12.11.09

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας γυναικών για σεξουαλική εκμετάλλευση !!!


Οργανωμένο κύκλωμα Νιγηριανών που εκμεταλλευόταν νεαρές κοπέλες από τη Νιγηρία, τις οποίες υποχρέωνε να εκδίδονται με απειλές, αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν μια 20χρονη Νιγηριανή με ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα, ενώ αναζητείται ο σύζυγός της, επίσης νιγηριανής καταγωγής με ελληνική υπηκοότητα, ως μέλη του κυκλώματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης των γυναικών.
Οπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο κατηγορούμενοι είναι μέλη του κυκλώματος που "στρατολογούσε" γυναίκες στη Νιγηρία, οι οποίες ήταν σε δεινή οικονομική κατάσταση, τις έφερναν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας και στη συνέχεια ασκώντάς τους σωματική βία και με το φόβητρο της μαύρης μαγείας τις εξέδιδαν, απαιτώντας συνολικά 80.000 ευρώ από την καθεμία προκειμένου να τις αφήσουν ελεύθερες...

Το κύκλωμα δραστηριοποιείτο στην εκμετάλλευση των γυναικών εδώ και δύο χρόνια, και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, είχε φέρει περισσότερες από 40 νεαρές Νιγηριανές και από τη σεξουαλική εκμετάλλευσή τους είχε αποκομίσει πάνω από 180.000 ευρώ, χρήματα τα οποία οι δύο κατηγορούμενοι τα έστελναν στο εξωτερικό σε συνεργάτες τους, μέσω τραπεζών.
Σε πέντε από τις γυναίκες που εκμεταλλεύονταν οι σύγχρονοι δουλέμποροι παρασχέθηκε από την Αστυνομία άμεση αρωγή και προστασία και κινήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να χαρακτηριστούν θύματα εμπορίας ανθρώπων.
Η 20χρονη που συνελήφθη οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου