20.12.09

Χειρουργοί αφαίρεσαν από το σώμα αγοριού διόμισι ετών τις τέσσερις βελόνες από τις συνολικά 31 που είχε μπήξει στο κορμί του ο πατριός του.


Ένα αγοράκι δυόμισι ετών αναρρώνει με αρκετά ικανοποιητικό ρυθμό μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για να αφαιρεθούν οι πρώτες από τις συνολικά 31 βελόνες πλεξίματος που έμπηξε στο σώμα του ο πατριός του -εξοργίζοντας τους συμπολίτες του που πληροφορήθηκαν την πράξη του-, ανακοίνωσε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Άνα Νέρι στην πόλη Σαλβαδόρ, πρωτεύουσα της πολιτείας Μπαΐα.
Το βρέφος βρισκόταν στο χειρουργείο για σχεδόν πέντε ώρες την Παρασκευή, προκειμένου να αφαιρεθούν δυο σκουριασμένες βελόνες από σημείο του σώματός του κοντά στην καρδιά του και άλλες δύο από τον ένα από τους πνεύμονές του.
Ο πατριός του, 30χρονος Ρουμπέρτου Κάρλους Μαγκαλιάες, συνελήφθη και ομολόγησε ότι έχωσε στο σώμα του βρέφους τις βελόνες για χάρη της ερωμένης του, που πίστευε ότι αυτή η πράξη θα τους βοηθούσε να μείνουν μαζί, σύμφωνα με την αστυνομία. Το ζευγάρι δέχθηκε σχετικές οδηγίες από έναν ιερέα μιας αφροβραζιλιάνικης θρησκείας, της Candombl?. Η πράξη έγινε στο σπίτι της ερωμένης του.
Το αγόρι μεταφέρθηκε σε μικρή τοπική κλινική από την μητέρα του, Μαρία Σόουζα Σάντους, διότι πονούσε και κατόπιν διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.
"Ήταν μια λεπτή επέμβαση. Αναγκάστηκαν να ανοίξουν το θώρακά του. Υπάρχουν βελόνες όλων των μεγεθών" [στο σώμα του παιδιού], είπε η εκπρόσωπος του νοσοκομείου, Σούζι Μορένο. "Αυτές κοντά στην καρδιά ήταν 4,5 εκατοστά. Υπάρχουν κι άλλες, μήκους 2,5 εκατοστών", πρόσθεσε.
Η εφημερίδα O Globo, στην Διαδικτυακή έκδοσή της, ανέφερε, επικαλούμενη πηγή της αστυνομίας, ότι πρόθεση του Μαγκαλιάες ήταν να σκοτώσει το παιδί και ότι οι βελόνες εισήχθησαν στο σώμα του σε χρονικό διάστημα ενός μήνα.
Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Μαγκαλιάες μετήχθη από το αστυνομικό τμήμα της μικρής πόλης Ιμπουτιράμα, γενέτειρας του παιδιού, όπου κρατείτο μαζί με τις δύο γυναίκες, σε τοποθεσία που δεν αποκαλύφθηκε, πριν έξαλλοι κάτοικοι συγκεντρωθούν έξω από το τμήμα. "Υπάρχει μεγάλη αναστάτωση από την κοινότητα [στο νοσοκομείο]", σύμφωνα με την Μορένο. "Κόσμος φέρνει παιχνίδια, αλλά δεν επιτρέπεται να πλησιάσει [το παιδί] κανείς. Κάποιος τηλεφώνησε κλαίγοντας. Είπε ότι έχει ένα εγγόνι που είναι συνομήλικο", είπε.
Το αγοράκι θα υποβληθεί σε νέα επέμβαση την επόμενη εβδομάδα για να αφαιρεθούν κι άλλες βελόνες από το έντερο και την ουροδόχο κύστη του, αλλά η Μορένο σημείωσε πως οι γιατροί ίσως αποφασίσουν να μην βγάλουν άλλες τις βελόνες αν ορισμένες δεν θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού, ώστε να αποφευχθεί να υποβληθεί σε πάρα πολλές επεμβάσεις. Το παιδί ξύπνησε και μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου και σύντομα θα αρχίσει να τρώει και πάλι κανονικά, είπε η ίδια.
"Πριν το χειρουργείο έκλαιγε πολύ. . . η μητέρα του είναι μαζί του, το φροντίζουν ψυχολόγοι και φροντίζουμε να παίζει", αν και πάντα ξαπλωμένο, σύμφωνα με την εκπρόσωπο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου