25.9.09

Πετρόπουλος ΑΕΒΕ - Θα εξαγοράσει από την Shell Ελλάς την δραστηριότητα πωλήσεων και εμπορίας λιπαντικών


Την υπογραφή συμφωνίας με τον Όμιλο Shell, για την αντιπροσώπευση και διανομή στην Ελληνική αγορά των λιπαντικών με το σήμα Shell, ανακοίνωσε η εταιρία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ. Η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ θα εξαγοράσει από την Shell Ελλάς Α.Ε την δραστηριότητα πωλήσεων και εμπορίας λιπαντικών αυτοκινήτου, ναυτιλίας, αεροπορίας και βιομηχανίας.
Επίσης θα παρέχει υπηρεσίες παράδοσης λιπαντικών στους διεθνείς πελάτες ναυτιλίας της Shell Marine Products (SMP). Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2010, και υπόκειται στην έγκριση των Ελληνικών Αρχών Ανταγωνισμού. Το τίμημα, που θα χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια και δανεισμό, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου € 14 εκ. και θα εξαρτηθεί από την καθαρή θέση της δραστηριότητας πριν την ολοκλήρωση της εξαγοράς....

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας κ. Ιωάννης Πετρόπουλος δήλωσε : “Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για αυτή τη συμφωνία, που εντάσσεται αρμονικά στη στρατηγική του Ομίλου μας να συνάπτει μακροχρόνιες συμμαχίες με παγκόσμιους ηγέτες στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας και της βιομηχανίας γενικότερα. Η Shell κατέχει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα εμπορικά σήματα στον κόσμο, είναι ηγέτιδα στον τομέα των λιπαντικών και θεωρείται μια από τις κορυφαίες εταιρίες διεθνώς. Η νέα αυτή δραστηριότητα αναμένεται να αυξήσει τις συνολικές ετήσιες πωλήσεις του Ομίλου κατά 35 - 40% περίπου στο προσεχές μέλλον και προσβλέπομε στην περαιτέρω ανάπτυξή της στα επόμενα χρόνια’’.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου