14.10.09

Γενική απογραφή των αγροτικών εκμεταλλεύσεων από την ΕΣΥΕ !!!


Το τρίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ), θα πραγματοποιηθεί η γενική απογραφή γεωργίας και κτηνοτροφίας σε ολόκληρη τη χώρα.
Σκοπός της απογραφής είναι η καταγραφή όλων των αγροτικών εκμεταλλεύσεων της χώρας μας και η συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων για τη διάρθρωσή τους.Συγκεκριμένα, με την απογραφή η ΕΣΥΕ επιδιώκει τη συγκέντρωση στοιχείων αναφορικά με τον:
- αριθμό των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο....

- Τα χαρακτηριστικά των εκμεταλλεύσεων που έχουν να κάνουν με τη νομική μορφή τους, το καθεστώς κατοχής, τη διάρθρωση των εκμεταλλεύσεων (είδη καλλιεργειών, εκτρεφόμενων ζώων και πτηνών, τις καλλιεργητικές τεχνικές κ.α.).
- Τις μεθόδους αγροτικής παραγωγής.
- Την απασχόληση του γεωργικού πληθυσμού σε αυτές.
- Την καταγραφή των βασικών κατηγοριών κάλυψης και χρήσης γεωργικής γης.
Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την απογραφή εξυπηρετούν εθνικές και κοινοτικές ανάγκες και άλλες διεθνείς.
Οι πληροφορίες που θα συλλεγούν, όπως υπογραμμίζει η ΕΣΥΕ, θα είναι απόλυτα εμπιστευτικές, σύμφωνα με τους νόμους 3627/1956, 2392/1996 και 3470/2006 (άρθρο 14).
Επίσης διευκρινίζει ότι, σύμφωνα με το νόμο 2472/97 για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, η επεξεργασία των ευαίσθητων δεδομένων, πραγματοποιείται για επιστημονικούς και ερευνητικούς αποκλειστικά σκοπούς, τηρείται η ανωνυμία και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων των προσώπων στα οποία αναφέρονται.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου