3.12.09

Νάντια Γιαννακοπούλου – Δημοτικό σχολείο 22 χρόνια σε λυόμενο


Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ νομού Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου πραγματοποίησε συνάντηση, χθες 02/11/09, με την Υφυπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου. Η κ. Γιαννακοπούλου ενημέρωσε την Υφυπουργό για ορισμένα σημαντικά ζητήματα του νομού Μεσσηνίας, αλλά και της Πελοποννήσου ευρύτερα, που εντάσσονται στις αρμοδιότητές της.
Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση, η κ. Γιαννακοπούλου έθιξε το ζήτημα του 8ου Δημοτικού Καλαμάτας, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρότατες κτιριακές ανάγκες καθώς επί 22 χρόνια σε λυόμενο οίκημα. Επισημάνθηκε δε, ότι οι συνθήκες διδασκαλίας εξαιτίας της κτιριακής κατάστασης είναι απαράδεκτη, ενώ τα υλικά κατασκευής του σχολείου είναι άκρως ακατάλληλα και επικίνδυνα για την υγεία των παιδιών, ενώ ο αριθμός των μαθητών έχει αυξηθεί ραγδαία...

Στη συνέχεια, η κ. Γιαννακοπούλου έθεσε το ζήτημα της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Πανεπιστημίου και του τμήματος ΧΡΗΜΕΛ του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας και τόνισε την ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος.
Ακόμη, η κ. Γιαννακοπούλου εξέθεσε στην Υφυπουργό το ζήτημα του διαπανεπιστημιακού μεταπτυχιακού προγράμματος ‘Ηθική φιλοσοφία’ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή ‘στον αέρα’ και μετέφερε το εύλογο αίτημα των φοιτητών για τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του προγράμματος.
Η κ. Γιαννακοπούλου ζήτησε την άμεση επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο και το Τ.Ε.Ι., ενώ εξέθεσε στην Υφυπουργό και την αναγκαιότητα να βρεθεί λύση για τους συμβασιούχους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου