13.10.09

Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο – « Καμπάνες » σε κανάλια !!!


Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε κατά πλειοψηφία την επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ στο ραδιοφωνικό σταθμό "Σκάι", για εκπομπή του (22/9), στην οποία αναμεταδόθηκε σχόλιο της "Ντόιτσε Βέλε" που αναφερόταν στα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων 15 μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Μειοψήφησαν ο αντιπρόεδρος Νέστωρ Κουράκης και οι Ιωάννης Παπακώστας και Κωνσταντίνος Τσουράκης, οι οποίοι πρότειναν σύσταση.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης "ο νόμος είναι σαφής. Δεν επιτρέπει την προβολή αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων 15 μέρες προ των εκλογών, ανεξαρτήτως του πότε έγινε η δημοσκόπηση. Ο ``Σκάι`` δεν συμμορφώθηκε προς τις επιταγές του νόμου".
Δύο πρόστιμα 15.000 ευρώ το καθένα επιβλήθηκαν

στο τηλεοπτικό κανάλι "Αρχιπέλαγος tv", του νομού Λέσβου για έλλειψη σεβασμού σε αναφερόμενα πρόσωπα.
Το πρώτο πρόστιμο αφορά εκπομπές την 9η και 12η Δεκεμβρίου του 2008 και μειοψήφησε ο Κωνσταντίνος Τσουράκης προτείνοντας σύσταση και η δεύτερη περίπτωση αφορά εκπομπή της 10ης Νοεμβρίου του 2008 και μειοψήφησαν οι Κωνσταντίνος Τσουράκης και Κωνσταντίνος Αποστολάς που πρότειναν σύσταση.
Εξάλλου, εγκρίθηκε η μεταβίβαση του ραδιοφωνικού σταθμού "Ραδιοφωνική Λέσχη Σιάτιστας" του νομού Κοζάνης.
Το ΕΣΡ αποφάνθηκε ότι τελικά λειτουργούν νόμιμα τα τηλεοπτικά κανάλια "Τηλεόραση Δυτικής Μακεδονίας ΑΕ TRM" νομού Γρεβενών, "Master tv" νομού Δωδεκανήσου και "TV 10" νομού Τρικάλων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου