17.10.09

Μοντέλα – Μπλέκουν στον κόσμο των Ναρκωτικών και της Πορνείας !!!


Η πιο πρόσφατη υπόθεση πορνείας με πρωταγωνίστρια μοντέλο αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι. Η ταρίφα για μία βραδιά σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στο Λουτράκι με το ξανθό μοντέλο, που παρουσιαζόταν συχνά σε πάνελ μεσημεριανών τηλεοπτικών εκπομπών, ήταν 1.100 ευρώ.
Η 30χρονη Σοφία συνελήφθη το καλοκαίρι μόλις παρέλαβε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Μαζί της είχε συλληφθεί και ο 50χρονος οδηγός της μαύρης Μερσεντές με την οποία την παρέλαβε από το σπίτι της στην Εκάλη για να τη μεταφέρει στη σουίτα. «Πρόκειται για παρεξήγηση. Θα καταστραφώ» επαναλάμβανε σοκαρισμένη στους αστυνομικούς που τη συνέλαβαν...

Ως πρόσωπο-κλειδί και μεσάζων στα ραντεβού του μοντέλου φέρεται ένας 50χρονος, ο οποίος παρουσιαζόταν στους κύκλους της show-biz ως διακοσμητής και εξακολουθεί να αναζητείται.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι μεγαλύτερες- όπως φαίνεται από τις υποθέσεις επενδύσεις των κυκλωμάτων αφορούν την πορνεία. Όπως προκύπτει από τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί, οι αμοιβές για τις κοπέλες- ανάλογα με το πόσο γνωστές είναι- φθάνουν ακόμη και τις 4.000 ευρώ για μία βραδιά.
Πριν κοπάσει ο θόρυβος για τη σύλληψη στο Λουτράκι της 30χρονης Σοφίας, αποκαλύφθηκε μία ακόμα σοβαρή υπόθεση με ένα 20χρονο μοντέλο, τη Μάριελ.
Το ποσό για μία βράδια με την 20χρονη κοπέλα ήταν 3.800 ευρώ.
Η Μάριελ συνε λήφθη μαζί με την 35χρονη γυναίκα που μεσολάβησε για να πραγματοποιηθεί το ραντεβού, γνωστή στους σχετικούς κύκλους με το ψευδώνυμο Τερέζα.
Ο αστυνομικός-δόλωμα παρουσιάστηκε στην Τερέζα ως επιχειρηματίας. Το κύκλωμα λειτουργούσε παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας. Κανονίστηκαν ραντεβού σε διάφορα σημεία της Αθήνας και του Πειραιά για το «τσεκάρισμα» του πελάτη. Είχαν τιμοκατάλογο! Η 35χρονη έκανε τις προτάσεις της και ενημέρωσε τον πελάτη-αστυνομικό για τον τιμοκατάλογο. Ανάλογα με τη φήμη της κοπέλας οι τιμές άρχιζαν από 800 ευρώ και έφθαναν στα 4.000 ευρώ. Υπήρχε και πρόταση- σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία- και για άλλη μία 20χρονη κοπέλα, ανερχόμενο μοντέλο. Τελικά επιλέχθηκε η Μάριελ και το ραντεβού κανονίστηκε σε ξενοδοχείο του Ξυλοκάστρου και όχι της Αθήνας, για λόγους ασφάλειας.
Το μοντέλο και η 35χρονη έφθασαν με ταξί στο ξενοδοχείο και μόλις παρελήφθησαν τα χρήματα πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και συνελήφθησαν.
«Στη δική μου γενιά, που ήταν και η χρυσή εποχή του μόντελιγκ, τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Οι κοπέλες που εργάζονταν τότε ως μοντέλα ήταν μοντέλα επαγγελματίες», λέει η Βίκυ Κουλιανού. Όπως προσθέτει, το μόντελινγκ «είναι μια δύσκολη και εξαιρετικά ωραία δουλειά, την οποία όμως οφείλει να την κάνει όποια κοπέλα το επιλέξει με επαγγελματισμό και σοβαρότητα.
Η γνώμη μου είναι ότι σήμερα υπάρχει ποσότητα ως προς τον αριθμό των κοριτσιών που ενδιαφέρονται, δεν υπάρχει όμως ποιότητα και επαγγελματισμός. Δεν μπορούμε να δίνουμε το βάρος μόνο στον παράγοντα ηλικία. Και παλαιότερα ξεκινούσαμε από μικρή ηλικία, χωρίς όμως να υπάρχουν τέτοια κρούσματα. Τα τελευταία χρόνια ακούμε συνεχώς για τέτοιες καταστάσεις». Όπως επισημαίνει η κ. Κουλιανού που πλέον διδάσκει νέα μοντέλα, «εκτός από τα εφόδια που θα πρέπει να έχει ένα μοντέλο για να σταθεί στον χώρο, διδάσκω πρώτα συμπεριφορά.
Υπάρχουν βέβαια παιδιά που αντέχουν και άλλα που αντιμετωπίζουν τον χώρο πιο ελαφρά και ευκαιριακά. Το μόντελινγκ πάνω από όλα είναι μια δουλειά με προδιαγραφές. Πρέπει να υπάρχει σωστή καθοδήγηση και σωστές βάσεις. Κάθε κοπέλα επενδύει σε αυτήν την δουλειά που δεν είναι εύκολη, καθώς έχει πολλές απορρίψεις».
Στον χώρο της μόδας πάντως τα πράγματα έχουν αλλάξει και ως προς τις αμοιβές, που δεν είναι τόσο υψηλές όσο κατά το παρελθόν. «Τα χρήματα πια είναι λιγότερα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δουλειές με τις οποίες θα μπορούσε ένα μοντέλο να ζει πολύ άνετα. Υπάρχουν μοντέλα που εργάζονται με επαγγελματισμό και συνέπεια και δυστυχώς αμαυρώνεται η εικόνα τους από αλεξιπτωτιστές του χώρου».
Κάνουν χρήση για να μείνουν αδύνατες
Σε έναν τυχαίο έλεγχο, αστυνομικοί σταμάτησαν ένα πολυτελές αυτοκίνητο στο Μαρούσι, στο οποίο επέβαινε ένα πολύ γνωστό μοντέλο με τίτλους σε διαγωνισμούς ομορφιάς. Από την έρευνα που έγινε στην τσάντα της βρέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης. Το περιστατικό συνέβη πριν από δύο χρόνια και το μοντέλο πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια. Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση αρνήθηκε τα πάντα. «Δεν ξέρω πώς βρέθηκαν τα ναρκωτικά στην τσάντα μου. Κάποιος τα έβαλε μέσα», δικαιολογήθηκε. Ο 40χρονος συνοδός της, οδηγός του αυτοκινήτου, τη στήριξε απόλυτα, όμως στο σπίτι του βρέθηκαν 24 γραμμάρια ηρωίνης.
«Είμαι χρήστης. Είμαι άρρωστος ρε παιδιά». Ήταν οι πρώτες κουβέντες που είπε στους αστυνομικούς πρώην μοντέλο με επιτυχημένη καριέρα και παρουσιαστής εκπομπής, όταν τον συνέλαβαν πρόπερσι στην Ομόνοια. Στην τσέπη του βρέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης που είχε προμηθευθεί λίγη ώρα νωρίτερα.
Ήταν η δεύτερη φορά που το μοντέλο βρισκόταν αντιμέτωπο με τις Αρχές για χρήση ναρκωτικών. «Το είχα κόψει χρόνια αλλά μετά το ξανάρχισα», είπε στους αστυνομικούς.
Το ίδιο πακέτο. Όμως και οι ίδιοι οι άνθρωποι του μόντελινγκ παραδέχονται ότι πίσω από τα φώτα και τη λάμψη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.
«Ναρκωτικά και πορνεία συνήθως πάνε μαζί. Συχνά πρόκειται για το ίδιο πακέτο και το ένα ακολουθεί το άλλο», λένε χαρακτηριστικά.
Ειδικά η χρήση των ναρκωτικών διευρύνεται, όπως παραδέχονται οι ίδιοι άνθρωποι και εξαιτίας του προτύπου των σκελετωμένων μοντέλων που επικρατεί στον χώρο της μόδας.
«Τα κορίτσια κάνουν αγώνα δρόμου για να κρατηθούν τόσο αδύνατα» λέει άνθρωπος της μόδας, προσθέτοντας ότι «η κοκαΐνη, αλλά και άλλες ουσίες και φάρμακα είναι ευρύτατα διαδεδομένα στο εξωτερικό.
Στην Ελλάδα ακόμα δεν έχει πάρει τόσο μεγάλη έκταση το πρόβλημα, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στο Λονδίνο ή τη Νέα Υόρκη που αποτελούν μεγάλα κέντρα της μόδας».
Πηγαινοέρχονται στην Ελλάδα με ραντεβού μέσω Διαδικτύου
Στην οργανωμένη μορφή που έχει πάρει το φαινόμενο της σεξουαλικής εκμετάλλευσης μοντέλων προστίθεται και η διακίνηση αλλοδαπών μοντέλων μέσω Διαδικτύου.
Διεθνή ροζ κυκλώματα και «επιχειρήσεις» με έδρα το εξωτερικό προωθούν μοντέλα, όπως τα παρουσιάζουν, μέσω ιστοσελίδων. Οι κοπέλες κλείνουν τα ραντεβού, έρχονται στην Ελλάδα για δυο-τρεις ημέρες και στη συνέχεια επιστρέφουν στις χώρες τους. Αρκετές τέτοιες υποθέσεις έχουν έρθει στο φως, κυρίως στη Θεσσαλονίκη. Μία από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις εκτυλίχθηκε πριν από δύο χρόνια σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας. Συνελήφθησαν δύο μοντέλα ηλικίας 21 και 29 ετών από την Τσεχία και τη Σλοβακία. Οι τιμές άρχιζαν από 300 ευρώ και έφθαναν στα 1.600 ευρώ.
Το κύκλωμα είχε έδρα την Πράγα από όπου προωθούσε τις κοπέλες. Οι ίδιες κατέθεταν τα ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν γνώριζαν τίποτα για τους εργοδότες τους.
ΤΑ ΝΕΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου