19.10.09

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε ληστείες μέ .....Μπουλντόζα –Είχαν κτυπήσει και στην Καλαμάτα !!!


Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, η συμμορία με τα εκρηκτικά και τις μπουλντόζες που διέπραττε ληστείες, απόπειρες ληστείας σε βάρος χρηματαποστολών και άλλες εγκληματικές πράξεις σε όλη την Ελλάδα.
Οπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία συνελήφθησαν δύο άνδρες, 33 και 44 ετών και μία 24χρονη όλοι ελληνικής υπηκοότητας σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, ενώ αναζητούνται τέσσερις ακόμη συνεργοί τους.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 74 κιλά κάνναβης σε 71 συσκευασίες έτοιμες για εμπορία, ένα πολεμικό όπλο καλάζνικοφ, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και ένα αναισθητικό σπρέι, καθώς επίσης, μία ζυγαριά ακριβείας και 8.200 ευρώ...

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες με τους συνεργούς τους εδώ και οχτώ μήνες συνέστησαν συμμορία και διέπραξαν τις παρακάτω επιθέσεις:
Στις 9 Ιανουαρίου έκλεψαν μοτοσικλέτα από τη Λάρισα με την οποία πήγαν στα Τρίκαλα και λήστεψαν την Αγροτική Τράπεζα από όπου άρπαξαν συνολικά 210.000 ευρώ.
Στις 10 Φεβρουαρίου έκλεψαν φορτηγό- ψυγείο στο Μοσχάτο και λίγες μέρες αργότερα στις 3 Μαρτίου το χρησιμοποίησαν για να εγκλωβίσουν όχημα χρηματαποστολής στο Χαϊδάρι του οποίου προσπάθησαν να σπάσουν το παρμπρίζ με βαριοπούλα και δυναμίτιδα, ενώ πυροβόλησαν και κατά του οδηγού της χρηματαποστολής αλλά δεν κατάφεραν να ανοίξουν το όχημα γι΄αυτό τράπηκαν σε φυγή.
Στις 23 Μαρτίου έκλεψαν σκαπτικό μηχάνημα τεχνικής εταιρίας δημοσίων έργων από τη Νέα Φιλαδέλφεια και την ίδια μέρα εγκλώβισαν με αυτό όχημα χρηματαποστολής στον Αλιμο, το οποίο προσπάθησαν να ανοίξουν χτυπώντας το με τον εκσκαφέα, καθώς επίσης και με εκρηκτικό μηχανισμό μικρής ισχύος που τοποθέτησαν στην πόρτα. Επίσης, με αυτόματο όπλο πυροβόλησαν κατά του οδηγού αλλά αυτός κατάφερε τελικά να ξεφύγει και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.
Σε βάρος του 33χρονου εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης του ανακριτή Καλαμάτας, για ληστείες ενώ σε βάρος του 44χρονου ένταλμα σύλληψης του 4ου ανακριτή Αθηνών για διακεκριμένες κλοπές.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Αθηνών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου