6.11.09

Μέσα σε 18 μήνες συνελήφθησαν 3.600 μαφιόζοι και κατασχέθηκαν αγαθά αξίας 5,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, λέει ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μαρόνι !!!


Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε τους 18 τελευταίους μήνες περισσότερους από 3.600 μαφιόζους και κατέσχεσε αγαθά αξίας άνω των 5,6 δισεκατομμυρίων ευρώ στον αγώνα της κατά του οργανωμένου εγκλήματος, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι.
"Στους 18 μήνες της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συλλάβαμε 3.630 μαφιόζους, δηλαδή 22% περισσότερους απ' όσους στους 18 προηγούμενους μήνες, αλλά κυρίως κατασχέσαμε διάφορα αγαθά αξίας 5,62 δισεκατομμυρίων ευρώ --επαύλεις, οικόπεδα, εταιρείες, μετρητά, κοσμήματα, οχήματα-- καταγράφοντας αύξηση κατά 56% σε σχέση με την ίδια περίοδο", δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους.
"Είναι ένα ρεκόρ στον αγώνα κατά της κληρονομιάς της μαφίας", πρόσθεσε ο Μαρόνι, ο οποίος εκτιμά πως αυτή η πλευρά του πολέμου κατά του οργανωμένου εγκλήματος έχει εξαιρετικά αποτελέσματα...

"Από τις υποκλοπές τηλεφωνημάτων των αρχηγών της μαφίας, καταλάβαμε πως δεν ανησυχούσαν για τη σύλληψη των ανθρώπων τους, οι οικογένειες των οποίων συνεχίζουν να λαμβάνουν χρήματα για να ζήσουν, αλλά περισσότερο για την κατάσχεση των αγαθών τους", εξήγησε ο υπουργός.
"Πήραμε δικαστικά μέτρα για να πλήξουμε αυτή την μαφιόζικη κληρονομιά, η οποία δεν προστατεύεται πλέον όπως αυτή των φυσικών προσώπων και μπορούμε συνεπώς να χρησιμοποιούμε αμέσως τα κατασχεμένα, για παράδειγμα τα αυτοκίνητα, χωρίς να χρειάζεται να εκδοθεί δικαστική απόφαση κατάσχεσης", πρόσθεσε.
Τα αγαθά ενός μαφιόζου κατάσχονται έτσι ακόμη κι αν αυτός ο τελευταίος πεθάνει ή αν είναι γραμμένα στο όνομα ενός ανήλικου παιδιού, εξήγησε ο Μαρόνι, μέλος της λαϊκιστικής Λέγκας του Βορρά, η οποία είχε κάνει τη μάχη κατά της εγκληματικότητας ένα από τα κύρια επιχειρήματα της προεκλογικής εκστρατείας της στις αρχές του 2008.
"Στη διάρκεια των τελευταίων ετών, ουδέποτε είχαμε τόσες επιτυχίες στον αγώνα κατά της μαφίας όσες αυτούς τους 18 τελευταίους μήνες", δήλωσε ο Μαρόνι.
Το "ιταλικό μοντέλο" είναι τόσο αποτελεσματικό, σύμφωνα με τον υπουργό, ώστε άλλες ευρωπαϊκές χώρες επιδιώκουν να θεσμοθετήσουν τα ίδια εργαλεία κατά του οργανωμένου εγκλήματος, διαβεβαίωσε, διευκρινίζοντας πάντως ότι, για να νικηθεί η μαφία, "η αστυνομία δεν αρκεί, χρειάζεται η αντίδραση της κοινωνίας των πολιτών".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου