27.10.09

Με επιστολή στον ΥΠ.ΕΣ ενστάσεις στο θέμα του περιορισμού των κρατικών οχημάτων διατυπώνει ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος !!


Εξαιρέσεις από την Κοινή Υπουργική Απόφαση για περιορισμό των κρατικών οχημάτων ζητά από τον υπουργό Εσωτερικών ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ.
Ο Δ.Δράκος επικαλείται τις ιδιαιτερότητες και τις αντικειμενικές ανάγκες σε οχήματα Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, ιδίως στην Περιφέρεια.
«Για παράδειγμα, Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, όπως της Ευρυτανίας ή των Γρεβενών, με το σύνολο της διοικητικής της έκτασης σε ορεινούς όγκους, με δύσβατο, στενό, με έντονες κλίσεις, ανωφέρειες, συνεχείς στροφές και με αρκετές χωμάτινες διαδρομές ή ευρύτατες περιοχές σχεδόν του συνόλου των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων με αντίστοιχα χαρακτηριστικά θα είναι σχεδόν αδύνατο να εξυπηρετηθούν με τα αυτοκίνητα που διαθέτουν τα χαρακτηριστικά του σχεδίου ΚΥΑ.

» Τα νέα -προτεινόμενα με την ΚΥΑ - οχήματα απευθύνονται και μπορούν να καλύπτουν κατά τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες μετακινήσεων εντός του Λεκανοπεδίου Αττικής ή άλλων πεδινών περιοχών δεν είναι όμως κατάλληλα για τις μετακινήσεις στις προαναφερόμενες ορεινές και δύσβατες περιοχές» εξηγεί.
Ο κ. Δράκος προτείνει η εν λόγω απόφαση να συμπληρωθεί με εξαιρέσεις αναφορικά με τον περιορισμό του κυβισμού των κινητήρων των 1600 κ. εκ. των αυτοκινήτων των Νομαρχών και με -υπό όρους- μικρότερους περιορισμούς στην κατανάλωση καυσίμων, οι οποίες θα λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τις αντικειμενικές ανάγκες.
«Επιφυλασσόμαστε για την περαιτέρω εξειδίκευση της πρότασής μας η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο της μεταξύ μας συνεργασίας και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας» καταλήγει.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου