24.12.09

Έργα πολιτισμού εξαγγέλθηκαν από τη νομαρχία Λακωνίας


Η νομαρχία Λακωνίας μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών απόκτησης δύο σημαντικών ακινήτων στο κέντρο της Σπάρτης, προχωρά στοχευμένα στην υλοποίηση νευραλγικών έργων πολιτισμού, όπως επισημαίνει με ανακοίνωση που εξέδωσε.
Συγκεκριμένα η νομαρχία ανακοίνωσε την δημιουργία ''Ψηφιακού Βιωματικού Μουσείου Ιστορίας της Αρχαίας Σπάρτης'', που θα στεγαστεί σε νεοκλασικό διατηρητέο κτίριο στην περιοχή της Μητρόπολης, το οποίο θα ανακαινίσει πλήρως και θα είναι έτοιμο στα μέσα περίπου του 2011 και την ίδρυση του ''Σταματάκειου Πολυπολιτισμικού Κέντρου Σπάρτης Ν.Α. Λακωνίας''...

Όπως επισημαίνεται από την νομαρχία πρόκειται για έργα που ''θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης της Σπάρτης και ιδίως, στην καλλιέργεια της ιστορικής συνείδησης ιδιαίτερα των νέων, τη προαγωγή της αναγνωρισιμότητας των αφανών αρχαιολογικών χώρων και μνημείων του τόπου μας, την ενίσχυση του τουριστικού προφίλ της ευρύτερης περιοχής και την αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη της Σπάρτης.
Για τα έργα αυτά με δηλώσεις του ο νομάρχης Λακωνίας Κώστας Φούρκας σημείωσε μεταξύ άλλων πως ''αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι ο αρχαιολογικός και πολιτιστικός πλούτος της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής, στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα και με τον τρόπο που προβάλλεται και διαχειρίζεται δε συμβαδίζει με την ιστορικότητα και τη φήμη της. Πολύ περισσότερο δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των επισκεπτών της Λακωνίας αλλά ούτε και των κατοίκων της'' και προσθέτει ''η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας αποδεικνύει συνεχώς ότι διαθέτει όραμα, υψηλούς στόχους και την ισχυρή βούληση ώστε με σχεδιασμό και προγραμματισμό να υλοποιεί έργα αντάξια της σπουδαιότητας του τόπου και της θέσης του στη παγκόσμια Ιστορία. Η Λακωνία και η Σπάρτη δεν μπορούν να περιμένουν''.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου