19.11.09

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο "Απεριόριστες Δυνατότητες" στην Τρίπολη !!!


Η Microsoft Ελλάς, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας, πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στην Τρίπολη τα εγκαίνια του Κέντρου «Απεριόριστες Δυνατότητες» στα κεντρικά γραφεία του Επιμελητηρίου.
Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, η Microsoft παρέχει σε άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως οι μετανάστες, οι μακροχρόνια άνεργοι και οι μονογονεϊκές οικογένειες, τη δυνατότητα εκπαίδευσης στη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή εντελώς δωρεάν. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να πιστοποιήσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν, αποκτώντας ένα ιδιαίτερα σημαντικό εφόδιο για τη σύγχρονη αγορά εργασίας, ούτως ώστε να ενισχύσουν τη θέση τους εντός αυτής...

Να σημειωθεί πως τη διαχείριση του προγράμματος έχει αναλάβει το Ελληνικό Δίκτυο Επιστημόνων Πληροφορικής, ενώ ο Φορέας Πιστοποίησης ECDL Ελλάς, προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής. Σημειώνεται ότι το Κέντρο «Απεριόριστες Δυνατότητες» στην Τρίπολη ξεκίνησε την λειτουργία του τον Ιούνιο του 2009 με τη συμμετοχή 12 ατόμων και ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης έχει ήδη ολοκληρωθεί και 10 άτομα έχουν ήδη αποκτήσει πιστοποίηση ECDL.
Ο Διευθυντής του εξεταστικού κέντρου και εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος σημείωσε ότι, "αποστολή του Επιμελητηρίου είναι να παρέχουμε εφόδια ζωής, με στόχο την ισότιμη πρόσβαση όλων στην κοινωνία της γνώσης. Σε αυτό το πλαίσιο συνεργαζόμαστε με τη Microsoft στο πανελλαδικό αυτό κοινωνικό πρόγραμμα και καλωσορίζουμε την έναρξη των ‘’Απεριόριστων Δυνατοτήτων’’ που ανοίγονται για όλους τους πολίτες της και με το συγκεκριμένο πρόγραμμα το Επιμελητήριο συμβάλλει ουσιαστικά σε ένα καλύτερο μέλλον για κάθε άνθρωπο που ονειρεύεται, επιθυμεί και προσπαθεί να φτάσει στο στόχο που έχει θέσει"
Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς, Κωνσταντίνος Λουκάς επεσήμανε πως ‘’στη Microsoft θεωρούμε ευθύνη μας τη δυναμική συμβολή μας στην προσπάθεια αντιμετώπισης του ψηφιακού αναλφαβητισμού που τείνει να πλήττει περισσότερο τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ωθώντας τες στην περιθωριοποίηση. Η αξιοποίηση και διάθεση της τεχνολογίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου καθώς και η πεποίθηση ότι όλοι ανεξαιρέτως έχουν το δικαίωμα να μετέχουν ισοδύναμα στην ψηφιακή κοινωνία αποτελούν κεντρικά και αδιαπραγμάτευτα σημεία στη γενικότερη φιλοσοφία της Microsoft’’.
Τέλος ο γενικός διευθυντής του Ομίλου της ECDL Ελλάς, Κωνσταντίνος Κεσεντές τόνισε ότι ‘’πιστεύοντας ακράδαντα στο Όραμα της Microsoft, να συμβάλει στον ψηφιακό αλφαβητισμό ατόμων που χρήζουν προστασίας, υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο την επιτυχία του προγράμματος «Απεριόριστες Δυνατότητες», ώστε μέσα από αυτό να εκπαιδευτούν όσο περισσότεροι Έλληνες είναι εφικτό’’.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου