7.11.09

Έκτακτο Συνέδριο ΝΔ - Εγκρίθηκε η πρόταση για αλλαγή στον τρόπο εκλογής νέου προέδρου !!


Εγκρίθηκε από το συνέδριο η ομόφωνη πρόταση της οργανωτικής επιτροπής για την αλλαγή καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, έτσι ώστε ο επόμενος πρόεδρος να εκλεγεί από τη λαϊκή βάση, με ψηφοφορία που θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου.Η πρόταση της οργανωτικής επιτροπής πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία. Αύριο συνεχίζονται και ολοκληρώνονται οι εργασίες του συνεδρίου με πολιτικές ομιλίες των συνέδρων.

Και τώρα οι τρείς μας !!


τapolitistosteki.blogspot.com/ Και τώρα οι τρείς μας

Δίωξη για δύο πλημμελήματα σε βάρος του 34χρονου ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, στο Πανόραμα !!!


Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για σωματική βλάβη από αμέλεια, άσκησε η εισαγγελέας σε βάρος του 34χρονου ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, όπου έχασαν τη ζωή τους, από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα, δύο νεαροί άνδρες.
Ο 34χρονος επιχειρηματίας μετήχθη το μεσημέρι στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Ευαγγελία Καρανίκα, η οποία απήγγειλε σε βάρος του τις δύο παραπάνω κατηγορίες, που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος. Μετά την άσκηση των διώξεων, ο 34χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Η πρώτη κατηγορία αφορά το θάνατο των δύο νεαρών, ηλικιών 27 και 28 ετών, που βρέθηκαν σε διάστημα 24ωρων ωρών νεκροί σε ξεχωριστά δωμάτια του ξενοδοχείου. Η δεύτερη κατηγορία αφορά την περίπτωση της αναισθησιολόγου-ενοίκου του ίδιου ξενοδοχείου, που αισθάνθηκε δυσφορία και έχασε τις αισθήσεις της.
Όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές, η δικογραφία που υποβλήθηκε στην εισαγγελία, κρίθηκε «ημιτελής» και για αυτό αποφασίστηκε να επιστρέψει στο Α.Τ. Πανοράματος, που ανέλαβε την προανάκριση για την υπόθεση, ώστε να επισυναφθούν τόσο οι ιατροδικαστικές εκθέσεις, όσο και το πόρισμα των πραγματογνωμόνων, που είναι σε εξέλιξη.
Μετά τη συμπλήρωση της δικογραφίας, η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα αποφασίσει είτε για την παραπομπή του κατηγορουμένου σε δικάσιμο, είτε για την παραγγελία τακτικής ανάκρισης.
Σε ό,τι αφορά την προανάκριση, ο 34χρονος εξέφρασε τη λύπη του για τους δύο τραγικούς θανάτους, τονίζοντας ότι δεν μπορούσε να προβλέψει τα συμβάντα. Φέρεται δε, να ισχυρίστηκε ότι οι τεχνικοί, που εγκατέστησαν πριν από τέσσερα χρόνια στο ξενοδοχείο του τον καυστήρα φυσικού αερίου, τον διαβεβαίωσαν ότι δεν χρειάζεται να γίνεται ετήσια συντήρηση.
Είπε, μάλιστα, ότι απασχολεί στο ξενοδοχείο του δύο ειδικούς, που μεριμνούν για τεχνικά ζητήματα, τα οποία αφορούν τον εξοπλισμό της επιχείρησής του.
Στο μεταξύ, τα επόμενο 24ωρα αναμένεται να εκδοθεί απόφαση από τη Διεύθυνση Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας για την προσωρινή «σφράγιση» του ξενοδοχείου.

Η Καλαμάτα στο I love Gr , του ΣΚΑΪ , σήμερα στις 7 μ.μ !


Βοηθήστε την Καλαμάτα να περάσει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.
Ψηφίστε την από τώρα μέχρι σήμερα το βράδυ, 21.45 :
Από σταθερό:
- Καλέστε στο 90 11 900 801 και ακολουθείστε τις φωνητικές οδηγίες.
Χρέωση ΝΡΗ S.A. από σταθερό 1,43€/λεπτό συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.
Από κινητό:
- Στείλτε SMS στο 54660 (μέχρι 5 ψήφους) γράφοντας:
Η (κενό) και 6 για ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Χρέωση NPH S.A. 0,30€/SMS, συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.
- Καλέστε στο 90 11 900 801 και ακολουθείστε τις φωνητικές οδηγίες
Χρέωση ΝΡΗ S.A. από σταθερό από κινητό 1,52€/λεπτό συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.
Στο διαδικτυο: Μπειτε http://www.ilovegr.gr/
ακολουθήστε τιs οδηγίες και ψηφίστε δωρεάν την Καλαμάτα.

Έκτακτο Συνέδριο ΝΔ - Ομιλία Αντώνη Σαμαρά !


Με σύνθημά του την «ελπίδα για το μέλλον», μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς στο Έκτακτο Συνέδριο της ΝΔ. «Βρίσκομαι να σας μιλήσω για ελπίδα και προοπτική, χειροπιαστη ελπίδα και συγκεκριμένη προοπτική, δεν ήρθα να σας μιλήσω για μένα, ούτε για τα λάθη του παρελθόντος», είπε.
Τόνισε πως «πρώτα πρέπει να αναθαρρήσει η δική μας η ψυχή να μετατρέψουμε την ήττα σε εφαλτήριο επίθεσης» και εκτίμησε ότι «μπορούμε πολλά περισσότερα απ΄ όσα χάσαμε. Μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα, να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητα του λαού να δώσουμε νέα πνοή στη Δημοκρατία».

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η παράταξη δεν έφτασε τυχαία στο αποτέλεσμα των εκλογών, υπογράμμισε δε, πως «δεν είμαστε εδώ για να γκρινιάξουμε, είμαστε για να μιλήσουμε για τις προπτικές της αναγένησής μας, να πάψουμε να κρύβουμε τις ιδέες μας, να πάψουμε να φοβόμαστε μην μας κακοχαρακτηρίσουν ο αντίπαλοί μας».
«Φοβόμαστε να υπεραπιστούμε καμιά φορά τις ιδέες μας. Ο ρόλος της μεσαίας τάξης, η αγάπη για την πατρίδα. Παντού, πριν ξεσπάσει η κρίση, όλη η κουβέντα γινόταν για ανταγωνιστικότητα κόντρα στην κρατικιστική λογική. Δεν μπορεί αλλού οι φιλελεύθερες ιδέες να κερδίζουν τις κοινωνίες και οι σοσιαλιστές να βρίσκονται σε πτώση και στην Ελλάδα να υφιστάμεθα τις συνέπεις μιας βαριάς ήττας. Η ήττα μπορεί να μετατραπεί σε σύντομη παρένθεση» είπε.
Έκανε λόγο για «ανταγωνιστικότητα παντού, «διάχυση της ανάπτυξης» και «ευκαιρίες για όλους» τα οποία, όπως τόνισε, είναι τα προτάγματά του.
«Ο κοινωνικός φιλελευθερισμος παντρεύει την αναπτυξη με την κοινωνική δικαιοσύνη», είπε ο κ. Σαμαράς, διευκρινίζοντας πως «η πραγματική ανάπτυξη είναι αυτή, που αυτοτροφοδοτείται, ενώ χαρακτήρισε «αοριστίες των σοσιαλιστών τα περί πράσινης ανάπτυξης, που δεν είναι ούτε πράσινη, ούτε ανάπτυξη».
Αναφέρθηκε δε, στην παγκοσμιοποίηση λέγοντας ότι είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να αποδομήσουν τα έθνη. Παρέπεμψε στον Μιτεράν, τη Θάτσερ, τον Ανδρέα Λεντάκη και τον Οδυσσέα Ελύτη, λέγοντας ότι «η αγάπη για την δκιά τους πατρίδα ήταν το κοινό τους στοιχειο».
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ, είπε πως είχε την τύχη να θητεύσει δίπλα σε μεγάλους ηγέτες, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ευάγγελος Αβέρωφ «που πούλησε την περιουσία του για να κρατήσει όρθια τη ΝΔ».
«Ο Καραμανλής μού έμαθε να κοιτάω μακριά, όπως κοιτούσε εκείνος, όταν έβαζε την Ελλάδα στην ΕΕ. Προτείνω να συνδυάσουμε τις παρακαταθήκες και τη σοφία αυτών των δυο ηγετών», είπε.
Χαρακτήρισε δε, «ψεύτικο» το δίλημμα, να κρατήσουμε τις διαχρονικές αξίες, ή να ενστερνιστούμε σύγχρονες αντιλήψεις ζητώντας από τους νεοδημοκράτες να το απορρίψουν. «Πρέπει να συνθέσουμε αυτά τα δύο» είπε.
Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για εκδικητικότητα και για φοροεπιδρομή στη μεσαία τάξη και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το κάλεσε να γνωρίζει ότι «θα βρει την επόμενη ηγεσία της ΝΔ, όποια κι αν είναι αυτή, δυναμικά μια γροθιά μαζί του».
«Δεν καλούμαστε απλώς να βγάλουμε τον νέο υποψήφιο πρωθυπουργό, αλλά αυτόν που θα μας οδηγήσει στη νεά μεταπολίτευση. Μόνο όποιος κερδίσει τη μάχη των ιδεών, μπορεί να κερδίσει τη μάχη της πολιτικής. Απαιτείται εκ βάθρων αλλαγή στο κράτος», τόνισε ο κ. Σαμαράς διευκρινίζοντας πως δεν θέλει «κράτος νυχτοφύλακα, ή επιχειρηματία, ή θεραπαινίδα των ισχυρών, αλλά κράτος που θέτει κανόνες».
Αναφέρθηκε στην εκλογή του προέδρου από τη βάση, λέγοντας ότι στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ η εκλογή από τη βάση επιβλήθηκε από πάνω, ενώ στην περιπτωσή της ΝΔ επιβλήθηκε από τη βάση. Ζήτησε ακολούθως να γίνει συνέδριο θέσεων και αρχών ως το Μάρτιο προκειμένου «να αναδιοργανωθουμε,να δώσουμε λόγο στα μέλη μας. Φωνή στα μέλη λόγο στη βάση».
Χαρακτήρισε πηγή δύναμης και σφραγίδα ενότητας την αλληλεγγύη ανάμεσα στους νεοδημοκράτες, προτείνοντας αναβάθμιση του ρόλου των νέων και των γυναικών.
«Ο πήχης του δημοσίου ήθους θα πάει πολύ ψηλά για να μην επαναληφθούν συμπεριφορές που πλήγωσαν την παράταξη, και μηδενική ανοχή σε φαινόμενα, που πλήγωσαν όλους και αφορούν πολύ λίγους», είπε και πρόσθεσε πως «πάνω από τους μισούς απ΄όσους δεν μας ψήφισαν, στράφηκαν στην αποχή. Αυτοί δεν προσχώρησαν σε άλλη παράταξη, και είναι περισσότεροι από όσους έφυγαν. Δεν μπορούμε να κυνηγούμε οριακούς ψηφοφόρους, όταν αδειάζουν οι δεξαμενές της δικής μας παράταξης», αναφερόμενος στο παράδειγμα των εκλογών στις ΗΠΑ, «όπου στη μάχη για το χρίσμα των Δημοκρατικών η Κλίντον υποστήριξε ότι έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στον ευκαιριακό ψηφοφόρο και είχε μαζί της και τα ΜΜΕ. Ο Ομπάμα υποστήριξε ότι δεν μπορούμε να χάνουμε τον μόνιμο και να κυνηγάμε τον ευκαιριακό. Είμαστε κεντροδεξιό κόμμα δεν θα μετακινηθούμε προς το ΠΑΣΟΚ για να κερδίσουμε ταλαντευόμενους ψηφοφόρους. Τα μεγάλα κόμματα κερδίζουν πείθοντας την κοινωνία, όχι ξεγελώντας οριακούς ψηφοφόρους. ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένα και μας φτάνει. Δεν χρειαζόμαστε δεύτερο».
Κλείνοντας, πρότεινε να διαλέξουν οι νεοδημοκράτες αυτόν που τους εκφράζει περισσότερο:
«Σκεφτείτε ποιός μπορεί να εκφράσει τις παραδοσιακές αξίες, να φέρει πίσω τον πυρήνα των οπαδών, που χάσαμε, ποιός θα πει "όχι" σε ένα σχέδιο Ανάν, όπως είπε ο Καραμανλής. «Όποιος και να βγει, η ενότητα είναι πάνω απ΄ όλους μας».

Euromillions - Εκατό εκατομμύρια ευρώ κέρδισαν δύο τυχεροί στο τζακπότ του βρετανικού λόττο !!!


Δύο βρετανοί κέρδισαν 100 εκατομμύρια ευρώ στο τζακπότ που σημειώθηκε στο παιχνίδι Euromillions, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία Camelot.
Οι δύο τυχεροί θα μοιραστούν ισόποσα τα κέρδη.
Το προηγούμενο μεγαλύτερο ποσό που κληρώθηκε σε τυχερό παιχνίδι στη Βρετανία ήταν το 2007, περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ και ο τυχερός ήταν ένας ταχυδρομικός υπάλληλος.
Το μεγαλύτερο τζακπότ που έχει κερδίσει ένας τυχερός σε ολόκληρη την Ευρώπη ήταν τον περασμένο Αύγουστο στην Ιταλία, όταν ο νικητής κέρδισε 147 εκατομμύρια ευρώ.

Σύλληψη για ναρκωτικά στη παραλία της Μπούκας στην Μεσσήνη !!!


Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, επί της παραλιακής περιοχής «ΜΠΟΥΚΑΣ» Μεσσηνίας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Καλαμάτας, δύο (02) αλλοδαποί, διότι μετά από έρευνα που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. όχημα που επέβαιναν, βρέθηκαν στην κατοχή τους μία (01) συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 02 γραμμαρίων και σπόροι ινδικής κάνναβης, καθώς και έξι (06) μαχαίρια διαφόρων διαμετρημάτων.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση

κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες, καθώς και τα μαχαίρια.

Εκτακτο συνέδριο ΝΔ Ζωντανή Μετάδοση

Παρακολουθείστε LIVE το ¨εκτακτο συνέδριο της Νεας Δημοκρατίας

Η «Δωδώνη» χορηγός της πρωταθλήτριας Αυστραλίας !!!


Μετά την Ίντραλοτ, άλλη μια ελληνική εταιρία γίνεται χορηγός της πρωταθλήτριας Αυστραλίας «Βίκτορι». Από σήμερα (Σάββατο) δίπλα στο σήμα της Ίντραλοτ υπάρχει και εκείνο της Δωδώνης στις ενδυμασίες της κορυφαίας ποδοσφαιρικής ομάδας της Μελβούρνης.
Σημειώνεται ότι τα προϊόντα της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» εισάγονται στην Αυστραλία από την εταιρία Elco Food Co του Μανώλη Κώτη. «Χαιρόμαστε που η κορυφαία ελληνική φέτα συνεργάζεται με την κορυφαία ποδοσφαιρική ομάδα της Μελβούρνης», δήλωσε ο κ. Κώτης.

Ο ΔΕΣΠΟΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ – ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Του Μητροπολίτου Ιωαννουπόλεως Σεραφείμ


Με πολύ λύπη και οδύνη ανέγνωσα εις το γνωστό εκκλησιαστικό δίκτυο ειδήσεων «ROMFEA” την απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου να επιβάλει ‘ΚΑΝΟΝΙΚΌΝ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΝ ΕΠΙΤΙΜΙΟΝ ΑΚΟΙΝΩΝΗΣΙΑΣ» σε ολόκληρη την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλαμάτας, μιας ιστορικής Μονής που με την πνευματική της παρουσία στην ευρύτερη περιοχή έχει προσφέρει τα μέγιστα εις την νεώτερη ιστορία του Έθνους, από το έτος της Ιδρύσεως της το 1796 μέχρι σήμερα.

Κάποια προβλήματα μεταξύ Μητροπολιτών και Αδελφοτήτων Ιερών Μονών πάντα θα υπάρχουν. Απλώς χρειάζεται λίγη καλή διάθεση και η βοήθεια της Ιεράς Συνόδου για να τακτοποιούνται όλα. Εκεί που δεν συμβαίνει αυτό, με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο του Αγίου Μεσσηνίας, η πράξη της επιβολής του επιτιμίου ακοινωνησίας σε ολόκληρη την Αδελφότητα μιας σεβασμίας Μονής είναι αυθαιρεσία και Δεσποτισμός.
Ο άγιος Νεκτάριος, όταν είχε προβλήματα με τους μαθητές του στη Ριζάρειο Σχολή, επέβαλλε επιτίμια στον εαυτό του, και το θαύμα της θεραπείας των μαθητών του στο θέμα της πειθαρχίας αποτελούσε πνευματική χαρά για όλους.
Αυτές οι ευλογημένες οι Μοναχές απλώς αφιέρωσαν τη ζωή τους για να προσεύχονται για όλους μας, για τη σωτηρία μας, και εμείς αντί να τις προστατεύουμε και να τις ενισχύουμε, ερχόμαστε να τις πληγώσουμε, να τους κόψουμε τις αγγελικές τους πτερούγες που ζούν στη γη και σκέφτονται τα ουράνια.
Στο χώρο της Ιεραποστολής προσευχώμαστε καθημερινά ο Θεός να μας δώσει την ευλογία να έχουμε και εμείς Μοναστήρια με πολλούς μοναχούς και μοναχές, για να δίνουν μέσα από τη λατρευτική ζωή μαρτυρία της Ορθοδοξίας και του Ευαγγελίου, και μερικοί που έχουν αυτή την ευλογία συμπεριφέρονται όπως στη χώρα των Γαδαρηνών.
Κάνω ανοικτή έκκληση στον αγαπητόν εν Χριστώ Σεβασμιώτατον Αδελφόν και συμφοιτή μου Άγιον Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο να άρει το επιτίμιο αυτό στις πληγωμένες Αδελφές και με το διάλογο της αγάπης και τις προσευχές μας θα βρεθεί και η σωστή και η δίκαιη λύση. Είμαι σίγουρος ότι οι αδελφές, όπως πάντοτε δίνοντας προτεραιότητα στη αρετή της υπακοής θα δείξουν έμπρακτα υπακοή και στον Επίσκοπό τους. Μόνο έτσι θα επουλωθούν και οι πληγές που άνοιξε η αυθαίρετη αυτή απόφαση από ηθικής πλευράς και σε ένα μεγάλο μέρος του ποιμνίου τόσο αυτών που ζούν στην Μητροπολιτική περιφέρεια του Αγίου Μεσσηνίας όσο κι αυτών που ζούν εδώ στη Νότιο Αφρική και κατάγονται από τη περιοχή της Καλαμάτας και ευλαβούνται ιδιαίτερα τα Μέλη της Αδελφότητας της Ιστορικής αυτής Μονής.
Η Ιερά Μονή Καλογραιών, κατά τον ιστορικόν «ανεδείχθη εις εκπαιδευτήριον γυναικών εις τα γράμματα, χειροτεχνήματα και μεταξούφαντουργίαν, διατηρούσα την παράδοσιν ταύτην μέχρι σήμερον, αφού διήλθεν από διάφορα στάδια δοκιμασιών» (Θρησκευτική και Ηθική Εγκυκλ. Τόμος 8, σελ. 1034).

Μαύρη θύελλα - Κρύβει κινδύνους η Ρόδος !!!


Όποιος νομίζει ότι την Κυριακή το μεσημέρι η "Μαύρη Θύελλα" θα περάσει ένα εύκολο απόγευμα κόντρα στη Ρόδο, είναι αρκετά γελασμένος! Τα «ελάφια» αποδεικνύονται εκτός έδρας «σκληρά καρύδια» έχοντας ήδη πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας μέσα στην έδρα του Θρασύβουλου αλλά και της Αναγέννησης Καρδίτσας! Ο Γιώργος Στράντζαλης «στήνει» την ομάδα του με αμυντικούς προσανατολισμούς, παίζοντας πολλές φορές με 3 στόπερ ή και με 3 αμυντικά χαφ και εκμεταλλεύεται τις γρήγορες αντεπιθέσεις με τον Αλέκο Κακλαμάνο αλλά και τον Λάζετιτς από δεξιά. Έχει λοιπόν αποδείξει η ομάδα της Ρόδου ότι εκτός έδρας ξέρει να στέκεται καλά και να παίρνει αποτέλεσμα. Κι όταν η ομάδα της Καλαμάτας θέλει μόνο τη νίκη, για να μην χαθεί και άλλο έδαφος εντός έδρας,

εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι το πρώτο ζητούμενο θα είναι η επίτευξη ενός γρήγορου γκολ. Κι αν αυτό δεν έρθει, απαιτείται υπομονή, συγκέντρωση και αποτελεσματικότητα. Στο στρατόπεδο της νησιωτικής ομάδας, υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορούν να φύγουν ακόμα και με το τρίποντο από την Καλαμάτα, αφού πιστεύουν ότι διαθέτουν παίκτες με ποιότητα, σύμφωνα με την απόδοσή τους στα παιχνίδια με το Αιγάλεω και τον Διαγόρα, που κέρδισαν 6 πόντους.Από την άλλη, παρά τις αγωνιστικές έλλειψεις, η Μαύρη Θύελλα με τη συμπαράσταση του κόσμου της, αν αγωνιστεί σύμφωνα με τις δυνατότητες των παικτών της, θα φύγει χαμογελαστή από το γήπεδο. Κι αν η τοπική μας ομάδα, δεν θέλει να έχει μπλεξίματα στο τέλος, είναι επιβεβλημένη η νίκη κόντρα σε μια ομάδα που χτίστηκε για να αγωνιστεί στη Γ’ εθνική και ανέβηκε στην Β’ εθνική λόγω του υποβιβασμού της Καλαμαριάς, μια εβδομάδα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα!
Πρόεδρος: Με σοβαρότητα και πάθος
Η ομάδα της Καλαμάτας συνέχισε χτες την προετοιμασία της στο προπονητήριο στην Νέα είσοδο, ενόψει του κυριακάτικο αγώνα, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας στις 3 το μεσημέρι. Μετά από τη διήμερη παραμονή του στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Γρηγορόπουλος επέστρεψε στην πόλη και βρέθηκε στην προπόνηση της ομάδας, μαζί με τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Χουλιάρα (φωτό αριστερά), πριν την έναρξη της οποίας μίλησε στο ποδοσφαιρικό τμήμα, λέγοντας τα ακόλουθα: «Θέλω για άλλη μια φορά να σας συγχαρώ για την εξαιρετική παρουσία και την υποδειγματική αγωνιστικότητα που δείξατε στο περασμένο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Έχουμε αφήσει πίσω τον τρόπο που χάσαμε και θέλω πλέον να επικεντρώσετε όλες τις προσπάθειές σας και να επιδείξετε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια, αντιμετωπίζοντας με τη δέουσα σοβαρότητα το προσεχές παιχνίδι την Κυριακή με τη Ρόδο. Πιστεύουμε στις δυνατότητές σας και ο κόσμος της ομάδας μας θα βρίσκεται στο πλευρό σας για να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας».
Εσωτερικές αλλαγές ο Μπένος
Στην προπόνηση που ακολούθησε το τεχνικό τημ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε ασκήσεις τακτικής, σε τελείωμα των φάσεων και δοκίμασε τις σκέψεις του για τον καταρτισμό της ενδεκάδας, κάνοντας αρκετές δοκιμές. Και είναι λογικό να συμβεί αυτό όταν για πρώτη φορά η ομάδα, θα κληθεί να αγωνιστεί με πολλές απουσίες στο χώρο του κέντρου. Ο Νίκος Πουρτουλίδης συνέχισε τη θεραπεία του και δεν συμμετείχε στην προπόνηση, γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη συμμετοχή του. Αποφασιστικής σημασίας για τον «Πούρτου» είναι η σημερινή μέρα. Ο Βασίλης Αθανασόπουλος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα αλλά δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Από το παιχνίδι της Κυριακής θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Τάσιτς και Χατζής. Η σημερινή προπόνηση θα γίνει στην Νέα είσοδο στη μία το μεσημέρι.
Ο Πρόεδρος και το ΔΣ της ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, εξέφρασαν χτες τα θερμά τους συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή τους, στον πρόεδρο της ομάδας της Ρόδου κ.Μαρτίνη, για την απροσδόκητη απώλεια της συζύγου του.
Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος
http://kalamata-sports.blogspot.com/

Τραγικός θάνατος χειριστή φορτωτή στην Πλατιάνα Ηλείας !!!


Θανάσιμα τραυματίστηκε χθες το απόγευμα στην Πλατιάνα ένας 41χρονος όταν καταπλακώθηκε από τον φορτωτή που οδηγούσε κατά την διάρκεια της προσπάθειάς του να απομακρύνει ένα πεύκο από τον δρόμο.
Νεκρός είναι ο Βασίλης Δημητρούλης του Ιωάννη που είχε διατελέσει πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Χωριού από το 1999 έως και το 2003.
Ήταν λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα όταν ο 41χρονος έφυγε με τον φορτωτή από το χωράφι του για να πάει στο σπίτι του στο χωριό.
Δεν είχε διανύσει παρά μερικά μέτρα όταν στον αγροτικό δρόμο που κινιόταν εντόπισε ένα καμένο πεύκο που ήταν στην άκρη του δρόμου και εγκυμονούσε κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος....

Χωρίς να το σκεφτεί καθόλου έκανε μανούβρα με τον φορτωτή για να το απομακρύνει από το σημείο που βρισκόταν. Αυτή η κίνησή του έμελλε να είναι μοιραία. Ξάκρισε πολύ στην άκρη του δρόμου. Η ορατότητα λόγω του ότι το σκοτάδι είχε αρχίσει να πέφτει ήταν περιορισμένη.
Πριν προλάβει ο 41χρονος να αντιληφθεί τι συνέβαινε ο φορτωτής έγειρε στο πλάι και έπεσε σε μία μικρή χαράδρα που υπήρχε εκεί. Το σώμα του άτυχου 41χρονου εγκλωβίστηκε κάτω από τις λαμαρίνες του μεγάλου μηχανήματος. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Δεν χρειάστηκε παρά ελάχιστα λεπτά για να αντιληφθούν περίοικοι και συγχωριανοί του τι είχε συμβεί. Ένας από αυτούς ενημέρωσε αμέσως το Νοσοκομείο και την Πυροσβεστική της Κρέστενας αφού διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν από μόνοι τους να τον απεγκλωβίσουν.
Μέσα σε λίγη ώρα είχαν φθάσει στο σημείο τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής δύο από τον Πύργο και δύο από την Κρέστενα με 11 άντρες, επικεφαλής των οποίων ήταν ο διοικητής της Π.Υ Πύργου Χρήστος Ψυχογιός και αμέσως άρχισε η προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό του νεαρού άντρα.
«Ενημερωθήκαμε για το περιστατικό αυτό και αμέσως ήρθαμε εδώ με τέσσερα οχήματα και 11 άντρες για να απεγκλωβίσουμε τον 41χρονο», τόνισε ο Διοικητής της Π.Υ κ Ψυχογιός.
Ο Βασίλης Δημητρούλης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατός του.
Πατρίς

Απόσυρση τέλος και με την … « βούλα »!!!!


Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 219 τεύχος α΄ της 2ας Νοεμβίου), η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την κατάργηση του μέτρου της απόσυρσης οχημάτων και την αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας όλων των αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων και των φορτηγών.
Στις βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου είναι και ο διαφορετικός τρόπος προμήθειας των τελών κυκλοφορίας από το έτος 2011.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται η προμήθεια θα γίνεται με την προσκόμιση της κάρτας ελέγχου καυσαερίων.

Πρόβλημα Σαμαρά με τις υπογραφές – Πάσχει καταστατικά η υποψηφιότητα του !!!


Ξαφνικό θεσμικό κώλυμα με τον Αντώνη Σαμαρά καθώς ένας από τους πενήντα που υπέγραψαν το σχετικό κείμενο της υποψηφιότητας του, ο βιομήχανος και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας Κώστας Αντζουλάτος, δηλώνει ότι δεν ανήκει στη Νέα Δημοκρατία και είναι απλώς ... «προσωπικός φίλος του Αντώνη»! Αυτό σημαίνει ότι ο Σαμαράς δεν έχει συγκεντρώσει τις προβλεπόμενες πενήντα υπογραφές εκλεκτόρων της Νέας Δημοκρατίας και ως εκ τούτου πάσχει η υποψηφιότητά του!
Μάλιστα σήμερα μετά τη δημοσιοποίηση της συνέντευξης του Αντζουλάτου στην ημερήσια εφημερίδα των Πατρών «Πελοπόννησος» , ένα στέλεχος της Ν.Δ. απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου Δημήτρη Σιούφα και του ζητεί να θέσει εκτός τον Σαμαρά!...

Το μείζον αυτό θέμα αποκρύφτηκε, άγνωστο για ποιο λόγο, από τη Ρηγίλλης παρότι στην ουσία τινάζει στον αέρα την προσυνεδριακή διαδικασία και θέτει σε νέες βάσεις το εσωκομματικό προεκλογικό σκηνικό.
Στο απόσπασμα της επίμαχης συνέντευξης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρει τα εξής:
« Είμαι προσωπικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά. Είναι σαφές ότι δεν με αφορά οτιδήποτε κάνει η Νέα Δημοκρατία στα εσωκομματικά της. Μην εκλάβετε ότι δεν έχω εκτίμηση στην κα Ντόρα Μπακογιάννη, αλίμονο! Την θεωρώ πάρα πολύ καλή και θεωρώ ότι μπορεί να προσφέρει στην παράταξή της. Εμένα όμως δεν με αφορά η Νέα Δημοκρατία, γιατί δεν ανήκω στη Νέα Δημοκρατία. Όπως δεν ανήκω ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στο ΚΚΕ, ούτε στο ΛΑΟΣ, ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ».
Ο Αντζουλάτος δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν ανήκει α στη Νέα Δημοκρατία, άρα δεν μπορεί να ψηφίσει ούτε θεσμικά αφού δεν είναι μέλος, παρά την ιδιότητά του ως πρόεδρος Επιμελητηρίου.
parapolitika.gr

Το Τσερνομπίλ έχει ….στοιχειώσει - είναι ακόμα εδώ !!!


Είκοσι τρία χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ και τα επίπεδα μόλυνσης από το ραδιενεργό καίσιο σε ορισμένα αγροτικά προϊόντα από τις περιοχές που είχαν πληγεί περισσότερο εξακολουθούν, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να είναι υψηλότερα από τα μέγιστα επιτρεπόμενα όρια.
Για το λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παρατείνει για άλλα δέκα χρόνια, μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2020, τα όρια και τις προϋποθέσεις εισαγωγής από τρίτες εκτός Κοινότητας χώρες αγροτικών προϊόντων και τροφίμων που είναι επιμολυσμένα με ραδιενέργεια (η προηγούμενη σχετική προθεσμία έληγε στις 31 Μαρτίου 2010).
Και τούτο γιατί, σύμφωνα με την Επιτροπή,

έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η διάρκεια μόλυνσης από το καίσιο-137 ορισμένων προϊόντων που προέρχονται από είδη τα οποία ζουν και αναπτύσσονται στα δάση και στις δασωμένες περιοχές, μετά το ατύχημα του Τσερνομπίλ, συνδέεται κυρίως με τον χρόνο υποδιπλασιασμού του εν λόγω ραδιονουκλεϊδίου, ο οποίος είναι 30 χρόνια.

Στα 380 ευρώ η αγροτική σύνταξη από 1/7/2010 !!!


Από 7% στο 11% αυξάνεται η επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού φορολογικού καθεστώτος (που δεν τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων), όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά την κατάθεση του προσχεδίου του κρατικού Προϋπολογισμού για το 2010 στη Βουλή.
Παράλληλα, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι, τελικά από 1ης Ιουλίου 2010 θα δοθεί η αύξηση των 30 ευρώ το μήνα στις συντάξεις του ΟΓΑ, η κατώτερη των οποίων διαμορφώνεται στα 380 ευρώ.

Βρέθηκε ο υπουργός που …..χρώσταγε τα πούρα!


Βρέθηκε ο άνθρωπος που φέσωσε το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης με 5.328 ευρώ! Ο ίδιος ο υπουργός παρήγγειλε τα πούρα από τον "Αγροτικό συνεταιρισμό ποταμιάς" αλλά δεν τα πλήρωσε ποτέ. Ο καμαρωτός πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός χρωστάει τα πούρα που παρήγγειλε και τώρα ο συνεταιρισμός απευθύνθηκε στον νέο υφυπουργό Μιχάλη Καρχιμάκη για να πάρει τα χρήματα του.
Πόσο φτήνια και ξεφτίλα; Πως το δέχθηκε ρε παιδιά ένας υπουργός να χρωστάει τα πούρα του;

Troktiko

Γρηγόρης Λαμπράκης-Συγκίνηση και ενθουσιασμός στις βραβεύσεις του ΣΕΓΑΣ από Β. Βασιλικό, Μ. Θεοδωράκη, Θ. Πάγκαλο, Κ. Καζάκο και Χρ. Σαρτζετάκη !!!


Ήταν όλοι εκεί και με την παρουσία τους, την ιστορία τους στους πολιτικούς και κοινωνικούς στίιβους και την αφηγηματική τους ικανότητα, φρόντισαν να συγκινηθούν και να συγκινήσουν με τη σειρά τους το κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα «Δημήτρη Μητρόπουλου» για να ζήσει από κοντά αυτά τα πρωτόγνωρα συνασθήματα.
Ο ΣΕΓΑΣ είχε την ιδέα, προετοίμασε με μεθοδικότητα τη διοργάνωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η οποία εξελίχθηκε σε μια σεμνή αλλά σημαντική εκδήλωση τιμής απέναντι στον μεγάλο ειρηνιστή και αγωνιστή της Δημοκρατίας, Γρηγόρη Λαμπράκη, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.
Ο αθλητής, ο Βαλκανιονίκης, ο γιατρός, ο Βουλευτής και πάνω από όλα ο αγωνιστής της Ειρήνης, Γρηγόρης Λαμπράκης,
που αφιέρωσε τη ζωή του στο βωμό των μεγάλων πανανθρώπινων ιδανικών και τελικά υπέκυψε στις 27 Μαϊου 1963 έπειτα από δολοφονική επίθεση που δέχθηκε στη Θεσσαλονίκη πέντε ημέρες νωρίτερα, ενέπνευσε με τη δράση του, λαμπρούς Έλληνες δημιουργούς.
Ενέπνευσε αγώνες, κοινωνικά κινήματα και για πολλούς οι αγώνες και η δολοφονία του άλλαξαν την ιστορία του ελληνικού κράτους. Όλα αυτά πέρασαν από το νου σημαντικών προσωπικοτήτων της χώρας μας, μέσα σε ένα δίωρο έντονης συγκίνησης και θαυμασμού, από ανθρώπους που έζησαν από κοντά το Γρηγόρη Λαμπράκη και φρόντισαν με τη δράση τους να συνεχίσουν το έργο του.
Στη λαμπρή εκδήλωση με κεντρικό θέμα «Ειρήνη, Δημοκρατία, Πολιτισμός, Αθλητισμός», ο ΣΕΓΑΣ τίμησε τα μέλη της οικογένειάς του Γρηγόρη Λαμπράκη και συγκεκριμένα τους γιους του, Θόδωρο και Γρηγόρη Λαμπράκη αλλά και τρεις ανθρώπους οι οποίοι ανέδειξαν με μοναδικό τρόπο τη ζωή και τη δράση του Έλληνα ειρηνιστή, μέσα από την πνευματική και καλλιτεχνική τους δημιουργία.
Τον Βασίλη Βασιλικό συγγραφέα του περίφημου βιβλίου «Ζ», που αναφέρεται στη ζωή, τη δράση και τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, τον Κώστα Γαβρά που μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το ομώνυμο έργο, το οποίο προβλήθηκε και γνώρισε τεράστια επιτυχία επί σειρά ετών σε όλο τον κόσμο και βέβαια τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος επένδυσε μουσικά την ταινία, ενώ ήταν και ο ιδρυτής της «Νεολαίας Λαμπράκη».
Και οι τρεις τιμήθηκαν για το έργο τους με το «Αριστείο» του ΣΕΓΑΣ. Επίσης τιμήθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατιας, Χρήστος Σαρτζετάκης, ο αδέκαστος δικαστής της υπόθεσης Λαμπράκη, παρά την αρχική του επιθυμία να μην βραβευτεί που εξέφρασε στον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Βασίλη, Σεβαστή. Και αυτό αφού όπως δήλωσε στη διάρκεια της εκδήλωσης, πιστεύει ότι ως δικαστή έκανε απλά το καθήκον του και δεν χρειάζεται καμμία επιβράβευση γι΄αυτό.
Να σημειωθεί ότι μόνο ο Κώστας Γαβράς δεν κατάφερε να παραβρίσκεται στην εκδήλωση, αλλά μίλησε μέσω βίντεο και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι σύντομα θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει και πάλι τους κκ Βασιλικό και Θεοδαράκη και να μιλήσουν και να θυμηθούν τα παλιά.
Η βραδιά, με παρουσιαστή - οικοδεσπότη τον ηθοποιό και Βουλευτή Κώστα Καζάκο, άρχισε με την ομιλία του προέδρου του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή, ο οποίος καλωσόρισε εκτός από τους προαναφερόμενους, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο, τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, τον Γ΄ ανητιπρόεδρο της Βουλής, Γρηγόρη Νιώτη, τους εκπροσώπους των κομμάτων, Γιάννη Τραγάκη, του ΚΚΕ Θόδωρο Λιάπη και του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Τριγάζη, το Βουλευτή Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, τον πρώην υπουργό και πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Γιώργο Κατσιμπάρδη, τον επίσης πρώην πρόεδρο της ομοσπονδίας, Γιώργο Μαρσέλο, την Ολυμπιονίκη της Βαρκελώνης, Βούλα Πατουλίδου, τον πρωταθλητή μας στα 400μ εμποδια, Περικλή Ιακωβάκη, Δημάρχουςι, ανθρώπους της τέχνης, των γραμμάτων, παλιούς αθλητές και πολλούς άλλους.

Ο κ Σεβαστής έκανε αναφορά στους λόγους που οδήγησαν τον ΣΕΓΑΣ να τιμήσει τον Γρηγόρη Λαμπράκη, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Βραβεύουμε στο πρόσωπο του Γρηγόρη Λαμπράκη τον άνθρωπο που με το έργο του άφησε μια σπουδαία παρακαταθήκη σε όλους μας. Ο ΣΕΓΑΣ τον τιμά γιατί είναι η αρχαιότερη ομοσπονδία της χώρας μας, η μήτρα όλων των αθλημάτων της πατρίδας μας. Έχουμε υποχρέωση να ασχολούμαστε και να αναδεικνύουμε αξίες που προέρχονται από τον αθλητισμό. Επίσης ο ΣΕΓΑΣ είναι ο διοργανωτής του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη Γρηγόρη λαμπράκη. Γιατί η Μαραθώνια διαδρομή έχει συνδεθεί και συμβολίζει έντονα την Ειρήνη, με την οποία είχε ταυτιστει ο παθιασμένος αγωνιστής της Δημοκρατίας που πρόσφερε τα πάντα στο σκοπό αυτό και τελικά ότι πολυτιμότερο είχε, την ίδια του τη ζωή».
Για τη ζωή και τη δράση του Λαμπράκη προβλήθηκε στη συνέχεια ντοκιμαντέρ σε σενάριο και σκηνοθεσία Τάκη Παπαγιαννίδη, ενώ είχαν την ευκαιρία οι κκ Πάγκαλος, Θεοδωράκης, Βασιλικός, Θεοδωράκης, Καζάκος, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης αλλά και ο νυν, Κάρολος Παπούλιας, να θυμηθούν και να αφηγηθούν στο κοινό πολλά περιστατικά και καταστάσεις από τη δύσκολη εκείνη περίοδο.
Ο Μίκης Θεοδωράκης εξιστόρησε με απίστευτες λεπτομέρειες σκηνές που είχαν να κάνουν τόσο με τη δολοφονία Λαμπράκη και την μετάβασή του στη Θεσσαλονίκη ως μέλος αντιπροσωπείας της ΕΔΑ, όσο και τη δημιουργία εν συνεχεία της Νεολαίας Λαμπράκη και το «Ζ», που ανέλαβε αργότερα ο Βασίλης Βασιλικός να μεταφέρει σε βιβλίο.
«Όταν πήγα να τον δω στο νοσοκομείο λίγο πριν τον θιάνατό του που υποστηριζόταν μηχανικά, θέλησα να τον αποχαιρετώσω και γι΄ αυτό έπιασα το χέρι του. Αμέσως κατάλαβε ότι μου το έσφιξε με μεγάλη δύναμη και με πολύ δυσκολία και τη βοήθεια το γιατρού κατάφερα να το απαγκιστρώσω. Πέρασε από το μυαλό κου ότι συνέβαιναν δύο πράγματα. Ή ότι ήθελε να με πάρει μαζί του ή ότι μου έστελνε κάποιο μήνυμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας δημιουργός
Ακολούθως εξιστόρησε τη δημιουργία του «Ζ» που όπως είπε οφειλόταν στη νεολαία που μετά το πρωτοφενές ξεσήκωμα στην κηδεία του μεγάλου αγωνιστή, δημιουργήθηκε ένα κίνημα, με δύο βασικά συνθήματα στα στόματα όλων. «Ο Λαμπράκης Ζει» και «Ζει, Ζει, Ζει». «Ετσι υιοθετήσαμε το γράμμα «Ζ» που το κάναμε κονκάρδα και να ταυτιζόμασταν οι νεολαίοι εκείνης της εποχής. Μάλιστα ο Θόδωρος Πάγκαλος είχε σπεύσει και είχε αναπαράγει περίπου 5.000 από αυτά τα σηματάκια», δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης που τόνισε: «Η δολοφονία και η εν συνεχεία μαζική προσέλευση του κόσμου στην κηδεία του Γρηγόρη Λαμπράκη πιστεύω ότι άλλαξε τον ρου της ελληνικής ιστορίας».
Ο κ Πάγκαλος ευαχαρίστησε τον ΣΕΓΑΣ για την πρωτοβουλία του και την συγκίνηση που σκόρπισε με την ενέργειά του να διοργανώσει την εκδήλωση, μίλησε για τη δράση του Γρηγόρη Λαμπράκη και το έργο που πρόσφερε στην Ειρήνη και στη Δημοκρατία, ενώ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συμβάλει στις προσπάθειες του ΣΕΓΑΣ για την αναβάθμιση του Κλασικού Μαραθωνίου και τις εορταστικές εκδηλώσεις που προγραμματίζει η ομοσπονδία για το 2010 όταν και συμπληρώνονται 2.500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.).
Σπουδαίες αναμνήσεις ήρθαν στο νου και του Βασίλη Βασιλικού από το ξεδίπλωμα των γεγονότων που επιχείρησε μιλώντας για την εποχή εκείνη, ενώ χαρακτήρισε το χαμό του Γρηγόρη Λαμπράκη «ως απαρχή των πολιτικών δολοφονιών που ξέσπασαν σε όλο σχεδόν τον κόσμο την δεκαετία του ΄60». Λίγο νωρίτερα, στην αρχή των δηλώσεών του είχε επισημάνει: «Την Κυρικαή λόγω του Μαραθωνίου οι δρόμοι θα είναι κλειστοί, θα είναι όμως ανοικτοί οι δρόμοι της καρδιάς».
Και βέβαια αφού μιλάμε για την ημέρα τιμής και μνήμης στον Γρηγόρη Λαμπράκη, στο μυαλό μας έρχονται, τα έργα και τα λόγια του που συνοψίζονται στην υποθήκη που άφησε σε όλους μας:
«Είναι τόσο όμορφο να ζεις για την Ειρήνη,
είναι τόσο μεγάλο να πεθαίνεις για την Ειρήνη»
Στην εκδήλωση ο Δώρος Δημοσθένους, ερμήνευσε τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη:
«Το γελαστό παιδί» ορχηστικό
«Το παλικάρι έχει καημό» ποίηση Μάνου Ελευθερίου
«Σ αυτή τη γειτονιά» ποίηση Μάνου Ελευθερίου
«Αυτούς που βλέπεις» ποίηση Μιχάλη Κατσαρού
Τα μέλη της ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης»:
Κιθάρα: Δημήτρης Παπαγγελίδης
Πιάνο: Τατιάνα Παπαγεωργίου
Κρουστά: Στέφανος Θεοδωράκης-Παπαγγελίδης
Κόντρα Μπάσο: Σταύρος Καβαλιεράτος.

Κλείσιμο σχολείων στην Αθήνα λόγω νέας γρίπης !!!


Στο πλαίσιο της παρακολούθησης της εξέλιξης της νέας γρίπης από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), και το ΚΕΕΛΠΝΟ και σύμφωνα με την εισήγηση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προς το Υπουργείο Παιδείας, ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, αποφάσισε την παύση λειτουργίας των τμημάτων Β1 ΚΑΙ Β3 του 12ου Γυμνασίου Καλλιθέας και των τάξεων Α, Β ,Γ , Δ , Ε , ΣΤ του 1 ου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης, από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009 και για 7 ημέρες, λόγω συρροής κρουσμάτων γρίπης.

6.11.09

Διακοπή μαθημάτων στη Β΄ τάξη του 24ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών λόγω απουσίας μαθητών από τον φόβο της Νέας Γρίπης


Τη διακοπή των μαθημάτων στη Β΄ τάξη του 24ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, για μία εβδομάδα, λόγω πιθανών κρουσμάτων της νέας γρίπης (Η1Ν1), αποφάσισε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών.
Η απόφαση ελήφθη σήμερα με αφορμή την απουσία δεκατριών από τους δεκατέσσερις μαθητές που έχει συνολικά η τάξη.

Σύμφωνα με τον αντινομάρχη Σερρών, Γιώργο Χατζηχαριστό, παρότι δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα κανένα κρούσμα της νέας γρίπης στην τάξη, εντούτοις μετά και από την εισήγηση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, αποφασίστηκε η προσωρινή διακοπή των μαθημάτων.

Καλομοίρα : «Θα ξαναπήγαινα στη Eurovision αν είχα καλό τραγούδι!»


Συνέντευξη έδωσε η Καλομοίρα στο περιοδικό «Λοιπόν» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις προετοιμασίες του γάμου της, τη βράβευσή της στα «Elios Awards» και το ενδεχόμενο να εκπροσωπήσει για ακόμα μια φορά την Ελλάδα στη Eurovision.
Πριν από μερικές εβδομάδες έγινε γνωστό πως η Καλομοίρα θα βραβευτεί από την ελληνοαμερικανική πολιτιστική οργάνωση Elios και η ίδια δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για τη μεγάλη βραδιά. «Ετοιμάζομαι για το Σαν Φρανσίσκο όπου θα παραλάβω το βραβείο Best Performing Act και αμέσως μετά την εκδήλωση θα δώσω συναυλία», δήλωσε η τραγουδίστρια.
Όσον αφορά τον επικείμενο γάμο της με τον εκλεκτό της καρδιάς της,

Γιώργο, και τη δημιουργία της δικής της οικογένειας, η Καλομοίρα ανέφερε: «Ο γάμος θα γίνει το φθινόπωρο του 2010 στην Αμερική. Ένα παιδί είναι στα σχέδιά μας. Θέλω να είμαι μικρή όταν κάνω παιδί για να έχω την ενέργεια να παίζω μαζί του. Το σίγουρο είναι πως όταν κάνω παιδί, ο χρόνος μου θα είναι αφιερωμένος σε αυτό και η καριέρα μου θα περάσει σε δεύτερη μοίρα».
Η Καλομοίρα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη Eurovision και τις γλυκόπικρες αναμνήσεις που αποκόμισε από την εμπειρία της. Δεν δίστασε να διευκρινίσει πως «Θα το σκεφτόμουν να ξαναπάω αν είχα καλό τραγούδι. Όμως θα ήθελα να περιμένω ένα χρόνο και μετά βλέπουμε. Ήταν μεγάλο μάθημα για εμένα, αλλά τώρα έχω γυρίσει σελίδα. Χαίρομαι όμως που συνέβησαν όλα αυτά γιατί έμαθα πολλά από αυτή την ιστορία».

Αντισυνταγματική η νομιμοποίηση αυθαίρετων νέας γενιάς και ημιυπαίθριων χώρων σύμφωνα με το ΣτΕ !!!


Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 3500/2009 απόφασή της έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η νομιμοποίηση της νέας γενιάς των αυθαιρέτων εντός και εκτός σχεδίου πόλεων που κτίστηκαν μετά την 31η Ιανουαρίου 1983 που άρχισε η ισχύς του "νόμου Τρίτση" (Ν.1337/1983), τα οποία έπρεπε κανονικά ήδη να είχαν κατεδαφιστεί. Η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, έχει ως συνέπεια την χειροτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων, την νόθευση και συνεχή ανατροπή του εγκεκριμένου πολεοδομικού σχεδιασμού, υπογραμμίζεται στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ....

Συγκεκριμένα, η νομιμοποίηση αυθαιρέτων νέας γενιάς, αναφέρεται στην απόφαση της Ολομέλειας, "αντιβαίνει στις συνταγματικές αρχές του κράτους δικαίου και του σεβασμού και προστασίας της αξίας του ανθρώπου, εφόσον θεμελιώδης επιδίωξη του κράτους δικαίου είναι η πραγμάτωση του Δικαίου στην Πολιτεία, που πρωτίστως επιτυγχάνεται με τη διαφύλαξη του κύρους του νόμου". Και συνεχίζει η Ολομέλεια, "Η υποχρέωση αυτή του Κράτους επιτελείται, μεταξύ άλλων, με τη θέσπιση πάγιων διατάξεων που ρυθμίζουν την ατομική και κοινωνική δραστηριότητα των πολιτών οι οποίοι, βάσει των κανόνων αυτών και μέσα στα πλαίσια της ρυθμίσεώς τους, ασκούν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα ατομικά και κοινωνικά τους δικαιώματα και μετέχουν στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας (άρθρο 5 παρ. 1 Συντάγματος)".
Εξάλλου, "ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου, που αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας, επιβάλλουν στο Κράτος την υποχρέωση να εγγυάται υπέρ των πολιτών την πιστή εφαρμογή των νόμων, να προασπίζει τα νομίμως και όχι παρανόμως κτηθέντα από τους πολίτες αγαθά, καθώς και να σέβεται και να προάγει με κάθε πρόσφορο μέσο την εμπιστοσύνη των πολιτών στον νόμο και την έννομη τάξη, την ύπαρξη και τη διατήρηση της οποίας εγγυάται η αποτελεσματική λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών επιβολής και εφαρμογής του νόμου", συνεχίζει η απόφαση του ΣτΕ και καταλήγει: "Στη δε συνταγματική αρχή της ισότητας αντιβαίνει, διότι θέτει σε μειονεκτική μοίρα, έναντι εκείνων των οποίων οι ανεγερθείσες ή διαρρυθμισθείσες οικοδομές είναι αυθαίρετες λόγω παραβιάσεως των ισχυόντων όρων δομήσεως και χρήσεων γης αλλά εντούτοις εξαιρούνται από την κατεδάφιση, τους νομοταγείς πολίτες που έχουν ιδιοκτησία στην ίδια περιοχή και οι οποίοι, μολονότι ενήργησαν κατά την ανέγερση ή διαρρύθμιση μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων τις οποίες παρείχαν οι νόμοι, θα υφίστανται του λοιπού εις το διηνεκές τις δυσμενείς πολεοδομικές συνέπειες των αυθαίρετων κατασκευών των γειτόνων τους, οι οποίες, αν και επιβαρύνουν τους όρους διαβιώσεως, διαφεύγουν την κατεδάφισή τους".
Η εν λόγω απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ συνδέεται άμεσα με τους ημιυπαίθριους χώρους. Και αυτό γιατί οι ημιυπαίθριοι χώροι θεωρούνται αυθαίρετες κατασκευές, εφόσον κτιστούν, κλειστούν με τζαμαρίες κ.λπ. Ειδικότερα, την Ολομέλεια ΣτΕ δεν την απασχόλησε ευθέως ο "νόμος Σουφλιά" για τους ημιυπαίθριους χώρους, αλλά υπόθεση που αφορά αυθαίρετη κατασκευή στην Εκάλη και συγκεκριμένα παλαιό ξενοδοχείο επί της οδού Θησέως 101-103.
Κατά συνέπεια, σύμφωνα με την Ολομέλεια (πρόεδρος Μιχάλης Βροντάκης και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Νικόλαος Ρόζος), η νομιμοποίηση ημιυπαίθριων χώρων είναι αντισυνταγματική με όποιο τρόπο και αν αυτή επιχειρηθεί και πρέπει να κατεδαφιστούν άμεσα. Δηλαδή να αφαιρεθούν από τους ημιυπαίθριους χώρους οι τζαμαρίες, οι τοιχοποιίες και τα αλλά υλικά με την οποία μετατρέπονται σε ωφέλιμους κατοικήσιμους.

Έναρξη αιτήσεων συμμετοχής στο διεθνή διαγωνισμό βιολογικών ελαιολάδων BIOL 2010 !!!


O Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Ελαιολάδου–ΣΕΒΙΤΕΛ και η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Βραβείου Ποιότητας Βιολογικών Ελαιολάδων BIOL International Prize, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας ελαιοκομικής περιόδου, ενημερώνουν τους βιοκαλλιεργητές ελαιολάδου αλλά και τις συνεταιριστικές ή ιδιωτικές επιχειρήσεις τυποποίησης βιολογικού ελαιολάδου, για την έναρξη του διαγωνισμού BIOL 2010.
Την ευθύνη προεπιλογής των Ελληνικών ελαιολάδων, (Βiolgrecia) από την τρέχουσα περίοδο ανέλαβε επίσημα η γευσιγνωστική ομάδα του ΣΕΒΙΤΕΛ.
Συγκεκριμένα, η διοργάνωση εκτός όλων των άλλων συμμετοχών, θα προωθήσει απευθείας στην τελική φάση του διαγωνισμού BIOL όσα βιολογικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα διακριθούν...

Η επιστημονική - γευσιγνωστική ομάδα «KOTINΟΣ», με συντονιστή τον κ. Βασίλη Καμβύση, πιστοποιημένο γευσιγνώστη, μόνιμο μέλος της διεθνούς επιτροπής βραβείων Biol International Award, και επίσημο panel supervisor της παράλληλης εθνικής εκδήλωσης Biolgrecia, για πέμπτη συνεχή χρονιά θα δέχεται συσκευασίες βιολογικών ελαιολάδων μέχρι και τις 15 Mαρτίου 2009 στην διεύθυνση του Συνδέσμου, Ξενοφώντος 15α, 105 57 Αθήνα, με την ένδειξη: «για τον διαγωνισμό BIOL».
Τα ελαιόλαδα που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό πρέπει να είναι βιολογικά έξτρα παρθένα, να έχουν προέλθει από ομοιογενή παρτίδα τουλάχιστον 1.000 λίτρων και να υποβληθούν σε τέσσερα δείγματα συσκευασίας 500ml, 750ml ή 1 λίτρου. στην ανωτέρω διεύθυνση.
Μετά την προαξιολόγηση στην οποία είθιστε να συμμετέχουν κάθε χρόνο πιστοποιημένοι Ιταλοί γευσιγνώστες, εκπρόσωποι του διεθνούς βραβείου,τα καλύτερα βιολογικά ελαιόλαδα θα σταλούν στην έδρα της BIOL στο Μπάρι, προκειμένου να συναγωνιστούν στην τελική διαδικασία με αλλά αντίστοιχα ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο (τουλάχιστον 15 χώρες).
Δείγματα μπορούν επίσης να υποβάλλονται και απ' ευθείας στην έδρα του διαγωνισμού, στην Ιταλία. Πληροφορίες για την περίπτωση αυτή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.premiobiol.it
Τα βραβεία μπορούν να διεκδικήσουν αυτόνομοι παραγωγοί, ελαιοπαραγωγικοί συνεταιρισμοί αλλά και εταιρίες τυποποίησης που τηρούν τις επίσημες μεθόδους και τα κατοχυρωμένα πρότυπα της βιολογικής καλλιέργειας.
Λίγα λόγια για την BIOL
Ο ιδιαίτερα προβεβλημένος, καταξιωμένος και πρώτος στο είδος του διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου International Biol Prize, πραγματοποιείται στο Μπάρι της Ιταλίας, κάθε χρόνο (εδώ και δεκατέσσερα χρόνια) την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου.
Ο στόχος του είναι να προωθήσει το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, που παράχθηκε από βιολογική καλλιέργεια και να συμβάλει στην εξάπλωση της κουλτούρας και της οργανικής καλλιέργειας.
Οι νικητές αναδεικνύονται από την διεθνή επιτροπή της Biol.
Τα βραβεία, που αποτελούνται από αναμνηστική πλακέτα και δίπλωμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους νικητές ως ενημερωτικά στοιχεία της ποιότητας του προϊόντος προς τους καταναλωτές.
Πέραν των μεγάλων ευκαιριών προώθησης που κερδίζουν οι συμμετέχοντες στο διεθνές και προβεβλημένο βραβείο, μπορούν να εκμεταλλευτούν την δυνατότητα να συμπεριληφθούν στη λίστα του ετήσιου καταλόγου της Biol και φυσικά να προβληθούν σε μεγάλες -εθνικές και παγκόσμιες- επίσημες εκθέσεις όπως η SANA στη Μπολόνια, η BIOFACH στη Νυρεμβέργη, το ECOFESTIVAL στην Ελλάδα κλπ.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Σύνδεσμο στο τηλ. 2103223402 ή με τον Πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής Χημικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΕΧΕ) του ΣΕΒΙΤΕΛ και υπεύθυνο panel supervisor του «ΚΟΤΙΝΟΣ» κ. Β. Καμβύση (6974085205).
Πασεγές

Προτάσεις από τα Επιμελητήρια των πυρόπληκτων περιοχών στην υπουργό Λούκα Κατσέλη !!!


Άμεσα μέτρα για τη στήριξη των επενδύσεων, την ενίσχυση της ρευστότητας των ΜμΕ και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων νομών, Αρκαδίας, Αχαϊας, Εύβοιας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, ζητούν σε κοινή επιστολή τους οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων των παραπάνω πυρόπληκτων νομών από την υπουργό Οικονομίας - Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, καταθέτοντας παράλληλα και προτάσεις.
Η επιστολή αυτή κοινοποιείται μεταξύ άλλων στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στις 12 και 13 Οκτωβρίου, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών είχαν στείλει κοινό έγγραφο ζητώντας και πάλι την άμεση στήριξη της οικονομίας των πυρόπληκτων νομών στους υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Οικονομίας - Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέα Λοβέρδο.
Η κα. Λούκα Κατσέλη έστειλε επιστολή, στις 27 Οκτωβρίου όπου ζητούσε από τους προέδρους των Επιμελητηρίων να θέσουν τις προτάσεις τους για τη στήριξη των επιχειρήσεων και της οικονομίας και αυτό πράττουν με τη σημερινή επιστολή τους.

Νάντια Γιαννακοπούλου : Αναφορά στη Βουλή για τα προβλήματα στον κλάδο φορτηγών αυτοκινητιστών διεθνών μεταφορών !!!


Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, με αφορμή υπόμνημα που της εστάλη από την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών, κατέθεσε αναφορά προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Στην αναφορά παρατίθεται μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος κλάδος καθώς και τα αιτήματά τους. Η κ. Γιαννακοπούλου υπογραμμίζει ότι η πλειονότητα των προβλημάτων που αναφέρονται στο υπόμνημα, όπως για παράδειγμα η παράνομη κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων ταξινομημένων σε τρίτες χώρες, μπορούν να εξετασθούν καθώς οφείλονται σε ανεπάρκειες και παραλείψεις του κρατικού μηχανισμού των τελευταίων χρόνων. Στην αναφορά περιγράφονται επίσης τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως η υποχρέωση τήρησης Βιβλίου...

Δρομολογίων, με τις ανάλογες διοικητικές και ποινικές ευθύνες που επιφέρει, προκειμένου να ελέγχεται ο χρόνος οδήγησης και ανάπαυσης του οδηγού, τη στιγμή που πλέον αυτός ο χρόνος ελέγχεται με ακρίβεια μέσω του ταχογράφου του οχήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μερική ή ολική ικανοποίηση των αιτημάτων της Ομοσπονδίας θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των Ελλήνων αυτοκινητιστών διεθνών μεταφορών και των συναδέλφων τους από το εξωτερικό. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας των ελληνικών Τελωνείων καθώς και η άνιση αντιμετώπιση που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί του κλάδου από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες της γραμμής Ελλάδας – Ιταλίας.
Με την αναφορά αυτή προσδοκά στην ενημέρωση και παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού, ώστε να επιλυθούν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τα προβλήματα των Ελλήνων αυτοκινητιστών διεθνών μεταφορών καθώς και να βελτιωθεί το ευρύτερο πλαίσιο εργασίας τους.

Δύο νεκροί από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα σε δωμάτια ξενοδοχείου στην Θεσσαλονίκη !!!


Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες πραγματογνωμόνων στο ξενοδοχείο όπου σημειώθηκαν οι διαδοχικοί θάνατοι δύο νεαρών από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα.
Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η αστυνομική προανάκριση, ενώ για το περιστατικό έχουν ήδη ενημερωθεί οι τοπικές δικαστικές αρχές, καθώς επίσης ο Ελληνικός Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).
Οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, εκκενώθηκε από νωρίς το μεσημέρι -με απόφαση του εισαγγελέα και μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος του δεύτερου νεαρού- και ήδη έχουν αναβληθεί όλες οι προγραμματισμένες για σήμερα -τουλάχιστον- εκδηλώσεις που επρόκειτο να γίνουν στους χώρους του.
Όπως έγινε γνωστό, οι δύο άτυχοι άνδρες -ηλικίας 27 και 28 ετών- είχαν καταλύσει στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, ως συμμετέχοντες σε ιατρικό σεμινάριο που πραγματοποιείτο εκεί. Διέμεναν σε διαφορετικά δωμάτια, αλλά στην ίδια πλευρά του κτιρίου...

Σύμφωνα με τις Αρχές, χθες τα ξημερώματα, βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του ο 27χρονος Ελληνοϊταλός, ενώ ο 28χρονος -από την Καρδίτσα, πατέρας ενός παιδιού- ένα 24ωρο αργότερα.
Από τη διενεργεθείσα νεκροψία και νεκροτομή, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός τους οφείλεται σε δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, καθώς στο αίμα τους βρέθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις του συγκεκριμένου αερίου, που εισέπνευσαν καθώς κοιμόνταν.
"Ο θάνατος των δύο νεαρών επήλθε από διαρροή μονοδειξίου του άνθρακα, που προκλήθηκε από ατελή καύση", δήλωσε ο ιατροδικαστής Ματθαίος Τσούγκας.

Αγωγή από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στους λιμενεργάτες του Πειραιά !!!


Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σε συνεργασία με ορισμένες από τις καίρια πληττόμενες εξαγωγικές επιχειρήσεις-μέλη του αποφάσισε να υποβάλει αγωγή κατά των απεργών λιμενεργατών στο λιμάνι του Πειραιά, (δια των συνδικαλιστικών του οργανώσεων) ενώπιον των δικαστηρίων του Πειραιά με αίτημα να κηρυχθεί η απεργία τους παράνομη και καταχρηστική.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γεώργιος Καραμπάτος με δηλώσεις του ανέφερε ότι, ''ο επιχειρηματικός κόσμος της Μεσσηνίας, αλλά και όλοι οι επιχειρηματίες της χώρας, παρακολουθούν με αγανάκτηση τα διαδραματιζόμενα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Οι συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο λιμάνι έχουν και πάλι παραλύσει κάθε οικονομική δραστηριότητα. Ο οικονομικός αντίκτυπος είναι τεράστιος''.Ο κ. Καραμπάτος προσθέτει ότι...

το Επιμελητήριο ''δέχεται από καιρό διαμαρτυρίες, κυρίως εξαγωγέων μεσσηνιακών προϊόντων, με κυρίαρχο τομέα τα τρόφιμα, που αποτελούν εξαιρετικά ευπαθή και ευάλωτα προϊόντα. Οι εξαγωγείς αυτοί μιλούν με απόγνωση για την οικονομική τους καταστροφή, την καταστροφή δηλαδή όχι μόνο των προς εξαγωγή προϊόντων τους, αλλά και των οικονομικών τους σχέσεων με τους οίκους του εξωτερικού, τους οποίους τροφοδοτούσαν κατά παράδοση με μεσσηνιακά προϊόντα. Είναι ευνόητο, ότι οι τελικές συνολικές ζημιές είναι πολλαπλάσιες αυτών που φαίνονται σήμερα και έχουν μακροπρόθεσμο, δυστυχώς, χαρακτήρα''.
Επισημαίνει πως ''είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να διαμαρτύρεται και να διεκδικεί την ικανοποίηση εργασιακών του αιτημάτων, μέσω του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας, δεν μπορεί να ασκείται όμως σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και μάλιστα σε βάρος του επιχειρηματικού κόσμου χωρίς περίσκεψη και με πλήρη αδιαφορία και περιφρόνηση για τις συνέπειες''.
Τέλος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημειώνει ότι τόσο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας όσο και ο επιχειρηματικός του κόσμος, τάσσονται, υπέρ ενός ουσιαστικού, ισότιμου και τεκμηριωμένου διαλόγου.

Από το TROKTIKO : "Το απαράδεκτο ΧΑΛΙ του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας"


"Καταγγέλλω το απαράδεκτο χάλι που επικρατεί στο ΚΤΕΛ Μεσσηνίας και συγκεκριμένα
στην ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ Απο Αθήνα για Μεσσηνιακή Μάνη με αναχώρηση στις 14μμ
κάθε ημέρα με τελικό προορισμό το ΟΙΤΥΛΟ όπως γράφει και η πινακίδα του.
Έλα όμως που αυτό που γράφει ως τελικό προορισμο,ορισμενοι στενοκεφαλοι του ΚΤΕΛ
το γραφουνε στα παλαιοτερα των υποδηματων τους και...
αρκετες ημερες τωρα το λεωφορειο
το σταματανε ΟΚΤΩ ΧΩΡΙΑ ΠΡΙΝ με την δικαιολογια οτι δεν εχει επιβατες απο Αθηνα για αυτα τα χωρια ...

Δηλαδη με το σκεπτικο αυτον τον ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟΝ προισταμενων του ΚΤΕΛ αποκοπτων
τελειος καθε εσωτερικη μετακινηση των κατοικων ΟΚΤΩ κοινοτητων,χωριζοντας τους σε
πληβειους και πατρικιους,χωρις κανεναν ουσιαστικο λογω και χωρις καμμια ειδοποιηση
για αυτην την ενεργεια τους ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ.
Θελω να ρωτησω των Δημαρχο κ.Μαραμπεα αν αυτο το χαλι ειναι εις γνωση του δημου η οχι και αν ειναι θα του αναφερω πως οταν ζητουσε τη ψηφο των πανω χωριων ,ΠΛΑΤΣΑ-ΝΟΜΙΤΣΙ -ΘΑΛΑΜΑΙ(ΚΟΥΤΙΦΑΡΙ)-ΛΑΓΚΑΔΑ-ΑΓ.ΝΙΚΩΝ (ΠΟΛΙΑΝΑ) δεν θυμαμαι να ειχε
πει οτι δεν θα εχουμε συγκοινωνια για να κανουμε της απαιτουμενες εργασιες μας(επισκεψη στο κεντρο υγειας, διαφορες αγορες και οποια αλλη εργασια θελουμε).
Επιδη αυτη η κατασταση ταλαιπωριας εκατονταδων κατοικων, καλο θα ηταν να επεμβει αυταπαγγελτα η Εισαγγελεια Καλαματας και αν προκυψουν ευθυνες να στειλει των καθε υπευθυνο ΣΠΙΤΙ του.
Ειναι ντροπη κυριε Δημαρχε να επιτρεπεις αυτο το διαχωρισμο των κατοικων του δημου
σου ,πρεπει να παρεις αμεσα την κατασταση στα χερια σου ωστε να σταματησει αυτο το
ρεζιλικι.
Θα κλεισω με την λεξη ΑΙΣΧΟΣ για το ΚΤΕΛ Μεσσηνιας και να τους υπενθυμισω οτι ειμαστε στο 2009 και οχι στο 1952,και παλι μια φορα ακομα ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
http://troktiko.blogspot.com/2009/11/blog-post_8530.html

Μέσα σε 18 μήνες συνελήφθησαν 3.600 μαφιόζοι και κατασχέθηκαν αγαθά αξίας 5,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, λέει ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μαρόνι !!!


Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε τους 18 τελευταίους μήνες περισσότερους από 3.600 μαφιόζους και κατέσχεσε αγαθά αξίας άνω των 5,6 δισεκατομμυρίων ευρώ στον αγώνα της κατά του οργανωμένου εγκλήματος, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι.
"Στους 18 μήνες της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συλλάβαμε 3.630 μαφιόζους, δηλαδή 22% περισσότερους απ' όσους στους 18 προηγούμενους μήνες, αλλά κυρίως κατασχέσαμε διάφορα αγαθά αξίας 5,62 δισεκατομμυρίων ευρώ --επαύλεις, οικόπεδα, εταιρείες, μετρητά, κοσμήματα, οχήματα-- καταγράφοντας αύξηση κατά 56% σε σχέση με την ίδια περίοδο", δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους.
"Είναι ένα ρεκόρ στον αγώνα κατά της κληρονομιάς της μαφίας", πρόσθεσε ο Μαρόνι, ο οποίος εκτιμά πως αυτή η πλευρά του πολέμου κατά του οργανωμένου εγκλήματος έχει εξαιρετικά αποτελέσματα...

"Από τις υποκλοπές τηλεφωνημάτων των αρχηγών της μαφίας, καταλάβαμε πως δεν ανησυχούσαν για τη σύλληψη των ανθρώπων τους, οι οικογένειες των οποίων συνεχίζουν να λαμβάνουν χρήματα για να ζήσουν, αλλά περισσότερο για την κατάσχεση των αγαθών τους", εξήγησε ο υπουργός.
"Πήραμε δικαστικά μέτρα για να πλήξουμε αυτή την μαφιόζικη κληρονομιά, η οποία δεν προστατεύεται πλέον όπως αυτή των φυσικών προσώπων και μπορούμε συνεπώς να χρησιμοποιούμε αμέσως τα κατασχεμένα, για παράδειγμα τα αυτοκίνητα, χωρίς να χρειάζεται να εκδοθεί δικαστική απόφαση κατάσχεσης", πρόσθεσε.
Τα αγαθά ενός μαφιόζου κατάσχονται έτσι ακόμη κι αν αυτός ο τελευταίος πεθάνει ή αν είναι γραμμένα στο όνομα ενός ανήλικου παιδιού, εξήγησε ο Μαρόνι, μέλος της λαϊκιστικής Λέγκας του Βορρά, η οποία είχε κάνει τη μάχη κατά της εγκληματικότητας ένα από τα κύρια επιχειρήματα της προεκλογικής εκστρατείας της στις αρχές του 2008.
"Στη διάρκεια των τελευταίων ετών, ουδέποτε είχαμε τόσες επιτυχίες στον αγώνα κατά της μαφίας όσες αυτούς τους 18 τελευταίους μήνες", δήλωσε ο Μαρόνι.
Το "ιταλικό μοντέλο" είναι τόσο αποτελεσματικό, σύμφωνα με τον υπουργό, ώστε άλλες ευρωπαϊκές χώρες επιδιώκουν να θεσμοθετήσουν τα ίδια εργαλεία κατά του οργανωμένου εγκλήματος, διαβεβαίωσε, διευκρινίζοντας πάντως ότι, για να νικηθεί η μαφία, "η αστυνομία δεν αρκεί, χρειάζεται η αντίδραση της κοινωνίας των πολιτών".

Σ. Μπερλουσκόνι: «Δεν θεωρώ δεσμευτική την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τους σταυρούς στις σχολικές αίθουσες»


Στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να αφαιρεθούν οι σταυροί που έχουν αναρτηθεί στις σχολικές αίθουσες της χώρας, αναφέρθηκε σήμερα εκ νέου ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο κυβερνητικό μέγαρο «Παλάτσο Κίτζι». Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πιστεύει πως πρόκειται για «απόφαση, που δεν σέβεται την πραγματικότητα» και πως «όλη η Ευρώπη και ιδίως μια χώρα σαν την Ιταλία (σσ. είχε τονίσει ο φιλόσοφος Μπενεντέττο Κρότσε) δεν μπορεί να μην αυτοχαρακτηρίζεται χριστιανική». Επιπλέον, υπογράμμισε πως δεν θεωρεί την απόφαση αυτή δεσμευτική και ως εκ τούτου «δεν υπάρχει καμμία υποχρέωση και δέσμευση που να εμποδίζει τα ιταλικά σχολεία να κρατήσουν τους σταυρούς στις αίθουσές τους». Η ιταλική κυβέρνηση, πάντως, έκανε γνωστό ότι προτίθεται να προσφύγει κατά της ετυμηγορίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με τον Μπερλουσκόνι να υπογραμμίζει ότι δεν θεωρεί αναγκαίο, ένα δημοψήφισμα για το θέμα, από τη στιγμή που «και οι άθεοι μπορούν άνετα να συμφωνήσουν στο ότι όλη η ιστορία της Ιταλίας είναι χριστιανική». Ολοκληρώνοντας την δήλωσή του σχετικά με το θέμα, ο μεγιστάνας - πρωθυπουργός αναρωτήθηκε:

«Οκτώ ευρωπαϊκές χώρες έχουν συμπεριλάβει τον σταυρό στην σημαία τους. Θα έπρεπε, μήπως, να την αλλάξουν, επειδή υπάρχουν αλλοδαποί που ζήτησαν και έλαβαν την υπηκοότητα των εν λόγω χωρών και οι οποίοι δεν ασπάζονται την χριστιανική θρησκεία;». Για την υπόθεση, ο Ρομπέρτο Καλντερόλι, υπουργός αρμόδιος για την απλούστευση των νόμων, ανακοίνωσε ότι το κόμμα του, η Λέγκα του Βορρά, πρόκειται να αναλάβει άμεσα συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Θα ζητήσει από τους πολίτες της βόρειας Ιταλίας να υπογράψουν κοινή έκκληση, με την οποία να ζητούν τη διατήρηση του χριστιανικού σταυρού στις σχολικές αίθουσες της χώρας.

Οι Τοποθετήσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας !!!


Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Ελευθέριου Οικονόμου, έγιναν οι τοποθετήσεις - μεταθέσεις - μετακινήσεις των κατωτέρω Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας:

ΤΖΩΡΤΖΗ Ιωάννη από Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής /Επιτελείο.

ΧΑΧΑΡΙΔΑΚΗ Εμμανουήλ από Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής/Επιτελείο στη Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας, ως Διοικητή....


ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Φώτιο από Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών/Επιτελείο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής/Επιτελείο.

ΚΑΛΛΙΝΗ Χρήστο από Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ως Διευθυντή.

ΛΙΟΥΚΑ Ιωάννη από Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής/Επιτελείο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, ως Διευθυντή.

ΜΠΡΑΚΟΥΛΙΑ Θεοφάνη από Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ως Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή.

ΜΠΕΛΗ Περικλή από Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής /Υ.ΜΕ.Τ. στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, ως Διευθυντή.

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ευγενία, από Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής/Υ.Δ.Ε. στη Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και κατ΄ απόσπαση στα Πειθαρχικά Συμβούλια.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ Εμμανουήλ στην Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου όπου υπηρετεί, ως Διευθυντή.

ΜΠΕΚΙΑΡΗ Ιωάννα, στη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντή.

ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗ Βασίλειο, από Υποδιεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, ως Διευθυντή.

ΝΑΝΗ Παναγιώτη, στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντή.

ΧΑΛΑΤΣΗ Βασίλειο, στην Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντή.

ΔΕΣΦΙΝΙΩΤΟΥ Ρεγγίνα, στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντή.

ΣΑΞΙΩΝΗ Γεώργιο, από Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, ως Διευθυντή.

ΚΕΛΙΔΗ Νικόλαο, από Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης/Επιτελείο.

Νέο σεισμικό ρήγμα στην Πελοπόννησο !!!


Η αποκάλυψη του νέου σεισμικού ρήγματος έγινε μετά το σεισμό που είχε σημειωθεί στις 8 Ιουνίου του 2008 και είχε προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές στην Ηλεία και την Αχαΐα, οι συνέπειες των οποίων είναι μέχρι σήμερα ορατές.
Επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον Δρ. Γεωλογίας – Σεισμολογίας Θανάση Γκανά επεξεργάστηκε τα δεδομένα εξέτασης επί ένα μήνα στην περιοχή και έδειξε ότι οι μετασεισμοί σταματούν κοντά στην Αμαλιάδα και αναπτύσσονται σε βάθη 5 έως 20 χιλιόμετρα σε μια απόσταση 15 χιλιομέτρων.
Στη μελέτη της ομάδας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας που πρόσφατα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Earthquake Engineering» επισημαίνεται

ότι μετά το πρώτο 24ωρο οι μετασεισμοί άρχισαν να εξαπλώνονται νοτιοδυτικά του επίκεντρου προς το χωριό Μιχόι με μεγάλη γραμμικότητα.
Μιλώντας στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία ο κ. Γκανάς εξήγησε πως «αυτή η γραμμικότητα (σ.σ. διάταξη των επίκεντρων των σεισμών στο χώρο) και το επιφανειακό βάθος των μετασεισμών αποτελούν ισχυρές ενδείξεις για ύπαρξη ενεργού ρήγματος σε συνέχεια αυτού που έδωσε το σεισμό τής 8/6/2008 και προς τα νοτιοδυτικά.
Μετά την προσομοίωση του πεδίου των τεκτονικών τάσεων σε ελαστικό ημιχώρο, δηλαδή μαθηματική προσομοίωση σε υπολογιστή, προέκυψε ότι αυτό το μεγάλο ρήγμα δέχτηκε επιπλέον τάση μεταξύ 0,2-5 bar (σ.σ. μονάδα μέτρησης της τεκτονικής τάσης) σε όλο το μήκος του.
Αυτό το φορτίο το "σπρώχνει" προς τη θραύση, χωρίς όμως να μπορούμε να εκτιμήσουμε το πότε αυτό θα γίνει. Ισοδύναμη φόρτιση δέχτηκαν και τα ρήγματα στην περιοχή δυτικά-νοτιοδυτικά των Πατρών».
Skai Πάτρας

Χωρίς εξετάσεις η εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ;


Γνωστοποιήθηκαν χθές το μεσημέρι κάποιες από τις προτάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, στο οποίο προεδρεύει ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης.
Σύμφωνα με αυτές, προτείνεται η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να γίνεται ή χωρίς εξετάσεις και μόνο με εθνικό απολυτήριο ή με εξετάσεις αλλά ανά σχολή. Ακόμα, προτείνεται να καταργηθεί η βάση του 10 ήδη από φέτος καθώς και να γίνονται

περιφερειακές εξετάσεις σε όλες τις τάξεις του Λυκείου από τράπεζα θεμάτων.
Επίσης, κάποιοι από το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας με πρώτο τον εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ Μιχάλη Κουρουτό υποστήριξαν ότι πρέπει να υπάρξει ένα περιθώριο πέντε ετών για να εφαρμοστεί οτιδήποτε. Η επόμενη συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί στις 18 του μήνα και μέχρι τις 20 αναμένεται να παραδοθεί η οριστική προταση στην υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου.

Στο εδώλιο 15 αγρότες από τη Νέα Μανωλάδα – Προσπάθησαν να εξαπατήσουν τον ΕΛΓΑ !!!


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν δεκαπέντε αγρότες από την ευρύτερη περιοχή της Νέας Μανωλάδας, σε βάρος των οποίων η Εισαγγελέας Αμαλιάδας άσκησε ποινική δίωξη για υποβολή ψευδών βεβαιώσεων με δόλο προκειμένου να εξαπατήσουν το δημόσιο. Οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν είναι σε βαθμό πλημμελήματος και η υπόθεση έφθασε στη δικαιοσύνη, μετά από σχετικό πόρισμα του ΕΛΓΑ.
Για τον παγετό

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, οι δεκαπέντε αγρότες σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία, το έτος 2006 υπέβαλλαν αιτήσεις στον ΕΛΓΑ, προκειμένου να αποζημιωθούν για τον παγετό που είχε πλήξει τις καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μανωλάδας στις 4 Νοεμβρίου του 2006.
Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε στην πορεία, ο κάθε αγρότης εξ αυτών δεν είχε υποβάλλει μόνο μία αίτηση, αλλά διαπιστώθηκαν παρατυπίες με διπλές και τριπλές αιτήσεις που αφορούσαν τα ίδια αγροτεμάχια και τα οποία είχαν δηλωθεί στον ΕΛΓΑ, είτε από συγγενικά πρόσωπα των αγροτών, είτε επρόκειτο για ίδια αγροτεμάχια που είχαν δηλωθεί στη μία αίτηση σε ένα συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα και σε άλλη αίτηση σε άλλο δημοτικό διαμέρισμα, με δεδομένο ότι πολλές φορές τα όρια είναι μεταξύ δύο δημοτικών διαμερισμάτων.
Το αντιλήφθηκαν οι γεωπόνοι
Ωστόσο, κατά τους ελέγχους που ακολούθησαν από τους γεωπόνους, διαπιστώθηκε η παρανομία και η υπόθεση έφθασε στα κεντρικά του ΕΛΓΑ στην Αθήνα, απ’ όπου και ακολουθήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Εν προκειμένω, οι γεωπόνοι που κλήθηκαν να κάνουν τις εκτιμήσεις, όταν διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τις συγκεκριμένες αιτήσεις, εντόπισαν και κατέγραψαν τα επίμαχα αγροτεμάχια και εν συνεχεία ενημέρωσαν τον αρμόδιο επόπτη στον ΕΛΓΑ Πατρών, ο οποίος με τη σειρά του διαβίβασε το φάκελο στην επιθεωρήτρια στα κεντρικά στην Αθήνα και αμέσως μετά τις πυρκαγιές του 2007 ξεκίνησαν οι ανακρίσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι από τα ονόματα των αγροτών που είχαν διαβιβαστεί αρχικά και φέρονταν ως εμπλεκόμενοι, ορισμένοι απηλλάγησαν απευθείας, καθώς δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία.
Και σε άλλους νομούς
Στο πόρισμα ωστόσο που συνέταξε η επιθεωρήτρια του ΕΛΓΑ, προκύπτουν ευθύνες για δεκαπέντε αγρότες. Ο φάκελος με το πόρισμα κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία Αμαλιάδας και προ ημερών ασκήθηκαν οι ποινικές διώξεις σε βάρος τους και η υπόθεση θα φθάσει στο ακροατήριο. Ερωτηθείς για την υπόθεση ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Πατρών κ. Τριαντάφυλλος Κυρίτσης, επιβεβαίωσε την ύπαρξη του πορίσματος, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε περαιτέρω στοιχεία, καθώς όπως είπε η υπόθεση βρίσκεται πλέον στην Εισαγγελία.
Ο κ. Κυρίτσης ωστόσο, επεσήμανε ότι ανάλογες υποθέσεις έχουν εντοπιστεί και στους νομούς Αχαΐας και Κορινθίας, με αγρότες να δηλώνουν δύο και τρεις φορές το ίδιο αγροτεμάχιο για να λάβουν διπλή και τριπλή αποζημίωση. Η διαδικασία ελέγχου δεν είναι πάντοτε εύκολη, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις εμπλέκονται αρχικά και κάποιοι χωρίς να ευθύνονται, με αποτέλεσμα να καθυστερούν να τους χορηγηθούν οι αποζημιώσεις μέχρι να διευκρινιστεί η κάθε υπόθεση.
ΠΑΤΡΙΣ της Ηλείας

Μαχαίρωσε τον φίλο του για ..προσωπικές διαφορές !!!


Στο νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύεται ένας 38χρονος από τον Αμπελώνα Ηλείας, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από φίλο του με κουζινομάχαιρο.

Ζάκυνθος: 6,4% η μείωση στον τουρισμό το 2009 !!!


Το 6,4% έφτασε η μείωση στις αφίξεις αλλοδαπών τουριστών, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν από τον διεθνή αερολιμένα Ζακύνθου.
Σημαντική μείωση εμφανίστηκε στις πτήσεις από τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, όπως Γερμανία, Βέλγιο και Ελβετία.
Όπως εκτιμάται από τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού η μείωση του τζίρου ήταν πολύ μεγαλύτερη, επειδή όλοι οι επισκέπτες, αλλοδαποί και Έλληνες, ήταν συγκρατημένοι στις δαπάνες τους.

Κρίσεις Αστυνομικών Διευθυντών και Υποδιευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας !!!


Μετά την κρίση των Ταξιάρχων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Αστυνομικών Διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Ελευθέριου Οικονόμου και τη συμμετοχή του Υπαρχηγού του Σώματος Αντιστρατήγου Ιωάννη Ραχωβίτσα και του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου.
Κρίθηκαν προακτέοι στο βαθμό του Ταξιάρχου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, οι κατωτέρω εννέα (9) Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων :

1. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ευγενία
2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ Εμμανουήλ
3. ΜΠΕΚΙΑΡΗ Ιωάννα
4. ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ Βασίλειος
5. ΝΑΝΗΣ Παναγιώτης
6. ΧΑΛΑΤΣΗΣ Βασίλειος
7. ΔΕΣΦΙΝΙΩΤΟΥ Ρεγγίνα
8. ΣΑΞΙΩΝΗΣ Γεώργιος
9. ΚΕΛΙΔΗΣ Νικόλαος
Κρίθηκαν ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, οι κατωτέρω τρεις (3) Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Ταξιάρχου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα (30) ημέρες:
1. ΛΙΑΤΣΟΥΑγγελική
2. ΓΟΥΣΗΣ Αυγερινός
3. ΓΚΥΡΤΗΣ Αθανάσιος
Επίσης, προάγονται στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, οι κατωτέρω έντεκα (11) Αστυνομικοί Υποδιευθυντές Γενικών Καθηκόντων :
1. ΣΥΡΡΟΣΑθανάσιος
2. ΚΑΠΟΓΛΗΣ Ιωάννης
3. ΜΑΡΑΤΣΟΛΑΣ Γεώργιος
4. ΑΓΓΕΛΗΣ Δημήτριος
5. ΖΑΓΚΑΣ Δημήτριος
6. ΤΣΟΥΡΑΠΑΣ Βασίλειος
7. ΚΑΝΑΚΗΣ Γεώργιος
8. ΧΑΣΟΜΕΡΗΣ Νικόλαος
9. ΚΥΡΙΤΣΗΣ Νικόλαος
10. ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗΣ Ευάγγελος
11. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Βασίλειος

ΑΕΚ-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 2-2 !!!


Πέτυχε δύο γκολ, είχε τρία δοκάρια, αλλά τελικά η ΑΕΚ παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, για την 4η ημέρα του 9ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντως, ακόμα και με αυτό το αποτέλεσμα, ο "Δικέφαλος" ελπίζει σε πρόκριση, αρκεί να νικήσει την Εβερτον στην επόμενη αγωνιστική. Ο Ισμαέλ Μπλάνκο στο 1΄ και ο Γκουστάβο Μαντούκα στο 38΄ πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων, ενώ για τους Λευκορώσους σκόραραν οι Ροντιόνοφ (17΄), Βολόντκο (34΄). Η ΜΠΑΤΕ αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 75΄, λόγω αποβολής του Σιτόφ.

5.11.09

Μαθησιακές δυσκολίες στο 25% των μαθητών !!!


Το 25% των μαθητών στη χώρα μας αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες, οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν δυσκολίες τόσο στο σχολείο όσο και στην κοινωνική ζωή των παιδιών. Την επισήμανση αυτή έκανε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, Γεωργία Μπάρου, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο, με θέμα «Μαθησιακές δυσκολίες: η σχολική και κοινωνική πραγματικότητα».
Το συνέδριο διοργανώνει ο Σύλλογος, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, στις 7 και 8 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης...

Σύμφωνα με την κ. Μπάρου, σε διεθνές επίπεδο, το ποσοστό των μαθησιακών δυσκολιών φτάνει το 18% και το ποσοστό της δυσλεξίας το 5%-8%.
Η ίδια επισήμανε πως λόγω της άγνοιας δασκάλων και καθηγητών για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο θέμα, ιδιαίτερα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα παιδιά αισθάνονται εκτεθειμένα και θέλουν να σταματήσουν το σχολείο.
Η κ. Μπάρου, κατέληξε λέγοντας πως μερίδιο ευθύνης έχουν και οι γονείς, οι οποίοι, μη αντιλαμβανόμενοι το πρόβλημα, είναι επικριτικοί απέναντι στα παιδιά τους. Ακόμη, όμως, κι αυτοί που έχουν επίγνωση της κατάστασης, ενίοτε δεν ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς, επειδή ντρέπονται γι' αυτό.

Στουρμ Γκρατς-Παναθηναϊκός 0-1 !!!


Την πρόκριση στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας 1-0 της Στουρμ Γκρατς στην Αυστρία. Ο Κώστας Κατσουράνης στο 71΄ πέτυχε το μοναδικό γκολ, που στέλνει τους "πράσινους" στην επόμενη φάση, μαζί με τη Γαλατασαράι, ως οι δύο πρώτες ομάδες του 6ου ομίλου.

Κλείσιμο σχολείων από την Νέα Γρίπη στην Αθήνα !!!


Μετά από ενημέρωση στις 19.30 σήμερα το βράδυ από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τον εντοπισμό κρουσμάτων γρίπης, ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός έκανε δεκτή την εισήγηση και αποφάσισε την παύση λειτουργίας του 1ου 12θέσιου σχολείου ΕΛΕΠΑΠ, του 2ου 4θέσιου Σχολείου ΕΛΕΠΑΠ, του 1ου 2θεσιου Νηπιαγωγείου ΕΛΕΠΑΠ, του τμήματος Στ1 του Δημοτικού Σχολείου «Χρυσόστομος Σμύρνης» του Λεοντίου Λυκείου Ν. Σμύρνης και των τμημάτων Α4 και Γ2 του 8ου Γυμνασίου Ν. Σμύρνης «Εστία», από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009 και για 7 ημέρες, λόγω συρροής κρουσμάτων γρίπης.
Ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός δήλωσε :..

«Η έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών είναι ένα σοβαρό θέμα για το οποίο πρέπει τόσο οι Υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας όσο και εμείς από την πλευρά μας να έχουμε την όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία. Δεν είναι δυνατόν οι πολίτες να μην μπορούν να ενημερωθούν έγκαιρα για το κλείσιμο των τμημάτων ή των σχολείων. Ζούμε στην εποχή της ταχύτητας έστω και αν μερικοί θεωρούν ότι πρέπει να πηγαίνουμε ακόμα με τον αραμπά.»

Τοποθετήθηκαν οι νέοι Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας !!!


Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Ελευθέριου Οικονόμου τοποθετήθηκαν οι τέσσερις Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας:
• Ο Αντιστράτηγος Ιωάννης Ραχωβίτσας αναλαμβάνει καθήκοντα Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,
• ο Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιανόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα Προϊσταμένου του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας,
• ο Αντιστράτηγος Παναγιώτης Χριστοφιλάκης αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Νότιας Ελλάδος και
• ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κασαπάκης αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Βόρειας Ελλάδος.
Κρίσεις Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας...

Μετά την κρίση των Υποστρατήγων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Ελευθέριου Οικονόμου και τη συμμετοχή του Υπαρχηγού του Σώματος Αντιστρατήγου Ιωάννη Ραχωβίτσα και του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου.
Έκρινε προακτέους στο βαθμό του Υποστρατήγου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, τους κατωτέρω έξι (6) Ταξιάρχους Γενικών καθηκόντων:
1. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ Παύλο
2. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Φώτιο
3. ΣΤΙΓΚΑ Νικόλαο
4. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Δημήτριο
5. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ Σωτήριο
6. ΣΚΑΛΤΣΑ Κωνσταντίνο
Έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τρεις (3) Ταξιάρχους Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Υποστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα (30) ημέρες:
1. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ Παντελή
2. ΓΑΡΝΕΛΗ Μαρίνο
3. ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ Δημήτριο
Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των Αστυνομικών Διευθυντών.

Συνάντηση Μπατζελή με την Επίτροπο Μπόελ για τις αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις !!!


Τα θέματα του Οργανισμού πληρωμών γεωργικών ενισχύσεων και οι αποζημιώσεις στους αγρότες από τον ΕΛΓΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στις Βρυξέλλες η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή με την αρμόδια για τη γεωργία επίτροπο, Μάριαν Φίσερ Μπόελ.
Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η κ. Μπατζελή τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε συνεχή διαβούλευση έτσι ώστε οι επιδοτήσεις τις οποίες πρέπει να πάρουν οι παραγωγοί και μάλιστα σε μια περίοδο κρίσης και μείωσης του εισοδήματός τους να ανταποκρίνονται σε όλες τις δεσμεύσεις τις οποίες έχουμε απέναντι στο κοινοτικό δίκαιο».
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τον ΕΛΓΑ, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι «θα πρέπει να δώσουμε άμεσα τις απαντήσεις μας, για να αποσαφηνιστεί ο κοινωνικός και ασφαλιστικός ρόλος του ΕΛΓΑ», επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να υπάρχει πλήρη συνάρτηση και συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα των πληρωμών ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα κυρώσεων ή αδιαφανούς διαχείρισης του δημόσιου κοινοτικού ή εθνικού χρήματος...

Ειδικότερα για τις αποζημιώσεις στους αγρότες από τον ΕΛΓΑ οι οποίες αφορούν 425 εκατ. ευρώ για το 2009 και 386 εκατ. ευρώ για το 2008 (σχετικά με τις φυσικές καταστροφές) έγινε γνωστό ότι μέχρι τις 16 Νοεμβρίου οι αρμόδιες ελληνικές αρχές θα πρέπει να αποστείλουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρινιστικά στοιχεία για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην καταβολή των αποζημιώσεων.
Αναφορικά με τον Οργανισμό πληρωμών των γεωργικών ενισχύσεων η διαβούλευση μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφορά τη διαδικασία ολοκλήρωσης της ψηφιοποίησης και χαρτογράφησης των αγροτεμαχίων, ενώ μεταξύ 23 και 27 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία της Επιτροπής θα βρίσκεται στην Αθήνα για τη διενέργεια ελέγχων ώστε να αντιμετωπιστούν ζητήματα για την καταβολή των πληρωμών στους αγρότες χωρίς αντιδικία με την ΕΕ.

Συνάντηση Δημήτρη Δράκου με Άννα Διαμαντοπούλου !!!


Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, κα. Άννα Διαμαντοπούλου είχε σήμερα το μεσημέρι το Προεδρείο της ΕΝΑΕ και οι επικεφαλής των παρατάξεων της Ένωσης, στο γραφείο της Υπουργού. Από την πλευρά της η ΕΝΑΕ παρουσίασε αναλυτικά τα θέματα Παιδείας που απασχολούν τις Νομαρχίες.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με πρωτοβουλία της Υπουργού και θέλουμε να την ευχαριστήσουμε γι’ αυτό είχαμε μια πολύ σημαντική συνάντηση για θέματα που αφορούν τα θέματα εκπαίδευσης στην ελληνική περιφέρεια. Θέσαμε τα ζητήματα της μεταφοράς των μαθητών, τα οποία είναι πιεστικά και επείγοντα, τα ζητήματα της σχολικής στέγης καθώς επίσης και του εξορθολογισμού του αριθμού των εισακτέων στα περιφερειακά ΤΕΙ της χώρας...

Θέσαμε, επίσης λεπτομέρειες πάνω στις οποίες πρέπει να βασιστεί η καινούρια, δραστηριότητα που πρέπει να αναπτυχθεί για να επιλυθούν πολύ σημαντικά ζητήματα της εκπαίδευσης και κυρίως περιφερειακά. Ακούσαμε την κυρία Υπουργό και καταθέσαμε τη βούλησή μας να συνεργαστούμε σε αυτές τις κατευθύνσεις που έθεσε προκειμένου να επιλύσουμε τα καίρια αυτά ζητήματα. Ήταν εναυσματική η συνάντηση αυτή και περιμένουμε και τη συνέχειά της».

Εurostat- Οι Ελληνες εργάζονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο Eυρωπαίο πολίτη !!!


Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ευρωπαίο πολίτη (κατά μέσο όρο 42 ώρες εβδομαδιαίως), σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και τα οποία αφορούν το δεύτερο τρίμηνο του 2009. Στους «27 » ο μέσος όρος εργασίας εβδομαδιαίως είναι 40,3 ώρες και στην ευρωζώνη 40 ώρες.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στη σχετική κατάταξη τους Έλληνες ακολουθούν οι Τσέχοι (41,6 ώρες εβδομαδιαίως), οι Αυστριακοί (41,5 ώρες) και οι Πολωνοί (41,4 ώρες ) ενώ σε εβδομαδιαία βάση τις λιγότερες ώρες στην ΕΕ εργάζονται οι Φιλανδοί (37,8 ώρες), οι Δανοί (38 ώρες) και οι Σουηδοί (38,1 ώρες)...

Εξάλλου, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα εμφανίζει από τα χαμηλότερα ποσοστά μερικής απασχόλησης στην ΕΕ: Το μερίδιο της μερικής απασχόλησης σε σχέση με τη συνολική απασχόληση φτάνει το 6% στην Ελλάδα με 18,8% στην ΕΕ και 20% στην ευρωζώνη. Στους «27» η μερική απασχόληση είναι περισσότερο διαδεδομένη στην Ολλανδία (48,2%) και τη Σουηδία (27%) και λιγότερο στη Βουλγαρία (2,6%) και τη Σλοβακία (4%).

Νάντια Γιαννακοπούλου :Αναφορά στη Βουλή για την τιμή του ελαιόλαδου !!!


Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, με αφορμή την υφιστάμενη κατάσταση ως προς την τιμή του ελαιόλαδου, πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αλλά και την επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, κατέθεσε αναφορά προς το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η κ. Γιαννακοπούλου υπογραμμίζει ότι με την επιστολή τους οι ελαιοπαραγωγοί, καταγγέλλουν συγκεκριμένες πολιτικές που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν στον Πρωτογενή Τομέα και επιδιώκουν την οικονομική ενίσχυση του Έλληνα αγρότη, μέσω της χρηματοδότησης των Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών από την ΑΤΕ. Στην αναφορά περιγράφονται επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί με τη συνεχή πτώση της τιμής του ελαιόλαδου σε συνδυασμό με την συνεχή άνοδο του κόστους παραγωγής.

Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, η ανησυχία των παραγωγών είναι κάθε άλλο παρά αβάσιμη καθώς οι γειτονικές μεσογειακές χώρες έχουν προχωρήσει στην οργάνωση της παραγωγής ελαιόλαδου με αποτέλεσμα την μεγιστοποίηση της παραγωγής αλλά και την ελαχιστοποίηση του κόστους. Το γεγονός αυτό οδηγεί με πολύ απλούς υπολογισμούς στον καθορισμό των τιμών από τους μεγαλο-παραγωγούς αυτών των χωρών που διαθέτουν τεράστιες ποσότητες προϊόντος στην αγορά, υποβαθμίζοντας αυτόματα τη θέση του Έλληνα ελαιοπαραγωγού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πτώση της τιμής του ελαιόλαδου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρίσκεται σε ποσοστά ‘ρεκόρ’, παρά την καθολική αποδοχή που έχει το συγκεκριμένο προϊόν στο κοινό όσον αφορά την ποιότητά του.
Με την αναφορά αυτή, η κ. Γιαννακοπούλου ζητά την παρέμβαση της αρμόδιας Υπουργού, ώστε να προβεί στα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων, με σκοπό την ενίσχυση του Έλληνα αγρότη και ελαιοπαραγωγού αλλά και την διατήρηση της ποιότητας του ελαιόλαδου σε υψηλά επίπεδα.

« Γερή Μπαζα » ναρκωτικών διακινούσε συμμορία 9 Αλβανών στην Μεσσηνία !!!


Τι ς πρωινές ώρες σήμερα οργανώθηκε ταυτόχρονη επιχείρηση αστυνομικών του ΤΔΝ Καλαμάτας σε συνεργασία με την ΥΑ Καλαμάτας και την ΟΠΚΕ και συνελήφθησαν ( 9 ) Αλβανοί οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση εισαγωγής και διακίνησης μεγαλων ποσοτήτων νατκωτικών ουσιών στην περιοχή της Καλαμάτας .
Ειδικότερα : Σε λυόμενη κατοικία στο Ασπρόχωμα συνελήφθησαν ( 5 ) Αλβανοί που διέμεναν εκεί στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατεσχέθηκαν ( 11 ) κιλά περίπου κατεργασμένου χασίς σε συσκευασία του ενός κιλού που είχαν κρύψει στην ψευδοροφή του σπιτιού ( 45 ) γραμμάρια κοκαΐνης τρείς ζυγαριές και Δέκα κινητά τηλέφωνα. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης ένας από τους συλληφθέντες επιχείρησε να διαφύγει από το παράθυρο και τραυματίστηκε κατά την πτώση του . Εν συνεχεία σε πάροδο της οδού Αύρας στην Καλαμάτα

( 3 ) Αλβανοί μέλη της ίδιας συμμορίας στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.6 γραμμάρια χασίς και 1.1 γραμ. κοκαΐνης και 450 Ευρώ στην συνέχεια συνελήφθη και ο ένατος της παρέας στην οδό Αθηνών της Καλαμάτας στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 6.200 Ευρώ σαν προιόν εμπορίας ναρκωτικών . Από τους συλληφθέντες Αλβανούς οι 7 διέμεναν παράνομα στην χώρα μας και οι δύο νόμιμα απασχολούμενοι όπως δήλωσαν σε αγροτικές εργασίες στην περιχοχή ενώ η ηλικία τους κυμαίνεται από 17 έως 44 ετών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Καλαμάτας

Σύλληψη 30χρονου για κλοπές και διαρρήξεις στο Δημαρχείο της Τρίπολης !!


Συνελήφθη από αστυνομικούς μέσα στο δημοτικό κατάστημα των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης, ένας 30χρονος, την ώρα που έμπαινε στο κτίριο, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο με λοστό. Από έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, ο 30χρονος είχε στο πρόσφατο παρελθόν διαπράξει άλλες δύο κλοπές σε βάρος του ίδιου δημοτικού καταστήματος, με τον ίδιο τρόπο, έχοντας αφαιρέσει χρήματα και άλλα αντικείμενα, προκαλώντας ταυτόχρονα φθορές.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑ, Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ, Ν.ΤΣΟΥΚΑΛΗ- Ακύρωση χάραξης της οδού Πάτρας -Πύργου-Τσακώνας στον υγροβιότοπο του Καϊάφα


Ακύρωση χάραξης της οδού Πάτρας -Πύργου-Τσακώνας στον υγροβιότοπο του Καϊάφα
05-11-2009
Ερώτηση
Προς τους κ.κ. Υπουργούς - Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων - Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Θέμα: Ακύρωση χάραξης της οδού Πάτρας -Πύργου-Τσακώνας στον υγροβιότοπο του Καϊάφα
Με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απειλείται η Ελλάδα για την χάραξη της Ιονίας οδού στον υδροβιότοπο NATURA των Λουτρών Καϊάφα. Η Κομισιόν με βάση το άρθρο 228 περί αιτιολογημένης γνώμης, τινάζει στον αέρα τη νομοθετική επικύρωση της σύμβασης παραχώρησης (Ν.3621/2007) του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών-Πατρών-Πύργου-Τσακώνας, που έγινε επί ΝΔ και αξίζει να σημειώσουμε ότι το στήριξε και το ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση. Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει τις σοβαρές ευθύνες των τελευταίων κυβερνήσεων της χώρας. Για άλλη μια φορά οργανώσεις και τοπικοί φορείς ανέλαβαν να διασώσουν το φυσικό πλούτο της χώρας και να υπερασπιστούν το δημόσιο και τη βασική αρχή της αειφορίας.

Μετά την αιτιολογημένη αυτή παραπομπή επιβάλλεται η άμεση τροποποίηση της σύμβασης, η οποία λόγω του χαρακτήρα της -παραχώρηση- και του ιδιώτη παραχωρησιούχου (Ολυμπία οδός ΑΕ) καθιστά αμφίβολη την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Είναι γνωστό ότι για το λόγο αυτό στις 29 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών και υφυπουργών, η οποία όμως τελείωσε χωρίς να έχει ληφθεί καμία απόφαση και οι αρμόδιοι υπουργοί δήλωσαν ότι θα επαναλάβουν την σύσκεψη το συντομότερο δυνατόν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην συνάντηση αυτή κυριάρχησε η σκέψη, η Ολυμπία οδός να τερματίζει 20 χιλιόμετρα μετά τον Πύργο και το υπόλοιπο κομμάτι από Καϊάφα έως Τσάκωνα να παραμείνει ως έχει.
Με την ευκαιρία της επαναδιαπραγμάτευσης ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:
1. Προτίθενται να ζητήσουν επαναχάραξη στα σημεία όπου έχουν υποβάλει ενστάσεις οι τοπικοί φορείς; Iσχύει το σενάριο επαναχάραξης που δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ; Προτίθενται να προχωρήσουν σε επανακαθορισμό του καθεστώτος των διοδίων;
2. Προτίθενται να επανεξετάσουν το χαρακτήρα της σύμβασης, ούτως ώστε να κατασκευαστεί ο αυτοκινητόδρομος από το δημόσιο;
3. Σκοπεύουν στο πλαίσιο της αναθεώρησης της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία και μέχρις ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή της, να μειώσουν την τιμή των διοδίων στο τμήμα Πάτρα-Κόρινθος;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Νίκος Τσούκαλης Δημήτρης Παπαδημούλης
Αλέξης Τσίπρας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου