1.12.09

Ο Τζόναθαν Λίτελ νικητής του φετινού βραβείου "Κακό σεξ στη λογοτεχνία" για τη χειρότερη περιγραφή ερωτικής σκηνής


Ο Τζόναθαν Λίτελ, ο οποίος το 2006 είχε τιμηθεί με το γαλλικό βραβείο Γκονκούρ για το βιβλίο του "Οι Ευμενίδες", κέρδισε φέτος ένα άλλο βραβείο για το ίδιο έργο: το βραβείο του "Κακού Σεξ στη Λογοτεχνία".
Οι κριτές επαίνεσαν μεν το "μεγαλεπίβολο και εντυπωσιακό" μυθιστόρημά του, το οποίο αποκάλεσαν "εν μέρει έργο μιας μεγαλοφυΐας", αλλά εκτίμησαν ότι με αποσπάσματα όπως το "Έχυσα απότομα, μ' ένα τίναγμα που άδειασε το κεφάλι μου όπως ένα κουτάλι που αδειάζει το εσωτερικό ενός μελάτου αυγού", οι "Ευμενίδες" κέρδισαν το βραβείο με το σπαθί τους! "Ελπίζουμε να το αντιμετωπίσει με χιούμορ", δήλωσαν οι κριτές, ενώ ο Λίτελ δεν αναμένεται να παρευρεθεί στο Λονδίνο για την απονομή του βραβείου.
Το βραβείο θεσπίστηκε το 1993 από τον Όμπερον Γουό και σκοπός του είναι να τραβήξει την προσοχή στην "ωμή, κακόγουστη και συχνά μηχανική χρήση μακροσκελών ερωτικών περιγραφών στα σύγχρονα μυθιστορήματα, και να την αποθαρρύνει"...

Υποψήφιοι για το βραβείο «Κακό Σεξ στη Λογοτεχνία» για το έτος 2009 ήταν επίσης οι βραβευμένοι με Μπούκερ, Τζον Μπάνβιλ για τη συλλογή διηγημάτων του «Ιnfinities», Φίλιπ Ροθ για το «Τhe Ηumbling», Πολ Θερού για το «Α Dead Ηang» και ο Αμος Οζ για το «Rhyming Life and Death», αλλά και ο πρωτοεμφανιζόμενος ως συγγραφέας Νικ Κέιβ, για το «Ο θάνατος του Μπάνι Μονρό».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου