16.12.09

Αναφορά Νάντιας για τις εκκρεμούσες επαγγελματικές άδειες πτυχιούχων οπτικών


Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με αφορμή την επιστολή – αναφορά 6 Μεσσήνιων συμπολιτών μας, των οποίων οι άδειες ασκήσεως επαγγέλματος οπτικού – οπτομέτρη δεν χορηγούνται από το κράτος.
Η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει το δίκαιο αίτημα των άνω συμπολιτών μας να τους χορηγηθεί άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, καθώς αυτή έχει αποδοθεί σε 36 συναδέλφους - συμφοιτητές τους. Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς που τους έχει χορηγηθεί άδεια εργασίας έχουν σπουδάσει στο ίδιο ίδρυμα, την ίδια περίοδο και φυσικά έχουν τα ίδια πτυχία. Επιπλέον, οι παραπάνω συμπολίτες έχουν δικαιωθεί με αποφάσεις και του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ενώ όπως αναφέρουν 'οι αιτούμενες άδειες πτυχιούχων οπτικών αφορούν αναγνώριση επαγγελματικού δικαιώματος και δεν άπτονται της ιδιωτικής εκπαίδευσης και της αναγνώρισης κολλεγίων'.
Με την αναφορά αυτή, η κ. Γιαννακοπούλου υπογραμμίζει την ανάγκη να αποδοθεί το δίκαιο και να χορηγηθούν άμεσα οι άδειες ασκήσεως επαγγέλματος, σύμφωνα με τις συνταγματικές αρχές της ισονομίας και της ευνομούμενης πολιτείας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου