22.10.09

Κατερίνα Μπατζελή -Στις 15 Δεκεμβρίου οι αγροτικές επιδοτήσεις !!!


Το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ προς τους αγρότες, παρουσίασε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Συγκεκριμένα:
-Γύρω στις 15 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι επιδοτήσεις της νέας ΚΑΠ στους παραγωγούς.
-Από τις αρχές του 2010 θα αυξηθεί η επιστροφή του ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα από 7% σε 11%. Από το ίδιο διάστημα θα εφαρμοστεί και η αυξημένη επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου.
-Σύντομα, θα δοθεί ενίσχυση

στους παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος.
Παράλλληλα, στο πλαίσιο δράσης στο χώρο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει αποφασιστεί.
-Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το νέο καθεστώς ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και την αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ.
-Προχωρούν οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση του ΕΦΕΤ, την αναδιοργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και εξετάζεται η κατάργηση της Αγρογής ΑΕ.
Για το φορέα αυτό, η κ. Μπατζελή ανέφερε, ότι οι 270 προεκλογικές προσλήψεις είναι "ανύπαρκτες". Δεν υπάρχει προκήρυξη, δεν υπάρχει απόφαση, δεν ακολουθήθηκε καμιά διαδικασία. Επανεξετάζονται επίσης οι προσλήψεις (870) στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η κ. Μπατζελή επαναβεβαίωσε ότι η χώρα μας παραμένει σταθερά εναντίον των μεταλλαγμένων και εξετάζει τη λήψη μέτρων για την εμπορία των προϊόντων αυτών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου