30.11.09

Πάτρα - Επίσκεψη πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου !!


Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες, όλοι το ξέρουμε, απλώς αυτές τις δυνατότητές μας τις σπαταλήσαμε και τις απαξιώσαμε», τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Πάτρα, προσθέτοντας ότι «ακούμε το αίσθημα πανικού, που δημιουργείται γύρω από την Ελλάδα και παγκοσμίως».
Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός στην αντιφώνησή του στον δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα, κατά τη διάρκεια τελετής υποδοχής στο Δημαρχείο, με αφορμή τον σημερινό εορτασμό του πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέα, «απαξιώσαμε το ανθρώπινο δυναμικό, τις υποδομές, το σύστημα παιδείας και το περιβάλλον».
«Δεν ζητώ την ανοχή των ολίγων ημερών, αλλά ζητώ τη συμμετοχή σε όλη τη διάρκεια αυτής της μεγάλης προσπάθειας, διότι από κοινού θα κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές στον τόπο μας», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου...

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο δήμαρχος Πατρέων, αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη σημερινή του επίσκεψη, τού περιέγραψε μία σειρά από προβλήματα που απασχολούν την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για χαμηλό κατά κεφαλή ΑΕΠ, ζητώντας ταυτόχρονα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα, ενώ επεσήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η επισκευή του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» που παραμένει κλειστό μετά τον σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008.
Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα γίνει μία σωστή οργάνωση και μία συνάντηση, ώστε να δούμε, όπως είπε τα προβλήματα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «πολλά θα μπορέσουμε να τα λύσουμε».Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός παρέστη στην δοξολογία που εψάλη στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα και στην οποία χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.
Στη συνέχεια ακολούθησε τη λιτάνευση της τίμιας Κάρας του Αγίου Ανδρέα στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και μετά επισκέφθηκε το δημαρχείο της πόλης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου