10.11.09

Άμεση πληρωμή 26.000 περίπου κτηνοτρόφων !!!


Πληρώνονται άμεσα 26.000 περίπου κτηνοτρόφοι, οι οποίοι δεν είχαν λάβει την εξισωτική αποζημίωση για το έτος 2007, ενώ ανακλήθηκαν δύο αποφάσεις του πρώην υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη, σύμφωνα με τις οποίες το ύψος προϋπολογισμού για την ίδρυση καθετοποιημένων μονάδων από ομάδες παραγωγών χοιροτρόφων εξαιρείται από τις υπόλοιπες επενδύσεις και μπορεί να ανέλθει σε 55 εκατ. ευρώ.
Όπως ανακοινώθηκε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή υπέγραψε αποφάσεις με τις οποίες:
- Διατίθεται ποσόν 43 εκατ. ευρώ για την πληρωμή εξισωτικών αποζημιώσεων έτους 2007 σε 26.000 περίπου κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας (μετακίνηση σε βοσκοτόπια κ.λ.π.)
- Ανακαλούνται δύο προεκλογικές αποφάσεις του πρώην υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη...

(Σεπτέμβριος 2009) με τις οποίες είχε εγκριθεί η ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ) μιας επένδυσης ύψους 55 εκατ. ευρώ για την ίδρυση χοιροτροφικής μονάδας. Στο σχετικό πρόγραμμα που είναι ύψους 300 εκατ. ευρώ θα ενταχθούν επενδύσεις καθετοποιημένων μονάδων από ομάδες χοιροτρόφων με όριο επιδότησης τα 15 εκατ. ευρώ.
Για το θέμα αυτό η κ. Μπατζελή δήλωσε ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι η περιφερειακή ανάπτυξη με τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων οικογενειακού τύπου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου