15.11.09

«Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η ΝΔ, όπως καταγράφει δημοσκόπηση της Focus για τη Realnews, 40 μέρες μετά τις εκλογές. !!!


Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σήμερα στο 22,1%, κατορθώνοντας να χάσει το 11,4% των γαλάζιων οπαδών που έμειναν πιστοί στις 4 Οκτωβρίου. Το ΠΑΣΟΚ, με 42,7% έχει ελάχιστες απώλειες 1,2% και είναι μπροστά με διαφορά 20,6% από τη ΝΔ. Στην τρίτη θέση το ΚΚΕ, με 6,8% (έναντι 7,5%), ενώ πλησιάζει ο ΛΑΟΣ με 6,2% παρουσιάζοντας μικρή άνοδο 0,6% από τις πρόσφατες εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 3,5%, σημειώνοντας πτώση 1,1%, χτυπώντας καμπανάκι στην ηγεσία του. Το κόμμα των Οικολόγων – Πράσινων έχει 1,8% (από 2,5%), ενώ 9,4% δηλώνουν αναποφάσιστοι και 6,1% λευκό. Βασικό εύρημα της δημοσκόπησης είναι η μεγάλη πτώση της δύναμης της ΝΔ....

Φαίνεται πως η μεγάλη πλειοψηφία των απομακρυνθέντων δεν επιλέγει άλλο κόμμα αλλά αποστασιοποιούνται από τη Ρηγίλλης και δηλώνουν αναποφάσιστοι. Σε αυτό πρέπει να συνέβαλαν τόσο η εκλογική συντριβή, όσο και η απογοήτευση από το σημερινό σκηνικό ακυβερνησίας και φαγωμάρας στο γαλάζιο στρατόπεδο. Προφανώς, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε μεταβατική φάση. Η διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού θα σηματοδοτήσει τη νέα εποχή στη φυσιογνωμία, την πολιτική, αλλά και την καταγραφή της δύναμής του. Την ώρα που στη ΝΔ ψάχνονται για όλα, η κυβέρνηση Παπανδρέου περνά το μήνα του μέλιτος … Θετική γνώμη, για τις μέχρι τώρα ενέργειές της, έχει το 56,7% του συνόλου των πολιτών. Δηλαδή, ποσοστό 14% πάνω από όσους δηλώνουν σήμερα ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Αρνητική εικόνα για την κυβέρνηση, έχει το 33,9% των πολιτών, ενώ επιφυλακτικό είναι το 9,4%.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου