24.12.09

Τα Golden Boys βούλιαξαν τον ΕΛΓΑ


Σκηνικό «σπατάλης, αδιαφάνειας και εξυπηρέτησης ημετέρων» συνέθετε τη λειτουργία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επί κυβερνήσεων της ΝΔ, κατήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχάλης Καρχιμάκης. Αποκάλυψε μάλιστα ότι γινόταν «προσωπικές κλήσεις μεγάλης χρονικής διάρκειας σε κατεύθυνση 090, τηλεπαιχνίδια και τηλεκληρώσεις».
Ο κ. Μιχ. Καρχιμάκης παρέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η πρόσληψη 1.300 ατόμων στον ΟΠΕΚΕΠΕ και την ΑΓΡΟΓΗ ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ, ενώ ανέφερε ότι «3 εκατ. ευρώ δινόταν για εξαφανισμένους υψηλόμισθους στον αγροτικό κανάλι - συγκεκριμένος ημέτερος παίρνει 77.000.000 ευρώ το χρόνο χωρίς, να πατάει ποτέ το πόδι του και να τα παίρνει και από άλλη υπηρεσία», αποκάλυψε...

«Εμείς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα προσφερόμενα περιθώρια όταν το δημόσιο χρήμα πάει στον αγρότη και όχι σε εξυπηρετήσεις ημετέρων, γιατί υπάρχουν περιθώρια όταν το δημόσιο χρήμα πάει στον αγρότη και όχι σε λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων ημετέρων, φίλων και κουμπάρων, λογαριασμοί που τα τελευταία χρόνια στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έφθαναν τα 20.000.000 ευρώ και τα κινητά τηλέφωνα με μηνιαίο κόστος έως και 12.000 ευρώ», υπογράμμισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και επισήμανε:
«-Γιατί υπάρχουν περιθώρια όταν οι πολιτικές ηγεσίες ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα, αντί να σπαταλούν εκατομμύρια ευρώ σε προμήθειες τζιπ για φορείς που δεν λειτούργησαν ποτέ. Τουλάχιστον αυτή την προμήθεια την πρόλαβαν οι εθνικές εκλογές και τη μετατρέψαμε εμείς ως Κυβέρνηση σε υποτροφίες για τα παιδιά των αγροτών.
Γιατί υπάρχουν περιθώρια όταν σταματήσουν να κυκλοφορούν ανυπόγραφες υπουργικές αποφάσεις για εξαγωγές προϊόντων με τον κίνδυνο να τιναχθεί το εμπόριο των εξαγωγών στον αέρα.
Γιατί υπάρχουν περιθώρια όταν σταματήσει η καταχρηστική πριμοδότηση αμοιβών εξωφρενικών ποσών σε διευθυντές του ΕΛ.Γ.Α. με 9.500 ευρώ το μήνα.
Γιατί υπάρχουν περιθώρια όταν τερματίσουμε την προνομιακή μεταχείριση συγκεκριμένων ομάδων χάριν των οποίων δρομολογήθηκαν ιδιόμορφα πλαίσια εξαίρεσης από όλες τις υπόλοιπες επενδύσεις με τη δέσμευση υπέρογκων ποσών ύψους 55.000.000 ευρώ για μια και μόνο επένδυση από ένα συνολικό Προϋπολογισμό 300.000.000.
Γιατί υπάρχουν περιθώρια όταν διεκδικούμε μια καθαρή αγορά και όχι όταν καλύπτουμε τη νοθεία εμείς οι ίδιοι, όταν αντιληφθούν οι παρανομούντες, που διακινούν νοθευμένα προϊόντα, ότι δεν θα τους χαριστούμε επειδή έχουν προνομιακή σχέση με πρώην Υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας.
Γιατί υπάρχουν περιθώρια όταν καταργούμε την ευνοιοκρατία που συγκαλύπτει σκάνδαλα και γκρεμίζουμε τα καθεστώτα ατιμωρησίας, αντί να οδηγούμαστε σε εσκεμμένη ανεπάρκεια διαχείρισης σκανδάλων, όπως τα νοθευμένα ηλιέλαια στην αγορά από συγγενικά πρόσωπα επίσης Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας.
Γιατί υπάρχουν περιθώρια όταν η συμπεριφορά μας είναι αμείλικτη απέναντι σε επίορκους δημόσιους λειτουργούς που είχαν κάνει μόνιμη πρακτική τους τα μιζοδιόδια και να στείλουμε ένα μήνυμα ότι εμείς δεν θα ανεχτούμε τέτοια φαινόμενα. Υπάρχουν περιθώρια όταν υπάρχει η βούληση να ενισχυθεί ο ΕΦΕΤ και ολόκληρος ο ελεγκτικός μηχανισμός του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Παράλληλα να συγκρουστούμε με όλους όσοι λυμαίνονται τους κόπους και τις προοπτικές της αγροτικής οικονομίας αντιμετωπίζοντας δυναμικά τη μάστιγα των ελληνοποιήσεων, την ασυδοσία των κερδοσκόπων και τη νοθεία στην αγορά. Έχουμε περιθώρια εμείς και το σύνολο του αγροτικού κόσμου να λειτουργήσουμε στη βάση της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας για μια κοινή πορεία δίκαιας ανάταξης της ελληνικής αγροτικής οικονομίας», υποστήριξε ο κ. Μιχάλης Καρχιμάκης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου