22.12.09

Έδωσαν δύο μωρά σε λάθος οικογένειες – Η μία οικογένεια έφθασε στα όρια του χωρισμού μετά από τέστ DNA


Ανείπωτη αναστάτωση έχει προκαλέσει σε δύο οικογένειες λάθος των υπευθύνων στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας, οι οποίοι έδωσαν λάθος μωρά στις συγκεκριμένες οικογένειες.
Η μια από τις οικογένειες κόντεψε να χωρίσει, όταν διαπιστώθηκε ότι ο σύζυγος δεν ήταν ο βιολογικός πατέρας του μωρού.
Τα μωρά, δύο αγοράκια, γεννήθηκαν πριν από 40 ημέρες, το ένα στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία και το άλλο σε ιδιωτική κλινική, αλλά κατέληξαν και τα δύο στο Μακάρειο λόγω ίκτερου σοβαρής μορφής.
Μετά τη νοσηλεία τους στην εντατική και την αποθεραπεία τους, τα δύο βρέφη δόθηκαν πριν από 20 ημέρες στις οικογένειές τους, όπως πίστευαν οι υπεύθυνοι στο νοσοκομείο.
Το λάθος ανακαλύφθηκε όταν ένα από τα αγοράκια αρρώστησε και μεταφέρθηκε στο Μακάρειο, όπου διαπιστώθηκε αρρώστια στο αίμα.
Χρειάστηκε να γίνουν αιματολογικές εξετάσεις και στον υποτιθέμενο πατέρα για το ενδεχόμενο κάποιας κληρονομικής πάθησης, από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι μωρό και άνδρας είχαν διαφορετικό τύπο αίματος. Εξέταση DNA κατέδειξε ότι ο άνδρας δεν ήταν ο πατέρας...

Η οικογένεια έφθασε στα πρόθυρα του χωρισμού, μέχρι που έγινε εξέταση DNA και στη γυναίκα, από την οποία διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν η μητέρα του μωρού.
Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακαρείου Ανδρέας Χατζηδημητρίου, επιβεβαιώνοντας το λάθος, χαρακτήρισε το θέμα σοβαρό και τραγικό. Είπε ότι από τα πενήντα μωρά που βρίσκονταν κατά την ίδια περίοδο στο νοσοκομείο, ένα είχε τις περισσότερες πιθανότητες να ήταν το μωρό της οικογένειας.
Εγιναν εξετάσεις και τα αποτελέσματα αναμένονται σύντομα, προκειμένου να αποφασισθεί ποιο από τα μωρά ανήκει σε ποια οικογένεια.
Ο κ. Χατζηδημητρίου δήλωσε ότι αφότου έγινε αντιληπτό το λάθος, το νοσοκομείο ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας, τον Γενικό Εισαγγελέα και την Αστυνομία, η οποία διερευνά το θέμα.
Οι δικηγόροι της μιας από τις οικογένειες ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για εγκληματική αμέλεια και εξέφρασαν την έντονη απαρέσκεια, το θυμό και την αγανάκτηση των πελατών τους για το συμβάν, για το οποίο επιφυλάσσουν τα δικαιώματά τους να λάβουν νομικά μέτρα εναντίον των υπευθύνων.
"Πρόκειται για πράξη η οποία έχει προκαλέσει απροσμέτρητο πόνο και ψυχολογική αναστάτωση στους πελάτες μας και στους οικείους τους και είμαστε βέβαιοι, και στην άλλη οικογένεια", ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.
Επίσης, κάλεσαν το υπουργείο Υγείας να αναλάβει την ευθύνη για το συμβάν και να αποδώσει ευθύνες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου