31.10.09

Διέρρηξαν επτά διαμερίσματα στον Πύργο Ηλείας !!!


Χρυσαφικά και χρήματα άρπαξα διαρρήκτες που χτύπησαν χθες το πρωί σε εφτά διαμερίσματα στον Πύργο και αναστάτωσαν δύο γειτονιές.
Συγκεκριμένα στην οδό Ολυμπίων σε μία μόνο πολυκατοικία άνοιξαν τέσσερα σπίτια, στην οδό Παπαφλέσσα δύο και στην οδό Αγίου Δημητρίου ένα ακόμα.
Οι θρασύτατοι διαρρήκτες χτύπησαν από τις 11:00 το πρωί έως και τις 12:30 το μεσημέρι χωρίς μάλιστα να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν.
Οι έρευνες της Αστυνομίας μέχρι αργά το βράδυ δεν είχαν φέρει κανένα αποτέλεσμα ενώ τουλάχιστον δυο άτομα είδαν τον δράστη που χτύπησε στην οδό Παπαφλέσσα.
Τα βρήκαν άνω κάτω…

Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που οι δράστες άνοιξαν…στην πολυκατοικία της οδού Ολυμπίων δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν επιστρέφοντας στα σπίτια τους τα είδαν άνω κάτω.
«Στο διαμέρισμα μένει η κόρη μου η οποία έχει παντρευτεί πρόσφατα και λείπει σε ταξίδι. Την ειδοποίησαν ότι της άνοιξαν το διαμέρισμα και με πήρε τηλέφωνο για να έρθω να δω τι έχει συμβεί και βρήκα το χάλι που βλέπεται. Κοιτάξτε να δείτε τι έχουν κάνει. Έχουν πάρει χρυσαφικά και ορισμένα χρήματα», επεσήμανε ο κ Γιώργος Καλογερόπουλος.
Στον ίδιο όροφο της πολυκατοικίας της οδού Ολυμπίων είχαν ανοίξει άλλα τρία διαμερίσματα με τον ίδιο τρόπο. Οι δράστες χτύπησαν το κουδούνι κάποιος άνοιξε μπήκε μέσα και με ένα κατσαβίδι άνοιξαν τις κεντρικές πόρτες όπου μπήκαν μέσα.
Στον δεύτερο όροφο διέρρηξαν ένα ακόμα διαμέρισμα και έφυγαν πριν γίνουν αντιληπτοί από κανένα, μολονότι στα άλλα διαμερίσματα υπήρχε κόσμος καθώς επίσης και σε καταστήματα που ήταν κοντά στην κεντρική είσοδο.
Τον είδαν
Την ίδια ώρα περίπου ο δράστης χτύπησε και στην πολυκατοικία στην οδό Παπαφλέσσα.
«Χτύπησε το κουδούνι γύρω στις 10:30 το πρωί και άνοιξα χωρίς να το πολύ σκεφτώ. Είδαν ένα νεαρό μπροστά ξανθό στο ύψος κανονικό ο οποίος μου είπε ότι αναζητούσε ένα οδηγό και του είπα ότι μένει ένας στο διπλανό διαμέρισμα. Στις συνεχείς ερωτήσεις μου ποιο είναι το όνομα αυτού που ψάχνει μου είπε ότι δεν θυμόταν. Μίλαγε άπταιστα Ελληνικά», τόνισε ο κ Δημήτρης Γαλανόπουλος που μένει σε διαμέρισμα της ίδιας πολυκατοικίας.
«Τον είδα να κατεβαίνει με τσάντα δερμάτινη δικηγόρου ενώ μίλαγε άπταιστα ελληνικά και ήταν λεπτός ξανθός και αξύριστος. Μου χτύπησε το κουδούνι και επέμενε μάλιστα. Εγώ δεν του άνοιξα αλλά κοίταξα από το ματάκι της πόρτας και τον είδα», επεσήμανε ο κ Παναγιώτης Βαβύλης ο οποίος επεσήμανε ότι στην συνέχεια τον είδε να καταβαίνει πολύ γρήγορα την σκάλα όταν βγήκε από την πόρτα του.
Στην συγκεκριμένη οδό άνοιξαν δυο διαμερίσματα και ένα ακόμα σπίτι στην οδό Αγίου Δημητρίου.
Συναγερμός
Στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός μόλις ενημερώθηκαν για τις διαρρήξεις και μέσα από την αξιοποίηση των ευρημάτων από την διερεύνηση των χώρων προσπαθούν να φθάσουν στα ίχνη των διαρρηκτών.
Είναι η δεύτερη φορά που μέσα σε διάστημα είκοσι ημερών που οι διαρρήκτες χτυπούν μέσα στον Πύργου με τον τρόπο αυτό.
ΠΑΤΡΙΣ Ηλείας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου