25.9.09

Digea – Η πρώτη ψηφιακή τηλεοπτική εκπομπή στην Πελοπόννησο !!


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη εκπομπή ψηφιακού σήματος από την DIGEA στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου σηματοδοτώντας και επίσημα την έναρξη της μετάβασης στην εποχή της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Η DIGEA, η εταιρεία που συστάθηκε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR, έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τόσο των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας καθώς και όποιων άλλων σταθμών προτιμήσουν τις υπηρεσίες της . Το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα θα καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου. Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής πόλεις: Αίγιο, Ακράτα, Άσπρα Σπίτια, Βραχάτι, Γαλαξίδι, Δερβένι, Διακοφτό, Ερατεινή, Ιτέα, Καμάρι, Κιάτο, Κόρινθος, Λουτράκι, Ναύπακτος, Ξυλόκαστρο και Ψάθα....

Η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής έγινε με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της ενόχλησης του κοινού μια και η ψηφιακή εκπομπή δεν επηρεάζει την αντίστοιχη αναλογική και κατά συνέπεια δεν θα προκύψει άμεση ανάγκη προμήθειας αποκωδικοποιητών από το ευρύ κοινό. Τα οφέλη όμως για τους τηλεθεατές που θα επιλέξουν την ψηφιακή εκπομπή θα είναι σημαντικά: λύνεται μια για πάντα το πρόβλημα λήψης που υπήρχε μέχρι σήμερα σε κάποιες περιοχές, ενώ επιπλέον θα μπορούν να απολαμβάνουν την κορυφαία και σταθερή ποιότητα εικόνας και ήχου που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία.
Τα κανάλια, τα οποία μεταφέρει καταρχήν ως συνεργαζόμενα η DIGEA, είναι τα εξής: ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR. Η DIGEA εκπέμπει από την περιοχή του Ξυλοκάστρου ενώ το πρωτόκολλο κωδικοποίησης που χρησιμοποιείται, όπως έχει ανακοινωθεί, είναι το MPEG4/H.264/AVC.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου