22.11.09

Νεα γρίπη – Σε κρίσιμη κατάσταση τα δύο παιδάκια !!


Διασωληνωμένα στην εντατική νοσηλεύονται ένα αγοράκι 7,5 χρόνων κι ένα 11χρονο κορίτσι.
Το αγοράκι νόσησε απο τον ιό Η1Ν1 και παρουσίασε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας, χωρίς να έχει προηγούμενο πρόβλημα υγείας.
Το 11χρονο κοριτσάκι που νοσηλεύεται επίσης σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική, διαπιστώθηκε, μετά από ιατρικές εξετάσεις, ότι εκτός απο γρίπη έχει και φυματίωση.
Αλλοι δύο άνδρες -ένας 42χρονος κι ένας 59 χρονος- νοσηλεύονται, επίσης διασωληνωμένοι, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και οι δύο είχαν ιστορικό άλλων ασθενειών και παρουσίασαν βαριά πνευμονία.
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ μόνο την περασμένη εβδομάδα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 975.

Επιπλέον μισά από τα δείγματα που πηγαίνουν για ανάλυση είναι θετικά στον ιό, ενώ στο σύνολο τους τα κρούσματα σε όλη την χώρα έχουν φτάσει τα 4.172.
Ιδιαίτερη αύξηση καταγράφεται και στους ασθενείς που παρουσιάζουν επιπλοκές εξαιτίας του ιού της νέας γρίπης, αν και το 50% δεν είχε ιστορικό άλλης ασθένειας. Ήδη την Παρασκευή ένας 40χρονος έχασε τη ζωή του από τη νέα γρίπη, ενώ μία 40χρονη γυναίκα παρουσίασε οξύ σύνδρομο αναπνευστικής ανεπάρκειας και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική
Ραγδαία όμως αυξάνονται και τα κρούσματα σε σχολεία με αποτέλεσμα καθημερινά να κλείνουν εκατοντάδες τμήματα και σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου