13.10.09

Γιάννης Ραγκούσης – « Μειώνει τα γκάζια » στα κρατικά αυτοκίνητα !!!


Την περικοπή των κρατικών αυτοκινήτων και του κόστους κίνησης και συντήρησής τους, ανακοίνωσε το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για δραστικό περιορισμό της κρατικής σπατάλης. Νωρίτερα είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό.
Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση έλαβε εντολή από τον ελληνικό λαό να τα αλλάξει όλα και αυτό θα κάνει, ξεκινώντας από το μείζον ζήτημα του περιορισμού της σπατάλης».
Ως εκ τούτου, για τα κρατικά αυτοκίνητα τα οποία, σύμφωνα με απογραφή του υπουργείου Εσωτερικών είναι περίπου 57.000 και κοστίζουν

ετησίως γύρω στα 350 εκατ. ευρώ στους φορολογούμενους, αποφασίστηκε η δραστική περικοπή του αριθμού τους. Παράλληλα κοινοποιήθηκε ότι δεν πρόκειται να γίνει νέα αγορά αυτοκινήτου για τα επόμενα τρία χρόνια. Οι υπηρεσίες, που διαθέτουν περισσότερα από πέντε αυτοκίνητα, θα πρέπει το αμέσως επόμενο διάστημα να αιτιολογήσουν την ανάγκη χρήσης τους, ειδάλλως θα πρέπει να αρκεστούν στα πέντε.
Επιπλέον, ο υπουργός έκανε γνωστό ότι θα αντικατασταθούν τα κρατικά αυτοκίνητα συμβατικής τεχνολογίας με υβριδικά έως και 1600 κυβικών, τα οποία θα αγοραστούν με τη μέθοδο «λήζινγκ», προκειμένου να περιοριστεί το υπερβολικό κόστος τους σε ανταλλακτικά, καθώς η συντήρησή τους θα βαρύνει την εταιρία από την οποία θα αγοραστούν.
Το υπουργείο Εσωτερικών στοχεύει και στη μείωση, κατά 30%, της βενζίνης που απαιτεί η μετακίνησή τους. Επίσης, άμεσα «κόβονται» 88 αυτοκίνητα κρατικών αξιωματούχων από τα 250, που κυκλοφορούν, ενώ για τη μετακίνηση εντός Αθηνών θα χρησιμοποιούνται οχήματα έως 1600 κυβικά και για εκτός Αθηνών, θα προτιμώνται τα βαν, όπως έγινε και πρόσφατα για τη μετακίνηση του πρωθυπουργού στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, στο Ελληνικό.
Σημειώνεται ακόμη ότι με τη δραστική μείωση των κρατικών οχημάτων και τη σταδιακή αντικατάστασή τους με υβριδικά θα περιοριστεί τόσο η επιβάρυνση του περιβάλλοντος, όσο και το κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους με δεδομένη την έρευνα, που είχε κάνει το Τμήμα Συγκοινωνιολόγων του Πολυτεχνείου της Αθήνας, σύμφωνα με την οποία από το σύνολο των 6,5 εκατ. μετακινήσεων, που καταγράφονται καθημερινά στο λεκανοπέδιο της Αττικής, οι 2,6 εκατ. μετακινήσεις είναι κρατικών οχημάτων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου