31.10.09

Επίσκεψη της Γενικής Κυβερνήτου του Καναδά στην Αρχαία Ολυμπία !!!


Την Αρχαία Ολυμπία επισκέφθηκε σήμερα η Γενική Κυβερνήτης του Καναδά κ. Μικαέλ Ζαν με το σύζυγό της, την κόρη και τη συνοδεία της, αποτίοντας φόρο τιμής στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Σε μια συμβολική κίνηση η κ. Ζαν έτρεξε μέσα στο αρχαίο στάδιο μαζί με άλλα μέλη της συνοδείας της, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το μουσείο της Ολυμπίας.
Στο δημαρχείο της Ολυμπίας η καναδική αποστολή έγινε δεκτή απο το δήμαρχο κ. Γιώργο Αηδόνη, ο οποίος καλωσόρισε τους επισκέπτες ενημερώνοντάς τους πως είναι η κατάσταση στην περιοχή μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το κράτος και από προσφορές ιδιωτών...

Απο την πλευρά της, η Γενική Κυβερνήτης του Καναδά εξέφρασε τη βαθειά της συγκίνηση που βρέθηκε στο λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων τονίζοντας πως "γιορτάζουμε την ελληνική κληρονομιά των τριών χιλιάδων χρόνων, γιορτάζουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βανκούβερ το 2010", ενώ συμπλήρωσε πως φιλοσοφία της, αποτελεί το "Νούς υγιής εν σώματι υγιεί".
Ο δήμαρχος της Ολυμπίας προσέφερε δύο "κότινους" στη Γενική κυβερνήτη Μικαέλ Ζαν και το σύζυγό της Ζαν Ντανιέλ Λαφόντ, ενώ δέχθηκε απο το ζεύγος ένα ξύλινο γλυπτό φτιαγμένο απο Ινδιάνους της Βρετανικής Κολομβίας, όπου θα γίνουν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες το 2010.
Στη συνέχεια, η κ. Ζαν έκανε μια συμβολική δεντροφύτευση έξω απο το παλιό δημαρχείο της Ολυμπίας, ανακοινώνοντας πως ο Καναδάς θα προσφέρει 1500 ελιές για δεντροφύτευση στις καμένες πλαγιές. "Δεν είστε μόνοι, είμαστε μαζί", κατέληξε η Γενική Κυβερνήτης του Καναδά.
Αύριο η κ. Μικαέλ Ζαν θα επισκεφθεί ιδιωτικά το νέο Μουσείο της Ακρόπολης και μετά θα αναχωρήσει για την Οτάβα, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Μόνο τα μέλη και όχι οι φίλοι θα εκλέξουν τον πρόεδρο της ΝΔ !!!


Την αρχική πρόταση των υποψήφιων αρχηγών, να ψηφίσουν μόνο τα μέλη του κόμματος ακόμα και αν εγγραφούν την τελευταία στιγμή, αποδέχθηκε ομόφωνα η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Η διαμάχη για το αν πρέπει να συμμετεχουν στην εκλογή προέδρου και οι φίλοι, εκτός από τα μέλη του κόμματος, κυριάρχησε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος, σε μια αποχαιρετιστήρια ομιλία, τάχθηκε ανοιχτά υπερ της εκλογής μόνο από τα μέλη, ενώ ζήτησε από τους υποψηφίους και τα στελέχη να επιδείξουν πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης.
Από τους τέσσερις υποψηφίους, Ντόρα Μπακογιάννη και Αντώνης Σαμαράς δήλωσαν πιστοί στην απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής, την οποία έχουν συνυπογράψει όλοι οι υποψηφίοι, αλλά αμφότεροι δήλωσαν ότι θα αποδεχθούν ενδεχόμενες τροποποιήσεις, αν υπερψηφιστούν από την Κεντρική Επιτροπή. Στον αντίποδα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι η διαδικασία πρέπει να περιλαμβάνει και όσους δεν είναι εγγεγραμμένα μέλη, υπό τον όρο ότι δεν είναι μέλη άλλου κόμματος, άποψη με την οποία συντάχθηκε και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Επίθεση Μεϊμαράκη σε Σαμαρά...

Το θερμόμετρο της συνεδρίασης ανέβηκε όταν τον λόγο πήρε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εξαπολύοντας ευθεία επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε ότι καπηλεύεται το όνομα του ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραμανλή. «Ο εθνάρχης δεν είπε ποτέ "διασπάστε το κόμμα" ή "ρίξτε την κυβέρνηση". Η ιστορία δεν ξεχνιέται, δεν παραγράφεται», τόνισε ο πρώην γραμματέας της ΝΔ.
Ανοιχτή θέση από Καραμανλή
Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία, ο Κ. Καραμανλής πήρε ανοιχτά θέση υπέρ της διαδικασίας που έχει συμφωνηθεί για εκλογή μόνο από τα μέλη και κάλεσε τους υποψηφίους και τα στελέχη να μην αναλώνονται σε συζητήσεις επί της διαδικασίας, αλλά προχωρήσουν σε ουσιαστικό πολιτικό διάλογο. «Πρόσθετες τροποποιήσεις, προσθήκες ή βελτιώσεις (στη διαδικασία εκλογής), μπορούν να προχωρήσουν σε ένα επόμενο διάστημα από τη νέα ηγεσία του Κόμματος», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, απαντώντας έτσι εμμέσως στον Δ. Αβραμόπουλο που επιμένει στην υιοθέτηση μιας πιο ανοιχτής διαδικασίας.
Ο απερχόμενος πρόεδρος τόνισε ότι προέχει η άμεση εκλογή προέδρου της ΝΔ προκειμένου το κόμμα να επιτελέσει το θεσμικό του ρόλο, ενώ προχώρησε και σε συγκεκριμένες αντιπολιτευτικές αναφορές, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για το χειρισμό του θέματος των Stage, του λιμανιού του Πειραιά και των ενεργειακών συμφωνιών που είχαν υπογραφεί επί των ημερών του.
Οι ομιλίες των υποψηφίων
Με επίκληση της ενότητας του κόμματος, αλλά και αιχμές για τους συνυποψηφίους τους, εμφανίστηκαν οι τέσσερις διεκδικητές της προεδρίας, στην πρώτη αντιπαράθεσή τους ενώπιον κοινού κομματικού ακροατηρίου. Πάντως, όλοι έδειξαν να συμφωνούν ότι το συνέδριο της επόμενης Κυριακής πρέπει να παραταθεί, προκειμένου να μην έχει απλώς χαρακτήρα επικυρωτικό της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά να δοθεί η ευκαιρία στους συνέδρους να τοποθετηθούν επί της ουσίας.
Ο Δ. Αβραμόπουλος επέμεινε στην πρόταση για εκλογή «από μια ευρύτερη πλειοψηφία πολιτών, που δηλώνουν οπαδοί και υποστηρικτές των αρχών και των πολιτικών μας θέσεων», ενώ ζήτησε να γίνει η ΝΔ ένα κόμμα «χωρίς βαρονίες, χωρίς κληρονομικά δικαιώματα, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς προνόμια, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές». «Ας μην δώσουμε την εντύπωση στο ευρύτερο εκλογικό σώμα, ότι φοβόμαστε το άνοιγμα στην κοινωνία», τόνισε και έκανε λόγο για «πολιτική ατολμία» που στοίχισε την εξουσία στη ΝΔ.
Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι συνεχίζεται επί μακρόν η συζήτηση για τη διαδικασία εκλογής, ενώ όλοι οι υποψήφιοι είχαν καταλήξει σε κοινό τόπο. Τόνισε ότι η ίδια λειτούργησε συναινετικά και, παρά τις αρχικές της διαφωνίες, αποδέχτηκε τις αποφάσεις της οργανωτικής επιτροπής και υπογράμμισε ότι το ίδιο θα πράξει και στο μέλλον, εφ' όσον η πλειοψηφία αποφασίσει τροποποίησεις. «Δεν είμαι εδώ για να παίξω τις κουμπάρες με τη διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε προσωπικά και στον Κ. Καραμανλή λέγοντάς του ότι είναι περήφανη που συνεργάστηκε μαζί του και δεν ξεχνά τους κοινούς τους αγώνες. «Δεν ξεχνώ πώς νιώσαμε στο Βουκουρέστι», είπε στρεφόμενη στον απερχόμενο πρόεδρο και τόνισε ότι η ίδια «ήταν πάντα στο πλευρό του». «Δεν εγκατέλειψα ποτέ τους αγώνες της παράταξης», τόνισε η κ. Μπακογιάννη, «φωτογραφίζοντας» τους δύο συνυποψηφίους της που είχαν αποχωρήσει στο παρελθόν από τη Νέα Δημοκρατία.
Σταθερός στην απόφαση της οργανωτικής επιτροπής, αλλά και ανοιχτός σε αλλαγές εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς, που δήλωσε ότι «τιμά την υπογραφή του» στη συμφωνία τους με τους άλλους υποψηφίους. Ξεκαθάρισε πάντως ότι όποια απόφαση κι αν ληφθεί, το θέμα πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα «γιατί κουράζουμε με τις ατελείωτες συζητήσεις για τη διαδικασία» και ζήτησε το κόμμα να επικεντρωθεί στην αντιπολίτευση κατά του ΠΑΣΟΚ: «Να απαντήσουμε πολιτικά στην επίθεση που ήδη ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ απέναντι στα νέα
παιδιά χωρίς ευαισθησία, απέναντι στον φορολογούμενο, ιδίως εκείνον της μεσαίας τάξης, με τους επικείμενους νέους φόρους και απέναντι στον απλό πολίτη που ήδη γεύεται κομματικές συμπεριφορές από το χθες που τον οργίζουν και τον απογοητεύουν», τόνε ο κ. Σαμαράς.
Την προσήλωσή του στον Κ. Καραμανλή εξέφρασε για μία ακόμη φορά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης λέγοντας ότι ήλπιζε «ότι θα σφίξει την καρδιά του και θα πει "συνεχίζω μαζί με σας". Γιατί είναι αυτός που εκφράζει καλύτερα από τον οποιονδήποτε στη ΝΔ την ενότητα της παράταξής μας». Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης άσκησε σκληρή κριτική στα στελέχη της ΝΔ που είχαν κυβερνητικής θέσεις, επιρρίπτοντάς τους την ευθύνη για την εκλογική καθίζηση της ΝΔ: «Αυτά που ακούσαμε τα ωραία γιατί δεν τα εφαρμόσατε ως κυβέρνηση;
Ο Καραμανλής έφταιγε; Εμείς οι περισσότεροι φταίγαμε;», αναρωτήθηκε και είπε ότι πολλά γαλάζια στελέχη αποδείχτηκαν κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ «ανίκανοι και τραγικοί».

Ψηφίστε την Έλενα Παπαρίζου στα MTV Europe Music Awards 2009 !!!


Η Έλενα Παπαρίζου θριάμβευσε μεταξύ των Monika, Matisse, Onirama & Professional Sinnerz και κέρδισε το Best Greek Act στα 2009 MTV Europe Music Awards και θα αναμετρηθεί head-to-head με άλλους 21 καλλιτέχνες για τον απόλυτο τίτλο του Best European Act!
Η ψηφοφορία για το Best European Act τελειώνει στις 2 Νοεμβρίου όταν οι πρώτοι 5 καλλιτέχνες θα ανακοινωθούν. Ο απόλυτος νικητής του Best European Act θα ανακοινωθεί ζωντανά στο show της 5ης Νοεμβρίου.
Οι υπόλοιποι υποψήφιοι που η Έλενα Παπαρίζου θα ανταγωνιστεί είναι:

Adria: Lollobrigida
Baltic: Leon Somov & Jazzu
Denmark: Medina
France: Orelsan
Finland: Deep Insight
Germany: Silbermond
Hungary: The Kolin
Israel: Ninet Tayeb
Italy: Lost
Netherlands/Belgium: Esmée Denters
Norway: Yoga Fire
Poland: Doda
Portugal: Xutos e Pontapés
Romania: Inna
Russia: Dima Bilan
Spain: We Are Standard
Sweden: Agnes
Switzerland: Stress
Turkey: maNga
Ukraine: Green Grey
UK & Ireland: Pixie Lot
Μπορείτε να την ψηφίσετε στο site του MTV
Mπορείτε να μπαίνετε και στα site του MTV άλλων χωρών για να ψηφίσετε Ελλάδα:
1. Ηνωμένο Βασίλειο : http://ema.mtv.co.uk/vote
2. Γαλλία : http://ema.mtv.fr/votez
3. Ισπανία : http://ema.mtv.es/votar
4. Γερμανία http://ema.mtv.de/abstimmen

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας και τα πανωτόκια - η προμήθεια του ειδικού αυτοκόλλητου σήματος θα γίνει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, αντί τις 31ης Δεκεμβρίου όπως ίσχυε μέχρι και πέρυσι.!!!


Σε παράταση της προθεσμίας για την καταβολή των νέων τελών κυκλοφορίας των οχημάτων για το 2010, τα οποία οριστικοποιήθηκαν χθες, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, η προμήθεια του ειδικού αυτοκόλλητου σήματος θα γίνει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, αντί τις 31ης Δεκεμβρίου όπως ίσχυε μέχρι και πέρυσι.
Τα νέα τέλη κυκλοφορίας χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες ανάλογα με την παλαιότητα του οχήματος (κλάσεις Α, Β, Γ και Δ), όπως προέβλεπε και η ρύθμιση Σουφλιά. Ωστόσο, η νέα κυβέρνηση μειώνει περισσότερο το ύψος των τελών που θα πληρώσουν οι κάτοχοι οχημάτων έως 1.400 κ.εκ. και αυξάνει πιο πολύ τα τέλη για τα οχήματα άνω των 2.000 κ.εκ. Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων άνω των 1.929 κ.εκ., εκτός από τα νέα τέλη κυκλοφορίας, θα κληθούν να πληρώσουν και το ειδικό ετήσιο τέλος, το οποίο κυμαίνεται από 150 έως 650 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου.

Στο μεταξύ, όσον αφορά το θέμα της απόσυρσης των οχημάτων, το βέβαιο είναι ότι θα μειωθεί το μπόνους των 1.000 ευρώ που προέβλεπε η ρύθμιση Σουφλιά.
Ειδικότερα για την Αττική (ίσως και για τη Θεσσαλονίκη), θα προβλέπεται ότι αντί του ποσού των 1.000 ευρώ, τώρα θα δίδονται μόνο 500 ευρώ, ενώ στον αγοραστή του νέου οχήματος (πιθανότατα έως 1.400 κ.εκ.) θα χορηγούνται και δύο ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τις αστικές συγκοινωνίες. Μέχρι χθες δεν είχε αποσαφηνιστεί εάν το ποσό των 1.000 ευρώ θα δίδεται κανονικά σε όσους αποσύρουν οχήματα και αγοράζουν καινούργια εκτός της Αττικής.
Στοπ στα πανωτόκια σε στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και κάρτες βάζει νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την προστασία του καταναλωτή από καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών.
Το νομοσχέδιο, το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή έως τα Χριστούγεννα, θα απαγορεύει στις τράπεζες να προχωρούν σε ανατοκισμό των χρεών των δανειοληπτών από πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια, όταν καθυστερούν την αποπληρωμή τους. Σήμερα οι τράπεζες από την πρώτη ημέρα καθυστέρησης πληρωμής της δόσης του δανείου προχωρούν στην επιβολή τόκου υπερημερίας (2%) και στη συνέχεια ανά τακτά χρονικά διαστήματα και εφόσον δεν εξυπηρετείται το δάνειο προχωρούν σε ανατοκισμό. Δηλαδή, κεφαλαιοποιούν τους τόκους, επί των οποίων συνεχίζουν να τρέχουν οι συμβατικοί τόκοι και οι τόκοι υπερημερίας.
Πρόκειται για πρακτική που έχει οδηγήσει σε υπερχρέωση χιλιάδες δανειολήπτες που βρέθηκαν ξαφνικά να χρωστούν στις τράπεζες υπέρογκα ποσά, πολύ μεγαλύτερα από την αρχική οφειλή που δεν εξυπηρετούσαν. Ακόμη και οι δύο νόμοι της προηγούμενης κυβέρνησης που αφορούσαν ρυθμίσεις χρεών από πανωτόκια δεν αντιμετώπισαν το πρόβλημα.
Το νομοσχέδιο βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκας Κατσέλη και, όπως λένε κύκλοι του υπουργείου, θα συμπληρώνει το νομοσχέδιο που ήδη έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση για την υπερχρέωση των νοικοκυριών. Οι ίδιοι κύκλοι προσέθεταν ότι «δεν είναι δυνατόν οι απαιτήσεις των δανειστών να οδηγούν σε εξόντωση τους δανειολήπτες».
Στοπ στον ανατοκισμό
Ήδη, στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. απαγορεύεται ο ανατοκισμός (δηλαδή οι τόκοι επί των τόκων). Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση είναι στο νομοσχέδιο να συμπεριληφθεί ρύθμιση με την οποία θα απαγορεύεται οι συνολικές όφειλες δανειοληπτών καταναλωτικών δανείων, πιστωτικών καρτών και στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας να υπερβούν το διπλάσιο του ύψους του δανείου. Σκοπός του υπουργείου, όπως διευκρινίζεται, δεν είναι η ρύθμιση παλαιών χρεών από πανωτόκια. Οι οφειλές που έχουν καταβληθεί και μπορεί να υπερβαίνουν το διπλάσιο της ληξιπρόθεσμης οφειλής του δανειολήπτη δεν θα μπορούν να διεκδικηθούν από τον δανειολήπτη.

Επιτόκια με διαφάνεια
Το υπουργείο Οικονομίας εξετάζει επίσης ρύθμιση με στόχο τη διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται το κυμαινόμενο επιτόκιο από τις τράπεζες. Οι τελευταίες θα υποχρεούνται να μειώνουν το κυμαινόμενο επιτόκιο σε δάνεια και κάρτες όταν μειώνεται το επιτόκιο βάσης (παρεμβατικά επιτόκια της ΕΚΤ ή διατραπεζικό επιτόκιο Εuribor), κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα σε καταναλωτικά δάνεια και κάρτες. Σήμερα, οι όροι που περιλαμβάνονται στις δανειακές συμβάσεις των τραπεζών θέτουν στην πλειοψηφία τους αόριστα κριτήρια, με αποτέλεσμα να μη μειώνουν τα επιτόκια σε κατηγορίες δανείων, ακόμα και αν τα επιτόκια βάσης έχουν μειωθεί.
Χαρακτηριστικό είναι ότι τα επιτόκια δανεισμού για κάρτες και καταναλωτικά δάνεια στην Ελλάδα παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις σε σχέση με τον μέσο όρο των χωρών της ευρωζώνης. Για παράδειγμα, τον Αύγουστο το μέσο επιτόκιο καταναλωτικών δανείων στην Ελλάδα ήταν 8,36% ενώ στην Ε.Ε. 7,96% και των πιστωτικών καρτών ήταν, αντίστοιχα, 14,46% και 9,93%. Με τη συγκεκριμένη διάταξη το υπουργείο Οικονομίας θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει ότι οι τράπεζες θα μειώνουν τα επιτόκια δανείων όταν το κόστος του χρήματος ακολουθεί πτωτική πορεία λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις συνθήκες της χρηματαγοράς και το κόστος του χρήματος για την ίδια την τράπεζα. Όπως λένε πηγές του υπουργείου Οικονομίας, η ρύθμιση θα έχει ευέλικτο και μη μόνιμο χαρακτήρα, και σε καμία περίπτωση τα χαρακτηριστικά ενός αυστηρού πλαφόν, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο με δεδομένους τους όρους ελεύθερης αγοράς με τους οποίους διαμορφώνονται τα τραπεζικά επιτόκια διεθνώς. Για τον λόγο αυτό, στα σχέδια του υπουργείου είναι να θεσπισθεί ένας ο μηχανισμός καθορισμού των επι τοκίων με συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία είναι υπό εξέταση.
Επίσης, εξετάζεται η δυνατότητα υποχρέωσης των τραπεζών να ενημερώνουν εγγράφως τους οφειλέτες τους για οποιαδήποτε τροποποίηση του κυμαινόμενου επιτοκίου του δανείου τους, ενώ τυχόν παράλειψη της τράπεζας να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίου όταν συντρέχουν οι σχετικοί λόγοι θα δίνει στον δανειολήπτη τη δυνατότητα να αξιώνει δικαστικώς τη μείωσή του, καθώς και αποζημίωση.
Οι καταγγελίες συμβάσεων
Με το νομοσχέδιο προωθείται επίσης διάταξη που θα θέτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις στις τράπεζες όταν προχωρούν σε καταγγελίες συμβάσεων καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων. Στις σκέψεις του υπουργείου Οικονομίας είναι στις περιπτώσεις των καταναλωτικών δανείων η καταγγελία από την τράπεζα, δηλαδή η απαίτηση του ποσού από τον δανειολήπτη, να γίνεται όταν υπάρχει καθυστέρηση καταβολής των δόσεων τουλάχιστον για 4 μήνες, ενώ για τα στεγαστικά τουλάχιστον 8 μήνες. Σήμερα η τράπεζα έχει το δικαίωμα να καταγγέλλει μια σύμβαση από την πρώτη ημέρα καθυστέρησης. Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να έχει προηγηθεί έγγραφη ενημέρωση του δανειολήπτη. Η διάταξη αυτή έχει σκοπό την προστασία των καταναλωτών που αντιμετωπίζουν πρόσκαιρη αδυναμία πληρωμών, ενώ οι προϋποθέσεις αλλά και ο χρόνος θα οριστικοποιηθούν έπειτα από δημόσια διαβούλευση με τις τράπεζες και άλλους φορείς.
Δικαίωμα υπαναχώρησης
Ακόμη, οι δανειολήπτες θα έχουν το δικαίωμα της υπαναχώρησης εντός προθεσμίας 14 ημερών από συμβάσεις καταναλωτικής πίστης στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει εμπράγματη εξασφάλιση για την τράπεζα (δηλαδή εγγραφή υποθήκης ή προσημείωση). Έτσι, δίδεται πρόσθετο χρονικό περιθώριο για επαναξιολόγηση της σύμβασης. Κάτι ανάλογο ισχύει σήμερα στις συμβάσεις ασφαλιστικών προϊόντων.
ΤΑ ΝΕΑ

Η αποστολή της "Μαύρης Θύελλας" στις Σέρρες !!


Mετά το πρωινό χαλάρωμα που έγινε στη Νέα είσοδο, ο Γιώργος Μπένος ανακοίνωσε την αποστολή των παικτών που θα μεταβούν στις Σέρρες για το αυριανό παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Σε αυτή, δεν θα ταξιδέψει τελικά ο Αντώνης Ψυχογιόπουλος καθώς δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του, όπως και οι Νταιφώτης, Αθανασόπουλος και Λουιζίνιο.
Στην αποστολή είναι οι: Μπαλτιμάς, Σαλγκέιρο, Τόσκας, Χατζής, Σκαρλάτος, Καμινιώτης, Πουρτουλίδης, Τάσιτς, Ηλιόπουλος, Καλαγκάνης, Ετέροβιτς, Νικητόπουλος, Παπουτσής, Δασκαλάκης, Μανιάτης, Κωνσταντόπουλος Χρήστος, Κωνσταντόπουλος Αντώνης και Τσιμικλής.
Mαζί θα αναχωρήσει

και η ομάδα των Νέων.
kalamata-sports.blogspot.com

Συνεδρίαση ΚΕ ΝΔ- Ομιλία Αντ. Σαμαρά !!!


Ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή χαρακτήρισε την διαδικασία αναγκαίο άλμα εμπιστοσύνης, και τόνισε ότι πρέπει να αποφασίζει το κάθε μέλος για την κορυφαία επιλογή του κόμματος. «Δίνουμε άποψη και έκφραση άποψης» είπε ο κ.Σαμαράς.
Είπε ότι συμφωνήθηκε απο όλους η εκλογή απο τη βάση «υπογράψαμε και η υπογραφή μου εμένα με δεσμεύει» πρόσθεσε. Ανέφερε ότι μετά προτάθηκε να ψηφίζουν και οι φίλοι και δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα «αρκεί να συμφωνήσουν όλοι και να πάμε ενωμένοι».
Ο κ.Σαμαράς τόνισε ότι τους άκουσε όλους, και πρόσθεσε:

«Δεσμεύομαι σε ότι έχω υπογράψει και απο εκεί και πέρα ότι νέο υπάρχει εμπιστεύομαι τη σοφία της Οργανωτικής Επιτροπής». Ζήτησε όμως «να λυθεί σήμερα γιατί κουράζουμε με τις ατέλειωτες ωρες διαδικασίας». Ο κ.Σαμαράς είπε ακόμη ότι πρέπει να απαντήσει η ΝΔ πολιτικά στην επίθεση που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ «στα νέα παιδιά, στον φορολογούμενο της μεσαίας τάξης, απέναντι στον πολίτη που γεύεται κομματικές συμπεριφορές απο το χθες».
Τέλος κλείνοντας τη σύντομη ομιλία του, κάλεσε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής «να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας στη βάση. Της το χρωστάμε».

Η Ελλη Παππά αναπαύεται στο πλευρό του Νίκου Μπελογιάννη στο Τρίτο Νεκροταφείο της Νίκαιας !!!


Η Ελλη Παππά αναπαύεται πια στο πλευρό του συντρόφου της Νίκου Μπελογιάννη. Η πολιτική κηδεία της γενναίας αγωνίστριας της Αριστεράς, που άφησε την τελευταία της πνοή την Τρίτη, ήταν και η πρώτη ουσιαστικά κηδεία του Νίκου Μπελογιάννη, που εκτελέστηκε το Μάρτιο του 1952.
Εκατοντάδες άνθρωποι, με ένα γαρίφαλο στο χέρι, την συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία. Παρόντες ο Νίκος Μπελογιάννης, γιος της Ελλης Παππά και του Νίκου Μπελογιάννη, ο Δημήτρης Πλουμπίδης, γιος του επίσης εκτελεσμένου Νίκου Πλουμπίδη και η Ελένη Μπάτση, κόρη του εκτελεσμένου Δημήτρη Μπάτση....


Ηταν εκεί εκπρόσωποι από όλες τις γενιές και τις τάσεις της Αριστεράς, αλλά και πολύς κόσμος από άλλους πολιτικούς χώρους, που ήρθε στο νεκροταφείο της Κοκκινιάς για να αποδώσει τιμή, όχι μόνο στην Ελλη Παππά, αλλά και στον αξέχαστο Νίκο Μπελογιάννη. Μέλη κομμάτων αλλά και ανένταχτοι, παλιοί αντάρτες αλλά και νέα παιδιά, ένας ολόκληρος κόσμος που άκουσε με κατάνυξη και έκδηλη συγκίνηση τους ομιλητές.
Ο Αγγελος Δεληβοριάς, Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη αποχαιρέτησε την Ελλη Παππά τονίζοντας ότι "της χρωστάμε κάτι παραπάνω από την ανάγνωση του Πλάτωνα, του Λένιν, του Χέγκελ και του Μαρξ. Της χρωστάμε το δίδαγμα του πώς κρατιέται κανείς ορθός χωρίς να παραπαίει ή να παραιτείται, πώς περισώζει την αξιοπρέπειά του και πώς λαξεύει την αυτοσυνειδησία του, παρά τα συνεχή κυνηγητά και τις ανηλεείς διώξεις, τα στρατοδικεία, τις φυλακές και τις εξορίες, τις επώδυνες διαψεύσεις των ελπίδων και τις χρεωκοπίες των ιδεολογιών στις οποίες είχε επενδύσει τα ιδανικά του. Πώς προστατεύει την πίστη του στο βαθύτερο νόημα του ανθρωπισμού, προφυλάσσοντας ταυτόχρονα τον ορθολογισμό του από τις μαγγανείες των μεταφυσικών παρεκκλίσεων και τις θεωρητικές προκλήσεις των πραγματιστών του θετικισμού".
Ο ψυχίατρος Δημήτρης Πλουμπίδης αναφέρθηκε στην Ελλη Παππά, στενή συνεργάτιδα του πατέρα του, στα "χρόνια της βαθιάς παρανομίας, τονίζοντας ότι έμαθε "πάρα πολλά πράγματα γι΄αυτόν από την Ελλη Παππά. Αλλά και λίγο αργότερα, όταν ήταν συγκρατούμενη της μητέρας του, Ιουλίας Πλουμπίδου-Παπαχρίστου, μοιράστηκαν βαρύτατα φορτία, όχι χωρίς δυσκολίες και εντάσεις, με αποκορύφωμα την κατηγορία ενάντια στον Νίκο Πλουμπίδη σαν χαφιέ, τη δίκη και την εκτέλεσή του".
Ο Δ. Πλουμπίδης αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο γεγονός ότι "ο Νίκος Μπελογιάννης, μετά την εκτέλεσή του "παραχώθηκε" για τρία χρόνια στο Τρίτο Νεκροταφείο και μετά τα οστά του φυλάχθηκαν στο οστεοφυλάκιο. Το 1956 αγοράστηκε ο τάφος από τη μητέρα του Βασιλική και τάφηκε διακριτικά. Σήμερα τον θάβουμε επίσημα"...
Αναφερόμενος στη θεωρητική προσφορά της Ελλης Παππά, ο Δ. Πλουμπίδης τόνισε ότι "κεντρική θέση είχε η ανάλυσή της για όσα έγιναν από τη δεκαετία του ΄30 και μετά στην Ελλάδα, με στόχο την κοινωνική αλλαγή και την πορεία προς τον κομμουνισμό. Μία από τις τελευταίες της φράσεις ήταν "γράψτε γι΄αυτά..., για τους νέους, γιατί αλλιώς θα είναι σαν να μην έχουν γίνει".
Ο Δημήτρης Πλουμπίδης έκλεισε το συγκλονιστικό αποχαιρετισμό του με τη φράση :"Η Ελλη, πάντοτε παθιασμένη, δεν είχε κανένα πρόβλημα να είναι δηκτική και εριστική, για να υπερασπίσει ό,τι θεωρούσε σωστό. Το πλήρωσε ακριβά. Εισέπραξε όμως και ευρύτατη τιμή και σεβασμό γι΄αυτό που υπήρξε, δηλαδή μια μαχήτρια ασυμβίβαστη για ό,τι άγγιζε τις αρχές και την αξιοπρέπειά της. Ελλη, έχεις σφραγίσει τη ζωή μου και τις ζωές πολλών άλλων".
Ο πανεπιστημιακός Ηλίας Νικολακόπουλος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο περιγράφει την Ελλη Παππά στο βιβλίο του ο Κούλης Ζαμπαθάς, ένας άνθρωπος που έκρυψε σπίτι του, στα δύσκολα χρόνια, τόσο τον Πλουμπίδη όσο και τον Μπελογιάννη. Επίσης αναφέρθηκε στο γράμμα της Ελλης Παππά μετά την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη και καταλήγοντας τόνισε:
"Καλό ταξίδι, Ελλη. Μετά από 57 χρόνια πηγαίνεις να συναντήσεις αυτόν με τον οποίο διασταυρωθήκατε ελεύθεροι, στους λίγους μήνες της κοινής σας παρανομίας και τον ερωτεύτηκες για όλη σου τη ζωή. Αυτόν που, αφού πολέμησε και τραυματίστηκε στο Γράμμο, αποχώρησε από τους τελευταίους, ένα μήνα μετά την ήττα, γιατί έπρεπε προηγουμένως να περισυλλέξουν, μαζί με τον Χαρίλαο Φλωράκη, τους αποκομμένους αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού. Και λίγους μήνες αργότερα, ξαναγύρισε στην Ελλάδα για να θυσιαστεί προκειμένου να ειρηνεύσει αυτός ο τόπος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σας αγκαλιάζει και τους δύο".
Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Μανώλης Σεργιεντάκης, γεωπόνος, εκφράζοντας και όλα τα μέλη της ιστορικής "ομάδας της Κοκκινιάς" και εκ μέρους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ η Φανή Πετραλιά.
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις της Ελλης Παππά στην οποία εκείνη τόνιζε: "Εγώ το μόνο στο οποίο προσβλέπω, εκεί όπου μπορώ να δω μία ελπίδα, είναι η νέα γενιά. Βιάζεσαι, μου λένε μερικοί, αλλά το πιστεύω, ακούγοντας τα ίδια τα νέα παιδιά που έρχονται εδώ, χωρίς να τα ξέρω, για να μιλήσουν μαζί μου. Και διαπιστώνω ότι αρνούνται αυτόν τον κόσμο, δεν τον θέλουν. Αυτό είναι το μόνο που με γαληνεύει στην Ελλάδα σήμερα". "Η ελπίδα σου θα παραμείνει ζωντανή", τόνισε ο Α. Τσίπρας.
Οι συγκεντρωμένοι συνόδευσαν το φέρετρο της Ελλης Παππά και την οστεοθήκη με τα οστά του Νίκου Μπελογιάννη, μέχρι τον κοινό τάφο τους. Εκεί ο χώρος πλημμύρισε από κόκκινα γαρίφαλα, ενώ άρχισε να ψιλοβρέχει. Ο κόσμος παρέμεινε επί πολλή ώρα γύρω από τον τάφο, χωρίς να αποχωρεί. Τότε ακούστηκαν αρκετά αντάρτικα τραγούδια και στο τέλος ο ύμνος της Τρίτης Διεθνούς και ο εθνικός ύμνος.

Ποδόσφαιρο-Αποτελέσματα !!


Σε αναμετρήσεις για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Λάρισα-Άρης 2-2
ΠΑΟΚ-Ξάνθη 1-0
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1

Δωρεάν πλοήγηση GPS σε κινητά τηλέφωνα από την Google !!!


Η Google ανακοίνωσε ένα δωρεάν σύστημα πλοήγησης GPS για κινητά τηλέφωνα όπως επίσης και ένα νέο σύστημα Google Maps Navigation το οποίο αποτελεί χτύπημα κάτω από τη μέση για τους κατασκευαστές GPS.
Ειδικότερα, το νέο κινητό Droid της Motorola, θα ξεκινήσει να πωλείται μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα είναι το πρώτο κινητό που θα διαθέτει το εν λόγω σύστημα. Ύπουλο χτύπημα ή μήπως κορύφωση του ανταγωνισμού;
Το νέο Droid, θα κοστίζει γύρω στα 200 δολάρια και έχει χαρακτηριστεί ως ανταγωνιστής των iPhone και Blackberry.
Το Google Maps Navigation θα συνδέεται με το Ίντερνετ και θα λειτουργεί σε κινητά που θα διαθέτουν το Android 2.0. Αξίζει να σημειωθεί πως σε λειτουργία δεν θα διαφέρει από τα κοινά συστήματα που όλοι γνωρίζουμε.
Ωστόσο, το ερώτημα που γεννάται είναι

εάν οι οδηγοί θα προτιμήσουν το εν λόγω σύστημα ή το κλασικό GPS. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα της Google.
Παραλλήλως, η Google ανακοίνωσε την συνεργασία της με το lala.com και το iLike με απώτερο σκοπό να δημιουργήσει τη νέο υπηρεσία ονόματι OneBox που θα διευκολύνει τους χρήστες στην αναζήτησης τραγουδιών.

Διέρρηξαν επτά διαμερίσματα στον Πύργο Ηλείας !!!


Χρυσαφικά και χρήματα άρπαξα διαρρήκτες που χτύπησαν χθες το πρωί σε εφτά διαμερίσματα στον Πύργο και αναστάτωσαν δύο γειτονιές.
Συγκεκριμένα στην οδό Ολυμπίων σε μία μόνο πολυκατοικία άνοιξαν τέσσερα σπίτια, στην οδό Παπαφλέσσα δύο και στην οδό Αγίου Δημητρίου ένα ακόμα.
Οι θρασύτατοι διαρρήκτες χτύπησαν από τις 11:00 το πρωί έως και τις 12:30 το μεσημέρι χωρίς μάλιστα να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν.
Οι έρευνες της Αστυνομίας μέχρι αργά το βράδυ δεν είχαν φέρει κανένα αποτέλεσμα ενώ τουλάχιστον δυο άτομα είδαν τον δράστη που χτύπησε στην οδό Παπαφλέσσα.
Τα βρήκαν άνω κάτω…

Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που οι δράστες άνοιξαν…στην πολυκατοικία της οδού Ολυμπίων δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν επιστρέφοντας στα σπίτια τους τα είδαν άνω κάτω.
«Στο διαμέρισμα μένει η κόρη μου η οποία έχει παντρευτεί πρόσφατα και λείπει σε ταξίδι. Την ειδοποίησαν ότι της άνοιξαν το διαμέρισμα και με πήρε τηλέφωνο για να έρθω να δω τι έχει συμβεί και βρήκα το χάλι που βλέπεται. Κοιτάξτε να δείτε τι έχουν κάνει. Έχουν πάρει χρυσαφικά και ορισμένα χρήματα», επεσήμανε ο κ Γιώργος Καλογερόπουλος.
Στον ίδιο όροφο της πολυκατοικίας της οδού Ολυμπίων είχαν ανοίξει άλλα τρία διαμερίσματα με τον ίδιο τρόπο. Οι δράστες χτύπησαν το κουδούνι κάποιος άνοιξε μπήκε μέσα και με ένα κατσαβίδι άνοιξαν τις κεντρικές πόρτες όπου μπήκαν μέσα.
Στον δεύτερο όροφο διέρρηξαν ένα ακόμα διαμέρισμα και έφυγαν πριν γίνουν αντιληπτοί από κανένα, μολονότι στα άλλα διαμερίσματα υπήρχε κόσμος καθώς επίσης και σε καταστήματα που ήταν κοντά στην κεντρική είσοδο.
Τον είδαν
Την ίδια ώρα περίπου ο δράστης χτύπησε και στην πολυκατοικία στην οδό Παπαφλέσσα.
«Χτύπησε το κουδούνι γύρω στις 10:30 το πρωί και άνοιξα χωρίς να το πολύ σκεφτώ. Είδαν ένα νεαρό μπροστά ξανθό στο ύψος κανονικό ο οποίος μου είπε ότι αναζητούσε ένα οδηγό και του είπα ότι μένει ένας στο διπλανό διαμέρισμα. Στις συνεχείς ερωτήσεις μου ποιο είναι το όνομα αυτού που ψάχνει μου είπε ότι δεν θυμόταν. Μίλαγε άπταιστα Ελληνικά», τόνισε ο κ Δημήτρης Γαλανόπουλος που μένει σε διαμέρισμα της ίδιας πολυκατοικίας.
«Τον είδα να κατεβαίνει με τσάντα δερμάτινη δικηγόρου ενώ μίλαγε άπταιστα ελληνικά και ήταν λεπτός ξανθός και αξύριστος. Μου χτύπησε το κουδούνι και επέμενε μάλιστα. Εγώ δεν του άνοιξα αλλά κοίταξα από το ματάκι της πόρτας και τον είδα», επεσήμανε ο κ Παναγιώτης Βαβύλης ο οποίος επεσήμανε ότι στην συνέχεια τον είδε να καταβαίνει πολύ γρήγορα την σκάλα όταν βγήκε από την πόρτα του.
Στην συγκεκριμένη οδό άνοιξαν δυο διαμερίσματα και ένα ακόμα σπίτι στην οδό Αγίου Δημητρίου.
Συναγερμός
Στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός μόλις ενημερώθηκαν για τις διαρρήξεις και μέσα από την αξιοποίηση των ευρημάτων από την διερεύνηση των χώρων προσπαθούν να φθάσουν στα ίχνη των διαρρηκτών.
Είναι η δεύτερη φορά που μέσα σε διάστημα είκοσι ημερών που οι διαρρήκτες χτυπούν μέσα στον Πύργου με τον τρόπο αυτό.
ΠΑΤΡΙΣ Ηλείας

Ποδηλατόδρομος Καλαμάτας συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή του !!!


Συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή του Ποδηλατόδρομου Καλαμάτας με πλακοστρώσεις και νέες διανοίξεις. Από την προσεχή Δευτέρα 02/11/09, νέες διανοίξεις θα γίνουν στις οδούς Τσαμαδού και Ναυαρίνου.
Παρακαλούνται οδηγοί και πεζοί να συμμορφώνονται με τις σημάνσεις για την αποφυγή ατυχημάτων.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας επισκέφθηκε χθές τα τμήματα του Ποδηλατόδρομου που κατασκευάζονται στην οδό Σπάρτης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ρυθμό εξέλιξης του έργου.

Το ζευγάρι του …αιώνα . Ο Γαμπρός 112 και η νύφη …17 !!!


Ηταν όλοι τους εκεί! Εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας παρακολούθησαν στη Σομαλία τον -έκτο- γάμο ενός άντρα μόλις... 112 ετών με μία πιτσιρίκα 17 ετών!
Ο γαμπρός που ακούει (;) στο όνομα Αχμέντ Μουχάμεντ Ντορ αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης με τη Σάφια Αμπντουλέχ, ενώ στη συνέχεια δήλωσε πως ο Θεός τον βοήθησε να πραγματοποιήσει το όνειρό του, προσθέτοντας ακόμη πως θα ήθελε να κάνει σύντομα με τη νέα του γυναίκα ένα παιδί.
Κι αν νομίζετε πως η μικρή εξαναγκάστηκε να...τον παντρευτεί, απατάστε!


«Δεν την εξανάγκασα, αλλά όσο μπορούσα χρησιμοποίησα την εμπειρία μου για να την πείσω για το πόσο την αγαπάω» εξήγησε τρισευτυχισμένος ο γαμπρός! Να σημειωθεί πάντως πως ο Αχμέντ Μουχάμεντ Ντορ από τις άλλες πέντε γυναίκες του έχει ήδη δεκαοκτώ παιδιά.

Χαμηλές οι θερμοκρασίες και τα πρώτα χιόνια το Σαββατοκύριακο !!


Η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 8 βαθμούς Κελσίου και οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο θα είναι το κύριο σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο.
Όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι αναμένονται βροχές στα ανατολικά και στα νότια, ενώ θα χιονίσει στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.
Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν χαμηλές ως και τη Δευτέρα, ενώ από την Τρίτη προβλέπεται άνοδος κυρίως στα δυτικά και στα νότια.
Πιο αναλυτικά,σήμερα Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις σε όλη τη χώρα, με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5-7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση.
Την Κυριακή προβλέπεται βελτίωση μόνο στα δυτικά και στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση μέχρι και 8 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρσαία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

19 μήνες φυλακή στον Θέμο για την δημοσίευση των γυμνών φωτογραφιών της Εύης Τσέκου !!


Ποινή φυλάκισης 19 μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο στον κ. Θέμο Αναστασιάδη και στα μέλη της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" για την υπόθεση της δημοσίευσης, τον Ιανουάριο του 2008, φωτογραφιών από τις ιδιωτικές συναντήσεις της κ. Εύης Τσέκου με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Χρήστο Ζαχόπουλο.
Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους δημοσιογράφους για τις κατηγορίες των παραβάσεων των νόμων περί ασέμνων και περί προσωπικών δεδομένων.
Η κ. Τσέκου, κατηγορούμενη στην υπόθεση ...

απόπειρας εκβίασης σε βάρος του κ. Ζαχόπουλου, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι διασύρθηκε με την επίμαχη δημοσίευση.
Σε πρώτο βαθμό οι υπεύθυνοι της εφημερίδας είχαν καταδικαστεί και πάλι σε 19μηνη ποινή φυλάκισης.

Απονεμήθηκαν τα βραβεία « ΜΟΡΦΕΑΣ » στα καλύτερα ξενοδοχεια της χώρας μας !!


Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν με τα βραβεία «Μορφέας», ήταν εκείνες που απέσπασαν τις καλύτερες βαθμολογίες από πιστοποιημένους «μυστικούς επιθεωρητές» της TUV-HELLAS, που επισκέφθηκαν ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα για λογαριασμό της Philoxenia. Τα βραβεία απένειμαν στους νικητές ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, η υφυπουργός Άντζελα Γκερέκου και ο πρόεδρος της Helexpo, Αριστοτέλης Θωμόπουλος.
Οι νικητές των Βραβείων «ΜΟΡΦΕΑΣ»...

Το Χρυσό «ΜΟΡΦΕΑ» στην Κατηγορία «Ξενοδοχείο Πόλης» απέσπασε το “Classical King George Palace” και τα τέσσερα Αργυρά Βραβεία τα ξενοδοχεία “Life Gallery”, “Hotel Grand Bretagne”, “Domotel Xenia Volou” και “Classical Makedonia Palace”.
Ο Χρυσός «ΜΟΡΦΕΑΣ» στην κατηγορία «Παραθεριστικό Ξενοδοχείο (Resort)» απονεμήθηκε στο “Elounda Beach Hotel”, ενώ με Αργυρό βραβεύτηκαν το “Porto Sani Village”, το “Eagles’ Palace”, το “Aquila Porto Rethymno” και το “Meliton Beach Porto Carras”.
Το Χρυσό «ΜΟΡΦΕΑ» στην κατηγορία «Ξενοδοχείο Boutique» απέσπασε το ξενοδοχείο “Life Gallery”, ενώ με Αργυρό βραβεύτηκαν τα ξενοδοχεία “Sani Asterias Suites”, Aguila Elounda Village”, “Ανωβολιός” και “Daios Luxury Living”.

30.10.09

Την εκβίαζαν με VIDEO που την εμφάνιζε γυμνή !!


Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται τρεις αλλοδαποί οι οποίοι κατηγορούνται ότι εκβίαζαν μία Αιγύπτια, η οποία ζει στην Εύβοια, ότι θα κυκλοφορούσαν ένα βίντεο όπου αυτή εμφανίζονταν γυμνή.
Οι συλληφθέντες, μαζί με άλλους τρεις αλλοδαπούς που αναζητούνται, εισέβαλαν πριν από δύο περίπου εβδομάδες στο σπίτι της Αιγύπτιας και την ανάγκασαν με την απειλή μαχαιριού να γδυθεί. Ταυτόχρονα την βιντεοσκοπούσαν και με το βίντεο αυτό στα χέρια τους άρχισαν να την εκβιάζουν ότι αν δεν τους έδινε 3.000 ευρώ θα το κυκλοφορούσαν.
Η Αιγύπτια απευθύνθηκε στην Αστυνομία, η οποία

εντόπισε και συνέλαβε τους τρεις από τους δράστες. Οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι.
Εφημερίδα "Σερβιτόρος της Εύβοιας"

Από 1η Νοεμβρίου το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ !!!


Σε ισχύ τίθεται και φέτος (όπως κάθε χρόνο) από 1η Νοεμβρίου το μειωμένο (νυχτερινό) οικιακό τιμολόγιο με τμηματικό ωράριο της ΔΕΗ (15:30-17:30 και 02:00-08:00). Η ΔΕΗ με ανακοίνωση ενημερώνει τους πελάτες της που κάνουν χρήση του μειωμένου (νυχτερινού) οικιακού τιμολογίου με τμηματικό ωράριο (15:30-17:30 και 02:00-08:00) ότι η ρύθμιση αυτή θα ισχύσει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, από 1ης Νοεμβρίου 2009 έως 30ης Απριλίου 2010.
Καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό, μπορούν να απευθυνθούν

στα αρμόδια γραφεία ΔΕΗ της περιοχής τους ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.com.gr/Σπίτι/Οικιακά Τιμολόγια/Νυχτερινό Τιμολόγιο Οικιακής Χρήσης).

Δεν κινδυνεύει η 13χρονη μαθήτρια από τον Πύργο !!!


Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας 13χρονη μαθήτρια γυμνασίου από τον Πύργο. Η μαθήτρια προσβλήθηκε από εγκεφαλίτιδα, ενώ όπως διαγνώσθηκε, έπειτα από εξετάσεις, έχει προσβληθεί και από τον ιό της νέας γρίπης.
Όταν η μαθήτρια εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα, οι γονείς της την μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου και νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες.

Όμως λόγω της κατάστασης της υγείας της οι γιατροί, αποφάσισαν να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Νάντια Γιαννακοπούλου για Νέο Καποδίστρια: Αναγκαία η δημιουργία Ενιαίας Περιφέρειας Πελοποννήσου !!!


Με τον επικεφαλής του Νομαρχιακού Συνδυασμού «Ανατροπή» Χρήστο Μαλαπάνη συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου. Στη συζήτηση που διήρκησε μια ώρα, συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα για το μέλλον της Μεσσηνίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο νέο διοικητικό σχεδιασμό της χώρας με τον Καποδίστρια 2 και την αναγκαιότητα για την περιοχή να γίνει επιτέλους πραγματικότητα η ενιαία περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στις υποδομές και ειδικότερα στο τοπικό δίκτυο και στους δρόμους Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, Ριζόμυλος- Κορώνη, στο δρόμο για τη Μάνη και το δρόμο Μεσσήνη-Αρχαία Μεσσήνη και στην ανάγκη να επισπευσθεί η υλοποίησή τους. Τονίσθηκε επίσης η βούληση για δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Πελοπόννησο αλλά και η αναβάθμιση και διεύρυνση του εσωτερικού σιδηροδρομικού δικτύου στο Νομό Μεσσηνίας....

Στη συνέχεια της συνάντησης επισημάνθηκε η ανάγκη διάχυσης του τουρισμού σε όλο το Νομό με την ταυτόχρονη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά αυτού του κλάδου της οικονομίας, ενώ επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα του ελαιολάδου και η ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού για την ιδανικότερη προώθηση του προϊόντος. Τέλος συζητήθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών στο νομό και στην περιφέρεια.
Νωρίτερα το ίδιο πρωί, η κ. Γιαννακοπούλου επισκέφθηκε το παράρτημα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, όπου και είχε διαδοχικές συναντήσεις με την Πρόεδρο του τμήματος κ.Ξανθάκη, με εκπροσώπους του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, με συμβασιούχους και φοιτητές. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους για όλα τα ζέοντα ζητήματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο ενώ είχε ιδιαίτερη ενημέρωση για το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων του τμήματος και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι του Πανεπιστημίου.

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα στην Αθήνα !!!


Το μετάλλιο της πόλης των Αθηνών, παρέλαβε ο Φράνσις Φορντ Κόπολα από το δήμαρχο Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη. «Πριν από μερικά χρόνια αποφάσισα ότι ήθελα να συνεχίσω την κινηματογραφική μου καριέρα κάνοντας πιο προσωπικές ταινίες, με δικά μου σενάρια για σύγχρονα θέματα, όπως το ''Tetro''», είπε ο σκηνοθέτης στη συνέντευξή του, κατά την οποία δήλωσε ότι δεν ήθελε να γίνει πλούσιος και διάσημος και ότι από πολύ νέος αποστασιοποιήθηκε από το σύστημα του Χόλιγουντ.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στο σπουδαίο κινηματογραφικό του παρελθόν και σε συνεργασίες του με ηθοποιούς-θρύλους. Για τον Μάρλον Μπράντο, με τον οποίο συνεργάστηκε στο «Νονό» και στο «Αποκάλυψη Τώρα», δήλωσε ότι υπήρξε ένας μεγάλος διανοητής, αλλά ώρες - ώρες συμπεριφερόταν σαν μικρό παιδί και ότι έπρεπε να τον πείσεις να κάνει κάτι...

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον του σινεμά. Είπε ότι πράγματι ο κινηματογράφος θα αλλάξει σημαντικά, λόγω των τεχνικών εξελίξεων, ωστόσο ο ίδιος πιστεύει πως η κατάληξη θα είναι πολύ καλή.
Ερωτώμενος για τη γνώμη του σχετικά με τον Μπαράκ Ομπάμα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα εξελιχθεί σε μεγάλο ηγέτη. «Την τελευταία φορά που ήμουν εδώ, επί άλλης διακυβέρνησης των ΗΠΑ, δεχόμουν επιθέσεις», είπε και πρόσθεσε ότι ο Ομπάμα «κατάφερε να αλλάξει τη συμπεριφορά προς τις ΗΠΑ».
Στις 19.00, ο Κόπολα παρευρέθη στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206, Ταύρος) όπου έδωσε masterclass, ενώ την Κυριακή στις 8.30 μ.μ. θα παραστεί στην πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας, «Tetro», στο «Ιντεάλ», όπου και θα παραλάβει το ειδικό βραβείο του «Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου», για τη δράση της εταιρείας παραγωγής του, American Zoetrope.

Συνελήφθη 86χρονος και μια 51χρονη για αρχαιοκαπηλία στην Κηφισιά !!


Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, συνελήφθη η γυναίκα την ώρα που διαπραγματευόταν την πώληση μιας τρίπτυχης εικόνας του 18ου αιώνα, αντί του ποσού των 30.000 ευρώ.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 86χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας γεωμετρικός σκύφος του 9ου π.Χ αιώνα, μια ελληνιστική μελαμβαφής αρυβαλλοειδής λήκυθος του 3ου π.Χ αιώνα, ένα ειδώλιο καθήμενου νέου με χιτώνα, καθώς και μια καθήμενη γυμνή ανδρική μορφή του 3ου π.Χ αιώνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Συνελήφθη ,Αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ για σύσταση …εγκληματικής συμμορίας !!!


Από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθησαν χθες 29-10-2009 ένας (1) Αρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας και δύο (2) αλλοδαποί (εκ των οποίων ο ένας κρατούμενος προς μεταγωγή), οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες σε συνεργασία με δύο (2) άλλους αλλοδαπούς (ο ένας εκ των οποίων κρατείται σε σωφρονιστικό κατάστημα), είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα (συμμορία) διακινώντας ναρκωτικές ουσίες σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα.
Ο συλληφθείς Αρχιφύλακας, που υπηρετούσε

στην Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, συμμετέχοντας στην εγκληματική οργάνωση διευκόλυνε τη διακίνηση ναρκωτικών σε κρατουμένους.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν απογευματινές ώρες σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών, ενώ ο Αρχιφύλακας με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Καποδίστριας 2 – Μέχρι τον Φλεβάρη το Νομοσχέδιο στην Βουλή !!!


Στα βήματα της πρότασης του ΙΤΑ για την δημιουργία έξι μεγάλων δήμων στην Μεσσηνία κινείται το Υπουργείο Εσωτερικών με την συγκρότηση ειδικής επιτροπής που ξεκινά άμεσα τις συνεδριάσεις. Το Νομοσχέδιο προβλέπει πόρους και αρμοδιότητες στην Περιφέρεια ,διαχωρίζει τις αρμοδιότητες Νομαρχιών και Δήμων αι μεταφέρεται το κόστος των υπαλλήλων. Οι μελετητές του ΙΤΑ πιάνουν δουλειά για τη νέα Αρχιτεκτονική δομή στις Περιφέρειες και τους νέους Δήμους οι οποίοι προβλέπονται ότι θα είναι το πολύ 380 ενώ οι εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 θα διεξαχθούν με την επαναφορά του 50+1 στον εκλογικό νόμο

Πιάνουμε …κορυφή στις Βιοκαλλιέργειες !!!


Στην 8η θέση στην παγκόσμια κατάταξη σε αριθμό παραγωγών βιολογικών προϊόντων βρίσκεται η Ελλάδα, με περισσότερους από 25.000 επιχειρηματίες να δραστηριοποιούνται στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία.
Ωστόσο, μόνο 4.000 από τους 25.000 παραγωγούς διαθέτουν τα προϊόντα τους ως βιολογικά, καθώς οι περισσότεροι τα προωθούν ως συμβατικά προϊόντα.
Ο λόγος για το παράδοξο αυτό φαινόμενο είναι οι επιδοτήσεις που δίνονται για βιολογικές καλλιέργειες, καθώς μέχρι σήμερα, τουλάχιστον, για να λάβει κάποιος επιδότηση για την παραγωγή βιολογικών προϊόντων δεν ήταν απαραίτητο να είναι κατ’ επάγγελμα αγρότης,...

ούτε χρειαζόταν να προσκομίσει κάποια δικαιολογητικά, που να αποδεικνύουν ότι παράγει βιολογικά προϊόντα, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει πληθώρα κατ’ επίφαση βιοκαλλιεργητών…

Το Internet αρχίζει και …γερνάει – Σήμερα γίνεται σαράντα χρονών !!!


Το ίντερνετ γίνεται σαράντα χρονών! Στις 29 Οκτωβρίου του 1969, ο Kleinrock που ήταν επικεφαλής μίας επιστημονικής ομάδας, αποπειράθηκε «να φέρει σε επαφή» για πρώτη φορά έναν υπολογιστή του UCLA με έναν άλλον που βρισκόταν σε ερευνητικό κέντρο.
Ο Kleinrock είχε την πεποίθηση ότι οι υπολογιστές συνδέονται μεταξύ τους δημιουργώντας ένα απλό δίκτυο σαν αυτό των τηλεφωνικών γραμμών.
«Νόμιζα ότι συνέδεα υπολογιστή με υπολογιστή, όχι ανθρώπους με ανθρώπους», έγραφε πρόσφατα ο Kleinrock σε μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Σήμερα ο 75χρονος επιστήμονας, βλέπει το ίντερνετ να εξαπλώνεται ραγδαία και προβλέπει ότι θα δημιουργηθεί το «έξυπνο» λογισμικό που θα «κάνει» τις συναλλαγές των ανθρώπων online...

Στο μεταξύ, στις 30 Οκτωβρίου αναμένεται να δοθεί έγκριση στα σχέδια της Icann, της ρυθμιστικής αρχής του ίντερνετ, σύμφωνα με τα οποία θα επιτραπεί στα domain names να γράφονται σε διάφορες γλώσσες του κόσμου, όπως τα ελληνικά, τα αραβικά και κινέζικα!
Τα πρώτα μη λατινικά domain, θα κάνουν την εμφάνισή τους έως τις 16 Νοεμβρίοu.
πηγή: To Τεφτέρι

Μητροπολίτης Μεσσηνίας – Απαγόρευσε την Κοινωνία στις Καλόγριες !!


Εποχές ..Σχισμάτων θυμίζει η απόφαση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου να επιβάλλει « το επιτίμιον της ακοινωνησίας » στις καλόγριες του Μοναστηριού Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καλαμάτα. Οι λόγοι που επικαλείται ο κος Χρυσόστομος για την ποινή που επέβαλλε είναι η …ανυπακοή η απείθεια και η απρεπής συμπεριφορά των καλογραιών προς την Μητρόπολη.
Με την απόφαση αυτή απαγορεύεται στις καλόγριες να κοινωνήσουν και οι Ιερείς της Μητρόπολης απαγορεύονται να λειτουργήσουν στις εκκλησίες του Μοναστηριού

Όχι σκουπίδια στο Ταΰγετο !!!


Ακτιβιστές ορειβάτες του Ορειβατικού συλλόγου Καλαμάτας σκαρφάλωσαν στα απόκρημνα βράχια του Ταϋγέτου στο φαράγγι του Νέδοντα προκειμένου να αναρτήσουν αυτό το τεράστιο πανό που βλέπετε στην φωτογραφία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την οικολογική καταστροφή που γίνεται στο μοναδικής ομορφιάς βουνό του Ταϋγέτου με την λειτουργία της χωματερής της Μαραθόλακας.

Επίσκεψη Αντώνη Σαμαρά στις Σέρρες – Ύμνοι στον Κων/νο Καραμανλή !!!


Τις Σέρρες επισκέφθηκε χθές βράδυ ο υποψήφιος για την αρχηγία της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συναντήθηκε με μέλη της ΝΟΔΕ Σερρών και πραγματοποίησε ομιλία σε ξενοδοχείο της πόλης.
Μετά την συνάντηση με τα μέλη της Νομαρχιακής Οργάνωσης δήλωσε: «Σήμερα μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν απόψεις και θέσεις γύρω από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο, που είναι το πως θα μπορέσουμε να επανασυντάξουμε μια τραυματισμένη Νέα Δημοκρατία, τόσο στο επίπεδο της οργάνωσης, όσο και στο ζήτημα της ιδεολογικής ανασύνταξης και της απαραίτητης ενότητας και συσπείρωσης που υπάρχει τόσο στην κορυφή όσο και στη βάση». Ο κ. Σαμαράς συμπλήρωσε ότι «στη Νέα Δημοκρατία από το 1976 αγωνίζομαι με τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Καραμανλή και με την επιστροφή μου με το νέο πρόεδρο Κώστα Καραμανλή».
Κατά την ομιλία του ο κ. Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, λέγοντας ότι τον σημάδεψε η παρουσία του και το παράδειγμά του. «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μας έμαθε

να βάζουμε πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον» τόνισε ενώ αναφερόμενος στον Κώστα Καραμανλή επεσήμανε ότι «γρήγορα θα δικαιωθεί».
Όσον αφορά τα εθνικά ζητήματα ο κ. Σαμαράς είπε ότι στα ζητήματα που αφορούν τις «κόκκινες γραμμές» για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, οι θέσεις του είναι γνωστές.
Στην ομιλία του κ. Σαμαρά παραβρέθηκε και ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Αχιλλέας Καραμανλής, ο οποίος δήλωσε ότι «το κόμμα έχει μια ιστορία, μια συνέχεια και μια συνέπεια. Όποιος μπορεί να εκφράσει αυτή την άποψη έχει την αγάπη όχι μόνο τη δική μου, αλλά και όλων των νεοδημοκρατών».

29.10.09

Πύργος –Τσακώνα – Θα παραμείνει …όνειρο για την Μεσσηνία ?


Με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο απειλείται η Ελλάδα για την χάραξη της Ιονίας οδού στον υδροβιότοπο NATURA των Λουτρών Καιφα . Η Κομισιόν με βάση το άρθρο 228 περί αιτιολογημένης γνώμης τινάζει στον αέρα την Ολυμπία οδό
Για τον σκοπό αυτό έγινε σήμερα σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών και υφυπουργών Ρέππα – Μπιρμπίλη – Μαγκριώτη και Μωραΐτη η οποία τελείωσε πριν από λίγη ώρα αλλά δεν ελήφθη καμία απόφαση απλά οι αρμόδιοι υπουργοί δήλωσαν ότι θα επαναλάβουν την σύσκεψη το συντομότερο δυνατόν.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνάντηση αυτή

κυριάρχησε η σκέψη που μάλλον θα είναι και η οριστική απόφαση η Ολυμπία οδός θα τερματίζει 20 χιλιόμετρα μετά τον Πύργο και το υπόλοιπο κομμάτι από Καϊάφα έως Τσάκωνα θα παραμείνει ως έχει

Στον αέρα η κατασκευή της Ν.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου –Θα τελειώνει στα Λουτρά Καϊάφα ?


Η Κομισιόν δέχεται τις ενστάσεις κατοίκων της Ηλείας
Ενα «μπουγιουρντί» από τις Βρυξέλλες τινάζει ουσιαστικά στον αέρα τη σύμβαση για την κατασκευή της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών - Πύργου - Τσακώνας, ενώ προς ακύρωση οδεύει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο γνωστός σχεδιασμός για τους αυτοκινητόδρομους της Αττικής. Το θέμα φέρνει στη δημοσιότητα σήμερα η Ελευθεροτυπία, με ρεπορτάζ της Χαράς Τζαναβάρα, η οποία γράφει: Η Κομισιόν με έγγραφό της κάνει δεκτές τις ενστάσεις των κατοίκων της Ηλείας και ζητεί να ακυρωθεί η προβλεπόμενη διέλευση του νέου αυτοκινητόδρομου από τον υδροβιότοπο του Καϊάφα. Στο συγκεκριμένο έργο, η σύμβαση προβλέπει ότι σε μήκος περίπου 500 μέτρων ο αυτοκινητόδρομος θα στενεύει και θα διέρχεται με σήραγγα κάτω από το στενό στόμιο που συνδέει τη λίμνη με τη θάλασσα, λύση που θεωρείται ιδιαίτερα επιβαρυντική για το ευαίσθητο οικοσύστημα που έχει ενταχθεί το δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA. Μετά τη νέα εξέλιξη, δύο είναι τα πιθανά σενάρια:

* Να επιλεγεί η μεσογειακή διέλευση του δρόμου, οπότε θα χρειαστεί νέα μελέτη και το κόστος κατασκευής θα υπερδιπλασιαστεί.
* Να περικοπεί τμήμα περίπου 20 χλμ. και ο αυτοκινητόδρομος να τερματίζει μετά τον Πύργο. Τα προβλήματα φαίνεται ότι ήταν γνωστά στον κ. Σουφλιά και δεν είναι τυχαίο ότι από τον Αύγουστο του 2008 είχαν ξεκινήσει σταδιακά ανασκαφικές εργασίες σε όλα τα σημεία του νέου αυτοκινητόδρομου που είχαν υποδείξει οι αρχαιολόγοι, εκτός από το τμήμα Μιντιλόγλι-Αμαλιάδα.
Στο τμήμα αυτό έχουν περιληφθεί οκτώ θέσεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, συγκεκριμένα στα Τσουκαλαίικα Αχαΐας, κοντά στη βιομηχανική ζώνη (ΒΙΠΕ), στο Επιτάλιο, τον Καϊάφα, τον Κακόβατο, το Βουνάκι, τον Περιστεριά και τη Μάλθη, όπου κατά... τύχη οι ανασκαφές δεν έχουν ξεκινήσει «λόγω μη παράδοσης των χώρων» από το αρμόδιο υπουργείο. Σε υπόλοιπες 21 θέσεις, από Αρχαία Κόρινθο έως την παράκαμψη της Πάτρας, γίνονται εδώ και μήνες εργασίες που ήδη έχουν φέρει στο φως σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα. Οποια λύση και να επιλεγεί από τη νέα ηγεσία των υπουργείων Υποδομών και Περιβάλλοντος, θα χρειαστεί να έρθει και πάλι η σύμβαση στη Βουλή, πιθανότατα μαζί με τις τροποποιήσεις για τις τιμές των διοδίων.
Ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα είναι μία από τις εκκρεμότητες που παρέλαβε η νέα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, για τις οποίες έχει προγραμματιστεί σήμερα σύσκεψη με τη συμμετοχή της κ. Μπιρμπίλη. Ανοικτό είναι το θέμα του εν εξελίξει διαγωνισμού για τους νέους αυτοκινητόδρομους της Αττικής. Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο «πάγωμα» των προγραμματισμών και τον επανασχεδιασμό των έργων, που έχουν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις και επιπλέον έρχονται σε αντίθεση με το ισχύον Ρυθμιστικό. Στα έργα που προωθήθηκαν εκ των ενόντων το τελευταίο εξάμηνο, χωρίς πλήρεις μελέτες και κυρίως διασφαλισμένους πόρους.
Τα λεγόμενα «stage του τέως ΥΠΕΧΩΔΕ», που έχουν προσκρούσει σε διάφορα εμπόδια, περιλαμβάνονται επίσης:
* Οι επεκτάσεις του μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά, για τις οποίες το ΣτΕ ζήτησε να γίνει αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) για τη θέση του μελλοντικού τερματικού σταθμού.
* Ο αυτοκινητόδρομος Ακτιο-Αμβρακία, όπου η έκπτωση η οποία δόθηκε από την πλευρά του αναδόχου είναι θηριώδης, της τάξης του 51%!
*Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Νάντια Γιαννακοπούλου -Επίσκεψη στο ΤΕΙ Καλαμάτας- Συναντήσεις με δημάρχους !!!


Το ΤΕΙ Καλαμάτας επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου. Στις συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο κ. Α. Κανάκη, τους εκπροσώπους των φοιτητικών παρατάξεων, τους εκπροσώπους του Διοικητικού Προσωπικού και τους συμβασιούχους, είχε την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά θέματα που απασχολούν το συγκεκριμένο κομμάτι της ακαδημαϊκής κοινότητας της Καλαμάτας, όπως τα επαγγελματικά δικαιώματα του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής, τις ελλείψεις επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού αλλά και την ανάγκη για άμεση λειτουργία της φοιτητικής εστίας.Η κ. Γιαννακοπούλου σε δηλώσεις της αμέσως μετά το πέρας της επίσκεψης σημείωσε:

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να συζητήσω με τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του ΤΕΙ τα κρίσιμα ζητήματα που τους απασχολούν. Τα ζητήματα Παιδείας για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα. Όσον αφορά ειδικότερα το ΤΕΙ της πόλης μας, είναι απαραίτητο να αποτελέσει επιτέλους πυλώνα ανάπτυξης, τόσο οικονομικής όσο και πολιτιστικής. Να γίνει δηλαδή μέρος ενός ευρύτερου αναπτυξιακού προγραμματισμού της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας και να συμμετέχει ενεργά στις εξελίξεις. Προσωπικά θα είμαι δίπλα σε αυτή την προσπάθεια με όλες μου τις δυνάμεις». Το μεσημέρι της ίδιας μέρας η κ. Γιαννακοπούλου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Καλαμάτας κ. Π. Νίκα και το δήμαρχο Μεσσήνης κ. Σπυρόπουλο, εγκαινιάζοντας σειρά συναντήσεων με όλους τους δημάρχους του Νομού μας προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα για τα τοπικά ζητήματα

Καρκίνος του μαστού: Παγκόσμια ημέρα πρόληψης η σημερινή !!!


Μία στις 8 γυναίκες μέχρι την ηλικία των 80 ετών θα προσβληθεί σήμερα από καρκίνο του μαστού. Η πρώιμη διάγνωση της νόσου, που γίνεται κυρίως με το μαστογραφικό έλεγχο του ασυμπτωματικού πληθυσμού, και ο καλός τοπικο-περιοχικός έλεγχος είναι οι αποκλειστικοί παράγοντες που μπορούν να προσφέρουν ίαση και οδηγούν σε μείωση της θνησιμότητας μέχρι και 50%. Πόσα γνωρίζετε για τον καρκίνο του μαστού;
Επειδή οι περισσότερες από εμάς αποφεύγουν να σκέφτονται το ενδεχόμενο προσβολής από την επάρατη νόσο, η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα πιθανότατα είναι 'όχι αρκετά'. Όμως θα πρέπει όλες να συνειδητοποιήσουμε ότι η ζωή μας ή η ζωή της φίλης μας μπορεί να εξαρτηθεί από το πόσο ενημερωμένες είμαστε για τη νόσο που πλήττει 3.000 Ελληνίδες το χρόνο...

Ο μαστός αντιπροσωπεύει για κάθε γυναίκα ένα από τα σημαντικότερα σημεία του σώματός της, καθώς αποτελεί το σύμβολο της θηλυκότητας και της μητρότητας. Επειδή ακριβώς σχετίζεται άμεσα με τη σεξουαλικότητα, η προσβολή του από κακοήθη ή και από άλλα νοσήματα θεωρείται συχνά θέμα ταμπού, για το οποίο οι περισσότερες γυναίκες αποφεύγουν να μιλήσουν.
Μολονότι αληθεύει ότι είναι ένα από τα πιο δυσάρεστα και δύσκολα αντιμετωπιζόμενα γυναικεία προβλήματα, καθώς, εκτός από τις οργανικές επιπλοκές που συνεπάγεται, έχει και ιδιαίτερα σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχολογία της γυναίκας, πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό ότι είναι ένα ζήτημα που δεν επιτρέπεται να αποσιωπάται. Όσο πιο πρώιμα γίνει η διάγνωσή της, τόσο καλύτερη είναι και η τελική έκβαση της νόσου.
Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού έχει τεράστια σημασία. Γι' αυτό μη φοβάστε να αποκαλύψετε το 'μυστικό' σας και φροντίστε να αυτοεξετάζεστε όσο το δυνατόν πιο συχνά. Καλό είναι να αποβάλετε την πεποίθηση ότι δεν θα συμβεί σε σας ή το φόβο ότι οπωσδήποτε θα ανακαλύψετε κάτι.

«Μέγας Αλέξανδρος»: Ένα «ελληνικό» σχολείο στην μακρινή όαση της Σίουα στην Αίγυπτο !!!


Και το όνομα αυτού «Μέγας Αλέξανδρος»: Ένα χαμηλό κτίσμα από κοκκινωπή πέτρα με εξωτερικούς θόλους στην οροφή και μπλε πόρτες και παράθυρα. Είναι το «Ελληνικό» νηπιαγωγείο στη Σίουα.Μια ξεχωριστή πινελιά σε ένα τοπίο πρωτόγονο, σημαδεμένο σήμερα από τη φτώχια, σε μια μακρινή όαση της αιγυπτιακής ερήμου, 800 χιλιόμετρα από το Κάιρο, όπου ο μακεδόνας στρατηλάτης άφησε τα ίχνη του από το πέρασμά του αιώνες πριν, αναζητώντας εκεί τον χρησμό από το Μαντείο του Άμμωνα Ρα και βρίσκοντας, όπως ισχυρίζονται μερικοί, τόπο ανάπαυσης για το άψυχο σώμα του. Ηταν ημέρα γιορτής για την τοπική κοινωνία η ημέρα των εγκαινίων του σχολείου που χάρισε η Ελλάδα. Η Μόνα και η Φάτμα φορούν το γιορτινό παραδοσιακό άσπρο φουστάνι, φορτωμένο με το χρωματιστό κέντημα, ο Άχμαντ, η Μποσάϊνα, η Σάφα, ο Μοχάμαντ, η Νεάμα, ένα τσούρμο 4χρονα-5χρονα παιδιά, ντυμένα γιορτινά, κάθονται συνεσταλμένα υπακούοντας στις τρεις δασκάλες τους την 20χρονη Αζίζα, την 19χρονη Χόντα και την 43χρονη Φάιζα, τρεις γυναικείες φιγούρες που για τον έξω κόσμο έχουν ακάλυπτα μόνο τα μάτια.

Παρών είναι και ο δήμαρχος της πόλης-όασης, ταξίαρχος Σαμίρ Μαχμούντ Μπιλάλ και ο υπεύθυνος εκπαίδευσης Αμντάλα Μπάγκι, 11 αρχηγοί φυλών της περιοχής όπως και το προεδρείο και πολλά μέλη και φίλοι της HEDA, της ελληνικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που με συχρηματοδότηση κατά 75% του Υπουργείου Εξωτερικών έκτισε το νηπιαγωγείο, καθώς επίσης και ο Βασίλης Φιλιππάτος, ο διευθυντής μέχρι προ εξαμήνου του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού στην Αλεξάνδρεια και ένας από τους πρωτεργάτες του εγχειρήματος. «Είμαστε ευτυχείς και υπερήφανοι που παραδίδουμε σήμερα αυτό το σχολείο, εργαστήκαμε σκληρά γι αυτό και θέλουμε να προσπαθήσουμε και στο μέλλον για ένα άλλο σχολείο, εξατάξιο δημοτικό αυτή τη φορά» θα πει στην τελετή των εγκαινίων ο Αιγυπτιώτης πρόεδρος της HEDA και καθηγητής στο τμήμα της συντήρησης αρχαιοτήτων των ΤΕΙ, Ηλίας Νομπιλάκης.
Για την μεγάλη φιλία που συνδέει από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι σήμερα την Αίγυπτο με την Ελλάδα θα μιλήσει στην τελετή ο δήμαρχος της Σίουα εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς το ελληνικό κράτος και τους συντελεστές του έργου αλλά και την ελπίδα του για νέα έργα που θα βελτιώσουν την εκπαίδευση και τον πολιτισμό στη παραμεθόρια αυτή όαση.Η ιδέα του νηπιαγωγείου στη Σίουα, όπως θα μας πει ο κ. Β. Φιλιππάτος ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια όταν ο τότε πρέσβης της Ελλάδας Παναγιώτης Βλασσόπουλος-όπως και ο διάδοχός του Αλέξιος Ιωάννης Ζέππος- ζήτησε την βοήθειά του για να κτίσει η Ελλάδα ένα νηπιαγωγείο στη Σίουα. Έναν τόπο που ο ίδιος γνώριζε πολύ καλά εδώ και μία περίπου 20ετία καθώς αγόρασε εδώ ένα κτήμα και έφτιαξε ένα σπίτι από λάσπη, όπως είναι και τα περισσότερα κτίσματα της μικρής πόλης. Ενός μοναδικού υπέροχου χώρου στην έρημο, σχεδόν βιβλικού, όπως λέει, ενός τόπου ειρήνης που δεν μπορείς να συναντήσεις πουθενά αλλού.Το σχολείο ξεκίνησε να κτίζεται πριν από ένα χρόνο σε οικόπεδο 500 τμ που παραχώρησε ο Δήμος. Έχει εμβαδόν 130 τμ και δύο τάξεις, βοηθητικούς χώρους, πλήρη εξοπλισμό και πολλά παιχνίδια από την Ελλάδα. Σε αυτό από φέτος θα πάνε 80 παιδιά την ημέρα σε δύο βάρδιες. Απώτερος σκοπός του έργου είναι η απασχόληση του γυναικείου πληθυσμού της Σίουα. Γυναίκες που σπανίως βλέπει κανείς να κυκλοφορούν στους αμμώδεις δρόμους της πόλης και που σχεδόν πάντα έχουν καλυμένο όλο το πρόσωπό τους. Η απουσία τους είναι αισθητή και στα εγκαίνια του σχολείου, αφού όπως ορίζουν τα τοπικά ήθη και έθιμα πρέπει να μένουν στο σπίτι και η μόνη διέξοδος εργασίας είναι η οικοτεχνία, και ειδικότερα τα υπέροχα παραδοσιακά κεντήματα με φανταχτερά χρώματα που πουλούν τα τουριστικά μαγαζιά.Τα τελευταία χρόνια ανάσα στην φτωχή οικονομία του μεγάλου αυτού "χωριού" με τους 23.000 κατοίκους, που παράγει χουρμάδες, ορυκτό αλάτι, ελιές και εμφιαλωμένο νερό, δίνει δειλά ο τουρισμός.Η μοναδικότητα του τοπίου στην έρημο, κυρίως στα 60 χιλιόμετρα που χωρίζουν την όαση από τη Λιβύη, η εντυπωσιακή αρχαιολογική κληρονομιά, η πρωτόγονη ζωή στην χουρμαδούπολη που σπάει μόνο ο θόρυβος από τα φτηνά κινέζικα μηχανάκια, τα οποία δεν αντικατέστησαν τα παλιά καλά αμαξάκια με τα γαιδούρια, συνιστούν πόλο έλξης για μια κατηγορία τουριστών που αναζητούν κάτι διαφορετικό.
Κάτι που δεν έχει όμοιό του πουθενά αλλού, και σε πάει πίσω στο χρόνο παντρεύοντας το σήμερα με ένα πολύ μακρινό χθές που αγγίζει τα όρια του πρωτόγονου σε βασικές αστικές υποδομές, αλλά και σε αρχαίες συνήθειες, όπως οι σκηνές που στήνονται ανάμεσα στα σπίτια είτε για να συσκεφθούν, μια μέρα με πανσέληνο οι αρχηγοί των φυλών σχετικά με τα προβλήματά τους, είτε για να γιορτάσουν ένα γάμο που διαρκεί μια βδομάδα. Ένας κόσμος μοναδικός που ζει ανάμεσα στο χθές και το σήμερα με μία δική του ισορροπία, που κτίζει ακόμη τα σπίτια του με λάσπη και ξύλο χουρμαδιάς- παρότι η παλιά οχυρωμένη πόλη, η Σάλι, που δεσπόζει στο κέντρο, έχει λιώσει από την τριήμερη νεροποντή του 1920, παίρνοντας θέση μνημείου- και ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο. Ένα καλύτερο αύριο στο οποίο η Ελλάδα, μέσω της HEDA, έβαλε το δικό της λιθαράκι.

Δήλωση Α. Λοβέρδου για τα STAGE-"Υπάρχει σαφής κυβερνητική απόφαση και δεν αλλάζει".!!!


"Σημαντικά προβλήματα αυθαιρεσίας αντιμετωπίζουν οι εργασιακές σχέσεις, έκδηλα συμπτώματα απορύθμισης που, ορισμένες φορές, δημιουργούν την εντύπωση πως η Ελλάδα επέλεξε την κατάργηση της προστασίας των εργαζομένων" δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τη συνεδρίαση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής με σκοπό τη διαμόρφωση σχεδίου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις.Αναλυτικότερα, στη δήλωσή του ο κ. Λοβέρδος ανέφερε: "Η συνολική νεοφιλελεύθερη, αλλά και αδέξια προσέγγιση της αμέσως προηγούμενης διακυβέρνησης, φάνηκε να επιβεβαιώνει πως η κατά τα ανωτέρω εκτροπή των εργασιακών σχέσεων αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή. Τα ενδιαφέροντα μου, όμως, ως υπουργού,

από την πρώτη στιγμή πιστεύω πως έδειξα, δεν έγκειται στην ανάδειξη του τι ήταν ή δεν ήταν η ΝΔ. Αυτά τα αποφάσισε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός. Την προσοχή μου οφείλω αμέσως να στρέψω στην επίλυση των προβλημάτων. Τουλάχιστον εκείνων που δύναται να επιλυθούν. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για λειτουργία εγγυήσεων στις εργασιακές σχέσεις. Συνολικώς, αλλά και ειδικότερα εκεί που αναπτύσσονται οι ευέλικτες μορφές του, υπάρχει μεγάλη ανάγκη να εφαρμοστούν υπάρχουσες εγγυήσεις ή και να προβλεφθούν νέες. Υπάρχει ανάγκη π.χ. να αναμορφωθεί το πλαίσιο για την ΄΄ενοικίαση΄΄ εργαζομένων. Συγκροτήσαμε την παρούσα Επιτροπή. Αμοιβή δεν προβλέπεται. Αντικείμενό της είναι α) η υπογράμμιση μη εφαρμοσμένων στην πράξη αλλά υπαρχουσών εγγυητικών ρυθμίσεων στις εργασιακές σχέσεις, η οποία θα βοηθήσει να επικεντρώσουμε τον έλεγχο εκεί που πρέπει και β) η πρόταση συγκεκριμένων νομοθετικών ρυθμίσεων, στο πλαίσιο, βεβαίως του ενωσιακού δικαίου.Ο κοινωνικός διάλογος θα διεξάγεται μέσα την Επιτροπή. Έτσι, μετά το πέρας των εργασιών της, θα προβούμε αμέσως στην εφαρμογή διοικητικών μέτρων ή στην κατάθεση στη Βουλή των νομοθετικών μας σχεδιασμών. Υπό την έννοια αυτή, περιμένω προτάσεις, για το πότε μπορούμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Από την πλευρά μου εισηγούμαι την 15η Δεκεμβρίου".
Σε ερώτηση για το θέμα των stage ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δήλωσε: "Υπάρχει σαφής κυβερνητική απόφαση και δεν αλλάζει".

Αίσιο τέλος είχε επιχείρηση διάσωσης του Σουηδού στον Ταΰγετο !!!


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, σήμερα στις 5:30 τα ξημερώματα, η διάσωση και μεταφορά τραυματία πολίτη (Σουηδού υπηκόου) από δύσβατη ρεματιά του Ταϋγέτου, ύστερα από επιχείρηση που οργανώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, με τη συνδρομή κατοίκων της περιοχής του Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης, του συλλόγου "Φίλοι του δάσους" και της Ε.Μ.Α.Κ. Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε από την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, στις 5:15 το απόγευμα. Το έργο της διάσωσης συντόνιζαν

ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Αρχιπύραρχος, Παναγιώτης Μπονάτσος και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Λακωνίας, πύραρχος, Γεώργιος Διαμαντόπουλος.

Το μπακάλικο της Θεσσαλονίκης ... στην Καλαμάτα !!!


«Το μπακάλικο της Θεσσαλονίκης» στην Καλαμάτα σχεδιάζουν να στήσουν στις 23-29 Νοεμβρίου οι διοργανωτές των εκδηλώσεων των "Δρόμων της Ελιάς", που πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Β.Ελλάδας. Πρόκειται για μια ιδέα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, σε συνέχεια της συνεργασίας με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και με στόχο να δημιουργηθούν συνέργιες μεταξύ επιχειρηματιών των δύο περιοχών. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΕΒΕΘ, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας προτίθεται να παραχωρήσει δωρεάν χώρο 60 τετραγωνικών στους Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες-μέλη του (σε delicatessen κατάστημα, με την επωνυμία «Μυλόπετρα», που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας),

προκειμένου να εκθέσουν παραδοσιακά τυποποιημένα προϊόντα της περιοχής. Επίσης, τα μέλη του ΕΒΕΘ θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις με εμπόρους και ιδιοκτήτες τοπικών δικτύων της Μεσσηνίας. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.messianianchamber.gr ή να καλούν το ΕΒΕΘ (τηλ. 2310 370 132).

Δεν είναι εποχές για διαζύγια !!!


Μπορεί τα οικονομικά προβλήματα να αποτελούν συχνή αιτία χωρισμού ενός ζευγαριού, όμως η παρούσα χρηματοπιστωτική κρίση φαίνεται ότι έχει το αντίθετο αποτέλεσμα αφού όλο και λιγότερα ζευγάρια μπορούν να αναλάβουν τώρα τα έξοδα ενός διαζυγίου.
Η Αμερικανική Ακαδημία Δικηγόρων Οικογενειακού Δικαίου (AAML) ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες στην πιο πρόσφατη έρευνά της (από τα 1.600 μέλη της) ανέφεραν μείωση των αγωγών διαζυγίου στη διάρκεια της παρούσας κρίσης, η οποία έχει οδηγήσει σε απολύσεις και μειώσεις μισθών.
Συνολικά, το 57% των δικηγόρων ανέφεραν λιγότερες αγωγές διαζυγίων από την τελευταία τριμηνία του 2008.

Μόνο ένα 14% κατέγραψε αύξηση στις αγωγές στη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.
"Αναγκασμένοι να αναλογιστούν τους κατεστραμμένους γάμους τους σε σχέση με τις οικονομικές δυσκολίες και το δυσοίωνο μέλλον, πολλοί/πολλές σύζυγοι δείχνουν πιο πρόθυμοι να περιμένουν να περάσει η οικονομική κρίση", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γκάρι Νίκελσον, πρόεδρος της AAML.

Φεστιβάλ κάστανου στην Άρνα Λακωνίας !!!


Ο Δήμος Φάριδος σε συνεργασία με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο διοργανώνουν την 6η γιορτή κάστανου στην Άρνα Λακωνίας το τριήμερο, από αύριο Παρασκευή ως και την Κυριακή 1η Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα τριήμερο φεστιβάλ, κυριολεκτικά στην αγκαλιά του Ταϋγέτου, που προσφέρει στους επισκέπτες, εδέσματα με βάση το κάστανο και ζεστό τσίπουρο, μόλις αποσταγμένο από το ‘’παλιό’’ καζάνι που καίει στην πλατεία, κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο και διασκέδαση με τοπικά συγκροτήματα και παραδοσιακούς χορούς. Το τριήμερο αυτό στην πλατεία του χωριού

λειτουργεί υπαίθρια αγορά, όπου δίνεται οι ευκαιρία στους επισκέπτες να προμηθευτούν από ντόπιους παραγωγούς κάστανα, καρύδια, ρόδια και αρωματικά φυτά του Ταϋγέτου.

Ένα παγωτό φράουλα που παρασκευάζεται στη Νέα Ζηλανδία και βρίσκεται στο στάδιο των κλινικών δοκιμών, ενδέχεται να μειώνει παρενέργειες της χημειοθεραπείας στους καρκινοπαθείς. !!!


Ένα παγωτό, το οποίο παρασκευάζεται στη Νέα Ζηλανδία, βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να μειώσει κάποιες από τις δυσάρεστες παρενέργειες της χημειοθεραπείας σε καρκινοπαθείς, έγινε σήμερα γνωστό.Το παγωτό, που παρασκευάζει η εταιρία γαλακτοκομικών ειδών Fonterra σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Όκλαντ, βρίσκεται στο στάδιο των κλινικών δοκιμών για να εκτιμηθεί η δραστικότητά του κατά της διάρροιας και της αναιμίας που προκαλούνται από τη χημειοθεραπεία.Επίσης θα μπορούσε να περιορίσει την απώλεια βάρους και βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αναφέρουν σε Δελτίο Τύπου οι υπεύθυνοι παραγωγής του.Δέκα ασθενείς σε οκτώ ογκολογικά κέντρα της χώρας θα υποβάλλονται σε ένα καθημερινό διαιτολόγιο που θα περιλαμβάνει την κατανάλωση 100 γραμμαρίων σε σωληνάριο παγωτού φράουλα, το οποίο ονομάζεται ReCharge.

Τώρα, το κέντρο Cancer Trials New Zealand (CTNZ) αναζητεί 190 εθελοντές.Ο δρ Ντέιβιντ Πέρεζ του CTNZ είπε ότι το παγωτό έγινε δεκτό θετικά από τον ιατρικό κόσμο για τη γεύση του καθώς συχνά οι ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία χάνουν την όρεξή τους. Ο ίδιος προειδοποίησε ότι ενώ το ReCharge είχε δώσει θετικά δείγματα στο εργαστήριο, ένα μεγάλο ποσοστό κλινικών δοκιμών που έγιναν στη συνέχεια δεν είχε την ίδια επιτυχία. Το προϊόν παρασκευάζεται από την LactoPharma, μία κοινοπραξία της Fonterra και του πανεπιστημίου του Όκλαντ. Ο επικεφαλής του εγχειρήματος, Τζεφ Κρίσανσεν είπε: "Οι αρχικές δοκιμές στο εργαστήριο έδειξαν ότι απώλεια βάρους και βλάβες στα εντερικά τοιχώματα μειώθηκαν σημαντικά από τα συστατικά του ReCharge". "Υπήρχε επίσης σημαντική βελτίωση στο ανοσοποιητικό σύστημα και στους δείκτες του αίματος". Τα αποτελέσματα των δοκιμών στους ασθενείς, οι οποίες έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας και την Επιτροπή Ηθικής για τη Σωματική Αναπηρία, αναμένεται να γίνουν γνωστά σε ένα χρόνο, αναφέρει το Δελτίο Τύπου.

Όχι στις Αυξήσεις - φωτιά 33% στα κόμιστρα των ταξί !!!


Από την ερχόμενη Κυριακή η τιμή της μονής ταρίφας θα φτάσει τα 0,60 ευρώ ανά χιλιόμετρο, (από 0,48 ευρώ που είναι σήμερα) ενώ η διπλή ταρίφα, ανεβαίνει στο 1,05 ευρώ ανά χιλιόμετρο (από 0,84 ευρώ σήμερα). Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη αύξηση στα κόμιστρα των ταξί είχε δοθεί μόλις τον περασμένο Μάιο, όταν η μονή ταρίφα είχε διαμορφωθεί στα 0,48 ευρώ από 0,36 ευρώ ανά χιλιόμετρο και η διπλή στα 0,84 από 0,68 ευρώ ανά χιλιόμετρο. Επίσης προβλεπόταν αύξηση στην υπηρεσία του τηλεφωνικού ραντεβού με χρέωση από 3 έως 5 ευρώ. Εάν το Μάιο του 2010 εφαρμοστεί και η τρίτη δόση των αυξήσεων, η μονή ταρίφα θα εκτοξευτεί στα 0,72 ευρώ (αύξηση 100%) και η διπλή σε 1,20 ευρώ (αύξηση 76,5%)
Πόσο θα κοστίζει το ταξί...

Μονή ταρίφα: 0,60 ευρώ ανά χιλιόμετρο από 0,48 ευρώ σήμερα ( αύξηση 33,3%)
Διπλή ταρίφα: 1,05 ευρώ ανά χιλιόμετρο από 0,84 ευρώ σήμερα.( αύξηση 20,9%)
Αν εφαρμοστεί τον ερχόμενο Μάιο η τρίτη δόση των αυξήσεων, η μονή ταρίφα θα εκτοξευτεί στα 0,72 ευρώ (συνολική αύξηση 100%) και η διπλή σε 1,20 ευρώ (αύξηση 76,5%).
Τό ΕΛΚΕΚΑ καλεί την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εφαρμογή της απαράδεχτης αυτής απόφασης της προηγούμενης Κυβέρνησης σε μια χρονική περίοδο που οι Έλληνες καταναλωτές βρίσκονται σε απόγνωση λόγω οικονομικής ασφυξίας.
Καλεί επίσης τούς Έλληνες καταναλωτές να μποϋκοτάρουν τα ταξί και να τα χρησιμοποιούν μόνο σε περίπτωση ανάγκης.
Περισσότερες πληρ. Πρόεδρος Βασίλης Λύγκας κιν. 6944743962

Ο Ντιν Μπουζάνης... επιλέγει την φανέλα της Αυστραλίας !!!


Ο ομογενής αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Λίβερπουλ, Ντιν Μπουζάνης, επιμένει ότι θέλει να αγωνιστεί με τα χρώματα της εθνικής νέων της Αυστραλίας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου, ο νεαρός ποδοσφαιριστής, αν και αγωνίστηκε πέρσι με τα χρώματα της εθνικής νέων της Ελλάδας, άλλαξε γνώμη και τώρα θέλει να αγωνιστεί με την εθνική Αυστραλίας.
"Η απόφασή μου είναι οριστική. Επέλεξα Αυστραλία. Εκεί είναι το σπίτι μου", φέρεται να είπε

ο Μπουζάνης, ο οποίος αναφερόμενος για την παρουσία του στη Λίβερπουλ, είπε ότι "είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα".

Παλιά μου τέχνη …κόσκινο - Πάνω ποτά και τσιγάρα !!!



Σε μια γνώριμη τακτική που ακολουθείται εδώ και χρόνια σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν στο φώς της δημοσιότητας ,καταφεύγει το υπουργείο Οικονομικών για να ενισχύσει τα δημόσια έσοδα. Πάνω τα ποτά και τα τσιγάρα
Σε πρώτη φάση προσανατολίζεται στην αύξηση της φορολογίας των ποτών, τσιγάρων και καυσίμων σε ένα μέτρο που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τα τέλη Δεκεμβρίου ή το αργότερο τις αρχές Ιανουαρίου.

Η αρχική εκτίμηση για εφαρμογή του από τον Μάρτιο δείχνει πολύ δύσκολο να ενεργοποιηθεί, σε αυτή τη φάση. Από τη στιγμή μάλιστα που αναζητούνται εναγωνίως πηγές εσόδων για να καλύψουν τα τεράστια ανοίγματα…

Επιχείρηση διάσωσης Σουηδού στην Σπάρτη !!!


Στην δύσβατη περιοχή του Αγίου Ιωάννη Σπάρτης,χθες ένας Σουηδός απομακρύνθηκε από την υπόλοιπη ομάδα που τον συνόδευε στην περιήγηση, με αποτέλεσμα να χάσει τον αποπροσανατολισμό του και να χαθεί.
Έτσι χθές το απόγευμα ξεκίνησε επιχείρηση για την διάσωση του πεζοπόρου.
Στην περιοχή Καστράκι έσπευσαν 6 οχήματα, με 25 άνδρες, και λίγα λεπτά μετά τις 01:30 μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος κατάφερε να τον προσεγγίσει.
Ο άνδρας φαίνεται να έχει τραυματιστεί ελαφρά.

Αντώνης Σαμαράς στην Θεσσαλονίκη – Το κόμμα να έρθει ποιο κοντά στην κοινωνία !!


«Η ενότητα της Ν.Δ. είναι δεδομένη. Οποιος ή όποια εκλεγεί πρόεδρος θα είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά», τόνισε ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του σε συγκέντρωση πολιτικών του φίλων, μελών και στελεχών της Ν.Δ. σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς».
Για τη Ν.Δ. είπε ότι "πρέπει να γίνει ένα μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα, όπως τα αντίστοιχα της Ευρώπης και γι αυτό χρειάζεται ανανέωση της ιδεολογικής της ταυτότητας, χωρίς αλλαγές στα σύμβολά της. Να ξαναφτιάξουν σχολές κομματικών στελεχών και να ψάξουν για τους άξιους".
Τάχθηκε κατά των μηχανισμών και ζήτησε να έρθει το κόμμα πιο κοντά στην κοινωνία,

διότι σε παγκόσμιο επίπεδο καμιά οργάνωση δεν κατάφερε να σταθεί στα πόδια της αποκομμένη από την κοινωνία ή θεωρώντας τους μηχανισμούς ως κοινωνία.
Απευθυνόμενους στους συγκεντρωμένους είπε ότι θα είναι αρωγός στα προβλήματα τους και θεματοφύλακας στις ευαισθησίες τους.
Για τον Κώστα Καραμανλή σχολίασε ότι είναι «ιστορική αδικία» αυτό που συνέβη και θα μείνουν ως «ιστορική δικαίωση» όσα είπε προεκλογικά.
Ασκησε κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα των προγραμμάτων stage και τους συμβασιούχους και παρατήρησε: «Την πλουτοκρατία το ΠΑΣΟΚ τη βρήκε στα παιδιά των 400 ευρώ;»

Εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση ο 19ος για φέτος θανατοποινίτης στο Τέξας.!!!


Ενας 28χρονος, ο Ρέτζιναλντ Μπλάντον εκτελέστηκε τη νύχτα με θανατηφόρα ένεση στο Τέξας (νότια) για τη δολοφονία ενός 22χρονου φίλου του, που έγινε το 2.000, για την οποία ισχυριζόταν ότι ήταν αθώος μέχρι την τελευταία στιγμή, έγινε γνωστό από τις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας.
Ο Μπλάντον είναι ο 19ος άνδρας που εκτελείται μέσα στο 2009 στο Τέξας-που έχει τα πρωτεία στις εκτελέσεις- και ο 42ος σε ολόκληρη τη χώρα.

28.10.09

ΕΕ-Άναψε το πράσινο φώς για εφάπαξ ενισχύσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους !!!


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα στις Βρυξέλλες να δώσει τη δυνατότητα στα κράτη μέλη της ΕΕ που το επιθυμούν να καταβάλουν στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους εφάπαξ έως και 15.000 ευρώ ως κρατική ενίσχυση.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, η απόφαση αυτή αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών της Επιτροπής για σταθεροποίηση των εισοδημάτων των παραγωγών γαλακτοκομικών προϊόντων, απόφαση η οποία θα πρέπει να σημειωθεί πως αφορά τους γεωργούς όλων των κλάδων.
Η απόφαση τροποποιεί το προσωρινό πλαίσιο αντιμετώπισης κρίσεων το οποίο θεσπίστηκε από την Επιτροπή τον Ιανουάριο του 2009, που ήδη προβλέπει διάφορες δυνατότητες ενίσχυσης προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση στη χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις της ΕΕ...

Με τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής συμπεριλαμβάνεται στο εν λόγω πλαίσιο ένα ξεχωριστό περιορισμένο ποσό ενίσχυσης ύψους 15.000 ευρώ για τους γεωργούς. Αυτό το ποσό μπορεί να χορηγηθεί μία φορά σε κάθε επιχείρηση έως το τέλος του 2010. Κάθε ενίσχυση ήσσονος σημασίας, η οποία έχει ήδη ληφθεί από τις αρχές του 2008, πρέπει να αφαιρεθεί από το ποσό αυτό.

Στο Εκλογοδικείο κατατέθηκαν νέες ενστάσεις για τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 – Οι ενστάσεις αναλυτικά !!!


Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (Εκλογοδικείο) κατατέθηκε μεγάλος αριθμός ενστάσεων που αφορούν τα εκλογικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009.
Ειδικότερα, ορισμένες από τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί επιδιώκουν την ανακατανομή των εδρών μεταξύ των κομμάτων σε διάφορες εκλογικές περιφέρειες, θέτοντας παράλληλα και ζήτημα αντισυνταγματικότητας του Προεδρικού Διατάγματος 96/2007 περί β΄ κατανομής, κ.λπ., και αντισυνταγματικότητα του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος για την πρόωρη διάλυση της Βουλής.

¨Ένσταση για ανακατανομή των εδρών μεταξύ των κομμάτων κατέθεσε ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας, που είναι α΄ αναπληρωματικός βουλευτής της ΝΔ στο Νομό Μαγνησίας και στρέφεται κατά της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Ρ. Ζήση, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε εσφαλμένη κατανομή εδρών και η ΝΔ πρέπει να πάρει ακόμη μια έδρα στο Νομό Μαγνησίας και να την χάσει το ΠΑΣΟΚ.
Εσφαλμένη κατανομή εδρών αφορά και η ένσταση του α΄ αναπληρωματικού βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας Β. Αντωνόπουλου κατά του βουλευτή της ΝΔ του ίδιου Νομού Κ. Καραγκούνη, όπως και η ένσταση του Ι. Τζαμτζή (α΄ αναπληρωματικού βουλευτή ΝΔ Νομού Πέλλας) που στρέφεται κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ του ίδιου Νομού Β. Γιουματζίδη. Στις ενστάσεις τους οι Αντωνόπουλος και Τζαμτζής υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει μια έδρα στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας η οποία θα αφαιρεθεί από τη ΝΔ και πρέπει να πρέπει να πάρει μια έδρα η ΝΔ στο Νομό Πέλλας, που θα αφαιρεθεί από το ΠΑΣΟΚ.
Στο πλαίσιο της ανακατανομής των εδρών υπάγονται και δύο ενστάσεις ψηφοφόρων που στρέφονται κατά των βουλευτών Π. Ζούνη (ΠΑΣΟΚ Α΄ Αθηνών) και Ουρ. Παπαδάκη -Παπανδρέου (ΛΑΟΣ Ευβοίας). Επικαλούνται την αντισυνταγματικότητα του ΠΔ 96/2007 σχετικά με την γ΄ κατανομή των εδρών και υποστηρίζουν ότι πρέπει να αφαιρεθεί μια έδρα του ΠΑΣΟΚ Α΄ Αθήνας και να την καταλάβει ο Δ. Κωνσταντάρας (ΛΑΟΣ) και να χάσει μία έδρα ο ΛΑΟΣ στο Νομό Εύβοιας και να την πάρει ο Γ. Παπαγεωργίου του ΠΑΣΟΚ. Όμοια ένσταση υπέβαλε και η α΄ αναπληρωματική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αν. Φιλίνη κατά της Π. Ζούνη (ΠΑΣΟΚ) για την έδρα της Α΄ Αθηνών.
Ακόμη, ο α΄ αναπληρωματικός βουλευτής του ΛΑΟΣ στην Α΄ Θεσσαλονίκης Δ. Αιδίνης στρέφεται κατά του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης Θ. Ρομπόπουλου, ζητώντας να κερδίσει ο ΛΑΟΣ από μια έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκη και την Αχαΐα και να χάσει μία στην Μαγνησία.
Στην λογική της ανακατανομής στηρίζεται και η ένσταση της β΄ αναπληρωματικής ΝΔ Νομού Μαγνησίας Ζ. Μακρή που στρέφεται κατά του βουλευτή του ΛΑΟΣ του ίδιου Νομού Π. Μαρκάκη και ζητάει μία έδρα στο ΛΑΟΣ από την ΝΔ. Με δεύτερη ένσταση της η Ζ. Μακρή στρέφεται κατά του α΄ αναπληρωματικού βουλευτή της ΝΔ Γ. Σούρλα, υποστηρίζοντας την ακυρότητα ψήφων.
Παράλληλα, η β΄ αναπληρωματική βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Αχαΐας Δ. Γεωργακοπούλου - Μπάστα στρέφεται κατά του βουλευτή του ΛΑΟΣ της ίδιας εκλογικής περιφέρειας Αλ. Χρυσανθακόπουλου, ζητώντας μέσω ανακατανομής εδρών, από την Α΄ Θεσσαλονίκης να πάρει μια έδρα το ΠΑΣΟΚ με την α΄ αναπληρωματική στο Νομό Αχαΐας Μ. Κυριακοπούλου από την οποία την διεκδικεί με άλλη ένσταση η Δ. Γεωργακοπούλου.
Ακόμη, το ΛΑΟΣ διεκδικεί μια επιπλέον έδρα με τον υποψήφιο Επικρατείας Κ. Σκανδαλάκη, ο οποίος επιχειρεί αύξηση των ψήφων του ΛΑΟΣ στην Β΄ Πειραιά και Αττική.
Επίσης, μεγάλος είναι ο αριθμός των ενστάσεων μεταξύ βουλευτών του ίδιου κόμματος. Συγκεκριμένα, στρέφονται:
-Λ. Τσαβδαρίδης, α΄ αναπληρωματικός ΝΔ Νομού Ημαθίας κατά του Μ. Χαλκίδη βουλευτή ΝΔ Νομού Ημαθίας,
-Γ. Παπαγεωργίου, α΄ αναπληρωματικός ΝΔ Νομού Άρτας κατά του Χ. Παπασιώζου βουλευτή ΝΔ Νομού Άρτας,
Λ. Μίχος, α΄ αναπληρωματικός ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθηνών κατά Χ. Πρωτόπαππα βουλευτή ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθηνών,
-Σ. Τζουμάκας, β΄ αναπληρωματικός ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθηνών κατά Λ. Μίχου α΄ αναπληρωματικού ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθηνών,
-Γ. Κανελλόπουλος, α΄ αναπληρωματικός ΠΑΣΟΚ Νομού Μεσηνίας, κατά Οδ. Βουδούρη βουλευτή ΠΑΣΟΚ Νομού Μαγνησίας,
-Γ. Καπίρης, α΄ αναπληρωματικός ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων, κατά Γ. Παπαμανώλη, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων,
-Ελ. Γράψα, α΄ αναπληρωματική ΠΑΣΟΚ Αττικής, κατά Π. Ασπραδάκη, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αττικής,
-Η. Τσιτλακίδης, α΄ αναπληρωματικός ΠΑΣΟΚ Νομού Πιερίας, κατά Μ. Μίχου, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Νομού Πιερίας,
-Ολ. Μυλωνά - Μούσιου, β΄ αναπληρωματική ΠΑΣΟΚ Νομού Φλώρινας, κατά του Θ. Σουμπάση, α΄ αναπληρωματικού ΠΑΣΟΚ Νομού Φλώρινας,
-Κ. Τεκτονίδου, γ΄ αναπληρωματική ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης κατά Ν. Γιαννόπουλου, β΄ αναπληρωματικού ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης,
-Εκλογέας κατά Ν. Αναστασίου βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αττικής,
-Θ. Ματανά, β΄ αναπληρωματική ΛΑΟΣ, Β΄ Θεσσαλονίκης, κατά Κ. Αθανασούδη, α΄ αναπληρωματικού ΛΑΟΣ Β΄ Θεσσαλονίκης.
Τέλος, ενστάσεις έχουν υποβάλλει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης, ο δικηγόρος Πρ. Μιχαηλίδης ο οποίος στρέφεται κατά του ΠΔ διάλυσης της Βουλής και κατά του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ι. Κοραντή, καθώς και ο εκπρόσωπος της «Ευρωπαϊκής Συμπολιτείας: Άμεση Δημοκρατία».

Κύπελλο Ελλάδας -Αποτελέσματα !!!


Σε αναμετρήσεις για την Δ' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα
Καλαμάτα-ΠΑΣ Γιάννινα 0-3
Παναιτωλικός-Πανιώνιος 0-0 (7-8 πέναλτι)
Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 3-1
Αιγάλεω-Αστέρας Τρίπολης 0-3
Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα 0-3
Βισαλτιακός-Ατρόμητος 0-0 (4-5 πέναλτι)
Εθνικός-Ξάνθη 1-2
Ιωνικός-Λεβαδειακός 1-2
Καλλιθέα-Πανθρακικός 1-0
Πιερικός-Εργοτέλης 2-2 (4-2 πέναλτι)
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-1
Ολυμπιακός Βόλου-Λάρισα 2-1
Εορδαϊκός-Παναθηναϊκός 0-3
Ασπρόπυργος-Αρης 3-4
Θρασύβουλος-ΑΕΚ 29/10
Τρίκαλα-Ηρακλής 29/10

Καποδίστριας 2: Με 350 δήμους οι εκλογές του 2010 !!!


Με ταχείς ρυθμούς προχωρά ο «Καποδίστριας 2» με στόχο οι δημοτικές εκλογές του 2010 να γίνουν με βάση τον νέο διοικητικό χάρτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προκύψουν 350 - 380 δήμοι σε όλη την χώρα, μερικοί από τους οποίους θα ταυτίζονται με τις σημερινές επαρχίες και κάθε νησί θα είναι δήμος, ενώ στόχος του υπουργείου Εσωτερικών είναι οι αλλαγές να έχουν ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2010.
Την μελέτη για τους μητροπολιτικούς δήμους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιφέρειες θα κάνει το Ινστιτούτο Αυτοδιοίκησης με επικεφαλής τον Δημήτρη Τσάτο, ο οποίος συναντήθηκε την Τρίτη με τον υπουργό Εσωτερικών.

Μάλιστα, την μελέτη έχει υιοθετήσει η ΚΕΔΚΕ, γεγονός στο οποίο εκτιμάται πως θα μειώσει τις αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου