20.11.09

"Συγγνώμη" Σαρκοζί στον Ιρλανδό πρωθυπουργό, για τον τρόπο με τον οποίο η Γαλλία εξασφάλισε την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ !!!


Απολογητικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, στον Ιρλανδό πρωθυπουργό, Μπράιαν Κόουεν για την αμφιλεγόμενη νίκη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γαλλίας στον αγώνα με την Ιρλανδία για την εξασφάλιση μίας θέσης στο Μουντιάλ, αλλά εξέφρασε την αντίρρησή του στο ενδεχόμενο επανάληψης του αγώνα.Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της επανάληψης του αγώνα, στη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο, στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι ο ποδοσφαιριστής Τιερί Ανρί παραδέχτηκε πως ήλεγξε τη μπάλα με το χέρι πριν κάνει πάσα στον Ουίλιαμ Γκαλάς, ο οποίος έβαλε το γκολ που έστειλε την εθνική Γαλλίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νότιας Αφρικής.

Ο Σαρκοζί εξέφρασε την κατανόησή του για τη θέση της Ιρλανδίας, αλλά επισήμανε ότι δεν συμφωνεί με την άποψη του Ιρλανδού πρωθυπουργού για επανάληψη του αγώνα.
"Είπα στον Μπράιαν Κόουεν πόσο λυπάμαι. Όμως μην μου ζητάτε να υποκαταστήσω τον διαιτητή, ούτε τις γαλλικές ποδοσφαιρικές αρχές, ή τις ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές αρχές. Αφήστε με ακριβώς εδώ που βρίσκομαι", δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί.
Νωρίτερα ο Ιρλανδός πρωθυπουργός υποστήριξε το αίτημα της Ποδοσφαιρικής Ένωσης της χώρας του προς τη FIFA για επανάληψη του αγώνα.
"Ναι, υποστηρίζω την Ποδοσφαιρική Ένωση. Ο υπουργός Αθλητισμού θα στείλει επιστολή στη FIFA υποστηρίζοντας το αίτημα και θα επιδιώξει επανάληψη του αγώνα", δήλωσε ο Κόουεν. Ο Σαρκοζί "θα αντιληφθεί το αίσθημα απογοήτευσης που έχει ο ιρλανδικός λαός μετά την καταπληκτική εμφάνιση της ομάδας και νομίζω ότι το τίμιο παιχνίδι είναι θεμελιώδες κομμάτι αυτού του αθλήματος", δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.
Αξιωματούχοι της FIFA δήλωσαν στο Ρόιτερ ότι για πιθανή επανάληψη του αγώνα χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη και των δύο ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών πριν τεθεί το θέμα προς συζήτηση στη FIFA.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου