15.11.09

Ηράκλειο - Ομιλία Ντόρας Μπακογιάννη !!!


"Η μάχη για την ηγεσία του κόμματος δεν είναι προσωπική αντιδικία. Είναι μια καθαρά πολιτική μάχη". Tα παραπάνω ανέφερε μιλώντας χθές βράδυ σε συγκέντρωση οπαδών και φίλων της στο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο στο Ηράκλειο η υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ κ. Ντόρα Μπακογιάννη.
Παράλληλα η κ. Μπακογιάννη εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εστιάζοντας την στην οικονομική πολιτική και κάνοντας λόγο για τερτίπια που αυξάνουν το έλλειμμα και λέγοντας πως χάνει τον έλεγχο της οικονομίας .
Αναφερόμενη στην ήττα της ΝΔ είπε ότι

αυτή την προκάλεσαν απαράδεκτες συμπεριφορές , καθυστέρηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων , παλινωδίες, χαλάρωση των σχέσεων κόμματος και κυβέρνησης και απομάκρυνση από τους φυσικούς μας συμμάχους, όπως είπε.
Η κ. Μπακογιάννη κατά την ομιλία της ανέπτυξε τη στρατηγική της την οποία χαρακτήρισε ως στρατηγική που ενώνει την παράταξη και της δίνει προοπτική νίκης.
Κατά την ομιλία της τόνισε ότι έχουμε μπροστά μας, δύο μεγάλες προκλήσεις.
Η πρώτη: να κάνουμε το κόμμα μας καλύτερο, μεγαλύτερο πιο δυνατό.
Και η δεύτερη:Ξεκάθαρη ιδεολογία, σύγχρονη πολιτική πρακτική, άνοιγμα στην κοινωνία και νέα νικηφόρα πορεία για τη Νέα Δημοκρατία.
Η εντολή της βάσης, αλλά όχι μόνο της οργανωμένης βάσης, όλης της κοινωνίας, ανέφερε, είναι ξεκάθαρη: Αλλάξτε τα όλα.
Ξεκινάω, λοιπόν, είπε , αυτήν την πορεία προς τον λαό της Νέας Δημοκρατίας με μια ξεκάθαρη υπόσχεση: Ναι, θα ανανεωθούμε! Ναι, θα αλλάξουμε.
Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι "δεν έχω τίποτα προσωπικό, ούτε με τον Αντώνη Σαμαρά, ούτε με το Δημήτρη Αβραμόπουλο, ούτε με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ούτε με κανέναν απ' όσους έχουν ταχθεί στο πλευρό τους".
Αφού μίλησε για ρόλο όλων την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία τόνισε ότι ο μεγάλος μας αντίπαλος είναι κοινός: είναι το ΠΑΣΟΚ, είναι η δημαγωγία και ο λαϊκισμός, είναι τα συμφέροντα που διαχρονικά χτυπάνε τη Νέα Δημοκρατία.
Στη συνέχεια επανέλαβε την θέση της ότι η λύση για να γίνει ξανά δυνατή η Νέα Δημοκρατία είναι μία: διεύρυνση και προς τα δεξιά και προς το κέντρο, άνοιγμα στην κοινωνία.
"Πρέπει να καταλάβουμε, είπε χαρακτηριστικά, ότι δεν περισσεύει κανείς" και πρόσθεσε "ότι νοιαζόμαστε για όλους. Ναι, νοιαζόμαστε για τον πιστό ψηφοφόρο της Νέας Δημοκρατίας που έστω και προβληματισμένος μας ψήφισε και αυτή τη φορά. Ναι, νοιαζόμαστε για εκείνους που βρήκαν αποκούμπι στο ΛΑΟΣ.
Ναι, νοιαζόμαστε για εκείνους που στράφηκαν, συγκυριακά, στο ΠΑΣΟΚ.
Ναι, νοιαζόμαστε για τους νέους που απορρίπτουν σήμερα τα κόμματα και τους πολιτικούς συνολικά. Που όμως αυτοί είναι η δύναμη του μέλλοντος για όλους μας.
Όταν μιλάω για άνοιγμα στην κοινωνία, εννοώ να απευθυνθούμε σε όλους αυτούς τους συμπολίτες μας, υπεύθυνα και αξιόπιστα".
Η κ. Μπακογιάννη μίλησε επίσης για κρίσιμη στιγμή της παράταξης που έχει ανάγκη από μια αξιόπιστη ηγεσία. Μια ηγεσία αποφασιστική που έχει σχέδιο για ένα καλύτερο μέλλον για τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα. Ηγεσία μακράς πνοής που να μπορεί να συνθέτει και να ενώνει, ανέφερε χαρακτηριστικά .
Τέλος ανέπτυξε τη δική της πρόταση χαρακτηρίζοντας την σαφή και κρυστάλλινα ξεκάθαρη δίνοντας έμφαση σε βασικές πολιτικές κατευθύνσεις και ευχαρίστησε όλους για τη στήριξη τους δηλώνοντας πως φεύγει ακόμη πιο δυνατή από την Κρήτη.
Την ομιλία της κ. Μπακογιάννη παρακολούθησαν όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου