1.10.09

Πιάνουμε και εδώ « πάτο » - 23η μεταξύ 33 χωρών η Ελλάδα ως προς τις υπηρεσίες Υγείας !!!


Στην 23η θέση μεταξύ 33 ευρωπαϊκών χωρών βρίσκεται η χώρα μας ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα της Υγείας, σύμφωνα με την έκθεση Euro Health Consumer Index της ευρωπαϊκής οργάνωσης ασθενών Health Consumer Powerhouse.
Η ετήσια έκθεση συγκρίνει τα συστήματα υγείας 33 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βάση 38 σημαντικούς παράγοντες - μεταξύ αυτών τα δικαιώματα των ασθενών, την πληροφόρηση των ασθενών, τους χρόνους αναμονής, την πρόσβαση σε φάρμακα και αποτελέσματα από τη θεραπεία.
Ως προς τη χώρα μας, η Ελλάδα υποχωρεί κατά τέσσερις θέσεις (από 19η στην 23η φέτος) παγιώνοντας τη θέση της ως μία από τις λιγότερο φιλικές προς τον ασθενή χώρες.

Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας μας είχε φτωχές επιδόσεις στα περισσότερα κριτήρια, με μόνη εξαίρεση τον χρόνο αναμονής για θεραπεία, ο οποίος βελτιώθηκε.
"Από την αρχή των συγκριτικών αναλύσεων μας πριν από πέντε χρόνια, η Ελλάδα παραμένει αμετακίνητη, ενώ άλλα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης σημείωσαν βελτιώσεις" ανέφερε από τις Βρυξέλλες, όπου παρουσιάστηκε η έκθεση ο δρ. Άρνε Μπγιόρνμπεργκ - υπεύθυνος του προγράμματος ευρωπαϊκής κατάταξης. "Πρόκειται για μία χώρα με πραγματικά μεγάλη ανάγκη υγειονομικής μεταρρύθμισης. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών για την Υγεία για τη βελτίωση της απόδοσης, ενώ η ενημέρωση των ασθενών είναι μηδαμινή" προσέθεσε.
Όσον αφορά τις υπόλοιπες χώρες, τις καλύτερες επιδόσεις είχε η Ολλανδία, ακολουθούμενη από τη Δανία, την Ισλανδία, την Αυστρία, την Ελβετία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, το Λουξεμβούργο και τη Νορβηγία. Τις χειρότερες επιδόσεις είχαν η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Λετονία, η Αλβανία, η Λιθουανία, η Σλοβακία, η Μάλτα, η Πολωνία, η Πορτογαλλία και η ΠΓΔΜ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου