26.9.09

Νάντια Γιαννακοπούλου στην Μεσσήνη - Να στηρίξουμε τους αγρότες και τους μικρομεσαίους


Στη Μεσσήνη -τον τόπο καταγωγής της- μίλησε το βράδυ της Παρασκευής η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, σε μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση και ανέπτυξε τις θέσεις και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη τετραετία. Η κ. Γιαννακοπούλου αναφέρθηκε εκτενώς στο αγροτικό ζήτημα και ανέπτυξε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ γι΄αυτό. Αναφέρθηκε ειδικότερα στα μεσσηνιακά προιόντα όπως το ελαιόλαδο,τα σύκα, τη σταφίδα, τη πατάτα και τα πρώιμα κηπευτικά και διαβεβαίωσε τους αγρότες

ότι η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου θα στηρίξει τους αγρότες και τα προιοντα τους. Η κ.Γιαννακοπούλου έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στην αναθέρμανση της αγοράς η οποία κρίνεται απαραίτητη για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και αναφέρθηκε στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες τα τελευταία χρόνια στενάζουν από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του Κ.Καραμανλή. "Για εμάς το να τονώσουμε την αγορά, το να αυξήσουμε τη ζήτηση είναι πολιτική απόφαση. Και κάτι τέτοιο δε γίνεται με πάγωμα μισθών και συντάξεων όπως εξαγγέλει η Νέα Δημοκρατία" ήταν τα λόγια της κ. Γιαννακοπούλου.
Η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκλεισε την ομιλία της καλώντας τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, να δώσουν τη μάχη για νίκη του Κινήματος και του Γιώργου Παπανδρέου μέχρι την τελευταία μέρα. Πιο συγκεκριμένα είπε: "Να πούμε στους πολίτες τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε. Και φυσικά να τους πούμε και πώς θα το κάνουμε. Χωρίς να είμαστε υπερφίαλοι πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι η νέα διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα είναι πάντα δίπλα στις ανάγκες των πολλών, ότι η νέα διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αλλάξει πορεία η πατρίδα μας. Ότι η κυβέρνηση για εμάς δε θα είναι λάφυρο, αλλά εργαλείο για να κάνουμε τις ζωές όλων των πολιτών καλύτερες".

Η κυρία Γιαννακοπούλου το πρωί της Κυριακής (10.30πμ) θα μιλήσει στο Κοπανάκι, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ομιλία στην κεντρική πλατεία της Πύλουστις 8μ.μ.

Συνέντευξη Τύπου, του Γ. Καρατζαφέρη στην Σπάρτη !!!


Ιδιαίτερα επικριτικός για κυβέρνηση και αντιπολίτευση, εμφανίσθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε σήμερα στη Σπάρτη, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.
«Ο Καραμανλής πρόδωσε την εντολή του ελληνικού λαού και ο δικός μου ρόλος είναι να διώξω από την εξουσία τον κ. Παπανδρέου», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να φαντάζει ως λύση το ΠΑΣΟΚ, αλλά τα έχουν βρει μεταξύ τους και τους συνδέουν πολλά [...]

Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να παίζουν στην Ελλάδα παιχνίδια συναλλαγής».
Ο κ. Καρατζαφέρης μίλησε για «εξουσίες, που έχουν μοιράσει Καραμανλής, Παπανδρέου και Μπακογιάννη» και χαρακτήρισε «εξωπραγματική» τη διαφορά 13 μονάδων μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, τα οποία κατηγόρησε ότι έδωσαν το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια και ότι «είναι έτοιμα να παραχωρήσουν τα πάντα». Υποστήριξε δε, ότι για το Κυπριακό «έρχεται ένα σχέδιο χειρότερο από το σχέδιο Ανάν και κανείς δεν ασχολείται με το τι συζητούν στην Κύπρο».
Για την οικονομία ανέφερε ότι «η αγορά πνίγεται» και χαρακτήρισε «αδιανόητα» τα λεγόμενα του πρωθυπουργού περί απαραίτητων σκληρών οικονομικών μέτρων για την επόμενη διετία, ενώ για τον κ. Παπανδρέου είπε ότι «παρουσιάζει θολό τοπίο για το τι θα κάνει», προσθέτοντας ότι «είμαστε στον πάτο γιατί κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια αλλαζονικές μονοκομματικές κυβερνήσεις». Τόνισε δε, ότι «η χώρα έχει χάσει περισσότερο από το 40% των ευρωπαϊκών κονδυλίων».
Σε ό,τι αφορά τους αγρότες, ισχυρίσθηκε ότι «έχουν αφεθεί στην τύχη τους και δεν έχουν να στηριχθούν πουθενά».
Για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, υποστήριξε πως «έχουν βάλει βαριά παπλώματα πάνω από την αλήθεια, διότι αν διαβάσετε στα τελευταία άρθρα της συμφωνίας, υπάρχει εδάφιο, που λέει ότι, όποτε θέλει η Ελλάδα μπορεί να σταματήσει το έργο» και πρόσθεσε: «Το έβαλε ο Καραμανλής με πίεση των Αμερικανών και τώρα, οι Αμερικανοί βάζουν τον Παπανδρέου να το σταματήσει. Οι Αμερικανοί θέλουν την Τουρκία υπερδύναμη και εμάς δορυφόρους».
Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη συνεργασία του ΛΑΟΣ με το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση μη αυτοδύναμης εκλογής του δευτέρου, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε: «Πιστεύω ότι ο Καραμανλής δεν θα αφήσει μετέωρο τον κ. Παπανδρέου, χωρίς αυτοδυναμία. Εμείς θα είμαστε αυτοί, που θα κάνουν αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ».
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ συναντήθηκε νωρίτερα, με τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, Ευστάθιο, τον οποίο χαρακτήρισε «μεγάλη προσωπικότητα, που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της εκκλησίας».

ΟΧΙ του ΠΑΣΟΚ στο δεύτερο Debate !!!


«Το 2007 προτείναμε τετ α τετ των δύο αρχηγών και η ΝΔ δεν το δέχθηκε, το ίδιο έγινε και στις ευρωεκλογές, όμως επιτέλους το δέχθηκαν στις εκλογές αυτές. Συμφωνήσαμε για 2 ντιμπέϊτ -ένα των έξι αρχηγών και ένα των δύο- και αυτά έγιναν. Οι πολίτες έκριναν. Ο κ. Καραμανλής δεν είναι ευχαριστημένος, έχει προβλήματα. Δεν μπορεί όμως να ζητά συνεχώς τρίτη ευκαιρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκο, αναφορικά με την πρόταση

του τελευταίου για μία πρόσθετη δημόσια συζήτηση μεταξύ των δύο υποψηφίων πρωθυπουργών.

Επιμένει η ΝΔ – Θέλει δεύτερο Debate Ο Καραμανλής !!!


Δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων, ζήτησε σήμερα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, η ΝΔ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γ. Κουμουτσάκος, με δηλώσεις του, πριν λίγο, κάλεσε τον κ. Παπανδρέου σε νέο διάλογο με τον πρωθυπουργό, τονίζοντας πως «δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπεκφεύγει».
Σε ερώτηση γιατί ζητάει τρίτο τηλεοπτικό διάλογο, από τη στιγμή, που το ΠΑΣΟΚ έχει απορρίψει το ενδεχόμενο, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε πως

«τίποτα δεν είναι πιο σοβαρό και πιο κρίσιμο από την ενημέρωση των πολιτών, οι οποίοι θα είναι και οι μόνοι κερδισμένοι».

Καλαμάτα – ΟΦΗ 1-1


Σε αγώνα για την 3η ημέρα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, Καλαμάτα και ΟΦΗ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Οι Μεσσήνιοι προηγήθηκαν με τον Χατζή στο 34΄ και οι Κρήτες ισοφάρισαν με τον Αγρίτη στο 86΄.

Τα ρουσφέτια της Βουλής !!!


Διακομματικό, αλλά και διαρκές, είναι το σκάνδαλο των ρουσφετολογικών προσλήψεων στη Βουλή, οι οποίες πραγματοποιούνται εκτός ΑΣΕΠ και οδηγούν σε μονιμοποίηση. Διορισμοί στο Κοινοβούλιο πραγματοποιήθηκαν, υπό τις ευλογίες του τότε προέδρου του Σώματος κ. Δημήτρη Σιούφα, και στις 4 Σεπτεμβρίου, δηλαδή, δύο ημέρες μετά την προκήρυξη των εκλογών και ενώ η μεν Ν.Δ. είχε κάνει σημαία της την περιστολή των κρατικών δαπανών, το δε ΠΑΣΟΚ την αξιοκρατία και τη διαφάνεια. Οι συγκεκριμένες προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό στελεχών της Ν.Δ. και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Της ρύθμισης του κ. Δημ. Σιούφα, που υιοθετήθηκε εν κρυπτώ τον Ιούνιο του 2008 χωρίς αντιδράσεις, έχουν κάνει χρήση και τα μικρότερα κοινοβουλευτικά κόμματα.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_26/09/2009_330939

WWF Ελλάς έρχονται κλιματικές αλλαγές : Περισσότεροι καύσωνες – Λιγότερες βροχές !!!


Προσαρμογή και άμεσα μέτρα απαιτούν οι ορατές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα, σύμφωνα με νέα έρευνα του WWF Ελλάς και του Εθνικού Αστεροσκοπείου. Οι δέκα μεγαλύτεροι αγροτικοί νομοί της χώρας θα δεχθούν μεγάλη πίεση από την κλιματική αλλαγή, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι μέρες καύσωνα, οι συνεχόμενες ημέρες χωρίς βροχή, να μειωθούν οι χειμερινές βροχοπτώσεις και συνεπώς να αυξηθεί κατά πολύ ο κίνδυνος πυρκαγιάς...

Για παράδειγμα, στην Εύβοια αναμένονται περισσότερες από 25 επιπλέον ξηρές ημέρες σε σχέση με σήμερα, οι Σέρρες και η Λάρισα θα ζήσουν 20 περισσότερες μέρες καύσωνα, ενώ στο Ηράκλειο και την Πέλλα οι βροχοπτώσεις το χειμώνα θα μειωθούν κατά 15%. Οποιαδήποτε πρόβλεψη για πιθανές βλάβες στις καλλιέργειες είναι παρακινδυνευμένη αλλά τα γενικά ευρήματα φανερώνουν αυξημένο κίνδυνο για ερημοποίηση νέων εκτάσεων και μείωση στη διαθεσιμότητα νερού.
Η κλιματική αλλαγή θα θέσει σε τρομερή δοκιμασία και τους Εθνικούς Δρυμούς, καθώς προβλέπεται αύξηση των ημερών με υψηλό ρίσκο εμφάνισης πυρκαγιάς σε όλους τους Δρυμούς της χώρας.
«Οι προβλέψεις για την Ελλάδα δεν είναι ευοίωνες, γεγονός που κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη άμεσης αξιοποίησης της έρευνας από το σύνολο των αρμόδιων δημόσιων φορέων και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προσαρμογής της χώρας στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής» σημειώνει ο Χρήστος Γιαννακόπουλος, κύριος ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου και βασικός συντάκτης της έκθεσης.
«Η Πολιτεία δεν μπορεί να ισχυριστεί πλέον ότι δεν γνωρίζει τι ενδέχεται να συμβεί στο μέλλον. Έχει καθήκον και υποχρέωση, όχι μόνο να λάβει όλα τα μέτρα στο εσωτερικό της χώρας για τη διαφύλαξη των φυσικών πόρων, αλλά πολύ περισσότερο να αναλάβει πρωτοβουλίες και να απαιτήσει μια καλή συμφωνία στην Κοπεγχάγη, ώστε να αποτραπούν οι χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να θέσει τα ζητήματα της Κοπεγχάγης και της προσαρμογής της χώρας στις μελλοντικές κλιματικές συνθήκες ως μέγιστες προτεραιότητες» καταλήγει ο Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής του WWF Ελλάς.

Μαύρη Θύελλα - Το πάθος και η ψυχή θα φέρουν τη νίκη !!


Ένα σπουδαίο παιχνίδι διαξάγεται σήμερα το μεσημέρι στις 3 στο Δημ. Στάδιο ανάμεσα σε δυο μεγάλες ομάδες: η «Μαύρη Θύελλα» υποδέχεται μετά από αρκετά χρόνια την ομάδα του ΟΦΗ. Η τοπική μας ομάδα θα επιδιώξει το πρώτο φετινό τρίποντο ενώ με τον ίδιο στόχο ήρθαν και οι Κρητικοί. Και οι δυο ομάδες δεν έχουν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας και αναμένεται να δούμε ένα παιχνίδι τακτικής που θα το καθορίσει η το πάθος, η αγωνιστικότητα και η ψυχή που θα επικρατήσει.

Η Καλαμάτα θέλει περισσότερο τη νίκη και θα προσπαθήσει να την κατακτήσει με «νύχια και με δόντια», βοηθούμενη και από τον πύρινο κόσμο της.
kalamata-sports.blogspot.com/

Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του παραγωγού της συναυλίας της Αν. Βίσση !!


Σε ατύχημα, που συνέβη χθες βράδυ, πριν από την έναρξη της συναυλίας της Άννας Βίσση στο ΓΣΠ της Λευκωσίας, τραυματίστηκε κρίσιμα ο Αμερικανός Γκρέκ Λατάνι, 54 χρόνων, παραγωγός της συναυλίας.
Ο Λατάνι, ο οποίος έφθασε στην Κύπρο ειδικά για τη συναυλία, από άγνωστη ως στιγμής αιτία, έπεσε από ύψος πέντε μέτρων σε καταπακτή, η οποία βρισκόταν στο χώρο της σκηνής, με αποτέλεσμα να υποστεί κατάγματα στο κρανίο και το θώρακα.
Μεταφέρθηκε αμέσως στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας...

Λόγω του ατυχήματος η συναυλία καθυστέρησε να αρχίσει, ενώ μετά το τέλος της, η Άννα Βίσση πήγε στο νοσοκομείο και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του Λατάνι.

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα !!


Συνελήφθησαν, χθές το μεσημέρι, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, λίγο πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, 35χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος καθώς και οι δύο (2) αλλοδαποί συνεπιβάτες του, διότι μετέφεραν έναν 32χρονο αλλοδαπό, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό τη παράνομη έξοδό του από τη χώρα, και ο οποίος επίσης συνελήφθη...

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε.

Αντώνης Σαμαράς στο «GREEKINSIGHT»: Οι Έλληνες της Διασποράς, είναι εθνικό κεφάλαιο!!!


«O Ελληνισμός της Διασποράς είναι το μεγάλο κεφάλαιο της Ελλάδας.
Το εθνικό κεφάλαιο.
Το ανθρώπινο κεφάλαιο. Η δικτύωσή τους. Η αγάπη τους για την Ελλάδα. Αλλά και η γνώση τους για τον κόσμο...
Η επικοινωνία ανάμεσά τους μεγιστοποιεί αυτή τη συμπυκνωμένη δύναμη.
Η σύνδεσή τους με την Ελλάδα, ενισχύει τους δεσμούς τους, μεταξύ τους και με την πατρίδα.
Ό,τιδήποτε αποκαθιστά επικοινωνία και δυναμώνει τους δεσμούς ανάμεσα σε διάσπαρτους ανθρώπους που πιστεύουν το ίδιο πράγμα, δημιουργεί δύναμη ακατανίκητη.
Και το portal GREEKINSIGHT που γίνεται πλέον δύο ετών, αυτό ακριβώς κάνει: Απελευθερώνει τις δυνάμεις του Απόδημου Ελληνισμού. Με τον πιο σύγχρονο τρόπο. Και με τον πιο άμεσο. Και αυθεντικό. Και αποτελεσματικό...

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, ενημερώνονται κι επικοινωνούν μεταξύ τους καθημερινά από 30 διαφορετικές χώρες σε όλες τις ηπείρους της γης.
Πάντα υπήρχε αυτός ο δικτυακός δεσμός μεταξύ διάσπαρτων ελληνικών κοινοτήτων. Πολύ παλιά ήταν τα δίκτυα μητροπόλεων και αποικιών.
Ύστερα ήταν το εμπόριο και οι θαλάσσιες διαδρομές.
Ύστερα ήλθε η μετανάστευση σε όλες τις ηπείρους και οι κοινότητες της διασποράς.
Τώρα είναι το διαδίκτυο. Που ενώνει κάθε μέρα και φέρνει πιο κοντά τα ανήσυχα πνεύματα και τις ελεύθερες ψυχές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, που είναι κοσμοπολίτες, αλλά νιώθουν βαθιά Έλληνες
Ή μάλλον νιώθουν βαθιά Έλληνες επειδή είναι τόσο κοσμοπολίτες.
Διότι ο «κοσμοπολιτισμός» αφορά το πόσο ανοικτό έχεις το μυαλό σου στα εξωτερικά ερεθίσματα.
Ενώ η ελληνικότητα αφορά το πόσο δεμένη είναι η ψυχή σου με την πολιτιστική παράδοση που κουβαλάς.
Ο Οδυσσέας ήταν ο κατ' εξοχήν νοσταλγός της Ιθάκης, επειδή υπήρξε ο κατ' εξοχήν κοσμοπολίτης...
Υπάρχει ένας συγκλονιστικός στίχος της Οδύσσειας (Α΄ 57):
«Οδυσσεύς ιέμενος και καπνόν αποθρώσκοντα νοήσαι ης γαίης, θανείν ιμείρεται...»
Αλλά ο Οδυσσέας ποθεί ακόμα και καπνό μονάχα τα πατρίδας του να δεί ν' ανεβαίνει... κι ας πεθάνει
Ο σύγχρονος Οδυσσέας, δεν παραμένει αιχμάλωτος της Καλυψώς σε μακρινά νησιά. Δεν ψάχνει στο ορίζοντα «καπνόν αποθρώσκοντα»...
Είναι μακριά από την πατρίδα του. Κι είναι κοντά.
Είναι μόνος του. Κι είναι, ταυτόχρονα με χιλιάδες συμπατριώτες του.
Εσείς, οι άνθρωποι που κρατάτε τις δικτυακές πύλες της Διασποράς, κάνετε αυτό το σύγχρονο θαύμα.
Κι απελευθερώνετε δυνάμεις που ακόμα κι οι ίδιοι δεν φαντάζεστε.
Σας ευχαριστούμε...
Αντώνης Σαμαράς
Υπουργός Πολιτισμού»

Γενική συνέλευση στη ΕΑΣ Μεσσηνίας !!


Σε γενική συνέλευση καλούνται οι αντιπρόσωποι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας. Η συνέλευση θα γίνει την Κυριακή στις 10:30 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου στην Καλαμάτα και μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι τα οικονομικά και η μείωση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Οργάνωσης από 15 σε 11 μέλη.

ΘΕΜΑ που ΑΡΕΣΕ ΧΘΕΣ : Κατέρρευσε το πατρικό σπίτι της Μαρίας Κάλλας στο Νεοχώρι Μεσσηνίας !!!


Το σπίτι του Γιώργου Καλογερόπουλου, πατέρα της Μαρίας Κάλλας βρίσκεται στο Νεοχώρι Μεσσηνίας. Ο δρόμος του χωριού που σε οδηγεί εκεί ,έχει την δίγλωσση ταμπέλα «ΟΔΟΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΚΑΛΛΑΣ) / MARIAS KALOGEROPOULOU (KALLAS)».
Αλλά δυστυχώς το σπίτι των Καλογεροπουλαίων δεν είναι πια σπίτι, αλλά μονάχα ερείπια τοίχων που πασχίζουν ν’ αντέξουν όρθια στις κάθε λογής θεομηνίες, μέσα σε χόρτα, καλάμια και εγκατάλειψη… Πέτρες πάνω σε πέτρες
Κανένας δεν ενδιαφέρεται ( Υπ. Πολιτισμού – Νομαρχία –Δήμος –Σύλλογοι ) αφήνοντας τον χρόνο να ολοκληρώσει την καταστροφή του ανενόχλητος .

Αν χρωστάτε στην εφορία δεν παίρνετε λεφτά για απόσυρση αυτοκινήτου !!


Πριν αποσύρετε το αυτοκίνητό σας σκεφτείτε αν έχετε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας όχι μόνο του τρέχοντος έτους αλλά και των προηγουμένων ετών, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, όταν θα πάτε στην εφορία για να εισπράξετε το ποσό της απόσυρσης, θα βρεθείτε προ εκπλήξεως. Η εφορία θα εξετάσει όλα τα ληξιπρόθεσμα χρέη και μόνο αν δεν υπάρχει οφειλή θα εισπράξετε το «πριμ».
Στη σχετική υπουργική απόφαση αναφέρεται ότι ο αρμόδιος υπάλληλος του τμήματος Εσόδων της εφορίας θα ελέγχει εάν ο δικαιούχος έχει ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να οφείλετε φόρο εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας ή κάποια άλλη βεβαιωμένη οφειλή,

γιατί η εφορία στην περίπτωση αυτή θα εισπράξει το χρέος κι αν περισσέψει κάτι μετά το συμψηφισμό, σας το δίνει. Αρκετά αυτοκίνητα-σαπάκια που είναι ακινητοποιημένα ένα και δύο χρόνια οφείλουν τέλη κυκλοφορίας. Αν ένα αυτοκίνητο οφείλει τα τέλη των δύο τελευταίων ετών, ο ιδιοκτήτης του θα πληρώσει εις τετραπλούν το οφειλόμενο ποσό, αφού υπάρχει και το πρόστιμο που είναι ίσο με την αξία της οφειλής. Σε περίπτωση που το συνολικό ποσό των οφειλών είναι μεγαλύτερο από το ποσό του οικονομικού κινήτρου της απόσυρσης, τότε ο δικαιούχος δεν θα εισπράττει τίποτε από το ταμείο της εφορίας, αλλά το συνολικό ποσό των οφειλών του θα μειώνεται κατά το ποσό του οικονομικού κινήτρου.
Η εφορία αισιοδοξεί ότι το επόμενο διάστημα πολλοί θα εμφανιστούν στις εφορίες «γοητευμένοι» από το κίνητρο της απόσυρσης και έτσι θα εισπραχθούν βεβαιωμένα χρέη. Ετσι, πριν αποσύρετε το ΙΧ σας σκεφτείτε.
Espresso

Σύσκεψη για « Καθαρή Πόλη»


Σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιών με τους επικεφαλείς τους πραγματοποιήθηκε χθες στον δήμο Καλαμάτας με αντικείμενο την βελτίωση της Καθαριότητας στην πόλη της Καλαμάτας.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Άμεση αγορά 140 κάδων (γκρι), με απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής την επόμενη Δευτέρα 28/09/09.

2. Τοποθέτηση αυτοκόλλητων στους κάδους για την ημέρα μεταφοράς των ογκωδών αντικειμένων.
3. Επαναχωροθέτηση των κάδων, μετά την αγορά και την τοποθέτηση των νέων κάδων.
4. Η κατασκευή και η προμήθεια των είκοσι (20) υπόγειων κάδων, θα γίνει από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών άμεσα.
5. Περί τα Χριστούγεννα, θα ανακοινωθεί πρόγραμμα υποστήριξης της ανακύκλωσης στο Δήμο, που θα περιλαμβάνει ενημέρωση φορέων και σχολείων, προβολή του θέματος από τα ΜΜΕ, βραβεύσεις κλπ.

Ξεκινάει η απόσυρση αυτοκινήτων και η Μεσσηνία δεν έχει …κέντρο απόσυρσης !!


Η Μεσσηνία είναι ένας από τους 9 Νομούς της Ελλάδας που ενώ αρχίζει η απόσυρση των αυτοκινήτων δεν …διαθέτει κέντρο απόσυρσης !!
Οι υπόλοιποι νομοί είναι -Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Λακωνίας, Νησιά του Ιουνίου –πλην Λευκάδας, Κυκλάδων, Δωδεκανήσων, Λασιθίου, Σάμου.
Οι ενδιαφερόμενοι Μεσσήνιοι για την απόσυρση θα πρέπει να επικοινωνούν τηλεφωνικα στους αριθμούς - 210 6899039, 210 6812620 για πληροφορίες σχετικά με την ενημέρωση τους

σε ποιο κέντρο απόσυρσης θα απευθυνθούν.

Παράταση έως 31 Οκτωβρίου των αιτήσεων για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες !!!


Από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώνεται ότι παρατείνεται μέχρι 31 Οκτωβρίου 2009 η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών επιστροφής του Φ.Π.Α. στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος
Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες
και αφορούν παραδόσεις αγροτικών προϊόντων και παροχές αγροτικών υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν κατά την χρήσης 2008.

Πιθανές βροχές σήμερα στην Μεσσηνία


Γράφει το www.meteo-news.gr: «Άστατος θα παραμείνει σήμερα ο καιρός κυρίως στα Δυτικά και Νότια.
Πιό αναλυτικά: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένουμε για αύριο Σάββατο σε πολλές περιοχές στα Δυτικά και Νότια διαμερίσματα της χώρας μας. Περισσότερα φαίνονται να είναι τα φαινόμενα σε Δυτική Κρήτη και στην Δυτική Πελοπόννησο. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με πιθανότητα για κάποιες πολύ τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο και τις απογευματινές ώρες στην Μακεδονία.
Άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά, και τα 6 Beaufort ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τα 5 Beaufort . Στο Ιονιο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά και τα 6 Beaufort.
Θερμοκρασία
H θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα Βόρεια τους 26 βαθμούς στα Κεντρικά τους 27 στα Δυτικά τους 28 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 27 βαθμούς.

Φυτοφάρμακα - Υιοθετήθηκε το νέο κοινοτικό καθεστώς!!


Υιοθετήθηκε και τυπικά ο κοινοτικός κανονισμός για το νέο καθεστώς στον τομέα της φυτοπροστασίας, με το οποίο καθορίζονται οι καινούργιοι ευρωπαϊκοί κανόνες στην έγκριση και κυκλοφορία των φυτοφαρμάκων στην αγορά. Προς μείωση των δραστικών ουσιών.
Με το νέο κοινοτικό καθεστώς, που θα τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή στη διάρκεια του επόμενου ενάμιση χρόνου, καθιερώνονται τα κριτήρια, με βάση τα οποία θα χορηγείται η άδεια κυκλοφορίας ενός φυτοφαρμάκου, ενώ παράλληλα μπαίνει σε εφαρμογή το μέτρο της αμοιβαίας αναγνώρισης.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίζεται σε τρεις ζώνες χωρών και εάν ένα φυτοφάρμακο λάβει έγκριση από μια χώρα της ζώνης, τότε αυτόματα θεωρείται εγκεκριμένο σε όλα τα κράτη μέλη της ζώνης...

Παράλληλα, τίθενται συγκεκριμένα κριτήρια για την αξιολόγηση των δραστικών ουσιών, που περιέχονται στα φυτοφάρμακα, ενώ καθορίζονται και οι διαδικασίες για τον έλεγχο της παραγωγής, της μεταφοράς και αποθήκευσης των φυτοφαρμάκων στα κράτη μέλη της Κοινότητας.
Παράγοντες της εγχώριας αγοράς φυτοφαρμάκων έχουν διατυπώσει την άποψη ότι, με την εφαρμογή του νέου κοινοτικού καθεστώτος στη φυτοπροστασία, ο σημερινός αριθμός των φυτοφαρμάκων-δραστικών ουσιών που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά θα μειωθεί σταδιακά σχεδόν στο μισό.

Αποπειράθηκαν να βιάσουν το γνωστό μοντέλο Ρία Αντωνίου !!!


Πριν από λίγες μέρες ένας άγνωστος άντρας αποπειράθηκε να βιάσει το γνωστό μοντέλο Ρία Αντωνίου.
Το 21χρονο μοντέλο επέστρεφε λίγο μετά τα ξημερώματα, στο σπίτι της στο Χαλάνδρι όπου μένει μαζί με τους γονείς της. Καθώς έβγαινε από το αμάξι της, ο άγνωστος άντρας της επιτέθηκε από πίσω, βάζοντας το χέρι του στο στόμα της και χτυπώντας με μεγάλη δύναμη τα οπίσθια της.
Η Ρία διατηρώντας την ψυχραιμία της, γύρισε και τον χτύπησε με τα κλειδιά της στο πρόσωπο, βάζοντας όλη της την δύναμη. Αμέσως ο άγνωστος άντρας άρχισε να τρέχει ενώ η Ρία μπήκε γρήγορα στο σπίτι της...

Σύμφωνα με πληροφορίες από το στενό της περιβάλλον, από εκείνη την ώρα η Ρια παραμένει κλεισμένη στο σπίτι της, μη μπορώντας να ξεπεράσει αυτό που της συνέβη.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Αρτεμισίου !!!


Τα ξημερώματα της Πέμπτης, 1η Οκτώβρη, από τις 02:30 έως και τις 03:30 θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Αρτεμισίου, με διακοπή της κυκλοφορίας των πάσης φύσεως οχημάτων, στο ρεύμα προς Κόρινθο και από 03:30 ως και τις 04:30 στο ρεύμα προς Τρίπολη, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και καθαρισμού στην σήραγγα.

Νέο Blog για τον Στέλιο Καζατζίδη !!!




WWF: 163 είδη εκπέμπουν SOS !!


To Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) ανακοίνωσε ότι 163 σπάνια είδη φυτών και ζώων που ανακαλύφθηκαν μόλις το 2008 στην περιοχή του Μεγάλου Μεκόνγκ, απειλούνται από την κλιματική αλλαγή.
Ανάμεσα στα σπάνια αυτά είδη είναι ένας βάτραχος που τρέφεται με μικρά πουλιά και παρέμενε άγνωστος στους ερευνητές, οι οποίοι πραγματοποιούν μελέτες στην περιοχή τα τελευταία 40 χρόνια.
Οι συχνές ξηρασίες και οι πλημμύρες μαζί με μια άνοδο της επιφάνειας της θάλασσας εντείνουν τον κίνδυνο εξαφάνισης για τα είδη σε αυτήν την υποπεριοχή του ποταμού Μεκόνγκ, την οποία το WWF αποκαλεί "ένα από τα τελευταία βιολογικά σύνορα", μια περιοχή που εκτείνεται σε χώρες από τις οποίες διέρχεται ο ποταμός Μεκόνγκ, από το βορρά έως το νότο, από την κινεζική περιοχή Γιουνάν έως το Βιετνάμ μέσω του Λάος, της Μιανμάρ, της Καμπότζης, της Ταϊλάνδης...

"Οι προβλέψεις για την υποπεριοχή του Μεγάλου Μεκόνγκ δείχνουν ότι η κλιματική αλλαγή θα μεταβάλει δραματικά τα οικοσυστήματα", δήλωσε ο Στιούαρτ Τσάπμαν, διευθυντής του προγράμματος της περιοχής του Μεγάλου Μεκόνγκ για την οικολογική οργάνωση.
"Ορισμένα είδη θα μπορούν να προσαρμοστούν στις κλιματικές αλλαγές, άλλα όχι, κάτι που απειλεί με εξαφάνιση αρκετά είδη. Τα είδη που κινδυνεύουν περισσότερο είναι αυτά με τη μικρότερη ικανότητα αντοχής στις αλλαγές της θερμοκρασίας και τα είδη που ζουν σε μικρό ή πολύ περιορισμένο φυσικό περιβάλλον".
Η έκθεση δημοσιοποιείται ενώ αρχίζει τη Δευτέρα στη Μπανγκόκ μια νέα διαπραγματευτική σύνοδος της Σύμβασης -πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για τις κλιματικές αλλαγές. Στόχος είναι να προετοιμαστεί η σύνοδος της Κοπεγχάγης το Δεκέμβριο για την επίτευξη μιας θεμελιώδους συμφωνίας, η οποία θα διαδεχτεί το πρωτόκολλο του Κιότο.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πέρυσι 100 νέα φυτά, 28 νέα ψάρια, 18 ερπετά, 14 αμφίβια, δύο θηλαστικά και ένα πτηνό σε αυτή την περιοχή.
Ένα φίδι ανακαλύφθηκε εντελώς τυχαία σε νησί ανοικτά του Βιετνάμ, από έναν επιστήμονα που παρατηρούσε μια σαύρα και ο γιος του παρατήρησε το φίδι ακριβώς δίπλα. "Πιάσαμε το φίδι και τη σαύρα. Και τα δύο είναι νέα είδη", αναφέρει στην έκθεση ο Λι Γκρίσμερ, του πανεπιστημίου Sierra της Καλιφόρνιας.
Η περιοχή του Μεγάλου Μεκόνγκ είναι ένα "χρυσωρυχείο" για τους επιστήμονες που ανακάλυψαν 1.068 νέα είδη τη δεκαετία 1997 - 2007.
Στην περιοχή του ποταμού Μεκόνγκ κατοικούν τουλάχιστον 320 εκατομμύρια άνθρωποι και υπάρχουν πολλά σπάνια είδη φυτών και ζώων.
Το WWF υπογραμμίζει τη σημασία των διαπραγματεύσεων της Μπανγκόκ. Η προστασία των ειδών που απειλούνται και των ευάλωτων κοινοτήτων στο Μεγάλο Μεκόνγκ και αλλού στον κόσμο, θα εξαρτηθεί από την πρόοδο που θα επιτευχθεί στη Μπανγκόκ, επισημαίνει η Κάθριν Γκάτμαν, υπεύθυνη για το κλίμα του WWF.

Νάντια Γιαννακοπούλου – Αέρας νίκης και στους Γαργαλιάνους !!


Ομιλία στους Γαργαλιάνους πραγματοποίησε την Πέμπτη η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, στην οποία και κάλεσε τους πολίτες να αγωνισθούν για νίκη του Κινήματος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα η κ. Γιαννακοπούλου είπε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για τη σημερινή σας παρουσία. Είναι μεγάλη η χαρά να βλέπω όλους εσάς εδώ.
Σας ευχαριστώ για τη δύναμη που μου δίνετε να συνεχίσω τον αγώνα μου. Τον αγώνα για νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Και σας λέω ότι αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον δώσουμε μαζί!

Γιατί είναι αγώνας για την Ελλάδα, αγώνας για τη Μεσσηνία, για τη Δημοκρατία, αγώνας για την Πρόοδο και τους πολίτες».Η κ. Γιαννακοπούλου αναφέρθηκε διεξοδικά στις προτεραιότητες που πρέπει να έχει ο Νομός Μεσσηνίας τα επόμενα χρόνια ενώ όσον αφορά την περιοχή των Γαργαλιάνων ειδικότερα, μίλησε για τα αγροτικά αλλά και τα θέματα του τουρισμού ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη για βελτίωση του τοπικού οδικού δικτύου, ένα θέμα που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τους κατοίκους.Η κ. Γιαννακοπούλου το πρωί του Σαββάτου θα περιοδεύσει στην πόλη της Καλαμάτας ενώ το βράδυ θα επισκεφτεί χωριά του δήμου Αρφαρών.
Αύριο Κυριακή 27 Σεπτέμβρη η Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου θα μιλήσει στο Κοπανάκι στις 10.30 το πρωί στην αγορά Κοπανακίου και στις 8 το βράδυ θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία της Πύλου.

25.9.09

Δουλεμπόριο στην Ηλεία !!


Η ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος που προωθούσε παράνομα αλλοδαπούς για εργασία στον Ηλειακό Κάμπο, εκτιμάται από την Ασφάλεια Πατρών ότι βρίσκεται πίσω από τη σύλληψη ενός Αιγύπτιου, το βράδυ της περασμένης Τρίτης στη Ε.Ο. Πατρών - Αθηνών. Αυτό αναφέρει σε χθεσινό ρεπορτάζ η εφημερίδα «Πελοπόννησος» της Πάτρας. Ο Αιγύπτιος που είναι παντρεμένος με Ελληνίδα, μετέφερε με το αυτοκίνητό του τέσσερις Παλαιστίνιους και έναν Μαυριτανό για να εργαστούν σε αγροτικές καλλιέργειες στην Ηλεία.
Μεταφορά και διανομή αλλοδαπών
Με βάση το δημοσίευμα και πληροφορίες από την Ασφάλεια Πατρών, ο αλλοδαπός κατηγορείται για παράνομη μεταφορά μεταναστών, καθώς ο ίδιος είχε συγκεντρώσει συνολικά το ποσό των 2.200 ευρώ από αυτούς, ως αντίτιμο για τη μεταφορά και προώθησή τους σε αγρότες της περιοχής του Κάμπου της Ηλείας.

Οι αλλοδαποί που εντοπίστηκαν στο όχημα του Αιγύπτιου φαίνεται ότι είχαν έρθει στην Αχαΐα με το ΚΤΕΛ και είχαν κατέβει στο σημείο όπου ο μεταφορέας τους ανέμενε με το αυτοκίνητό του. Η Αστυνομία στην Αχαΐα το τελευταίο διάστημα είχε αντιληφθεί κινήσεις μεταναστών στην περιοχή που συνελήφθησαν ο Αιγύπτιος και οι αλλοδαποί στην Ε.Ο. Πατρών - Αθηνών στο ύψος του Διγενή. Έτσι ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο του Αιγύπτιου και στη συνέχεια προσήχθη στην Ασφάλεια Πατρών όπου και επιβεβαιώθηκε η δράση του. Στην Ηλεία οι Αστυνομικές Αρχές τηρούν σιγή ιχθύος για το θέμα, αν και θεωρείται βέβαιο ότι ασχολήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, ιδιαίτερα μετά το περιστατικό της σύλληψης 28 λαθρομεταναστών στο Κατάκολο από τις Λιμενικές Αρχές, αλλοδαποί που όπως είχε γίνει γνωστό είχαν μεταφερθεί έως την περιοχή με αυτοκίνητα, από κύκλωμα εκμετάλλευσής τους με αντάλλαγμα χιλιάδες ευρώ και στόχο την προώθησή τους στην Ιταλία. Ένα από τα σενάρια που εξετάζει η Αστυνομία στην Αχαΐα, είναι μήπως ο Αιγύπτιος προωθούσε στο Κατάκολο αντί για τη Βάρδα και τη Μανολάδα τους λαθρομετανάστες, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος».
protinews.gr

Τράπεζα της Ελλάδος – Με το…σταγονόμετρο τα δάνεια σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά !!!


Με ιδιαίτερα χαμηλούς ρυθμούς συνεχίζουν να διοχετεύονται τα δάνεια από τις τράπεζες σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος η χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών τον Αύγουστο αυξήθηκε κατά 6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008. Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει την περαιτέρω επιβράδυνση της πιστωτικής επέκτασης καθώς τον Ιούλιο ο ρυθμός της είχε διαμορφωθεί στο 6,6%.
Πιο αναλυτικά τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις τον Αύγουστο διαμορφώθηκαν στο ποσό των 804 εκατ. ευρω με αποτέλεσμα ο ετήσιος ρυθμός της πιστωτικής επέκτασης να επιβραδυνθεί στο 7,3% από 7,9% τον προηγούμενο μήνα. Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις είχαν εμφανίσει ρυθμό αύξησης 18,7%. Προς τα νοικοκυριά οι τράπεζες χορήγησαν σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια τον Αύγουστο μόνο 108 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα ο ετήσιος ρυθμός πιστωτικής επέκτασης να επιβραδυνθεί στο 4,7% από 5,2% που ήταν τον Ιούλιο.
Από τα δάνεια που χορηγήθηκαν

στα νοικοκυριά τα 42 εκατ.ευρω αφορούσαν στεγαστικά δάνεια με αποτέλεσμα ο δωδεκάμηνος ρυθμός αύξησης τους να υποχωρήσει στο 4,8% από 5,2% τον Ιούλιο. Τα υπόλοιπα 91 εκατ.ευρώ αντιπροσώπευαν τις χορηγήσεις καταναλωτικών δανείων. Ο δωδεκάμηνος ρυθμός ανόδου τους επιβραδύνθηκε σε 4,8% από 5,8% τον προηγούμενο μήνα.

Δάσκαλος στο ….Αυτόφωρο, επειδή χτύπησε μαθητή !!!


Δάσκαλος κατηγορείται ότι χειροδίκησε εναντίον μαθητή. Ο εκπαιδευτικός συνελήφθη και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Το περιστατικό συνέβη χθες σε δημοτικό σχολείο της περιοχής Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη. Όπως έγινε γνωστό, ο εκπαιδευτικός φέρεται να άρπαξε το αγοράκι από τα μαλλιά και να χτύπησε το πρόσωπό του πάνω στο θρανίο, με συνέπεια να του προκαλέσει τραύμα στα χείλια.
Στη συνέχεια, ο μαθητής ενημέρωσε τη μητέρα του κι εκείνη ανέφερε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
Παρά την επιθυμία της μητέρας να μην κινηθεί ποινική διαδικασία σε βάρος του εκπαιδευτικού, οι αστυνομικές αρχές

κινήθηκαν αυτεπαγγέλτως.
Ο δάσκαλος συνελήφθη σήμερα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, απ΄τον οποίο του απαγγέλθηκε η κατηγορία της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης».
Ο εκπαιδευτικός παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, απ’ όπου ζήτησε και πήρε αναβολή για να δικαστεί την προσεχή Δευτέρα. Το δικαστήριο αποφάσισε την άρση της κράτησής του.

Προγράμματα stage –Χιλιάδες προεκλογικές προσλήψεις !!!


Σάλος για τα προγράμματα stage και τις καταγγελίες για χιλιάδες προεκλογικές προσλήψεις. Σε έγγραφο του ΟΑΕΔ ο πρώην διοικητής του οργανισμού Γιώργος Βερναρδάκης παραδέχεται ότι τα προγράμματα δεν είναι χρηματοδοτούμενα από την ευρωπαική ένωση αλλά λειτουργούν με πόρους του οργανισμού.
Παπακωνσταντίνου για stage
Για όργιο προσλήψεων μέσω stage την ύστατη ώρα κατηγόρησε τη ΝΔ ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου . Απέρριψε την επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού οτι πρόκειται για κοινοτικά χρήματα , σημειώνοντας οτι τα συγκεκριμένα κονδύλια αφορούν σε εθνικούς πόρους κατά 90% και δεσμεύθηκε για τον τερματισμό της ομηρείας των νέων ανθρώπων....

Ο κ. Παπακωνσταντίνου γνωστοποίησε οτι τα εν εξελίξει προγράμματα stage θα ολοκληρωθούν , θα καταργηθούν τα stage στο δημόσιου ενώ οι οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημοσίου θα καλυφθούν πλήρως.
ΓΣΕΕ
Βολές κατά του πολιτευτή της ΝΔ και τέως διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Βερναδάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σχετικά με τα προγράμματα stage.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γιάννης Παναγόπουλος τον κατηγορεί για διαστρέβλωση του περιεχομένου σχετικών καταγγελιών του, «εκθέτοντας περαιτέρω τον αρχηγό της Ν.Δ., ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τα προγράμματα stage είναι χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ενωση».
Αναφέρεται ακόμη σε επιστολή του ΟΑΕΔ προς το Υπουργείο Εσωτερικών «που με απόλυτη καθαρότητα δηλώνεται ότι τα προγράμματα αυτά δεν είναι χρηματοδοτούμενα ή συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ενωση αλλά μόνο από πόρους του ΟΑΕΔ».
Καταλήγοντας, κατηγορεί τον κ. Βερναδάκη για «καταρράκωση κάθε έννοιας διαφάνειας, αξιοκρατίας και σοβαρής λειτουργίας ενός δημόσιου οργανισμού, ο οποίος λειτουργεί με τις εισφορές των εργαζομένων και των επιχειρήσεων».
Tί έχει συμβεί;
Aναλυτικότερα, "αγώνα δρόμου" για να βολέψει... γαλάζια παιδιά και να εξασφαλίσει έστω και την τελευταία στιγμή ψήφους κάνει η κυβέρνηση με τη «βοήθεια» του ΟΑΕΔ. Στο παρά πέντε των εκλογών το κυβερνών κόμμα ανοίγει τις πόρτες του Δημοσίου σε τουλάχιστον 10.000 ανέργους, χρησιμοποιώντας για αυτόν τον σκοπό τα επιδοτούμενα προγράμματα stage.
Τα συγκεκριμένα προγράμματα υλοποιούνται από τον ΟΑΕΔ, ο διοικητής του οποίου, Γιώργος Βερναδάκης, παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρες προκειμένου να κατέβει με τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Οι συνδικαλιστές κάνουν λόγο για έναν ολόκληρο μηχανισμό που είχε στηθεί στον Οργανισμό με στόχο το βόλεμα... ημετέρων και μιλούν για "όργιο".
Το πλέον προκλητικό είναι πως τα συγκεκριμένα προγράμματα δεν παρέχουν ασφαλιστική κάλυψη στους ανέργους, παρότι η κυβέρνηση μοιράζει εκ νέου υποσχέσεις για περιορισμό της εισφοροδιαφυγής. Μάλιστα, το υπουργείο Απασχόλησης... πρωτοτυπεί και στέλνει ανασφάλιστους νέους να εργαστούν μέσω των προγραμμάτων stage ακόμη και στα ασφαλιστικά ταμεία (π.χ. στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ)!
Την ίδια ώρα, όπως καταγγέλλει η κ. Λούκα Κατσέλη, πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα οικονομίας, η Επιτροπή Κρίσεων του υπουργείου Οικονομίας με πρόεδρο τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κ. Κόκκινο, συνεχίζει ακόμα και σήμερα να συνεδριάζει και να προτείνει υπηρεσιακές μεταβολές, όπως τοποθετήσεις στελεχών και προϊσταμένων των Διαχειριστικών Αρχών του ΕΣΠΑ.
«Και αυτό παρά τη ρητή απαγόρευση που σαφώς ορίζει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών λόγω της προεκλογικής περιόδου», καταλήγει η κ. Κατσέλη.

Σχολικά κυλικεία – Τι επιτρέπεται να διαθέτουν στους μαθητές !!


Με την έναρξη της καινούριας σχολικής χρονιάς οι γονείς αλλά και τα παιδια ανησυχούν για το πόσο κατάλληλα είναι τα προϊόντα που προσφέρονται σε σχολικά κυλικεία.
Για τη σωστή ενημέρωση αλλά και την ασφάλεια παιδιών, επιτρέπεται επιγραμματικά να πωλούνται τα παρακάτω είδη: Σάντουιτς και τοστ, Κουλούρι , Σταφιδόψωμο, Φρυγανιές, Γάλα, Γιαούρτι, Φρούτα εποχής, Ρυζόγαλο, Εμφιαλωμένο νερό το 0,5 λίτρου, Φυσικοί χυμοί φρούτων (χωρίς ζάχαρη) , Ξηροί καρποί, Τυρόπιτα – Σπανακόπιτα, Τσάι και λοιπά αφεψήματα και καφές (μόνο για το προσωπικό).
Τα παραπάνω προϊόντα ενδείκνυνται για την προστασία της υγείας των μαθητών. Οποιαδήποτε άλλο προϊόν, αποτελεί

παράβαση της υγειονομικής διάταξης και αποτελεί λόγο για καταγγελία. Η πιο συχνή δικαιολογία που χρησιμοποιείται από τα κυλικεία και πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς, είναι ότι αυτά τα προϊόντα εκτός λίστας που μπορεί να διαθέτουν διάφορα κυλικεία, δεν είναι για πώληση αλλά για προσωπική χρήση.

Άσκησε διώξεις ο εισαγγελέας για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.!!


Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα, βάση του αντιτρομοκρατικού νόμου, απήγγειλε η Εισαγγελέας σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Νωρίς το πρωί οι τέσσερις, οδηγήθηκαν ενώπιον της Εισαγγελέως κ. Ελένης Ράικου η οποία έχει εκδόσει διάταξη για την δημοσιοποίηση των ονομάτων των κατηγορουμένων αλλά και των προσώπων τους. Πρόκειται για τους Χαράλαμπο Χατζιμιχελάκη, Εμμανουήλ Γιόσπα, Μυρτώ Παντέλογλου και Παναγιώτη Μασούρα, όλοι ηλικία 20 έως 21 ετών. Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά τα αδικήματα της:

Συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, έκρηξης από κοινού από την οποία προκλήθηκε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές, διακεκριμένων φθορών,πραβάσεων του νόμου περί εκρηκτικών, περί κροτίδων και φωτοβολίδων και προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση.
Η κατηγορία της έκρηξης αφορά τις επιθέσεις στις οικίες του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη και της υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Λούκας Κατσέλη.
Η δικογραφία θα ανατεθεί σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα παραπεμφθούν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι τις επόμενες ημέρες καθώς σήμερα αναμένεται να ζητήσουν προθεσμίες.Ο ανακριτής αναμένεται να εκδόσει εντάλματα σύλληψης για ακόμη έξι άτομα, πέντε Έλληνες και έναν Αλβανό υπήκοο. Ήδη η κ. Ράικου έχει εκφράσει σύμφωνο γνώμη για την έκδοση ενταλμάτων ώστε οι έξι να καταστούν καταζητούμενοι.

Αγωγή αποζημίωσης 3.000.000 ευρώ του Α. Βγενόπουλου κατά της Ντ. Μπακογιάννη. !!!


Η Μαρφίν Ινβέστμεντ Γκρουπ (MIG) ανακοίνωσε ότι κατέθεσε σήμερα αγωγή αποζημίωσης, τριών εκατ ευρώ, για ηθική βλάβη «λόγω συκοφαντικής δυσφήμησης και προσβολής της προσωπικότητας της εταιρείας» κατά της υπουργού Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η MIG δεσμεύεται να προσφέρει το ποσό στην Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρεία «Ίδρυμα MARFIN» για ενίσχυση του κοινωφελούς της έργου.
«Όλοι εμείς τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της MIG, έχουμε δουλέψει τίμια και σκληρά για πολλά χρόνια για να δημιουργήσουμε τον μεγαλύτερο Ελληνικό επιχειρηματικό Όμιλο και είμαστε πολύ υπερήφανοι γι ‘αυτό...

Αυτήν την υπερηφάνεια δεν θα επιτρέψουμε να την αμφισβητήσει κανείς, μα κανείς απολύτως, χωρίς να μας ενδιαφέρει το οποιοδήποτε κόστος αντιπαράθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μαύρη Θύελλα - Σεβόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε τον ΟΦΗ !!!


Αν θέλεις να λέγεσαι και να είσαι «μεγάλη ομάδα», πρέπει να μπορείς να κερδίζεις «μεγάλες ομάδες»! Κάπως έτσι έχει η Σαββατιάτικη «σύγκρουση» δυο ομάδων που έχουν βρεθεί αρκετές φορές αντίπαλες, μόνο στην Α' εθνική και στο Κύπελλο κι αυτή θα είναι η πρώτη «κόντρα» στη Β' εθνική! Ανέκαθεν ο ΟΦΗ έχει καλή παράδοση με αντίπαλο την «Μαύρη Θύελλα» και αυτό πρέπει να ανατραπεί. Για να συμβεί όμως αυτό, οι παίκτες της τοπικής μας ομάδας θα πρέπει να φτάσουν σε ψηλό επίπεδο απόδοσης και να μην χαλαρώσουν ούτε ένα δευτερόλεπτο μέχρι το τελικό σφύριγμα και με πολύ νωπό το ...πάθημα στην Καισαριανή...

Και θα είναι πολύ σημαντική μια νίκη εις βάρος του ΟΦΗ και λόγω βαθμολογικής ανάσας αλλά και ψυχολογίας.
«Παίξτε το παιχνίδι σας απλά και ωραία»
Με προπόνηση στο δημοτικό στάδιο της πόλης, συνέχισε χτες την προετοιμασία της, η ομάδα της Καλαμάτας ενόψει του αγώνα του Σαββάτου με αντίπαλο τον ΟΦΗ. Ο Γιώργος Μπένος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε ασκήσεις τακτικής και δοκίμασε κάποιες σκέψεις που έχει σχετικά με την εντεκάδα του αγώνα. Ο «Ιταλός» ήταν απαιτητικός και πολλές φορές έβαλε τις φωνές. Ο προπονητής της «Μαύρης Θύελλας» άνοιξε από χτες τον «φάκελο ΟΦΗ» και προϊδέασε τους παίκτες του για το τι πρόκειται να αντιμετωπίζουν το Σάββατο. Η κεντρική ιδέα που προέκυψε από τα λεγόμενα του προπονητή είναι ότι «σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε την κρητική ομάδα, εμείς είμαστε η Καλαμάτα, παίζουμε στην έδρα μας, έχουμε δίπλα τους φιλάθλους μας και σίγουρα ο χρόνος κυλάει υπέρ μας. Παίξτε το παιχνίδι σας απλά και ωραία».
Έχει αρκετές αδυναμίες
Μπορεί ο ΟΦΗ να αγωνιζόταν για 33 χρόνια στην Α' εθνική, αλλά τώρα παίζει στην δεύτερη, έχει τα προβλήματά του και τις ατέλειες του και πάνω απ' όλα είναι μια ομάδα με αδυναμίες, «τρωτά» σημεία που χάνει αρκετά από τη δύναμη του όταν αγωνίζεται εκτός έδρας. Και το βασικό θέμα δεν είναι τι θα κάνει ο αντίπαλός σου, αλλά τι θα κάνεις εσύ στο γήπεδο!
Και αν η τοπική μας ομάδα πιάσει την απόδοση του εικοσάλεπτου της επανάληψης με το Αιγάλεω, μεγαλύτερο αριθμό και διάρκεια, η ομάδα της μεγαλονήσου θα περάσει δύσκολες ώρες.
Το τεχνικό επιτελείο της «Μαύρης Θύελλας» έχει συγκεντρώσει κάποιες πληροφορίες για την ομάδα του ΟΦΗ και επιπλέον έχει σχεδιάσει όλο το πλάνο του αγώνα του Σαββάτου.
Μακάρι ο καιρός να είναι ιδανικός για ποδόσφαιρο και παρά την τηλεοπτική μετάδοση, ο κόσμος της ομάδας να επιλέξει να βρεθεί στο πλευρό της πρώτης ομάδας του νομού μας και να την ενισχύσει ώστε να φτάσει στην πρώτη της νίκη. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και χτες ο Βασίλης Αθανασόπουλος λόγω ενoχλήσεων στους κοιλιακούς, και σήμερα θα κριθεί η συμμετοχή του.
Από το παιχνίδι θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Κώστας Παπουτσής. Η σημερινή προπόνηση θα διεξαχθεί στο Δημοτικό στάδιο στις 11:30 το πρωί.
Τέλος, η ομάδα των νέων, με αρκετές απουσίες, θα υποδεχθεί στο Δημ. γήπεδο «Γ.Λουκαρέας», το Σάββατο στις 12:00 την ομάδα του ΟΦΗ.
kalamata-sports.blogspot.com/

Θα πνίξουν τα σκουπίδια την Καλαμάτα ;


Η απόφαση του δικαστηρίου μετά από προσφυγή των κατοίκων και φορέων των χωριών του Ταϋγέτου είναι σαφής « Διακόπτεται η λειτουργία της χωματερής του Ταϋγέτου στις 30 Σεπτεμβρίου ».
Ο Δήμος της Καλαμάτας με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας ζητά την παράταση της λειτουργίας τη χωματερής της Μαραθόλακας έως να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων συνολικά .
Αν η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου απορριφτεί

ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να « πνιγεί » η Καλαμάτα από τα σκουπίδια .

Ληστές τράπεζας πυροβόλησαν πατέρα και την ανήλικη κόρη του.!!


Ένοπλοι ληστές πυροβόλησαν και τραυμάτισαν πατέρα και την ανήλικη κόρη του, μαθήτρια του Δημοτικού, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν μετά από ληστεία στην Καλλιθέα. Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 8, με δράστες δύο άγνωστους, οι οποίοι με την απειλή πιστολιών άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό από το υποκατάστημα της Γιούρομπανγκ στην οδό Αργυρουπόλεως 2. Βγαίνοντας από την Τράπεζα, οι ληστές καταδιώχθηκαν, γι΄αυτό πυροβόλησαν αρχικά 4 φορές στον αέρα για εκφοβισμό και στη συνέχεια προσπάθησαν, με την απειλή των όπλων, να αρπάξουν το ΙΧ αυτοκίνητο πολίτη, που μετέφερε την ανήλικη κόρη του στο Δημοτικό Σχολείο στη διασταύρωση Σαπφούς και Καλυψούς. Ο πατέρας όμως αντέδρασε, φοβούμενος για το παιδί του, και τότε οι ληστές πυροβόλησαν εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τον άνδρα στο χέρι και το κοριτσάκι στην κοιλιακή χώρα. Και οι δύο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο όπου παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον πατέρα, ενώ το κοριτσάκι μεταφέρθηκε

τελικά στο νοσοκομείο Παίδων, όπου σύμφωνα με τους γιατρούς νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Οι ληστές μετά την πράξη τους ακινητοποίησαν άλλο διερχόμενο οδηγό με την απειλή των όπλων, του πήραν το αυτοκίνητο και διέφυγαν. Το δεύτερο ΙΧ βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Νέο Κόσμο, ενώ οι δράστες έχουν εξαφανιστεί και για τον εντοπισμό τους έχει ξεκινήσει ευρεία αστυνομική επιχείρηση.-

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καλαμάτα !!


Την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση στην Καλαμάτα πραγματοποιεί το ΚΚΕ σήμερα στις στις 8:30 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Ομιλητές θα είναι ο υποψήφιος Βουλευτής Μεσσηνίας του ΚΚΕ Αντώνης Κατσάς και η υποψήφια βουλευτής Λίνα Κροκίδη

ΘΕΜΑ που ΑΡΕΣΕ ΧΘΕΣ: Απόσυρση Αυτοκινήτων – Υπεγράφη η ΚΥΑ η διαδικασία αναλυτικά !!!


Ο Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., κ. Γιώργος Σουφλιάς, υπέγραψε σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται, αφ’ ενός, η ειδικότερη διαδικασία για την εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης των οχημάτων παλαιάς τεχνολογίας ή μεγάλης ηλικίας και, αφ’ ετέρου, ο τρόπος καταβολής των οικονομικών κινήτρων για την απόσυρση, αλλά και για την αγορά οχήματος νέας τεχνολογίας, με σκοπό την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου των οχημάτων.
Συγκεκριμένα:

• Η διαδικασία απόσυρσης, που πρέπει να ακολουθηθεί για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους μικτό φορτίο, περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια:
1. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του παραδίδει προς απόσυρση το όχημα σε έναν από τους 81 εγκεκριμένους χώρους (Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας ή εγκεκριμένους χώρους συλλογής οχημάτων, για τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στο www.edoe.gr ή στο τηλέφωνο 210-6899039). Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης του οχήματος λαμβάνει τη σχετική βεβαίωση παραλαβής του προς απόσυρση οχήματος.
2. Μέσα σε 8 ημέρες η Εγκατάσταση Επεξεργασίας χορηγεί στον ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη πιστοποιητικό καταστροφής του οχήματος. Προκειμένου, παράλληλα, να γίνει και η οριστική διαγραφή του αποσυρόμενου οχήματος από τα οικεία μητρώα, διαβιβάζεται αντίγραφο του πιστοποιητικού καταστροφής μαζί με τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας) σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
3. Μέσα σε 3 εργάσιμες ημέρες η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης εκδίδει τη μηχανογραφημένη πράξη οριστικής διαγραφής του οχήματος.
4. Αυτή η πράξη οριστικής διαγραφής αποτελεί το δικαιολογητικό για την παροχή στον ιδιοκτήτη του οικονομικού κινήτρου της απόσυρσης και το προβλεπόμενο ποσό καταβάλλεται από την αρμόδια ΔΟΥ.
Τέλος, πρέπει να επισημανθεί εδώ ότι το πιστοποιητικό καταστροφής του οχήματος πρέπει να συνοδεύεται από δήλωση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας, με την οποία να δηλώνεται ότι το προς απόσυρση όχημα πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
- να κινείται αυτοδύναμα,
- να φέρει όλα τα μηχανικά του μέρη και
- να είναι πλήρες αμαξώματος.
• Η διαδικασία απόσυρσης, που πρέπει να ακολουθηθεί για τα φορτηγά που είναι μεγαλύτερα από 3,5 τόνους μικτό φορτίο, περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια:
1. Ο ιδιοκτήτης του φορτηγού ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του παραδίδει το αποσυρόμενο φορτηγό σε Εγκατάσταση Επεξεργασίας και στη συνέχεια λαμβάνει τη σχετική βεβαίωση παραλαβής του προς απόσυρση φορτηγού από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας. Στη βεβαίωση παραλαβής πρέπει να γίνεται σαφής αναφορά ότι το όχημα κινείται αυτοδύναμα, φέρει όλα τα μηχανικά του μέρη και είναι πλήρες αμαξώματος.
2. Ο ιδιοκτήτης του φορτηγού ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος αυτού καταθέτει σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης τη βεβαίωση παραλαβής μαζί με κομμένο αριθμό πλαισίου και όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα, προκειμένου να γίνει η διαγραφή του φορτηγού από τα οικεία μητρώα. Ακολούθως, εντός τριών εργάσιμων ημερών, η ως άνω Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών εκδίδει την μηχανογραφημένη πράξη οριστικής διαγραφής του φορτηγού.
3. Αυτή η πράξη οριστικής διαγραφής αποτελεί το δικαιολογητικό για την παροχή στον ιδιοκτήτη του οικονομικού κινήτρου της απόσυρσης και το προβλεπόμενο ποσό καταβάλλεται από την αρμόδια ΔΟΥ.
Εξαιρούνται από τη διαδικασία απόσυρσης τα οχήματα, τα οποία δεν πληρούν τις παραπάνω αναφερόμενες προϋποθέσεις καθώς και τα οχήματα που έχουν καταστραφεί από ατύχημα, πυρκαγιά, εμπρησμό ή βανδαλισμό.
• Οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για την παροχή οικονομικού κινήτρου αγοράς οχήματος είναι οι εξής:
1. Να έχει ακολουθηθεί η ως άνω προβλεπόμενη διαδικασία απόσυρσης του παλιού οχήματος.
2. Να έχει προηγηθεί η αγορά οχήματος νέας τεχνολογίας.
3. Στην άδεια κυκλοφορίας του νέου οχήματος να αναγράφεται το αποσυρθέν όχημα.
4. Το προς πληρωμή ποσό επιδότησης, καταβάλλεται στον ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη από την αρμόδια ΔΟΥ».

Κατέρρευσε το πατρικό σπίτι της Μαρίας Κάλλας στο Νεοχώρι Μεσσηνίας !!!


Το σπίτι του Γιώργου Καλογερόπουλου, πατέρα της Μαρίας Κάλλας βρίσκεται στο Νεοχώρι Μεσσηνίας. Ο δρόμος του χωριού που σε οδηγεί εκεί ,έχει την δίγλωσση ταμπέλα «ΟΔΟΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΚΑΛΛΑΣ) / MARIAS KALOGEROPOULOU (KALLAS)».
Αλλά δυστυχώς το σπίτι των Καλογεροπουλαίων δεν είναι πια σπίτι, αλλά μονάχα ερείπια τοίχων που πασχίζουν ν’ αντέξουν όρθια στις κάθε λογής θεομηνίες, μέσα σε χόρτα, καλάμια και εγκατάλειψη… Πέτρες πάνω σε πέτρες
Κανένας δεν ενδιαφέρεται ( Υπ. Πολιτισμού – Νομαρχία –Δήμος –Σύλλογοι ) αφήνοντας τον χρόνο να ολοκληρώσει την καταστροφή του ανενόχλητος .

Digea – Η πρώτη ψηφιακή τηλεοπτική εκπομπή στην Πελοπόννησο !!


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη εκπομπή ψηφιακού σήματος από την DIGEA στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου σηματοδοτώντας και επίσημα την έναρξη της μετάβασης στην εποχή της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Η DIGEA, η εταιρεία που συστάθηκε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR, έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τόσο των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας καθώς και όποιων άλλων σταθμών προτιμήσουν τις υπηρεσίες της . Το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα θα καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου. Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής πόλεις: Αίγιο, Ακράτα, Άσπρα Σπίτια, Βραχάτι, Γαλαξίδι, Δερβένι, Διακοφτό, Ερατεινή, Ιτέα, Καμάρι, Κιάτο, Κόρινθος, Λουτράκι, Ναύπακτος, Ξυλόκαστρο και Ψάθα....

Η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής έγινε με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της ενόχλησης του κοινού μια και η ψηφιακή εκπομπή δεν επηρεάζει την αντίστοιχη αναλογική και κατά συνέπεια δεν θα προκύψει άμεση ανάγκη προμήθειας αποκωδικοποιητών από το ευρύ κοινό. Τα οφέλη όμως για τους τηλεθεατές που θα επιλέξουν την ψηφιακή εκπομπή θα είναι σημαντικά: λύνεται μια για πάντα το πρόβλημα λήψης που υπήρχε μέχρι σήμερα σε κάποιες περιοχές, ενώ επιπλέον θα μπορούν να απολαμβάνουν την κορυφαία και σταθερή ποιότητα εικόνας και ήχου που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία.
Τα κανάλια, τα οποία μεταφέρει καταρχήν ως συνεργαζόμενα η DIGEA, είναι τα εξής: ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR. Η DIGEA εκπέμπει από την περιοχή του Ξυλοκάστρου ενώ το πρωτόκολλο κωδικοποίησης που χρησιμοποιείται, όπως έχει ανακοινωθεί, είναι το MPEG4/H.264/AVC.

Πετρόπουλος ΑΕΒΕ - Θα εξαγοράσει από την Shell Ελλάς την δραστηριότητα πωλήσεων και εμπορίας λιπαντικών


Την υπογραφή συμφωνίας με τον Όμιλο Shell, για την αντιπροσώπευση και διανομή στην Ελληνική αγορά των λιπαντικών με το σήμα Shell, ανακοίνωσε η εταιρία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ. Η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ θα εξαγοράσει από την Shell Ελλάς Α.Ε την δραστηριότητα πωλήσεων και εμπορίας λιπαντικών αυτοκινήτου, ναυτιλίας, αεροπορίας και βιομηχανίας.
Επίσης θα παρέχει υπηρεσίες παράδοσης λιπαντικών στους διεθνείς πελάτες ναυτιλίας της Shell Marine Products (SMP). Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2010, και υπόκειται στην έγκριση των Ελληνικών Αρχών Ανταγωνισμού. Το τίμημα, που θα χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια και δανεισμό, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου € 14 εκ. και θα εξαρτηθεί από την καθαρή θέση της δραστηριότητας πριν την ολοκλήρωση της εξαγοράς....

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας κ. Ιωάννης Πετρόπουλος δήλωσε : “Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για αυτή τη συμφωνία, που εντάσσεται αρμονικά στη στρατηγική του Ομίλου μας να συνάπτει μακροχρόνιες συμμαχίες με παγκόσμιους ηγέτες στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας και της βιομηχανίας γενικότερα. Η Shell κατέχει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα εμπορικά σήματα στον κόσμο, είναι ηγέτιδα στον τομέα των λιπαντικών και θεωρείται μια από τις κορυφαίες εταιρίες διεθνώς. Η νέα αυτή δραστηριότητα αναμένεται να αυξήσει τις συνολικές ετήσιες πωλήσεις του Ομίλου κατά 35 - 40% περίπου στο προσεχές μέλλον και προσβλέπομε στην περαιτέρω ανάπτυξή της στα επόμενα χρόνια’’.

Στην Motor Oil τα πρατήρια της Shel !!!


Στον έλεγχο της Μότορ Όιλ περνά το δίκτυο των πρατηρίων καυσίμων της Shell, καθώς και μια σειρά περιουσιακών στοιχείων της πολυεθνικής εταιρίας στη χώρα μας, έναντι τιμήματος 219,1 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα και προβλέπει ότι η Μότορ Όιλ εξαγοράζει από την "Shell Overseas Holding LTD":
- τη διακίνηση και εμπορία καυσίμων μέσω του δικτύου των 700 περίπου πρατηρίων καυσίμων που φέρουν το σήμα της,
- τις συνοδευτικές ιδιόκτητες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις καυσίμων συνολικής χωρητικότητας 137.000 κ.μ. (Καλοχώρι, Αμφιλοχία, Πέραμα, Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Ρόδος)....

- την ανάμιξη και παρασκευή λιπαντικών στις εγκαταστάσεις στο Πέραμα,
- την αποθήκευση και διανομή χημικών,
- το 49% της εμπορίας αεροπορικών καυσίμων.
Η μεταβίβαση των δραστηριοτήτων αυτών θα πραγματοποιηθεί μέσω της απόκτησης του 100% των μετοχών της εταιρείας SHELL HELLAS A.E. Το υπόλοιπο 51% της εμπορίας αεροπορικών καυσίμων θα παραμείνει υπό τον έλεγχο της SHELL OVERSEAS HOLDINGS LTD. Η δραστηριότητα της εμπορίας λιπαντικών με το εμπορικό σήμα SHELL δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία.
Παράλληλα συμφωνήθηκε η διατήρηση του εμπορικού σήματος της SHELL στα πρατήρια καυσίμων που αποτελούν αντικείμενο της συναλλαγής για περίοδο τουλάχιστον 5 ετών.
Επιπλέον η Μότορ Όιλ αγοράζει από την SHELL GAS (LPG) HOLDINGS BV το 100% των μετοχών της SHELL GAS A.E.B.E. ΥΓΡΑΕΡΙΩΝ, εταιρείας μέσω της οποίας ο Όμιλος SHELL δραστηριοποιείται στον κλάδο του υγροποιημένου αερίου στην Ελλάδα. Το τίμημα για την εταιρία υγραερίου συμφωνήθηκε στα 26,5 εκατ. ευρώ.
Οι συμφωνίες τελούν υπό την έγκριση των αρμόδιων εποπτικών αρχών και των επιτροπών ανταγωνισμού. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο τα Ελληνικά Πετρέλαια εξαγόρασαν το δίκτυο πρατηρίων της BP.

124.000 τα κρούσματα καρκίνου από την παχυσαρκία στην Ευρώπη, σύμφωνα με ειδικούς !!!


Περισσότεροι από 124.000 Ευρωπαίοι νόσησαν από καρκίνο τον περασμένο χρόνο εξαιτίας της παχυσαρκίας, ανακοίνωσαν χθές οι ειδικοί, προειδοποιώντας ότι τα αυξανόμενα επίπεδα σωματικού λίπους απειλούν να προσθέσουν χιλιάδες ακόμη στη μαύρη λίστα της ασθένειας.
Οι πιο κοινοί τύποι καρκίνου που σχετίζονται με την παχυσαρκία είναι αυτός του ενδομητρίου, του μαστού και του παχέος εντέρου και αθροιστικά αντιστοιχούν στο 65% όλων των τύπων καρκίνου που αποδίδονται στο πάχος.
"Είναι πολύ πιθανό η παχυσαρκία να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη αιτία εμφάνισης καρκίνου στις γυναίκες την επόμενη δεκαετία", δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Άντριου Ρένεχαν του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού αντικαρκινικού συνεδρίου που πραγματοποιείται στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας,

το 3,2% των καρκίνων στους άνδρες αποδίδεται στο υπερβάλλον ή υπερβολικό πάχος, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες είναι 8,6%. Σε επίπεδο χωρών, το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης, όπως για παράδειγμα η Τσεχία, ενώ το μικρότερο η Γαλλία και η Δανία.
Έχει αποδειχθεί εδώ και καιρό ότι η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου, αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία συνεχώς αυξάνονται. Τον Ιούνιο, ύστερα από 10ετή έρευνα, σουηδοί επιστήμονες είχαν ανακοινώσει ότι οι γυναίκες που υποβάλλονται σε εγχείριση απώλειας βάρους έχουν 42% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

200.000 Αλκοολικοί στην Ελλάδα !!!


Διακόσιες χιλιάδες άτομα στην Ελλάδα πάσχουν από αλκοολική εξάρτηση, 5.000 θάνατοι οφείλονται σε αιτίες που σχετίζονται με την κατάχρηση αλκοόλ, ενώ το 30% των έφηβων μαθητών έχει πιει περισσότερες από 20 φορές σε ένα χρόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, όπως το ουίσκι και η βότκα.
Όλα τα παραπάνω, αποτελούν στοιχεία που θα παρουσιαστούν στη διάρκεια ημερίδας που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, από την Ελληνική Εταιρία Μελέτης Εξαρτησιογόνων Ουσιών, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γενικότερα σε θέματα που αφορούν τις συνέπειες της χρήσης αλκοόλ.
«Το αλκοόλ, εκτός από το γεγονός ότι προκαλεί εξάρτηση και ευθύνεται για 60 ή και περισσότερους διαφορετικούς τύπους ασθενειών και τραυματισμών, είναι υπεύθυνο και για εκτεταμένες κοινωνικές και συναισθηματικές βλάβες, που εκτείνονται και στον περίγυρο του χρήστη, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος και της ενδοοικογενειακής βίας», τονίζει

ο αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής ΑΠΘ, Ιωάννης Διακογιάννης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το αλκοόλ είναι ο τρίτος σημαντικότερος παράγοντας πρόκλησης ασθενειών και πρόωρου θανάτου στην Ευρώπη, μετά το κάπνισμα και την υψηλή αρτηριακή πίεση. Περίπου 55 εκατομμύρια ενηλίκων Ευρωπαίων, δηλαδή το 15% του ενηλίκου πληθυσμού, καταναλώνουν τουλάχιστον σε επικίνδυνο επίπεδο ποσότητες αλκοόλ.

Αγγελική Νικολούλη – Για 15η χρονιά το Φως στο Τούνελ !!


Για 15η χρονιά επιστρέφει στη μικρή οθόνη το ''Φως στο Τούνελ'' με την Αγγελική Νικολούλη να ρίχνει... φως σε ιστορίες μυστηρίου και εξαφανίσεων. Από σήμερα 25 Σεπτεμβρίου, στις 22:15, στο Alter, η γνωστή δημοσιογράφος μπαίνει στο τούνελ και ελπίζουμε να καταφέρει να βγει και φέτος.
Η Αγγελική Νικολούλη συνεχίζει να φωτίζει τα «σκοτεινά τούνελ» της κοινωνίας μας, φέρνοντας στο προσκήνιο θέματα που συγκλονίζουν και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού. Ανεξιχνίαστες ιστορίες μυστηρίου και εξαφανίσεις έρχονται στο φως, για να βρουν

τη λύση τους μέσα από την εκπομπή.
Στο πλευρό της δυναμικής ρεπόρτερ, θα βρίσκεται και φέτος η έμπειρη ομάδα συνεργατών της, καθώς και οι εκατοντάδες εθελοντές, που, αψηφώντας τον κίνδυνο και τις αντίξοες συνθήκες, τείνουν χέρι βοήθειας.
Παρουσίαση – αρχισυνταξία: Αγγελική Νικολούλη
Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Μαρία Ιορδανίδου
Δημοσιογραφική Ομάδα: ΤάκηςΝικολάου, Νίκος Κοντορούσης, Χαρά Ζαμπάρα, Ελίζα Μπράτσου,
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Σπαθάρης

Στέλλα Μπεζαντάκου - Γυμνή και... με το νόμο !!!


Τώρα μπορεί να αποκαλύπτει τα πλούσια φυσικά της χαρίσματα της, και με... το νόμο! Ο λόγος για τη Στέλλα Μπεζαντάκου. Επειτα από περίπου δύο χρόνια δικαστικής διαμάχης με γειτόνισσά της που την έσυρε στις αίθουσες των δικαστηρίων για προκλητική εμφάνιση σε κοινόχρηστο χώρο, η τραγουδίστρια κέρδισε την υπόθεση των προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων και μπορεί πλέον ανενόχλητη να κάνει μπάνιο τόπλες στην πισίνα του συγκροτήματος κατοικιών όπου διαμένει, στην Ανω Γλυφάδα.
Ολα ξεκίνησαν μια ηλιόλουστη μέρα, το...
Μάιο του 2007. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Μ.Κ. (γειτόνισσα της Στέλλας) στην αίτηση που κατέθεσε, επιστρέφοντας στο σπίτι της μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της είδε την τραγουδίστρια που «θέλει τραλαλά» να κολυμπά γυμνόστηθη στην κοινόχρηστη πισίνα. Αμέσως επικοινώνησε

με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας και του ζήτησε να της κάνει σύσταση. Οπως υποστηρίζει η ίδια στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε, η Στέλλα τής απάντησε με χυδαίες βρισιές μπροστά στον διαχειριστή, τη σύζυγό του και μία ακόμη γειτόνισσα. Ο καβγάς για τα... στήθη της Στέλλας Μπεζαντάκου συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, μέχρι που ειδοποιήθηκε η αστυνομία και τα πνεύματα ηρέμησαν. Ακολούθησαν μηνύσεις για εξύβριση και από τις δύο πλευρές.
Σύμφωνα με όσα μας είπε η τραγουδίστρια σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, η ίδια απέσυρε στη συνέχεια τη μήνυση, γιατί δεν ήθελε να τραβήξει παραπάνω την κόντρα με τη γειτόνισσά της. Την ίδια τακτική ακολούθησε και λίγους μήνες πριν, όταν την κάλεσαν από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής της για να απαντήσει στη μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον της η Μ.Κ. Τότε η Στέλλα συνέταξε μέσω του δικηγόρου της μια απάντηση που, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της, είχε... ειρηνική διάθεση, καθώς η ίδια δεν επιθυμεί να προχωρήσει άλλο το θέμα. «Στο ίδιο κτίριο μένουμε. Δεν θέλω έχθρες ούτε μπορώ να ασχολούμαι με μικρότητες. Εχω σοβαρότερα πράγματα να κάνω. Εξάλλου, παρά το γεγονός ότι κέρδισα τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα, είμαι κυρία, δεν προκαλώ. Πηγαίνω στην πισίνα μου φορώντας κανονικά και το πάνω μέρος του μαγιό μου, ενώ κάνω τόπλες όταν λείπει από το συγκρότημα η συγκεκριμένη κυρία» μας είπε η τραγουδίστρια για την υπόθεση με τη «λατρεμένη» γειτόνισσά της.
ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ enienioula.blogspot.com/

Θαμμένος θησαυρός ανακαλύφθηκε από ..ερασιτέχνη σε χωράφι !!


Ένας άνεργος Βρετανός έφερε στο φως, χάρη στον ανιχνευτή μετάλλων του, το σημαντικότερο αγγλοσαξονικό αρχαιολογικό θησαυρό που έχει ανακαλυφθεί ποτέ, με περισσότερα από 1.500 αντικείμενα που περιέχουν πολλά κιλά χρυσού και αργύρου και ήταν θαμμένα σ' έναν αγρό στην Αγγλία, ανακοίνωσαν σήμερα εμπειρογνώμονες.
Ο 55χρονος Τέρι Χέρμπερτ ανακάλυψε τον Ιούλιο σ' έναν αγρό του Στάφορντσαϊρ το θησαυρό, που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα, ενώ εξερευνούσε τον αγρό ενός φίλου με τον ανιχνευτή του -- ένα πάθος που έχει εδώ και 18 χρόνια.
"Οι φίλοι μου της λέσχης (των ανιχνευτών) λένε ότι περίμεναν ότι θα συνέβαινε", δήλωσε.
Η ανακάλυψή του, η σημασία της οποίας συγκρίνεται με την ανακάλυψη του τάφου του φαραώ Τουταγχαμόν, περιέχει

διάφορα πολεμικά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 84 λαβές σπαθιών και 71 ασπίδες, οι περισσότερες με περίτεχνες διακοσμήσεις.
Ο θησαυρός περιέχει περίπου 5 κιλά χρυσού, 2,5 κιλά αργύρου και μεγάλη ποσότητα πολύτιμων λίθων. Η εκτίμηση της αξίας του μπορεί να απαιτήσει ένα χρόνο. Τα εύρετρα θα μοιραστούν ο Χέρμπερτ, ο οποίος σκοπεύει να αγοράσει ένα σπίτι, και ο ιδιοκτήτης του αγρού.
Μια επιλογή από τα αντικείμενα αυτά θα εκτεθεί από την Παρασκευή και ως τις 13 Οκτωβρίου στο μουσείο του Μπέρμιγχαμ.
"Η ποσότητα του χρυσού είναι εντυπωσιακή, αλλά πιο σημαντικό είναι ότι η δουλειά των τεχνιτών είναι τέλεια. Είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαν να κάνουν οι αγγλοσάξονες σιδηρουργοί, και ήταν καλοί", εξήγησε ο Κέβιν Λίχι, ειδικός στον τομέα.
"Είναι σαφές ότι (ο θησαυρός) ανήκε στην πολύ υψηλή αριστοκρατία ή στην αγγλοσαξονική βασιλεία. Ανήκε στην ελίτ", προσέθεσε.

Εurostat - Ελλάδα- Στις ξένες γλώσσες τα πάμε ..καλά !!


Το 91,8% των μαθητών στην ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα διδάσκονται μια ξένη γλώσσα, το 6,9% δύο ή περισσότερες ξένες γλώσσες και το 1,4% καμία ξένη γλώσσα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που αναφέρονται στο 2006 για την εκμάθηση ξένων γλωσσών.
Σε γενικές γραμμές το 2007 στην ΕΕ ( με εξαίρεση τη Γερμανία, την Πορτογαλία και την Κύπρο για τις οποίες δεν υπάρχουν στοιχεία) προκύπτει ότι το 33,4% των μαθητών στην ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση διδάσκονται μια ξένη γλώσσα, το 60,1% δύο ή περισσότερες ξένες γλώσσες και το 6,4% καμία ξένη γλώσσα.
Σύμφωνα με τη Eurostat, τα υψηλότερα ποσοστά μαθητών που μαθαίνουν δύο ή περισσότερες γλώσσες παρατηρήθηκαν το 2007 στην Τσεχία, το ....

Λουξεμβούργο, την Ολλανδία και τη Φινλανδία με 100%, τη Σλοβενία και τη Σλοβακία (από 98%) και την Εσθονία (97%).
Εξάλλου, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 2007, το 44,8% των Ελλήνων ηλικίας 25-64 ετών δήλωναν ότι ομιλούν μια ξένη γλώσσα (35,7% στην ΕΕ), το 43,4% καμία ξένη γλώσσα (36,2% στην ΕΕ) και το 11,9% δύο ή περισσότερες ξένες γλώσσες (28,1% στην ΕΕ).

«Κεραυνοί » του Αρχιεπισκόπου Ξεκίνησε «ανένδοτο» κατά της απείθειας κληρικών και επισκόπων !!!



«Τώρα θα σας μάθω ποιος είναι ο άφωνος! Τελείωσαν όλα, δεν πρόκειται στο εξής να επιτρέψω οποιαδήποτε υποψία κακοδιαχείρισης». Άφωνοι έφυγαν από το ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη όσοι ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κλήθηκαν στην τακτική ιερατική σύναξη το απόγευμα της Τετάρτης. Αντίκρισαν ένα εντελώς διαφορετικό Αρχιεπίσκοπο, καθώς ο κ. Ιερώνυμος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τους ιερείς της επαρχίας του.
Οι παριστάμενοι κληρικοί μετά το τέλος της σύναξης προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν τι είχε προηγηθεί. Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος προς τους κληρικούς της επαρχίας του προσάπτοντας τους απείθεια στις εντολές του και κακοδιαχείριση, τόσο των οικονομικών των ενοριών τους, όσο και των διοικητικών πεπραγμένων.

Ο τόνος της φωνής του ήταν σε αρκετές περιπτώσεις ιδιαίτερα υψηλός. Μάλιστα πολλοί παριστάμενοι ιερείς δεν περίμεναν μια τέτοια «έκρηξη»,
κάτι που τους έφερε σε αμηχανία, αφού ουδείς επιχείρησε να αντικρούσει κάτι από τα λεγόμενα του κ. Ιερώνυμου.
Την ίδια ώρα αρκετοί συνάδελφοι τους έχουν περιπέσει σε δυσμένεια. Περίπου 50 κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Αθηνών βέβαια είχαν συνειδητοποιήσει εκ των προτέρων τι επρόκειτο να συμβεί. Όχι μόνο δεν κλήθηκαν να παραστούν στη σύναξη, αλλά τους ζητήθηκε και η παραίτηση από τη θέση του προϊσταμένου των ενοριών τους. Ήδη από το πρωί στο μέγαρο της οδού Αγίας Φιλοθέης έφταναν συνεχώς φάκελοι ενοριακών ναών με υπογεγραμμένες τις παραιτήσεις των ιερέων.
Η «έκρηξη» του Αρχιεπισκόπου είχε ως αιτία την απείθεια αρκετών κληρικών να συντάξουν μέχρι το τέλος του περασμένου Ιουνίου και να καταθέσουν οικονομικό απολογισμό της ενορίας τους. Η οργίλη αντίδραση του κ. Ιερώνυμου δεν περιορίστηκε μόνο στην απείθεια των κληρικών αλλά και στην παγιοποιημένη πρακτική των λεγόμενων «τυχερών» τα οποία έχει «αφορίσει» ο Αρχιεπίσκοπος από την πρώτη στιγμή της εκλογής του και συνεχίζει να καταπολεμά.
Για αρκετούς ιερείς τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης δεν είναι παρά μια πρόγευση των όσων θα ακολουθήσουν. Εξάλλου, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος τους ξεκαθάρισε ότι εφεξής θα αλλάξει άρδην τη συμπεριφορά του έναντι οποιουδήποτε κρούσματος κακοδιαχείρισης και απείθειας. Φαίνεται πως τα όσα είπε ο κ. Ιερώνυμος δεν αφορούν μόνο τους κληρικούς, αλλά και επισκόπους.
Τα γεγονότα στην ιερατική σύναξη της Τετάρτης συζητούνται έντονα όχι μόνο από κληρικούς, αλλά και αρχιερείς. Μάλιστα, αρκετοί μητροπολίτες εμφανίζονται έκπληκτοι από το ξέσπασμα του Αρχιεπισκόπου. Δεν είναι δε λίγοι αυτοί που ανησυχούν για το τι θα αντικρίσουν μπροστά τους στη Σύνοδο της Ιεραρχίας που θα ξεκινήσει στις 12 Οκτωβρίου.
amen.gr

Γαλακτοκομικά: Ανάκληση της παράτασης μετά τις αντιδράσεις !!


Κανονικά από 1ης Νοεμβρίου θα εφαρμοστεί το μέτρο της υποχρεωτικής αναγραφής στις συσκευασίες του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων της χώρας προέλευσης της πρώτης ύλης (γάλα).
Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βλάχος ανακάλεσε τη χθεσινή του απόφαση για δίμηνη παράταση στην εφαρμογή του μέτρου.

Οδηγοί τουριστικών λεωφορείων – Εργασία 12 συνεχόμενων ημερών !!!


Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων στην ΕΕ θα μπορούν εφεξής να εργάζονται για 12 συνεχόμενες ημέρες, ανακοίνωσαν σήμερα οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της ΕΕ, μετά την επικύρωση νομοθεσίας που είχε υιοθετήσει τον Απρίλιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Με τη νομοθεσία αυτή, η οποία θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2010, οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων θα μπορούν πλέον να εργάζονται για 12 συνεχόμενες ημέρες, έναντι 6 που ίσχυε προηγουμένως.
"Αυτό σημαίνει ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία θα μπορούν να διοργανώνουν δρομολόγια δύο εβδομάδων χωρίς να οφείλουν, σε πολλές περιπτώσεις, να προβλέπουν και για δεύτερο οδηγό", σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕ....

Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων θα μπορούν "να συγκεντρώσουν τα υποχρεωτικά ρεπό που έχουν την εβδομάδα" και να μην τα παίρνουν "έως το τέλος των 12 συνεχόμενων ημερών εργασίας". Οι οδηγοί θα μπορούν επομένως να παίρνουν τα εβδομαδιαία ρεπό τους στις αρχές ή στο τέλος της 12ήμερης αυτής περιόδου εργασίας.
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις υιοθέτησαν επίσης μέτρο απελευθέρωσης των χερσαίων ενδομεταφορών, οι οποίες επιτρέπουν στον μεταφορέα μιας χώρας της ΕΕ να πραγματοποιεί μεταφορές στο εσωτερικό μιας άλλης χώρας.
Εφεξής θα επιτρέπεται σε περίοδο 7 ημερών η πραγματοποιήση τριών συνεχόμενων χερσαίων ενδομεταφορών σε ένα διεθνές ταξίδι, με όριο τη μία ενδομεταφορά ανά χώρα.
Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, "προκειμένου να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη σοβαρή διατάραξη μιας εθνικής αγοράς", τα κράτη μέλη της ΕΕ θα μπορούν "να εισάγουν μέτρα προστασίας στην περίπτωση σοβαρής διατάραξης της αγοράς μεταφορών".

24.9.09

Νάντια Γιαννακοπούλου - Ποτάμι νίκης από τους ετεροδημότες της Αθήνας !!


Η αίθουσα του ξενοδοχείου ΑΚΡΟΠΟΛ ήταν από νωρίς το απόγευμα ασφυκτικά γεμάτη για την ομιλία της υποψήφιας βουλευτού Νάντιας Ι. Γιαννακοπούλου. Οχτακόσιοι και πλέον Μεσσήνιοι της Αθήνας ανταποκριθήκαν στο κάλεσμα και έδωσαν δυναμικά το παρών, στέλνοντας μήνυμα νίκης του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
Η κυρία Γιαννακοπούλου, σε μια ομιλία που διακόπηκε πάνω από 15 φόρες από τα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων, περιέγραψε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ψηφισθεί το ΠΑΣΟΚ, ανέλυσε πτυχές του κυβερνητικού προγράμματος, έθεσε τις προτεραιότητες για τη Μεσσηνία του αύριο, ενώ ζήτησε από τους συμπατριώτες της να δώσουν όλοι μαζί τον αγώνα για τη νίκη.
ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ξεκινώντας την τοποθέτησή της σημείωσε ότι το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει την εξαετία της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση είναι ανασφάλεια, αναξιοκρατία και αναποτελεσματικότητα. Στη συνέχεια θέτοντας το δίλημμα των εκλογών ξεκαθάρισε: «Είναι δυνατόν ως χώρα να συνεχίσουμε στον ίδιο αυτοκαταστροφικό δρόμο, υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας, ή μπορούμε επιτέλους να αλλάξουμε πορεία και να δημιουργήσουμε ένα κράτος που θα λειτουργεί για τους πολίτες, και όχι απέναντί του; Εμείς, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα λέμε ως εδώ με τη μιζέρια, την απαισιοδοξία, τον φόβο και την ηττοπάθεια. Πιστεύουμε ότι μπορεί να νικήσει η ελπίδα, πιστεύουμε ότι οι Έλληνες μπορούμε καλύτερα και αξίζουμε περισσότερα από αυτά που ζούμε τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια».
ΟΙ 4 ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Η κ. Γιαννακοπούλου περιέγραψε τους 4 βασικούς άξονες του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη του εισοδήματος, στην αναθέρμανση της αγοράς, στην προστασία και την ενίσχυση της απασχόλησης και στο νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών. Όσον αφορά τη Μεσσηνία σημείωσε την αναγκαιότητα εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης για το νομό που θα περιλαμβάνει υποδομές, προστασία τοπικής αγοράς, στήριξη των αγροτών, αναβάθμιση των μονάδων υγείας και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Νομού.
ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΕΛΠΙΔΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
Αναφερόμενη στην υποψηφιότητα της είπε στους πολίτες: «Θα ήθελα εδώ να μου επιτρέψετε μια προσωπική αναφορά. Είμαι ένας νέος άνθρωπος, που αγωνία για το μέλλον του τόπου μας, που αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο. Στις εκλογές του 2007 έδωσα τη μάχη και δυστυχώς λόγω εκλογικού νόμου δεν εκλέχθηκα για λίγες ψήφους. Από τότε και μέχρι σήμερα, είμαι συνεχώς και αδιαλείπτως παρούσα στη Μεσσηνία, δίπλα στους αγώνες, στις διεκδικήσεις, στα προβλήματα των συμπολιτών μου. Αυτό θα συνεχίζω να κάνω και στο μέλλον. Με όρεξη για δουλειά, με πάθος, με ελπίδα ότι μπορούμε μαζί να τα καταφέρουμε. Σε αυτόν τον αγώνα σας θέλω δίπλα μου και θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα να με εμπιστευτείτε. Από τα βάθη της καρδιάς μου σας λέω ότι θα κάνω καθετί δυνατό για να αισθανθείτε δικαιωμένοι! Δεν θα πω μεγάλα λόγια, δεν θα ισχυριστώ πως έχω τις λύσεις για όλα τα προβλήματα, δεν θα τάξω πράγματα που δεν μπορώ να κάνω. Αυτό όμως που μπορώ να υποσχεθώ σήμερα, εδώ, μπροστά σας, ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις θα αγωνιστώ για την Μεσσηνία που αξίζουμε».
ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΧΩΡΑ
Κλείνοντας την ομιλία της καταχειροκροτούμενη, η κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου κάλεσε τους Μεσσήνιους της Αθήνας να δώσουν δύναμη στην ελπίδα, να κάνουν πράξη την ανανέωση και να στηρίξουν και να αγωνισθούν για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές: «Έχουμε τα εφόδια. Το πρόγραμμα μας για την Οικονομία, για το Κράτος, για την Παιδεία, την Υγεία, την Περιφέρεια. Ερχόμαστε ανανεωμένοι και δίνουμε ελπίδα και προοπτική στους πολίτες. Γνωρίζουμε όλοι ότι η ευθύνη που θα αναλάβει το Κίνημα μας είναι τεράστια. Και με τη συμμετοχή όλων μας θα πρέπει να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με ελπίδα. Με σιγουριά. Με αυτοπεποίθηση. Με σαφείς τις προθέσεις μας για μια προοδευτική χώρα. Για μια χώρα που θα προσφέρει ένα καλύτερο αύριο σε όλους μας. Για μια χώρα για την οποία θα είμαστε περήφανοι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου