7.10.09

Κατερίνα Μπατζελή – Αύξηση των Αγροτικών συντάξεων και επιστροφή ΦΠΑ !!


Με εξαγγελίες και παραινέσεις αυστηρού χαρακτήρα παρέλαβαν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η νέα υπουργός κ. Κατερίνα Μπατζελή και ο υφυπουργός κ. Μιχ. Καρχιμάκης.
Άμεσα, είπε η κ. Μπατζελή, θα παρθούν μέτρα φορολογικού και συνταξιοδοτικού χαρακτήρα. Αυτά αναφέρονται στην αύξηση των αγροτικών συντάξεων και σε ρυθμίσεις που αφορούν την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες και την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου...

Όπως διευκρίνισε η νέα υπουργός τα μέτρα για τους αγρότες θα ανακοινωθούν εντός τριμήνου και αφού εξασφαλιστούν οι δαπάνες απο το νέο κρατικό προϋπολογισμό. Η κ. Μπατζελή προανήγγειλε αλλαγές σε τομείς , που μέχρι σήμερα υπάρχει σύγκρουση αρμοδιοτήτων υπουργείων , όπως για παράδειγμα, ο τομέας του παληού υπουργείου Εμπορίου , ώστε "να έχει την ευθύνη το ΥΑΑ&Τ απο το χωράφι έως το ράφι",όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Οσον αφορά στη νέα διακυβέρνηση, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στο υπουργείο πρέπει να δείξουν εργατικότητα, διαφάνεια και εξυπηρέτηση του Έλληνα αγρότη. Οσοι, τόνισε, δεν προσαρμοστούν σ' αυτή τη λογική, θα βρεθούν εκτός υπουργείου. Οι πρώτες εξαγγελίες αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα που θα έχει ολοκληρωθεί η ενημέρωση για την κατάσταση του αγροτικού χώρου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου