιο concept.  Το τεράστιο ατού του είναι η εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση και οι επιδόσεις Μ3.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα όχημα 2+2 θέσεων  που θα φοράει τρικίλυνδρο πετρελαιοκινητήρα 1,5 λίτρων ενώ σε καθένα από τους δύο άξονες θα υπάρχει και ένας ηλεκτροκινητήρας.
Ο πετρελαιοκινητήρας θα αποδίδει 163 ίππους, ο οπίσθιος ηλεκτροκινητήρας 33-51 ίππους ενώ ο εμπρόσθιος 112 και 139 για 10 δευτερόλεπτα. Ακόμα, το όχημα θα μπορεί να κινηθεί μόνο με τους ηλεκτροκινητήρες ή τον πετρελαιοκινητήρα.
Με την συγκεκριμένη απόδοση των κινητήρων εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιδόσεις. Τα πρώτα 100 km/h έρχονται σε μόλις 4,8 δευτ. ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται από την ηλεκτρονικό κόφτη στα 250 km/h.
Τέλος, όσον αφορά την κατανάλωση φτάνει τα 3,76 λίτρα/ 100 χλμ ενώ οι ρύποι διοξειδίου του άνθρακα είναι λίγο λιγότερο από 100 γρ/χλμ (99 γρ/χλμ).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου