14.11.09

Μουντιάλ 2010 (μπαράζ, α' αγώνας): Ελλάδα-Ουκρανία 0-0


Ανοιχτοί έμειναν οι «λογιαριασμοί» για την Ελλάδα και την Ουκρανία ενόψει της πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, καθώς στον α' αγώνα μπαράζ της ευρωπαϊκής ζώνης στο ΟΑΚΑ ήρθαν ισόπαλες 0-0. Στο 16' ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφ-σάιντ γκολ του Φάνη Γκέκα. Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο Ντόνετσκ.

Μπροστά ο Αντώνης Σαμαράς σε τρείς νέες δημοσκοπήσεις !!!


Προηγείται σε τρείς ακόμα νέες δημοσκοπήσεις που θα δούν το φώς της δημοσιότητας αύριο στον κυριακάτικο τύπο ο Αντώνης Σαμαράς της Ντόρας Μπακογιάννη
Τα αποτελέσματα αφορούν στην πρόθεση ψήφου, στον πρώτο γύρο, αυτών που δήλωσαν οτι σίγουρα ή μάλλον θα ψηφίσουν.
Τα αποτελέμστα της δημοσκόπησης της MRB για λογαρισμό του "Ελευθερου Τύπου της Κυριακής":
Αντώνης Σαμαράς 42,9%
Ντόρα Μπακογιάννη 35,9%
Παναγιώτης Ψωμιάδης 13%
Τα αποτελέσματα της MARC για το "Εθνος της Κυριακής":
Αντώνης Σαμαράς 45,3%
Ντόρα Μπακογιάννη 41,1%
Παναγιώτης Ψωμιάδης 10,5%
Τα αποτελέσματα της ALCO για το "Πρώτο Θέμα":
Αντώνης Σαμαράς 45,7%
Ντόρα Μπακογιάννη 39,2%
Παναγιώτης Ψωμιάδης 11,1%

Έρχεται την Τετάρτη η « Βροχή των Λεοντίων » !!!


Το εντυπωσιακό φαινόμενο της «Βροχής των Λεοντίνων» θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα ξημερώματα της Τετάρτης (17 προς 18 του μήνα), υπό την προϋπόθεση να έχει… ξαστεριά.
Το φαινόμενο, που μοιάζει με μια φωτεινή σφαίρα εν κινήσει θα γεμίσει τον ουρανό από την 1 έως τις 4:30 τα ξημερώματα.
Όπως εξηγεί ο διευθυντής του Πλανηταρίου στην εφημερίδα Έθνος «αυτό συμβαίνει γιατί κατά τη διέλευση τους από τη Γη οι κομήτες αφήνουν πίσω τους διάφορα μικρά σωματίδια σκόνης, τα οποία είναι σχετικά μαζεμένα μαζί σε ομάδες και τέμνουν την τροχιά της Γης. Όταν η Γη συναντά μια τέτοια ομάδα σωματιδίων τα έλκει και τότε αυτά εισέρχονται στην ατμόσφαιρα με από ρυθμό 40 έως 70 αντικειμένων την ώρα», προσφέροντας μας αυτό το μαγικό θέαμα.
Ας ελπίσουμε ότι θα είμαστε τυχεροί και θα το απολαύσουμε!

Πιάστηκαν ….στα χέρια συγγενείς αρρώστου με ..γιατρό !!!


Στα χέρια πιάστηκαν την περασμένη Παρασκευή στο νοσοκομείο του Ρίου ένας γιατρός και οι συγγενείς ενός ασθενούς. Στο νοσοκομείο επικρατούσε πανικός λόγω της πληθώρας των ασθενών και της έλλειψης ιατρικού προσωπικού.
Η υγεία ενός 58χρονου ασθενούς επιδεινώθηκε ραγδαία, με αποτέλεσμα οι συγγενείς του να αναζητήσουν εναγωνίως έναν γιατρό. Οταν βρήκαν κάποιον μπήκαν μπροστά του και του ζήτησαν βοήθεια.
Η απάντηση όμως που πήραν τους έκανε να χάσουν τον έλεγχο: «Ετσι και αλλιώς δεν τη... βγάζει» είπε ο γιατρός και οι συγγενείς του ασθενούς, έξαλλοι, του επιτέθηκαν και τον χαστούκισαν. Γιατροί και νοσηλευτές που άκουσαν τη φασαρία πετάχτηκαν έξω από τα δωμάτια και έκπληκτοι είδαν το περιστατικό. Με την παρέμβασή τους ο γιατρός απομακρύνθηκε από τα χέρια των συγγενών. Λίγο αργότερα και ενώ αυτός βρισκόταν στο θάλαμο του ασθενούς,..

οι συγγενείς μετανιωμένοι του ζήτησαν συγγνώμη και υποσχέθηκαν να μη δοθεί συνέχεια στο περιστατικό.
Espresso

Πέφτει …μαχαίρι στους Νέους αγρότες !!!


Αυτό που φοβούνταν όλοι οι Νέοι Αγρότες έγινε: Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επεξεργάζεται τρόπους ώστε να απεμπλακεί όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα από τη μαζική ένταξη Νέων Αγροτών στο Μέτρο 112 από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία στις παραμονές των εκλογών.
Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο που έχει προταθεί περιλαμβάνει επαναπροκήρυξη του Μέτρου για όσους υποψήφιους εντάχθηκαν εν μια νυκτί με την πρόσθετη κατανομή 175 εκατ. ευρώ, από τα 300 εκατ. ευρώ του προγράμματος την 3η Σεπτεμβρίου.
Όλοι όσοι υπέβαλλαν αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα «Νέων Γεωργών» μέχρι 15 Απρ 2009, είναι «εν δυνάμει δικαιούχοι» και μερικοί από όσους υπέβαλλαν μέχρι 15/5/09 (οι απορριφθέντες είναι πολλοί λίγοι, από τους 2250 περίπου της πρώτης περιόδου).
Όλοι οι υπόλοιποι της 2ης, 3ης & 4ης περιόδου (περίπου 300 μέχρι 15/7/09) είναι «επιλαχόντες». Οι επιλαχόντες θα μπορέσουν να ενταχθούν αν κάποιος από τους εν δυνάμει δικαιούχους δεν μετέχει τελικά ή εάν μεταφερθούν και άλλες πιστώσεις στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών...

Οι νεοεισερχόμενοι στο επάγγελμα το 2009 θα μπορούν να διεκδικήσουν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης από το απόθεμα του 2009 το οποίο θα αποδοθεί σε 1-2 χρόνια. Όσοι εντάσσονται στους Νέους Γεωργούς το 2009, αλλά είχαν ήδη δηλώσεις ΟΣΔΕ από το 2008, περιλαμβάνονται στις κατανομές του 2008, που έγιναν τον Σεπ 2009.
Ένα μεγάλο πρόβλημα προκύπτει με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κυρίως των εγκύων γυναικών, που υπέβαλλαν αίτηση ένταξης στους Νέους Γεωργούς, επειδή ο ΟΓΑ δεν τις ασφαλίζει, ζητώντας εκκαθαριστικό της Εφορίας με γεωργικά εισοδήματα. Δεν πρέπει να γίνεται συμπληρωματική δήλωση σε προηγούμενο χρόνο, διότι τότε στον επανέλεγχο του ΥπΑΑΤ θα βρεθούν να είναι επαγγελματίες πριν την αίτηση. Επίσης ο ΟΓΑ ικανοποιεί την αίτηση μετά από 1-2 χρόνια, που για να νέα ζευγάρια είναι εξοντωτικό.
Η δήλωση έναρξης επαγγέλματος στην Εφορία, καθώς και οι βεβαιώσεις που δίνει η Περιφέρεια ίσως να είναι μια λύση, αλλά πάντως είναι ένδειξη πολυπλοκότητας και αναποτελεσματικότητας της γραφειοκρατίας που χαρακτηρίζει τα «σταυρόλεξα» των προγραμμάτων με τα οποία οι γραφειοκράτες και οι σύμβουλοι δικαιολογούν την ύπαρξή τους και κατασπαταλώνται οι πόροι των προγραμμάτων στις διαδικασίες.
Πατρίς

Έντομο – Φονιάς καταστρέφει τους Φοίνικες !!


Τη λήψη έκτακτων μέτρων για την πρόληψη εξάπλωσης του επιβλαβούς εντόμου των φοινικοειδών, συζήτησαν οι αρμόδιοι φορείς του νομού κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Χανίων.
Σύμφωνα με τον αντινομάρχη Χαράλαμπο Κουκιανάκη, το πρόβλημα παρουσιάζεται σε μικρή έκταση στο νομό Χανίων σε σχέση με άλλους νομούς της Κρήτης. Ωστόσο, για τη μη εξάπλωση του εντόμου των φοινικοειδών, με απόφαση της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, προβλέπεται ο ορισμός τριών μολυσμένων ζωνών σε περιοχές όπου ήδη έχουν αναφερθεί προβλήματα.
Πρόκειται για τις περιοχές που καλύπτουν οι Δήμοι Πλατανιά, Κολυμβαρίου, Χανίων και Νέας Κυδωνίας.
Στις περιοχές αυτές δίνονται και σχετικές οδηγίες,

όπως δήλωσε ο κ. Κουκιανάκης.
«Οι συγκεκριμένες οδηγίες αφορούν το κόψιμο των δέντρων, το θάψιμό τους σε βάθος τουλάχιστον 2 μέτρων και το περιτύλιγμα των κομμένων δέντρων με δίκτυ ώστε να αποφεύγεται η εξάπλωση του σκαθαριού».
Ως ζώνη απομόνωσης, ορίζεται η περιοχή από τα όρια των προαναφερόμενων Δήμων και σε πλάτος 10 χιλιομέτρων περιμετρικά. Σκοπός της οριοθέτησης, είναι η αποφυγή της εξάπλωσης του επιβλαβούς εντόμου στις μη προσβεβλημένες περιοχές.
Σύμφωνα με τον κ. Κουκιανάκη, αν δεν ληφθούν μέτρα, εκτιμάται ότι μέχρι την άνοιξη θα έχουν καταστραφεί οι φοίνικες που υπάρχουν σε αρκετά σημεία του νομού.
Παράλληλα, σε κάθε μολυσμένη ζώνη οι κάτοχοι των προσβεβλημένων φυτών θα πρέπει να γνωστοποιούν άμεσα στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης κάθε περιστατικό προσβολής.
«Είναι μια λαίλαπα για το νομό μας, γιατί το έντομο εξαπλώνεται ταχύτατα, θα πάθουμε ό,τι έπαθαν στο Ηράκλειο, τη Ρόδο, την Ηλεία, αν δεν δράσομε άμεσα», τόνισε ο γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Παντελής Βογιατζάκης

Ελαιοτριβεία αλλάζουν τιμολόγηση έκθλιψης λόγω κατρακύλας της τιμής του λαδιού !!!


Οι, για δεύτερη συνεχόμενη ελαιοκομική περίοδο, χαμηλές τιμές παραγωγού στο ελαιόλαδο, οδηγούν τα ελαιοτριβεία της χώρας σε αλλαγή της τιμολογιακής τους πολιτικής. Έτσι, ενώ μέχρι τώρα το εκθλιπτικό δικαίωμα των ελαιοτριβείων υπολογιζόταν σε είδος (λάδι), τώρα θα υπολογίζεται σε χρήμα (ευρώ).
Η αρχή έγινε από τον Σύλλογο Ελαιοτριβέων Αργολίδας, που καθόρισε το φετινό εκθλιπτικό δικαίωμα των ελαιοτριβείων της περιοχής σε 6 λεπτά ανά κιλό εκθλιβόμενου ελαιοκάρπου, όταν το προϊόν (ελιές) παραδίδεται από τον ελαιοκαλλιεργητή στο ελαιοτριβείο και σε 7 λεπτά ανά κιλό, όταν μεταφέρεται με έξοδα του ελαιοτριβέα.
Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με την γνώμη εκπροσώπων των ελαιοπαραγωγών, επιβαρύνει τους καλλιεργητές, αφού το περυσινό εκθλιπτικό δικαιώματα (σε κιλά ελαιολάδου) εκπεφρασμένο σε χρήματα (ευρώ),..

ήταν χαμηλότερο από εκείνο που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος σε χρήματα οι ελαιοπαραγωγοί.

Τα Laptops των μαθητών έχουν πρόσβαση ….σε ρόζ ιστοσελίδες !!!


Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου εκφράζει την ανησυχία του για τους φορητούς υπολογιστές που δόθηκαν στους μαθητές της A' Γυμνασίου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, δεν πληρούν τους θεμελιώδεις κανόνες ασφαλούς πρόσβασης των παιδιών αυτής της ηλικίας στο Διαδίκτυο.
Οι μαθητές της Α' Γυμνασίου μπορούν να αποκτήσουν απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο, δίχως όρια ή γονεϊκό έλεγχο. Έτσι οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα χρήσης του διαδικτύου, ακόμα και στο σχολικό περιβάλλον (στα διαλείμματα π.χ.), για σκοπούς διαφορετικούς από αυτούς που αφορούν την μαθησιακή διαδικασία, αυξάνοντας έτσι τους κινδύνους:
α) πρόσβασης σε παράνομο και επιβλαβές περιεχόμενο (πορνογραφία, ναρκωτικά, τζόγος, κ.λπ.)..

β) ανάπτυξης συμπτωμάτων «εθισμού» στο Διαδίκτυο
γ) σεξουαλικής παρενόχλησης, εκφοβισμού κ.λπ.
Οι ερευνητές του Κέντρου μπόρεσαν με μεγάλη ευκολία να εισέλθουν σε ιστοσελίδες με επιβλαβές περιεχόμενο, όπως π.χ. πορνογραφικό υλικό, έτσι προτείνουν:
Στο σπίτι, οι υπολογιστές που χρησιμοποιούν τα παιδιά της ηλικίας αυτής πρέπει να τοποθετούνται σε χώρο εύκολα εποπτεύσιμο από τον γονέα, ενώ συνίσταται τα παιδιά να πλοηγούνται στο διαδίκτυο με την επίβλεψη των κηδεμόνων τους.
Στο σχολείο, οι υπολογιστές που χρησιμοποιούνται, πρέπει να είναι συνδεδεμένοι στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, το οποίο παρέχει προστασία από επιβλαβές περιεχόμενο και η χρήση τους γίνεται υπό την επίβλεψη των αρμόδιων εκπαιδευτικών.

Ξεκαθάρισμα τύπου ALPHA και στο ALTER – Άρχισαν ομαδικές απολύσεις εργαζομένων !!!


Ξαφνικές απολύσεις ξεκίνησαν λόγω περικοπών,στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER
Εφτά άτομα,δημοσιογράφοι, τεχνικοί μέχρι και γνωστός κομμωτής, απολύθηκαν χθές το μεσημέρι από το σταθμό του Μπουρναζίου .Πληροφορίες λένε ότι δυστυχώς έπεται συνέχεια.
Το κανάλι επισκέφθηκε χθές εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ και είχε συνομιλίες με τον αναπληρωτή διευθυντή ειδήσεων Πέρη Χαλάτση και τον διευθυντή ειδήσεων Κοσμά Σφαέλο σε μια προσπάθεια ματαίωσης των απολύσεων.
Δυστυχώς όμως για το εργαζόμενους η ηγετική ομάδα του Κ.Γιαννίκου που έχει τον πλήρη έλεγχο της λειτουργίας του καναλιού είναι αποφασισμένη για δραστική μείωση του αριθμού των εργαζομένων διότι οι «κάνουλα » των δανείων που έπαιρνε τα τελευταία χρόνια αφειδώς φαίνεται να κλείνει

NASA : Βρήκαμε νερό στη Σελήνη !!!

Η ΝΑSA ανακοίνωσε ότι εντόπισε σημαντικές ποσότητες παγωμένου νερού στη Σελήνη, αναφέροντας παράλληλα ότι κάτι τέτοιο σημαίνει πως οι εξελίξεις στην έρευνα του φεγγαριού θα είναι ραγδαίες.
Όπως δήλωσε ο επιστημονικός υπεύθυνος της αποστολής, Άντονι Κολαπρίτ, το νερό που εντοπίστηκε είναι αρκετό, ενώ έκανε λόγο για μείζονος σημασίας ανακάλυψη.
Η NASA είχε στείλει τον Οκτώβριο διαστημικό οχημα με σκοπό να συντριβεί σε έναν κρατήρα στον νότιο πόλο της Σελήνης, προκειμένου να μελετήσουν τα υλικά που εκτινάσσονταν από τη συντριβή. Και με αυτή τη μέθοδο κατάφεραν να ανακαλύψουν το νερό σε παγωμένη μορφή.
Η μέθοδος αυτή εξηγείται αναλυτικά στο σχετικό βίντεο

Η Νέα γρίπη είναι εδώ – 3189 κρούσματα - 6 θάνατοι στην Ελλάδα !!!


Τα χθεσινά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων χτύπησαν συναγερμό στη χώρα μας.
332 ήταν τα κρούσματα που βγήκαν θετικά στη νέα γρίπη την περασμένη εβδομάδα
δεκάδες σχολεία κλείνουν καθημερινά. Δείτε ποιά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.
3.189 είναι το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων
Η πανδημία “μπήκε” στη χώρα μας με άλλον έναν θάνατο ενός 56χρονου καρδιοπαθή να καταγράφεται στη Θεσσαλονίκη. Άλλος ένας άνδρας 65 ετών νοσηλεύεται στην Εντατική σε νοσοκομείου της Ρόδου.
Ένας 56χρονος άνδρας που νόσησε από τη γρίπη Α πέθανε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Ο 56χρονος άνδρας αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα και ξεψύχησε από επιπλοκές των προβλημάτων αυτών.
Εν τω μεταξύ, στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου της Ρόδου

νοσηλεύεται 65χρονος άνδρας, κάτοικος του νησιού, ο οποίος αντιμετώπιζε χρόνια καρδιοαναπνευστικά προβλήματα. Ο άνδρας παρουσίασε πνευμονία και αμέσως διασωληνώθηκε.
Εκτός από την Ελλάδα, ένας θάνατος σημειώθηκε και στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου από τη νέα γρίπη. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά το πρόσωπο που έχασε τη ζωή του υπέφερε από διαβήτη και είχε χρόνια πνευμονική ανεπάρκεια.

13.11.09

Ο Δημήτρης Κουσελάς κοντά στους πολίτες της Μεσσηνίας !!!


Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς συνεχίζει τις μετεκλογικές του περιοδείες και τις επαφές με τους φορείς και τους πολίτες της Μεσσηνίας.

Στα πλαίσια αυτά, το Σάββατο 14-11-2009 θα επισκεφτεί στις 5:30 μ.μ το Χαρακοπιό, στις 6:30 μ.μ το Βασιλίτσι και στις 7:30 μ.μ την Κορώνη.


Την Κυριακή 15-11-2009 στις 5:30 μ.μ θα επισκεφτεί το Πήδημα, στις 6:00 μ.μ τα Αρφαρά, στις 7:00 μ.μ το Πλατύ, στις 7:30 μ.μ τον Άμμο και στις 8:00 μ.μ τον Άρη.

Δημήτρης Κουσελάς -Ειλικρινής και σε προοδευτική κατεύθυνση ο Προϋπολογισμός του 2010. !!!


Στην αγόρευσή του, κατά τη συζήτηση του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού έτους 2010 στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα ακόλουθα:
« Ο Προϋπολογισμός του 2010, όπως προδιαγράφεται εδω, ασφαλώς δεν είναι ο Προϋπολογισμός των επιθυμιών μας. Είναι, όμως, ο Προϋπολογισμός των δυνατοτήτων του σήμερα. Βάζει ένα μεγάλο, ένα εθνικό στοίχημα, να ανατρέψει χρόνιες κακοδαιμονίες, να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν εξωραΐζει την πραγματικότητα. Θέτει στόχους εφικτούς, αλλά δύσκολους και λογαριάζει όσο καλύτερα γίνεται από πού θα βρει αυτό που δίνει - και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Είναι, βέβαια, ένας μεταβατικός Προϋπολογισμός, που εκ των πραγμάτων διαμορφώθηκε σε ελάχιστο χρόνο και με μεγάλο κομμάτι των εσόδων και των εξόδων να επηρεάζεται από πολιτικές και ρυθμίσεις της απελθούσας Κυβέρνησης. Ρυθμίσεις σχετιζόμενες με τη δημοσιονομική διαχείριση που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια και που απέτυχε παταγωδώς. Η κρίση και η υπαγωγή της χώρας μας για δεύτερη φορά σε επιτήρηση φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό δεν το λέμε εμείς, το λέει η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία είναι ανεξάρτητος θεσμός... »
Σε άλλο σημείο της αγόρευσής του, ο Μεσσήνιος βουλευτής επισήμανε πως «αν και μεταβατικός, ο Προϋπολογισμός έχει ήδη ένα διαφορετικό, ένα προοδευτικό στίγμα. Για τον πρώτο χρόνο δίνει ανάσα στους οικονομικά ασθενέστερους, στην προοπτική βέβαια μιας πιο μόνιμης αναδιανομής του εισοδήματος. Βελτιώνει βασικά δημόσια αγαθά, όπως την Παιδεία και την Υγεία. Νοικοκυρεύει συνολικότερα τη δημοσιονομική διαχείριση και ταυτόχρονα προδιαγράφει, με σημαντικά αυξημένες δημόσιες επενδύσεις, τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της χώρας. Υλοποιεί βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Και αυτές οι δεσμεύσεις δεν είναι διαπραγματεύσιμες, ιδιαίτερα με εκείνους (συμπεριλαμβανομένης και της Κομισιόν) που θα ήθελαν να τις αθετήσουμε ή που πίστευαν ότι θα έπρεπε να προτιμήσουμε να στραγγίξουμε από κάθε πόρο την οικονομία, υποθηκεύοντας για χρόνια την ανάπτυξη, προς χάριν μιας ταχύτερης, μιας πιο θεαματικής στους αριθμούς δημοσιονομικής προσαρμογής. Οι «θεραπείες σοκ» είναι για τους αριθμούς, όχι για τους ανθρώπους, όχι για τις οικονομίες και τους θεσμούς και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης! Στόχος μας είναι να απογοητεύσουμε όσους πιστεύουν πως θα αποτύχουμε. Δεν είμαστε, όμως, εκτός τόπου και χρόνου. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, τους περιορισμούς και τα όρια που υπάρχουν. Δεν χαϊδεύουμε αυτιά, δεν λειτουργούμε στην λογική «πάρε κόσμε» προβάλλοντας ανεύθυνα ευκολόγια.
Ξέρουμε καλά πως πίσω από κάθε ευρώ που προσθέτουμε, πίσω από κάθε ευρώ που αφαιρούμε, υπάρχουν άνθρωποι με τις ανάγκες τους, τα συμφέροντα, τις προσδοκίες τους. Υπάρχουν ολόκληρες περιοχές της Περιφέρειας που το μέλλον τους κρίνεται από αυξομειώσεις κρίσιμων κονδυλίων. Όμως, υπάρχουν και ατελείωτες λίστες επιθυμιών ομάδων και φορέων, που ενώ ζητούν τα πάντα από το Κράτος, δεν προτίθενται να εισφέρουν κανονικά το μερίδιό τους σ’ αυτό!»
Αναφερόμενος στα θετικά του Προϋπολογισμού, ο κ. Κουσελάς τόνισε πως «αποτελεί το πρώτο βήμα μιας ουσιαστικής αλλαγής στη φιλοσοφία από ποιους τα παίρνουμε, πώς τα αξιοποιούμε και σε ποιους τα δίνουμε. Φιλοσοφία που θα τη δούμε και στο Πρόγραμμα Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης και στο φορολογικό νομοσχέδιο. Ως προς τα έσοδα, έχουμε αξιοσημείωτη μεταφορά των φορολογικών βαρών στους έχοντες και κατέχοντες. Ως προς τις δαπάνες, έχουμε την πρώτη προσπάθεια νοικοκυρέματος, εξορθολογισμού και, παράλληλα, σημαντικής ανακατανομής τους, ώστε να υπηρετούν τη φιλοσοφία και τις προτεραιότητες που προεκλογικά είχαμε θέσει. Είναι θετικό που οι επενδυτικές δαπάνες αυξάνουν στο 4,2% του ΑΕΠ, και μάλιστα, σε ύψος- ρεκόρ 10,3 δις ευρώ σε σύγκριση με το 3,2% που ήταν το 2009. Είναι θετική η αύξηση της επιστροφής του Φ.Π.Α. στους αγρότες, που ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ. Είναι θετικό το 1 δις ευρώ επιπλέον για την Παιδεία, σύμφωνα με την προεκλογική μας δέσμευση, αρκεί να αξιοποιηθεί κατάλληλα και στοχευμένα. Είναι θετική η χορήγηση της έκτακτης ενίσχυσης, όπως υποσχεθήκαμε, αλλά και η αύξηση του επιδόματος ανεργίας και των δαπανών για την Υγεία. Είναι θετικό που, αντίθετα με τις εντυπώσεις που δημιουργούνται, αρχίζει να βελτιώνεται η σχέση άμεσων – έμμεσων φόρων σε βάρος των τελευταίων, που όπως γνωρίζουμε, είναι οι πλέον άδικοι ».
Ο Μεσσήνιος βουλευτής ζήτησε, πάντως, να εξαντληθούν τα περιθώρια βελτίωσης των κονδυλίων, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «χρειάζεται ιδιαίτερο βάρος στον αγροτικό τομέα, στις επιδοτήσεις στη γεωργία, γιατί η γεωργία και ο αγροτικός κόσμος περνούν σήμερα διπλή κρίση. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ και για εκείνους που το χάνουν, επειδή δεν υπάρχουν ενδιάμεσα κλιμάκια. Επίσης, χρειάζεται προσοχή στη χρηματοδότηση των Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης και ιδιαίτερα του ΟΑΕΕ, παράλληλα με την αναγκαία αντιμετώπιση του μεγάλου ασφαλιστικού προβλήματος...»
Κλείνοντας την αγόρευσή του, ο κ. Κουσελάς σημείωσε ότι «αυτός ο Προϋπολογισμός είναι ειλικρινής, αναπτυξιακός και αναδιανεμητικός. Λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας και βάζει τα θεμέλια για την αναγκαία υπέρβαση των κακοδαιμονιών του παρελθόντος. Βάζει τα θεμέλια ώστε η χώρα μας να μπει επιτέλους στο δρόμο της ανάπτυξης, παράλληλα με τη δημοσιονομική της εξυγίανση. Είναι ένα πρώτο κρίσιμο βήμα, ένα κρίσιμο στοίχημα που δεν έχουμε το δικαίωμα να χάσουμε. »

Διευκρινήσεις σχετικά με ανάκληση φορτιστών ΝΟΚΙΑ !!!


Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ενημερώνει τους καταναλωτές, σχετικά με πρόγραμμα προληπτικής αντικατάστασης φορτιστών ΝΟΚΙΑ, το οποία κοινοποιήθηκε στον Ελληνικό και Διεθνή Τύπο στις 11/11/09, για τα ακόλουθα: Το πρόγραμμα προληπτικής αντικατάστασης στην Ελλάδα αφορά τους φορτιστές ΝΟΚΙΑ τύπου AC-3E, που έχουν κατασκευασθεί από 15 Ιουνίου 2009 έως 9 Αυγούστου 2009 από την κινεζική εταιρεία BYD.
Για να διαπιστώσετε εάν ο φορτιστής σας εντάσσεται στο πρόγραμμα προληπτικής αντικατάστασης, παρακαλείστε να ανατρέξετε στην ετικέτα του φορτιστή σας και να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:
Πρώτο βήμα - Βρείτε τον τύπο του φορτιστή για να διαπιστώσετε εάν αυτός εντάσσεται στο πρόγραμμα (μόνο ο τύπος AC-3E)...

Δεύτερο βήμα - Διαπιστώστε εάν ο φορτιστής σας έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία BYD (η ένδειξη “BYD” αναγράφεται στην ετικέτα του φορτιστή σας).
Τρίτο βήμα - Προσδιορίστε τον κωδικό που αφορά την ημερομηνία παραγωγής του φορτιστή σας, ο οποίος βρίσκεται στο κάτω μέρος της ετικέτας. Συγκεκριμένα θα πρέπει το 7ο, 8ο και 9ο ψηφίο αυτού του κωδικού να είναι από το “925” έως και το “939”.
Εάν ο φορτιστής, που έχετε στην κατοχή σας, πληροί τις προϋποθέσεις και των τριών βημάτων, τότε θα πρέπει να αντικατασταθεί.
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή συνιστά στους καταναλωτές που διαθέτουν τους φορτιστές που εντάσσονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αντικατάστασης να διακόψουν τη χρήση τους και να προχωρήσουν στην αντικατάστασή τους, χωρίς καμία επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες η NΟΚΙΑ δημιούργησε ειδική ιστοσελίδα, όπου οι καταναλωτές μεταξύ άλλων μπορούν να ελέγξουν εάν οι φορτιστές τους περιλαμβάνονται σε αυτό το πρόγραμμα αντικατάστασης. Οι καταναλωτές παρακαλούνται, να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://chargerexchange.nokia.com και αν οι φορτιστές ανήκουν στους προαναφερόμενους, να εισάγουν τα στοιχεία τους και η ΝΟΚΙΑ θα τους στείλει ταχυδρομικά νέους χωρίς χρέωση. Παράλληλα έχει δημιουργηθεί ειδική γραμμή επικοινωνίας με αριθμό κλήσης 0080044144300, την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν χωρίς χρέωση από τις 09:00 έως τις 17:00.

Στην SKY EXPRESS το δρομολόγιο Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη !!!


Δημοσιεύτηκε σήμερα στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,ο διαγωνισμός για την εκμετάλλευση των 24 άγονων γραμμών που είχε ματαιωθεί λόγω των εκλογών του Οκτωβρίου. Όπως είναι γνωστό, η σύμβαση είναι διετούς διάρκειας και συγκεκριμένα αφορά το χρονικό διάστημα από 01/04/2010 έως 31/03/2012 .
Όταν λόγω των εκλογών, ματαιώθηκε ο διαγωνισμός, στις Ολυμπιακές Αερογραμμές είχε ανατεθεί η κάλυψη των άγονων γραμμών μέχρι της 30/11/2009.
Προκειμένου λοιπόν να καλυφθεί το χρονικό διάστημα από 01/12/2009 μέχρι 01/04/2010 προκηρύχθηκε και πραγματοποιήθηκε στις 02/11/2009 διαγωνιστική διαδικασία διαπραγμάτευσης, με την συμμετοχή των εταιρειών που είχαν συμμετάσχει στον ακυρωθέντα διαγωνισμό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, μετά την αξιολόγηση των προσφορών από τις 24 άγονες γραμμές, δέκα κατακυρώθηκαν στην εταιρεία ATHENS AIRWAYS , πέντε στην εταιρεία SKY EXPRESS, ενώ για τις υπόλοιπες εννέα ο διαγωνισμός απέβη άγονος και επαναπροκηρύχθηκε νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης μεταξύ των ιδίων εταιρειών και αναμένεται η υποβολή των προτάσεών τους.
Συγκεκριμένα η ATHENS AIRWAYS ανέλαβε τις γραμμές από Αθήνα για Ικαρία, Κύθηρα, Κάρπαθο, Σκιάθος, καθώς και τις γραμμές Θεσσαλονίκη - Χίος , Αλεξανδρούπολη - Σητεία, Άκτιο- Σητεία
Θεσσαλονίκη - Κέρκυρα, Κέρκυρα - Άκτιο - Κεφαλλονιά - Ζάκυνθος
Θεσσαλονίκη - Σάμος
Στην SKY EXPRESS δόθηκαν οι γραμμές: Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος- Ρόδος, Αθήνα - Σκύρος, Θεσσαλονίκη - Σκύρος, Αθήνα - Σητεία
και Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα.
Οι γραμμές που επαναπροκηρύσσονται είναι από Αθήνα για Αστυπάλαια, Λέρο, Μήλο, Νάξο, Πάρο, Κάλυμνο, καθώς και οι γραμμές Ρόδος - Κάρπαθος - Κάσος - Σητεία, Ρόδος - Κως - Λέρος - Αστυπάλαια και Ρόδος - Καστελόριζο.

Μαύρη σοκολάτα κατά του στρες !!!


Ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας καθημερινά μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του στρες σύμφωνα με μικρής κλίμακας μελέτη διεθνών ερευνητών.
Γερμανοί και Ελβετοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι καταναλώνοντας καθημερινά 40 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας για δύο εβδομάδες μειώνονται τα επίπεδα των ορμονών του στρες στους ανθρώπους που είναι πολύ αγχωμένοι.
Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας, η οποία είναι πλούσια σε μία σειρά από βιοενεργά συστατικά, διόρθωσε μερικώς και άλλες ελλείψεις ισορροπίας που συνδέονται με το στρες κάνοντας έτσι το γλύκισμα αυτό ένα φυσικό τρόπο για να απαλλαγεί κάποιος από το στρες. "Η έρευνα παρέχει ισχυρές ενδείξεις ότι η καθημερινή κατανάλωση 40 γραμμαρίων μαύρης σοκολάτας στη διάρκεια δύο εβδομάδων αρκεί για να τροποποιήσει το μεταβολισμό υγιών εθελοντών", έγραψαν οι ερευνητές υπό τον Σουνίλ Κοχάρ του Ερευνητικού Κέντρου της Nestle στη Λωζάνη της Ελβετίας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Proteome Research και συμπίπτουν με τη δημοσιοποίηση στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία τα αντιοξειδωτικά και άλλες ευεργετικές ουσίες στη μαύρη σοκολάτα μπορούν να μειώσουν τους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιοπαθειών και άλλων ασθενειών.
Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 30 εθελοντών που είχαν από λίγο έως πολύ άγχος.
Οι ερευνητές κατέγραψαν τα επίπεδα της ορμόνης του στρες σε δείγματα αίματος και ούρων των εθελοντών που συνέλλεξαν αρκετές φορές στη διάρκεια της μέρας για να μετρήσουν τις αλλαγές του μεταβολισμού.
Οι εθελοντές κατανάλωσαν 20 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας το πρωί και μετά ως σνακ το μεσημέρι.
Όπως ανακοίνωσαν οι ερευνητές, οι άνθρωποι με έντονο στρες έχουν ένα ευκρινές μεταβολικό προφίλ και οι αλλαγές που προέκυψαν από την κατανάλωση μαύρης σοκολάτας εμφανίστηκαν έντονα μετά δύο εβδομάδες με τις μειωμένες ορμόνες του στρες και άλλων σχετιζόμενων με το στρες βιοχημικών δεικτών.
Ωστόσο, οι ίδιοι είπαν ότι η μελέτη είναι μικρής κλίμακας και απαιτείται περαιτέρω έρευνα, ενώ οι διατροφολόγοι έσπευσαν να επισημάνουν ότι η σοκολάτα έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος, γεγονός που προκαλεί την αύξηση βάρους.

Νάντια Γιαννακοπούλου - Κίνδυνος πλημμύρας στην Καλαμάτα !!!


Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με αφορμή την συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου λόγω της υπερχείλισης που συμβαίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα στον ποταμό Νέδοντα του Ν. Μεσσηνίας.
Η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει ένα πρόβλημα το οποίο όλοι ελπίζουμε να μην επιφέρει οδυνηρές συνέπειες στο μέλλον. Αναφέρθηκε ότι η ορμή του ποταμού έχει παρασύρει τεράστια κομμάτια τσιμέντου προερχόμενα από τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν γίνει στο ποταμό αλλά και κορμούς δέντρων που στο πέρασμα τους φρακάρουν σε διάφορα σημεία με αποτέλεσμα την μείωση της χωρητικότητας νερού.
Με την αναφορά αυτή, η κ. Γιαννακοπούλου επιζητά την επαγρύπνηση όλων των τοπικών φορέων και την ενημέρωση του Υπουργείου προκειμένου να προληφθεί οποιοδήποτε μελλοντικό πρόβλημα.
ΝΑΝΤΙΑ Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Βουλευτής Ν. Μεσσηνίας

Οι δέκα ωραιότερες πόλεις για διασκέδαση στον κόσμο σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό οδηγό Lonely Planet. !!!


Η τελευταία έκδοση του ταξιδιωτικού οδηγού Lonely Planet κατέγραψε τις δέκα καλύτερες πόλεις για διασκέδαση στον κόσμο υπό τον τίτλο "Χίλιες Απόλυτες Εμπειρίες":
1. ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, ΣΕΡΒΙΑ: Η εποχή που τα αρνητικά δημοσιεύματα για τη Σερβία την άφηναν εκτός του "νυχτερινού γίγνεσθαι" έχει παρέλθει και οι τουρίστες συνειδητοποιούν τώρα αυτό που οι ντόπιοι πάντα γνώριζαν- το Βελιγράδι πραγματικά ξέρει να διασκεδάζει. Με τους πληθωρικούς κατοίκους του και τη φήμη του ως μέρος που συχνάζουν διανοούμενοι, το Βελιγράδι προσφέρει μεγάλη ποικιλία στη νυχτερινή ζωή-από μπαρ και εστιατόρια στην περιοχή Σκανταρλίγια ως τα νυχτερινά κλαμπ -ποταμόπλοια στο Σάβα και το Δούναβη.
2. ΜΟΝΤΡΕΑΛ, ΚΑΝΑΔΑΣ: Το "χαλαρό" Μόντρεαλ γίνεται όλο και δημοφιλέστερος προορισμός για τους τουρίστες,

που απολαμβάνουν το ευ ζην σε ένα μέρος με δίγλωσσο περιβάλλον, καλή τοπική μπύρα και εξαιρετικό χιονοδρομικό κέντρο στο γειτονικό Μόν Ρουαγιάλ. Ο μεγάλος φοιτητικός πληθυσμός του Μόντρεαλ και η ατμοσφαιρική παλαιά συνοικία δίνουν στην πόλη έναν μποέμικο αέρα: καφέ, τζαζ κλαμπ, κατάμεστες ντισκοτέκ και επιπλέον το δημοφιλές φεστιβάλ κωμωδίας που διοργανώνεται κάθε Ιούλιο.
3.ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ, ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Με το μοναδικό συνδυασμό της ευρωπαϊκής με τη νοτιοαμερικανική κουλτούρα και το πάθος για το χορό, η πρωτεύουσα της Αργεντινής αποτελεί πρόσφορο έδαφος για μία ζωντανή νυχτερινή ζωή. Η μόδα και το ευρύ φάσμα διασκέδασης στα "barrios" του Μπουένος Άιρες. Τζαζ κλαμπ ή ολονύχτιος χορός, κάποια από τα κλαμπ και τα πολιτιστικά κέντρα προσφέρουν μαθήματα για να μάθει κανείς τάνγκο ή σάλσα. Στην πόλη μπορεί κάποιος να βρει τα πάντα: από ιρλανδικά παμπ και φολκλορική μουσική ως πάρτυ σε σπίτια.
4. ΝΤΟΥΜΠΑΙ, ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ: Για όσους μπορούν να το αντέξουν οικονομικά, η παγκόσμια πρωτεύουσα της ασταμάτητης κατανάλωσης είναι αξεπέραστη. Υπερπολυτελή ξενοδοχεία σε τεχνητά νησιά, υπερσύγχρονα εμπορικά κέντρα και πανάκριβα κοσμήματα στις βιτρίνες των καταστημάτων. Ωστόσο, το Ντουμπάι είναι ένα κοσμοπολίτικο μέρος με φανταχτερά μπαρ και κλαμπ.
5. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΛΛΑΔΑ: Μοντέρνα καταστήματα και εκθεσιακούς χώρους μπορεί να συναντήσει κάποιος στην πανέμορφη ελληνική πόλη. Η Θεσσαλονίκη καυχιέται για τη νυχτερινή της ζωή στη διάρκεια των χειμερινών μηνών που οι περισσότεροι φημισμένοι προορισμοί στην Ελλάδα βρίσκονται σε "χειμερία νάρκη": από καλλιτεχνικά καφέ, μέχρι Λάτιν μπαρ και ντισκοτέκ και μπουζούκια. Αρκετά για να σας κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον μετά τις επισκέψεις σε βυζαντινές εκκλησίες και μουσεία.
6. ΛΑ ΠΑΣ, ΒΟΛΙΒΙΑ: Μην ξεχάσετε ότι το αλκοόλ χτυπάει στο κεφάλι στην πρωτεύουσα της Βολιβίας. Νυχτερινά κλαμπ, που ικανοποιούν κάθε γούστο. Οι ντόπιοι είναι φιλικοί και οι τουρίστες πολλοί σε αυτή την πολύγλωσση πόλη.
Αγοράστε παραδοσιακά βότανα Aymara στην Αγορά των Μαγισσών (Mercado de Brujas) για να καταπολεμήσετε τους πονοκεφάλους.
7. ΚΕΙΠ ΤΑΟΥΝ, ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ: Με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στον ορίζοντα, η Νότιος Αφρική θα είναι ιδανικός προορισμός για νυχτερινή διασκέδαση. Αφεθείτε στην πολυτέλεια και απολαύστε τις παραλίες υπό το φως του φεγγαριού. Στα ανατολικά και σε απόσταση δύο ωρών, στον Ινδικό Ωκεανό, βρίσκεται το παραλιακό χωριό Mossey Bay, με ακόμη ωραιότερες παραλίες. Οι επισκέπτες πρέπει να δοκιμάσουν τα φημισμένα νοτιοαφρικανικά κρασιά.
8. ΜΠΑΚΟΥ, ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: Από τη δεκαετία του 90΄, όταν ξεκίνησε να γίνεται κέντρο για τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο της Κασπίας Θάλασσας, το Μπακού απέκτησε νυχτερινή ζωή. Η εισροή χρημάτων από τα προγράμματα για την ενέργεια σε συνδυασμό με την παρουσία χιλιάδων ξένων εργαζόμενων στο συγκεκριμένο τομέα καθώς και εύπορων συμβούλων, έχει μετατρέψει το Μπακού σε μία όαση διασκέδασης.
9. ΟΚΛΑΝΤ, ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ: Αμέτρητα καφέ, μπαρ και εστιατόρια που απευθύνονται κυρίως σε νεαρόκοσμο. Κάποια από τα κλαμπ μένουν ανοιχτά όλο το 24ωρο.
10. ΤΕΛ ΑΒΙΒ, ΙΣΡΑΗΛ: Οπως και σε άλλα σημεία της Μεσογείου, η πρωτεύουσα του Ισραήλ ξενυχτάει. Ο κόσμος μαζεύεται στα νυχτερινά μαγαζιά μετά τα μεσάνυχτα και χορεύει μέχρι τα ξημερώματα.

Υπογραφή σύμβασης με κοινοπραξία ΜΕΤΚΑ - ΕΤΑΔΕ για τη μονάδα στη Μεγαλόπολη


Υπεγράφη σήμερα, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, μεταξύ της ΔΕΗ ΑΕ και της κοινοπραξίας ΜΕΤΚΑ ΑΕ - ΕΤΑΔΕ ΑΕ η σύμβαση ανάθεσης του έργου που αφορά τη μελέτη, προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία μονάδας Νο5, συνδυασμένου κύκλου, εγγυημένης καθαρής ισχύος στο ονομαστικό φορτίο 811 MW, με καύσιμο φυσικό αέριο στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης.
Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η νέα μονάδα συνδυασμένου κύκλου θα αποτελείται από δύο αεριοστρόβιλους τύπου PG9371FB του Οίκου GE, 1 ατμοστρόβιλο τύπου D11 του Οίκου GE, 3 γεννήτριες τύπου 330H του Οίκου GE και 2 λέβητες ανάκτησης θερμότητας του Οίκου ΝΕΜ.

Η σχετική ανάθεση έγινε με βάση την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, στις 22 Σεπτεμβρίου 2009, με την οποία επικυρώθηκαν τα αποτελέσματα διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού. Το συνολικό τίμημα του έργου ανέρχεται σε 499,52 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση του κύριου και βοηθητικού ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και την κατασκευή όλων των αναγκαίων κύριων και βοηθητικών κτιρίων και εγκαταστάσεων. Η παράδοση του νέου σταθμού θα γίνει σε 34 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
Σε σχετικές δηλώσεις του ο κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, επεσήμανε:
"Το έργο αυτό θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και ευημερία της περιοχής της Μεγαλόπολης αλλά και του Νομού Αρκαδίας γενικότερα. Θα καλύψει, δε, ανάγκες της χώρας για ηλεκτρική ενέργεια σε μακροχρόνια βάση με τρόπο αξιόπιστο, οικονομικό και περιβαλλοντικά φιλικό, στηρίζοντας ταυτόχρονα και το Νότιο Σύστημα, όπου υπάρχει και η μεγάλη κατανάλωση.
Ο όμιλος της ΔΕΗ με το επιχειρησιακό σχέδιο 2009 - 2014, το οποίο προβλέπει επενδύσεις ύψους 7 δισ. ευρώ για νέες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εξασφαλίζει πολλαπλά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.
Πρωταρχική μέριμνα της διοίκησης της ΔΕΗ είναι η επιτάχυνση των παραγωγικών επενδύσεων της επιχείρησης, επιδιώκοντας το βέλτιστο οικονομικό αποτέλεσμα γι΄αυτήν και συμβάλλοντας ενεργά στην καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος.
Η εκτέλεση του επενδυτικού προγράμματος της παραγωγής είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων του επιχειρησιακού σχεδίου. Παρά τις κάποιες καθυστερήσεις, οι οποίες οφείλονται κυρίως σε εξωγενείς παράγοντες, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος".

Νέα χειρουργική μέθοδος επιτρέπει την πλήρη ανάπλαση του στήθους, έπειτα από μαστεκτομή


Αυστραλοί επιστήμονες αναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν μια νέα "επαναστατική" χειρουργική μέθοδο η οποία θα επιτρέπει σε θύματα του καρκίνου του μαστού να αναπλάθουν πλήρως τα στήθη τους.
"Ουσιαστικά θα μπορούν να ξαναμεγαλώνουν το κομμένο στήθος", είπε ο Δρ Φίλιπ Μαρτσέλα του Ινστιτούτου Μικροχειρουργικής Μπέρναρντ Ο'Μπράιεν και πρόσθεσε ότι οι δοκιμές της νέας τεχνικής θα ξεκινήσουν στους επόμενους τρεις με έξι μήνες στη Μελβούρνη και θα αντικαταστήσουν τις σημερινές επεμβάσεις ανάπλασης του μαστού και τη χρήση σιλικόνης.
"Ελπίζουμε πως θα μπορούμε να κάνουμε πλήρη ανάπλαση του γυναικείου στήθους έπειτα από ολική ή μερική μαστεκτομή", είπε ο Δρ. Φίλιπ Μαρτσέλα.

Όπως εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, "η μέθοδος αφορά την εισαγωγή, κάτω από το δέρμα του στήθους, ενός θαλάμου στο σχήμα του μαστού, μέσα στο οποίο τοποθετείται ένα μικρό δείγμα λιπώδους ιστού από τον οργανισμό της ίδιας της ασθενούς. Ένα αιμοφόρο αγγείο συνδέεται χειρουργικά με το θάλαμο για να επιτρέψει στον ιστό να αναπτυχθεί και να γεμίσει το κενό σε έξι με οκτώ μήνες".
"Το δοκιμάσαμε σε αρκετά ζωικά μοντέλα, οπότε έχουμε ολοκληρώσει αρκετές προκλινικές εξετάσεις, ώστε να είμαστε σίγουροι για την έναρξη των δοκιμών σε ανθρώπους", υπογράμμισε ο Δρ Φίλιπ Μαρτσέλα.
Η προσέγγιση βασίζεται στην τάση του ανθρώπινου σώματος να γεμίσει οποιαδήποτε εσωτερικά κενά, εξήγησε ο Μαρτσέλα και πρόσθεσε πως "η φύση απεχθάνεται το κενό, οπότε ο ίδιος ο θάλαμος, επειδή είναι άδειος, τείνει να γεμίσει μέσα στο σώμα", είπε.
Σύμφωνα με τον Αυστραλό επιστήμονα, το "νέο στήθος" θα σχηματίζεται σε έξι με οκτώ μήνες μετά την επέμβαση και πρόσθεσε πως ίσως, θα περάσουν δυο χρόνια για να τελειοποιηθεί η μέθοδος.
"Ελπίζουμε πως με τη νέα τεχνική θα μπορέσουμε να επεκταθούμε και στην αναδημιουργία άλλων ανθρώπινων οργάνων", είπε ο Δρ. Μαρτσέλα.

Οι καπνιστές διαβητικοί κινδυνεύουν με ακρωτηριασμό !!!


Ακόμη και με ακρωτηριασμό απειλούνται οι διαβητικοί που καπνίζουν, καθώς το τσιγάρο ευθύνεται για την εμφάνιση του λεγόμενου «διαβητικού ποδιού». Η δράση του τσιγάρου μπορεί να καταστρέψει τα νεύρα των κάτω άκρων, με αποτέλεσμα τα άτομα με διαβήτη να μην αισθάνονται πόνο ή κάψιμο και να οδηγούνται σε εμφάνιση γάγγραινας και ακρωτηριασμό, χωρίς να το αντιληφθούν εγκαίρως.
Αυτά προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησαν οι γιατροί του Διαβητολογικού Κέντρου του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» και η οποία παρουσιάζεται στο 23ο ετήσιο συνέδριο της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, το οποίο πραγματοποιείται σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη...

Στην έρευνα συμμετείχαν 250 άτομα με διαβητικό πόδι, εκ των οποίων 131 ασθενείς με διαβητικό πόδι και ιστορικό καπνίσματος. Απ’ αυτούς, οι 77 ήταν ενεργοί καπνιστές (ποσοστό 58,8%) και οι 54 (ποσοστό 41,2%) το είχαν διακόψει. Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 είχαν οι 11 ασθενείς (8,4%) και τύπου 2 οι 120 (91,6%). Η διάρκεια του διαβήτη ήταν κατά μέσον όρο 15 χρόνια, η διάρκεια του καπνίσματος 38 χρόνια και η ημερήσια κατανάλωση τσιγάρων 33 χρόνια.
«Το κάπνισμα είναι ο μοναδικός σημαντικός μεταβαλλόμενος παράγοντας κινδύνου για τη δημιουργία και την εξέλιξη της περιφερικής αγγειακής νόσου, με συνέπεια τον αυξημένο κίνδυνο ακρωτηριασμού. Τα ευρήματα της έρευνας καταδεικνύουν τον κυρίαρχο ρόλο που παίζει το κάπνισμα (η βαρύτητα και η διάρκειά του) στην περιφερική αγγειακή νόσο και στην αιτιοπαθογένεια του διαβητικού ποδιού, με περισσότερο από το 50% των ατόμων με διαβητικό πόδι να έχει διατελέσει ενεργός καπνιστής», εξηγεί ο υπεύθυνος στο Διαβητολογικό Κέντρο του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», παθολόγος-διαβητολόγος, Χρήστος Μανές.
Παράλληλα, συνιστά διακοπή του καπνίσματος στους διαβητικούς, ενώ για την πρόληψη του «διαβητικού ποδιού», τους συμβουλεύει να ελέγχουν κάθε μέρα τα πόδια τους, προκειμένου να διαπιστώσουν τυχόν πληγές, οι οποίες εάν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, μπορεί να οδηγήσουν σε ακρωτηριασμό.

Ρεκόρ εισπράξεων για την ταινία του Μάικλ Τζάκσον “This is it” !!


Χορός εκατομμυρίων δολαρίων ακόμα και μετά το θάνατό του.
Η ταινία “This is it” που έχει δημιουργηθεί όπως ένα ντοκιμαντέρ με βίντεο, φωτογραφίες από τις πρόβες του Μάικλ Τζάκσον για τις συναυλίες του Λονδίνου έχει ήδη σπάσει κάθε ρεκόρ κάνοντας εισπράξεις 200 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η ταινία για τον βασιλιά της ποπ έχει αποσπάσει καλές κριτικές παγκοσμίως, ενώ μόνο στη βόρεια Αμερική τα κέρδη αγγίζουν τα 61 εκατομμύρια δολάρια.
Ενδεικτικό των κερδών είναι πως η εταιρεία παραγωγής πλήρωσε 60 εκατομμύρια δολάρια για τα βίντεο και τις φωτογραφίες από τις πρόβες του μεγάλου σταρ, που πέθανε στις 25 Ιουνίου στο Λος Άντζελες.

Εξερεύνηση στο σπήλαιο « Καταβόθρα » στο κέντρο της Χώρας !!!


Ένα από τα ποιο ιστορικά σπήλαια της Πελοποννήσου που χρονολογείται από την Παλαιολιθική εποχή πρόκειται να εξερευνήσει την προσεχή Κυριακή τμήμα της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας Καλαμάτας. Σκοπός της εξερεύνησης, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Νέστορος Τάσος Τσορώνης, είναι να μπορέσουν να δουν τι έχει μέσα αυτό το σπήλαιο .Μάλιστα για την εξερεύνηση έχει ζητηθεί και έχει δοθεί η άδεια από την ΛΗ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Οπως υπογράμμισε ο κ. Τσορώνης, εφόσον διαπιστωθεί ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον μπορεί να γίνει ένα επισκέψιμο σπήλαιο. Στόχος, τόνισε, είναι να αναδειχθεί το σπήλαιο όπως και τα άλλα σπήλαια που υπάρχουν στην περιοχή, τα οποία αφού εξερευνηθούν από τους ειδικούς μπορούν να αξιοποιηθούν και να γίνουν επισκέψιμοι χώροι...

Μάλιστα μπορούν να αποτελέσουν μαζί με τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής έναν ενιαίο επισκέψιμο προορισμό.

Εφιάλτης ο καρκίνος για ένα ολόκληρο χωριό !!!


Ένα ολόκληρο χωριό, ζει με τον εφιάλτη της αρρώστιας και του θανάτου. Στα Ροδινά Ζαχάρως, τα τελευταία χρόνια τα κρούσματα λευχαιμίας και καρκίνου, κυρίως του παγκρέατος, αυξάνονται κατακόρυφα.
Οι κάτοικοι βλέπουν μέρα με την μέρα συγχωριανούς τους να δίνουν μάχη για την ζωή και δεν μπορούν να κρύψουν την ανησυχία τους γι’ αυτό που συμβαίνει. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 70 μόνιμους κατοίκους του χωριού, έχουν ήδη αρρωστήσει το τελευταίο διάστημα 7 άτομα, ηλικίας από 30 ετών και πάνω. Όλοι φοβούνται ότι σύντομα το κακό θα «χτυπήσει» και την δική τους πόρτα…
Ο ίδιοι προσπαθούν να αποδώσουν κάπου το κακό.

Όπως λένε, το δίκτυο ύδρευσης του χωριού τους είναι από αμίαντο, ο οποίος επιβαρύνει την υγεία. Όπως λένε, η ΔΕΥΑΖ έχει μεταφέρει εδώ και πολύ καιρό τις σωλήνες στο χωριό, αλλά το έργο δεν έχει αρχίσει.
Επίσης, κάνουν λόγο για πιθανά προβλήματα που μπορεί να δημιουργεί ο σταθμός της ΔΕΗ που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού. Ένας σταθμός που μετά τις φωτιές του 2007 αναβαθμίστηκε. Είναι χαρακτηριστικό, όπως οι ίδιοι παρατηρούν, ότι τα σπίτια των ανθρώπων που έχουν αρρωστήσει βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από αυτόν.
Και στο μυαλό τους, ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να έχει βάση. Ο πρόεδρος του χωριού Αγησίλαος Νικολακόπουλος είχε κάνει σχετικό ερώτημα στην ΔΕΗ από όπου είχε λάβει την απάντηση ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα και ότι δεν προκαλεί πρόβλημα. Ωστόσο, οι κάτοικοι θα αισθάνονται πιο ήρεμοι αν επίσημα γινόταν διερεύνηση του θέματος.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του χωριού, «για εμάς, προτεραιότητα έχει η υγεία των κατοίκων. Έχει κάνει μελέτη ο δήμος Ζαχάρως να φτιαχτεί το δίκτυο που είναι από αμίαντο. Έχουμε φέρει τις σωλήνες αλλά δεν έχει αρχίσει το έργο. Όπως είναι γνωστό, ο αμίαντος προκαλεί προβλήματα στην υγεία.
Πόσο μάλλον όταν πίνουμε νερό τόσα χρόνια από αυτές τις σωλήνες. Παράλληλα, έχουμε πολλά κρούσματα στο χωριό, θανάτους και άρρωστους από λευχαιμία. Ο κόσμος δεν έχει την δυνατότητα αγοράζει νερό. Πρόβλημα αποτελεί και ο σταθμός της ΔΕΗ. Εμένα μου είπαν ότι δεν προκαλεί προβλήματα υγείας αλλά ο κόσμος ανησυχεί. Δεν θα έπρεπε να έχει γίνει υπόγεια;», τονίζει.
Τον προβληματισμό του εξέφρασε και ο Κωνσταντίνος Κουλόπουλος καθώς, όπως λέει, βλέπει τους συγχωριανούς του να πεθαίνουν. «Εδώ πολύς κόσμος πεθαίνει από την παλιαρρώστεια. Το δίκτυο είναι από αμίαντο, έχουμε φέρει τις σωλήνες ένα χρόνο και δίκτυο δεν έχουμε δει ακόμη».
Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και το μόνο που θα τους έδινε απαντήσεις σε όσα φοβούνται, είναι η διερεύνηση του θέματος. Όπως λέει η Φωτεινή Γκάβαλου «υπάρχει ένας υποσταθμός εδώ και πολλά χρόνια στο κέντρο του χωριού, μέσα στα σπίτια. Θεωρώ, μέσα στην άγνοιά μου, ότι εκπέμπει μια Α συχνότητα. Εγώ έχω σπουδάσει πάνω στην βιοενέργεια, δεν έχει σχέση με αυτό, αλλά βλέπω ότι αυτό επιδρά στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του ανθρώπινου σώματος.
Ασθένειες προκαλούνται όταν μπλοκαριστεί το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Αυτό δεν το γνωρίζουν οι άνθρωποι. Είναι νέες ανακαλύψεις της επιστήμης. Όταν κάηκαν τα δένδρα και το χωριό, ήρθαν από την ΔΕΗ και έκαναν αναβάθμιση, τον ενίσχυσαν χωρίς να ελέγξουν τις επιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει άμεσα ή μακροπρόθεσμα. Έκανε ο πρόεδρος ερώτηση στην ΔΕΗ και του απάντησαν ότι δεν επηρεάζει. Να κάνουμε αίτηση στην ΔΕΗ να μας αποδείξει ότι η συχνότητα που εκπέμπει δεν μας επηρεάζει. Αυτή τη συχνότητα που εκπέμπει ο υποσταθμός θα την πάω σε ανάλογα ερευνητικά κέντρα για να δούμε αν επηρεάζει ή όχι».
ΠΑΤΡΙΣ

Με λάδι που είχε λήξει θα τάιζαν κρατουμένους !!!


Ούτε με ένα ούτε με δύο, αλλά με 500 κιλά ληγμένου ελαιόλαδου προμήθευσε τις φυλακές του Βόλου επιχείρηση χονδρικής εμπορίας τροφίμων!
Τα προ… διμήνου ληγμένα 89 δοχεία λάδι, των 5 λίτρων το καθένα, που παρέλαβε το σωφρονιστικό κατάστημα ανήκαν στην ευρύτερη παραγγελία του με προμήθειες που έγινε τέλη Σεπτεμβρίου.
Ευτυχώς πάντως η διεύθυνση των φυλακών αντέδρασε έγκαιρα και οι ποσότητες έμειναν στην άκρη, χωρίς να καταναλωθούν...

Μετά από αίτηση της διεύθυνσης των φυλακών – συνήθης τακτική σε περιπτώσεις μαζικών προμηθειών - σε δειγματοληψία προχώρησε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εμπορίου.
Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Βόλου ενώ ο προμηθευτής θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινική δίωξη.

Αντώνης Σαμαράς: "Δεν θα γίνουμε το κόμμα των μεταλλαγμένων"


«Η σύμπλευσή μου με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο κάποιους ενόχλησε», ήταν η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά στις «βολές» της Ντόρας Μπακογιάννη για την συνεργασία τους, ενώ τόνισε πως δεν προωθεί την περιχαράκωση της ΝΔ.
O υποψήφιος πρόεδρος τόνισε πως όσοι επιτίθενται με προσωπικούς υπαινιγμούς «θυμώνουν τον απλό κόσμο της παράταξης» και ενισχύουν αντί να βλάπτουν την απήχηση των προτάσεών του.
Παράλληλα, επανέλαβε πως προέχει να προσελκυσθούν οι ψηφοφόροι της ΝΔ που πικράθηκαν και απέρριψε τα περί περιχαράκωσης λέγοντας: «δεν θα αφήσουμε να μετακινηθεί η ΝΔ. Δεν θα γίνουμε το κόμμα των μεταλλαγμένων».
Στο μεταξύ, προβάδισμα 5,2% δίνει στον Αντώνη Σαμαρά δημοσκόπηση του newsit και της Metron Analysis...

Αναλυτικά, ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει 43,9%, η Ντόρα Μπακογιάννη 38,7% και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης 11,1%, ενώ σε ενδεχόμενο δεύτερο γύρο το 48,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει τον κ. Σαμαρά έναντι 44,6% της κα. Μπακογιάννη.

Ξέσπασε και στην Ελλάδα το πανδημικό κύμα της νέας γρίπης !!!


Ξέσπασε και στην Ελλάδα το πανδημικό κύμα της νέας γρίπης σύμφωνα με την αρμόδια Εθνική επιτροπή. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί το πανδημικό κύμα πρόκειται να διαρκέσει έξι με οκτώ εβδομάδες και απευθύνουν έκκληση σε όλους να προχωρήσουν σε εμβολιασμό από την Δευτέρα που ξεκινά το πρόγραμμα.
Όπως ανακοίνωσε το ΚΕΛΠΝΟ, την τελευταία εβδομάδα τα νέα κρούσματα ανέρχονται στα 332, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 3.189. Η αύξηση του πανδημικού κύματος καταγράφεται και από τα κρούσματα στους μαθητές καθώς τις δύο τελευταίες ημέρες, έκλεισαν 158 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Κλειστά από την Πέμπτη και για επτά μέρες, θα παραμείνουν λόγω συρροής κρουσμάτων γρίπης και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού Α Η1Ν1 συνολικά 158 τμήματα σχολείων στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στους νομούς Πέλλας, Μαγνησίας, Έβρου, Χαλκιδικής, Δωδεκανήσου, Αρκαδίας, Καβάλας, Κιλκίς, Λάρισας, Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας.
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 74χρονος που νόσησε από τη νέα γρίπη.
Μάλιστα, όπως υπογραμμίζεται στην ίδια έκθεση η νέα γρίπη φαίνεται πως «ταξιδεύει» σε όλη τη χώρα με ταχύτατους ρυθμούς. « Όλες σχεδόν οι περιφέρειες της χώρας ανέφεραν εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης Α(Η1Ν1)ν», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Έτσι, η χώρα μας πλέον αριθμεί από τις αρχές της πανδημίας έως και σήμερα 3.189 κρούσματα. Ο αριθμός αυτός όμως, είναι απλά μία ένδειξή καθώς δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των ασθενών με νέα γρίπη στη χώρα μας, αλλά το σύνολο των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Έβαλαν γκαζάκια σε …. sex shop !!!


Στις 3:30 τα ξημερώματα, εξερράγη ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός που τοποθέτησαν άγνωστοι στην είσοδο του καταστήματος, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γιαννιτσών και Αναγεννήσεως.
Από την επίθεση προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο του μαγαζιού.

12.11.09

Νάντια Γιαννακοπούλου –Κατέθεσε 2 αναφορές στην Υπουργό Aγροτικής Aνάπτυξης για : Καταγγελίες για χειραγώγηση της τιμής του ελαιόλαδου – Ζημιές από Χαλαζόπτωση !!!


Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, με αφορμή τις καταγγελίες του προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας, πρόσφατα δημοσιεύματα του περιφερειακού και τοπικού τύπου αλλά και την υφιστάμενη κατάσταση όσον αφορά την τιμή του ελαιόλαδου κατέθεσε αναφορά προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στην αναφορά, γίνεται ξεκάθαρο το κερδοσκοπικό παιχνίδι που παίζεται από μεγαλο-παραγωγούς και εκπροσώπους συμφερόντων εκτός του αγροτικού κόσμου, κυρίως γειτονικών χωρών. Η διαφορά στην τιμή του ελαιόλαδου την δεδομένη χρονική στιγμή είναι κατά πολύ μικρότερη της αντίστοιχης περσινής, ενώ ήδη εκφράζονται φόβοι ότι θα πέσει κι άλλο. Η νέα αναφορά έρχεται να συμπληρώσει την προηγούμενη αναφορά για την τιμή του ελαιόλαδου που κατατέθηκε στις 5/11/09 από την κ Γιαννακοπούλου καθώς είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπισθεί το ζήτημα πριν να είναι αργά...

Με την αναφορά αυτή, η κ. Γιαννακοπούλου ζητά την παρέμβαση της αρμόδιας Υπουργού, ώστε να προβεί στα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, με σκοπό την ενίσχυση του Έλληνα αγρότη και ελαιοπαραγωγού.

Τεράστιες ζημιές από χαλαζόπτωση

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αφορμή την έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 11/11/09 στο Ν. Μεσσηνίας.
Η αναφορά αυτή έρχεται να συμπληρώσει επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής προς την αρμόδια Υπουργό ζητώντας να μεριμνήσει για το θέμα και, πιο συγκεκριμένα, για την αποζημίωση των παραγωγών. Στην αναφορά υπογραμμίζεται ότι η απρόσμενη χαλαζόπτωση προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου καταστροφή και στην περιοχή των Γαργαλιάνων με αποτέλεσμα την πτώση του ελαιόκαρπου. Επισημαίνεται ότι έχει πληγεί περίπου 50 – 60% της παραγωγής χωρίς να υπολογίζεται η καταστροφή που έχουν υποστεί οι εναπομείναντες στο δέντρο καρποί και οι οποίοι θα χαλάσουν αργότερα.
Με την αναφορά αυτή, η κ. Γιαννακοπούλου ζητά την άμεση καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών καθώς λόγω της παράλληλης πτώσης της τιμής του ελαιόλαδου, οι ελαιοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση.

ΝΑΝΤΙΑ Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Βουλευτής Ν. Μεσσηνίας

Δέσμευση φορτίου αχλαδιών μετά από ανίχνευση του φυτοφαρμάκου amitraz !!!


Εντατικούς ελέγχους ώστε να εντοπιστούν 11 τόνοι τουρκικά αχλάδια που περιέχουν το επικίνδυνο φυτοφάρμακο amitraz διενεργούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Με εντολή της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή διενεργήθηκε έλεγχος σε φορτίο 19 τόνων αχλαδιών που είχε φέρει από την Τουρκία η εταιρεία «Λιμπαντζής Α.Ε.».
Οι 8 τόνοι δεσμεύτηκαν άμεσα και λήφθηκε σχετικό δείγμα το οποίο εστάλη για κατεπείγουσα ανάλυση στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.
Όπως έγινε γνωστό υπήρχε θετική ένδειξη για υπολείμματα του φυτοφαρμάκου amitraz σε επίπεδα υψηλότερα του επιτρεπτού...

Με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας και σύμφωνα με το σχετικό Κανονισμό της Ε.Ε. (ΕΚ-882-2004), η αρμόδια διεύθυνση φυτοπροστασίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,κάλεσε το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Πειραιά να διερευνήσει άμεσα τα σημεία διάθεσης και να προχωρήσει άμεσα στη δέσμευση των 11 τόνων τουρκικών αχλαδιών που βρίσκονται στην αγορά. Οι αρμόδιες
διευθύνσεις φυτοπροστασίας σε συνεργασία με τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις συνεχίζουν τους εξαιρετικά εντατικούς ελέγχους.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας γυναικών για σεξουαλική εκμετάλλευση !!!


Οργανωμένο κύκλωμα Νιγηριανών που εκμεταλλευόταν νεαρές κοπέλες από τη Νιγηρία, τις οποίες υποχρέωνε να εκδίδονται με απειλές, αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν μια 20χρονη Νιγηριανή με ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα, ενώ αναζητείται ο σύζυγός της, επίσης νιγηριανής καταγωγής με ελληνική υπηκοότητα, ως μέλη του κυκλώματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης των γυναικών.
Οπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο κατηγορούμενοι είναι μέλη του κυκλώματος που "στρατολογούσε" γυναίκες στη Νιγηρία, οι οποίες ήταν σε δεινή οικονομική κατάσταση, τις έφερναν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας και στη συνέχεια ασκώντάς τους σωματική βία και με το φόβητρο της μαύρης μαγείας τις εξέδιδαν, απαιτώντας συνολικά 80.000 ευρώ από την καθεμία προκειμένου να τις αφήσουν ελεύθερες...

Το κύκλωμα δραστηριοποιείτο στην εκμετάλλευση των γυναικών εδώ και δύο χρόνια, και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, είχε φέρει περισσότερες από 40 νεαρές Νιγηριανές και από τη σεξουαλική εκμετάλλευσή τους είχε αποκομίσει πάνω από 180.000 ευρώ, χρήματα τα οποία οι δύο κατηγορούμενοι τα έστελναν στο εξωτερικό σε συνεργάτες τους, μέσω τραπεζών.
Σε πέντε από τις γυναίκες που εκμεταλλεύονταν οι σύγχρονοι δουλέμποροι παρασχέθηκε από την Αστυνομία άμεση αρωγή και προστασία και κινήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να χαρακτηριστούν θύματα εμπορίας ανθρώπων.
Η 20χρονη που συνελήφθη οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα.

Αναφορά Κουσελά στην Βουλή για τις ζημιές από χαλαζόπτωση !!!


Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας την άμεση διενέργεια εκτιμήσεων για τις σοβαρές ζημιές από χαλάζι στις ελαιοκαλλιέργειες Πυλίας και Τριφυλίας και την άμεση και πλήρη αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών.
Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:
«Σας διαβιβάζω φωτοαντίγραφα δημοσιευμάτων του Μεσσηνιακού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε στις 11-11-2009 τις περιοχές της Πυλίας και της Τριφυλίας Νομού Μεσσηνίας, προκάλεσε μεγάλης έκτασης καταστροφές, που ξεκινούν από 50% και φθάνουν μέχρι και το 80% στις ελαιοκαλλιέργειες των αντίστοιχων περιοχών, με καταστροφή του καρπού που θα μαζευόταν σε λίγες ημέρες.
Επειδή ήδη οι παραγωγοί πλήττονται πολλαπλά από το αυξημένο κόστος παραγωγής και τις εξευτελιστικές τιμές του ελαιόλαδου, οι δε καταστροφικές συνέπειες από το συγκεκριμένο ακραίο καιρικό φαινόμενο έρχονται να προστεθούν σε μια ήδη δύσκολη και βεβαρημένη κατάσταση, παρακαλώ να μεριμνήσετε για την άμεση διενέργεια των εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ και την ταχύτερη δυνατή αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών για το σύνολο αυτών των ζημιών».

Επικηρύσσονται οι δράστες της δολοφονικής απόπειρας κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα !!!


Στην προκήρυξη χρηματικής αμοιβής ύψους 1.000.000 ευρώ σε όσους πολίτες συμβάλουν στο έργο των Aρχών για την αποκάλυψη, εντοπισμό και σύλληψη των άγνωστων δραστών που συμμετείχαν στην δολοφονική απόπειρα κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα, προχώρησαν σήμερα με κοινή τους απόφαση το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Οικονομικών.
Με την απόφαση αυτή υλοποιείται άμεσα η εξαγγελία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την επανεξέταση της υπόθεσης από μηδενική βάση, ώστε να προκύψουν νέα επαρκή στοιχεία που θα οδηγήσουν τους δράστες στη Δικαιοσύνη.
Κάθε πολίτης που επιθυμεί να παρέχει σχετικές πληροφορίες ή στοιχεία για τη δολοφονική απόπειρα κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα που πραγματοποιήθηκε στις 23.12.2008 και ώρα 00.18 στα Πετράλωνα Αττικής, μπορεί να επικοινωνεί με το τηλέφωνο 210 - 6447437

της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι θα εξασφαλισθεί η ανωνυμία κάθε πολίτη απέναντι σε κάθε Αρχή και κάθε τρίτο.

Χριστουγεννιάτικα δώρα: Τα δύο τρίτα των Ευρωπαίων θα μειώσουν τις δαπάνες τους εξαιτίας της κρίσης, αν και το 80% αυτών δεν φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους.!!!


Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να περιορίσουν τις δαπάνες τους στις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων εν μέσω οικονομικής κρίσης και να προτιμήσουν χρήσιμα και οικονομικά δώρα, σύμφωνα με μελέτη της εταιρίας συμβουλευτικών υπηρεσιών Deloitte που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Οι έμποροι επίσης θα πρέπει να ενταχθούν στο εορταστικό κλίμα, καθώς οι καταναλωτές συνηθίζουν πλέον να προσέχουν το πορτοφόλι τους.
Οι κάτοικοι της Ευρώπης θα σφίξουν τη ζώνη ξανά, αλλά ο ρυθμός της ύφεσης είναι βραδύς: οι δαπάνες για τα δώρα, τη διατροφή και τις εξόδους αναμένεται να μειωθούν κατά 3,8% στο σύνολο της γηραιάς ηπείρου, έναντι 6% το 2008. Αν οι δαπάνες μειώνονται κατά 6,3% στη δυτική Ευρώπη, αυξάνονται κατά 0,7% στην ανατολική πλευρά της.

Η μείωση θα είναι λιγότερο έντονη στη Γαλλία, όπου οι καταναλωτές προβλέπουν να περιστείλουν τις δαπάνες τους κατά 3,5%, μετά το -5,1% στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς του 2008. Οι περιορισμοί θα είναι πιο έντονοι στις χώρες που έχουν περισσότερο πληγεί από την κρίση όπως η Ισπανία (-9,1%), η Βρετανία (-17,4%) και κυρίως η Ιρλανδία (-22,4%).
Κάθε πολίτης της Ευρώπης θα δαπανήσει κατά μέσο όρο 700 ευρώ (650 ευρώ στη Γαλλία).
Στη δυτική Ευρώπη, οι καταναλωτές θα προσφέρουν λιγότερα δώρα αλλά πιο ακριβά (10 στη Γαλλία έναντι μιας μέσης αξίας 42 ευρώ). Στην ανατολική Ευρώπη, οι καταναλωτές θα είναι γενικά πιο γενναιόδωροι, καθώς διακατέχονται από την επιθυμία να προσεγγίσουν το δυτικό τρόπο ζωής.
Τα δύο τρίτα των Ευρωπαίων θα μειώσουν τις δαπάνες τους εξαιτίας της κρίσης, αν και το 80% αυτών δεν φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους.
Η μελέτη διεξήχθη σε 18 χώρες και σε δείγμα 17.567 ερωτηθέντων, ηλικίας 18 ετών και άνω, την περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου.

2012 - Σήμερα είναι η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στην Ελλάδα !!!


Ας αφήσουμε την φαντασία στους σκηνοθέτες κι ας το δούμε από την άποψη των επιστημόνων."Δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση.
Αν υπήρχε περίπτωση πρόσκρουσης ενός πλανήτη με τη Γη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, αφενός θα ήταν γνωστό στην επιστημονική κοινότητα εδώ και μία δεκαετία αφετέρου ο μυστηριώδης αυτός πλανήτης θα ήταν ορατός από τη Γη δια γυμνού οφθαλμού" τονίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται μια συγκεκριμένη ημερομηνία για το τέλος της Γης. Ορισμένοι είχαν προειδοποιήσει ότι η μεγάλη καταστροφή θα γινόταν το 2003, άλλοι είχαν αναφέρει το 2006, στηριζόμενοι σε μια αμφιλεγόμενη αποκρυπτογράφηση του περίφημου Κώδικα της Βίβλου...

Το τελευταίο εσχατολογικό σενάριο μιλάει για το χειμερινό ηλιοστάσιο του 2012, στηριζόμενο στην πανάρχαια αρίθμηση κάποιων ημερολογίων των Μάγιας, που τελειώνουν εκείνη ακριβώς την ημερομηνία.
Όσο όμως και αν μας διαβεβαιώνουν οι επιστήμονες στο βάθος του μυαλού κάποιων από εμάς ενδέχεται να δημιουργηθεί το ερώτημα " Και αν οι σοφοί Μάγιας είχαν δίκιο;".
Οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ μας καθησυχάζουν " Μην ανησυχείτε, δεν τελειώνουν τα ημερολόγια των Μάγιας σε αυτή την ημερομηνία. Απλώς τελειώνει ένας κύκλος και αρχίζει ένας άλλος, σύμφωνα με την αρίθμηση του λαού αυτού"
Σε μια προσπάθεια να εξηγήσουν τα ημερολόγια των Μάγιας, πολλοί ερευνητές και συγγραφείς όπως ο Αμερικανός φυσικός Λόρενς Τζότζεφ ή η Λίντα Σέλε, μιλούν για ευθυγράμμιση του Ήλιου με το κέντρο του γαλαξία το Δεκέμβριο του 2012, ένα φαινόμενο που θα αφήσει τη Γη προσωρινά απροστάτευτη από το μαγνητικό πεδίο που την προφυλάσσει από την κοσμική ακτινοβολία.
Απαντώντας στην πρόβλεψη της καταστροφής της Γης λόγω αντιστροφής των πόλων, επιστήμονες επισημαίνουν ότι αυτό έχει συμβεί και στο παρελθόν.
ΤΟ ΤΈΛΟΣ ΤΟΥ ΚΎΚΛΟΥ
Τα ημερολόγια των Μάγιας "μηδενίζουν" κάθε 1.872.000 μέρες, μια περίοδος που είναι γνωστή ως ο Μεγάλος Κύκλος.
Το τέλος του Κύκλου της Μεγάλης Μέτρησης ορίζεται ως η 21η Δεκεμβρίου του 2012.
Οι Μάγιας ήταν ένας λαός πολύ εξελιγμένος στα Μαθηματικά και την Αστρονομία.
Είχαν τρία είδη ημερολογίων, για τις μέρες, τις εποχές, και το ημερολόγιο της Μεγάλης Μέτρησης, το οποίο όριζε μια περίοδο 5.125 ετών.
Το τέλος της περιόδου αυτής αντιστοιχεί στο δυτικό έτος 2012.
Οι απόγονοί τους τονίζουν σήμερα πως κανείς δυτικός δεν μπορεί να κατανοήσει τα περίφημα ημερολόγιά τους.
http://i-diadromi.blogspot.com/

EΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Της Νάντιας Γιαννακοπούλου για τις καταστροφές από το Χαλάζι και για τους εποχικούς !!


Προς την κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Μεγάλες ζημιές υπέστησαν από πρωτοφανή χαλαζόπτωση μεγέθους καρυδιού οι καλλιέργειες και ιδιαίτερα ο ελαιόκαρπος την 11/11/09 σε χωριά των Δήμων Παπαφλέσσα, Νέστορος και Πύλου του νομού Μεσσηνίας. Ιδιαίτερα επλήγησαν από το χαλάζι τα χωριά Βλαχόπουλο, Γλυφάδα, Μυρσινοχώρι, Πλάτανος, Ίκλαινα, Κορυφάσιο, Παπούλια κ.α.
Οι ζημιές που προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση σε πολλές περιοχές ανέρχονται σε ποσοστό μέχρι και 80% της παραγωγής και εκτείνονται σε έκταση χιλιάδων στρεμμάτων. Οι ελαιοπαραγωγοί των παραπάνω περιοχών βρίσκονται σε απόγνωση καθώς οι ζημιές έχουν καταστρέψει την παραγωγή τους.
Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Τι πρόκειται να πράξει η Κυβέρνηση για την αποζημίωση των παραγωγών των άνω περιοχών που επλήγησαν, δεδομένου ότι οι ίδιες περιοχές είχαν πληγεί πάλι από χαλαζόπτωση, πάγο και φωτιές το 2007 και 2008;
Αθήνα, 12.11.2009 Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΝΑΝΤΙΑ Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του πολίτη

Η εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων πυροσβεστών σε όλη τη χώρα παραμένει ακόμη μια εκκρεμότητα από τις πολλές που άφησε η προηγούμενη Κυβέρνηση στον τόπο. Παρότι δόθηκαν πολλές δεσμεύσεις για την παύση του καθεστώτος εργασιακής ομηρίας που οι συνθήκες ημι-απασχόλησης και όχι μόνο δημιουργούν, το βασικότερο πρόβλημά τους παραμένει άλυτο.
Αξίζει να επισημανθεί ότι οι εποχιακοί πυροσβέστες είναι ένας κλάδος εργαζομένων από άρτια εκπαιδευμένους υπαλλήλους, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας παλιότερα, που υπάρχει εδώ και 30 χρόνια με ό,τι αυτό συνεπάγεται σχετικά με την αποκτηθείσα εργασιακή τους εμπειρία. Αποτελούν τους οργανικούς εγγυητές της προστασίας της ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του δασικού πλούτου της χώρας που έγινε στόχος εγκληματικών ενεργειών πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.
Η ελληνική επικράτεια ως γνωστόν έχει κατά καιρούς υποστεί τρομερές καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να χορηγήσει αποζημιώσεις. Η μονιμοποίηση των εποχιακών πυροσβεστών εκτός του ότι αποτελεί δίκαιο αίτημα των ενδιαφερομένων είναι και σοβαρή επένδυση στις υποδομές πρόληψης και καταστολής κάποιων, έστω και μερικώς, από τις καταστροφές αυτές.
Οι χιλιάδες εποχιακοί πυροσβέστες πανελληνίως και οι, περίπου, 100 του Ν. Μεσσηνίας επιδιώκουν τη μονιμοποίηση τους σε συναφείς υπηρεσίες 12μηνης λειτουργίας, όπως η πολιτική προστασία, η δασοπροστασία κ.α. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυρόσβεσης – Διάσωσης με κατηγορηματικό τρόπο, ακόμη, επιζητά τον διαχωρισμό τους από τους εργαζομένους με προγράμματα STAGE και με υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1. Σκοπεύει η Κυβέρνηση να υλοποιήσει το αίτημα των εποχιακών πυροσβεστών;
2. Η εργασιακή αποκατάσταση θα είναι στο σύνολο των εργαζομένων του κλάδου και, αν όχι, με ποια κριτήρια θα επιλεγούν αυτοί;

Αθήνα, 12.11.2009 Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΝΑΝΤΙΑ Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Ομπάμα πρώτος στη λίστα του Forbes με τους πιο ισχυρούς του πλανήτη !!!


Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακηρύχθηκε ο πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο στη λίστα του περιοδικού Forbes.
Ο Ομπάμα, η δημοτικότητα του οποίου εντός και εκτός αμερικανικού εδάφους, έχει συμβάλει στη βελτίωση της εικόνας των ΗΠΑ, όπως προκύπτει από πολλές έρευνες, είναι πρώτος στη λίστα, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τον ηγέτη της αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, και την τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι, μεταξύ των ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.
Στις πρώτες δέκα θέσεις της λίστας βρίσκονται ηγετικές φυσιογνωμίες από το χώρο της πολιτικής, της βιομηχανίας και της οικονομίας.
Στη λίστα βρίσκονται μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Goldman Sachs, Λόιντ Μπλάνκφαιν (18), ο δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ (14), αλλά και ο Πάπας Βενέδικτος (11).
Ο μπιν Λάντεν βρίσκεται στην 37η θέση και η Γουίνφρι στην 45η.
Ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν στην 29η θέση, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ δεν βρίσκεται στη λίστα.
Στις πρώτες δέκα θέσεις βρίσκονται οι:

1. Μπαράκ Ομπάμα, πρόεδρος ΗΠΑ
2. Χου Τζιντάο, πρόεδρος Κίνας
3. Βλαντίμιρ Πούτιν, πρωθυπουργός Ρωσίας
4. Μπεν Μπερνάνκι, επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ
5. Σεργκέι Μπριν και Λάρι Πέιτζ, ιδρυτές του Google
6. Κάρλος Σλιμ, επικεφαλής της μεξικανικής Telmex
7. Ρούπερτ Μέρντοκ, πρόεδρος του ομίλου μμε News Corp.
8. Μάικλ Τ. Ντιούκ, επικεφαλής των πολυκαταστημάτων Wal-Mart
9. Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ
10. Μπιλ Γκέιτς, πρόεδρος του ιδρύματος Bill & Melinda Gates

Εντοπίστηκαν λαθρομετανάστες στα Κύθηρα !!!


Σώοι και καλά στην υγεία τους είναι τελικά οι λαθρομετανάστες που νωρίς σήμερα, είχαν εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων, με ιστιοφόρο σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το ιστιοφόρο που φέρει το όνομα "Μπέρμινχα" εντοπίστηκε αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή Αυλέμωνας ανατολικά των Κυθήρων, ενώ ακόμα άγνωστος παραμένει ο αριθμός των λαθρομεταναστών, οι οποίοι αφού καταμετρηθούν θα μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας του νησιού για προληπτικές εξετάσεις.

Στο 9% η ανεργία τον Αύγουστο του 2009 έναντι 7,1% τον Αύγουστο του 2008 !!!


Σε 9% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας φέτος τον Αύγουστο έναντι 7,1% τον Αύγουστο του 2008 και 9,6% τον Ιούλιο 2009.
Οι άνεργοι ανήλθαν τον Αύγουστο σε 452.706 άτομα και αυξήθηκαν κατά 97.979 άτομα σε σχέση με τον περσινό Αύγουστο σημειώνοντας ποσοστιαία άνοδο 27,6%.
Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος η ανεργία στους άντρες ήταν τον Αύγουστο 7,2% και στις γυναίκες 11,6%.
Ηλικιακά η υψηλότερη ανεργία καταγράφεται στις ηλικίες 15 έως 24 ετών με ποσοστό 24,2% και 25 έως 34 ετών με ποσοστό 11,8%.
Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας η υψηλότερη ανεργία ήταν

στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη με ποσοστό 12,1%, στη Στερεά Ελλάδα με 10,9% και στην κεντρική Μακεδονία με 10,4%.
Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στα Ιόνια νησιά με 3,8% στην Πελοπόννησο με 5,1% και στο νότιο Αιγαίο και την Κρήτη με 6,3%.

Κλειστή λόγω γρίπης μια τάξη σχολείου στην Τρίπολη !!!


Με απόφαση του, ο Νομάρχης Αρκαδίας, λόγω διαπιστωμένων κρουσμάτων της νέας γρίπης στο 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης, αποφάσισε τη διακοπή των μαθημάτων στο τμήμα Α1 της πρώτης τάξης του εν λόγω σχολείου από σήμερα και για επτά (7) ημερολογιακές ημέρες.

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο Μεσσηνίας !!!


Ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος προέδρευσε χθες, Τετάρτη, σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου, με θέμα την προετοιμασία για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, αλλά και χιονοπτώσεων και παγετών.
Κυρίαρχο μήνυμα του Νομάρχη ήταν η διαρκής επαγρύπνηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η απομάκρυνσή τους από τη χαλαρότητα και τον εφησυχασμό.
Τέλος, τόνισε προς όλους τους εμπλεκόμενους, ότι ''τις ελάχιστες φορές που θα χρειαστεί να δράσουμε, πρέπει να κινηθούμε αποτελεσματικά''.

Πρόεδρος ΕΑΣ Λακωνίας: «Μεγάλα συμφέροντα χειραγωγούν τις τιμές στο ελαιόλαδο» !!!


«Χειραγώγηση της τιμής του ελαιολάδου από μεγάλα συμφέροντα, κυρίως από την Ιταλία», καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λακωνίας κ. Νίκος Προκοβάκης, ο οποίος πάντως θεωρεί ότι «τα πάντα θα κριθούν από το πόσο ενωμένοι θα εμφανιστούν οι ίδιοι οι παραγωγοί».
Σε δηλώσεις του μετά την πρώτη και άγονη δημοπρασία ελαιολάδου από τον Ελαιουργικό Συνεταιρισμός Αγίων Αποστόλων, ο κ. Ν. Προκοβάκης υπογράμμισε:
«Η τιμή των 2,70 ευρώ που δεν δέχτηκαν οι παραγωγοί είναι χαμηλή για την περίοδο, αν μάλιστα αναλογιστούμε ότι πέρυσι η αντίστοιχη τιμή είχε αφετηρία τα 3,40 ευρώ. Εκτιμώ πως μεγάλα συμφέροντα, κυρίως από την πλευρά της Ιταλίας, καλόμαθαν από την περσινή χρονιά και επιχειρούν να πετύχουν τα ίδια, χειραγωγώντας τις τιμές. Από κει και ύστερα, τα πάντα εξαρτώνται πόσο ενωμένοι θα εμφανιστούν οι ίδιοι οι παραγωγοί».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας χαρακτηρίζει την φετινή κατάσταση «κόμη πιο δυσχερή, παρότι φέτος υπήρξε καθοδική πορεία στην τιμή των λιπασμάτων...

Θα είναι δύσκολη η ζωή για τους παραγωγούς, μιας και το λάδι δεν θα κρατηθεί βέβαια στα επίπεδα των 2,70 ευρώ. Θεωρώ ότι η τιμή θα πιεστεί προς τα κάτω, αλλά το θέμα είναι πόσο ακριβώς και ιδιαίτερα εάν θα ακολουθήσει τα περσινά δεδομένα. Μακάρι πάντως να διαψευστούμε και να μην επιβεβαιωθούν οι μέχρι στιγμής ενδείξεις ότι η τιμή θα πέσει κάτω από τα 2 ευρώ, όπως και πέρυσι».
Αυτές τις διακυμάνσεις που οδηγούν σε χαμηλή τιμή του προϊόντος ο Ν.Προκοβάκης τις αποδίδει στα «γνωστά και μη εξαιρετέα παιχνίδια όπου οι πάντες περιμένουν να αγοράσουν στην χαμηλότερη δυνατή τιμή, άλλωστε μιλάμε για ένα προϊόν χρηματιστηριακά εισηγμένο που μοιραία εντάσσεται σ' ένα παιχνίδι ευρύτερων δοσοληψιών. Σε τέτοια παιχνίδια συμμετέχουν οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ και των μεγάλων τυποποιητικών μονάδων, ή ακόμα και οι επίσημες αρχές ολόκληρων κρατών. Κάπως έτσι διαμορφώνεται η κατάσταση και οι απλοί παραγωγοί μετατρέπονται σε παίγνια των επιτηδείων»
Πασεγες

Κραυγή αγωνίας από τους αγρότες της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας !!!


Εξακολουθεί να δοκιμάζεται ο Νομός Μεσσηνίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τους παραγωγούς να έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον ΕΛΓΑ.
Χθες ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος μαζί με τον αρμόδιο Αντινομάρχη Σωτήρη Παναγιωτόπουλο επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές διαπίστωσαν τις μεγάλες ζημιές και επικοινώνησαν με τον Δ/ντή του ΕΛΓΑ από τον οποίο ζήτησαν την άμεση αποστολή γεωπόνων για να δουν τις ζημιές που προξένησαν η ισχυρή χαλαζόπτωση και οι έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου διημέρου στις περιοχές του Δήμου Παπαφλέσσα και στους Γαργαλιάνους
Στην «λίστα» των πληγεισών περιοχών και το Βλαχόπουλο που σφοδρή χαλαζόπτωση «σάρωσε» τα πάντα στο πέρασμά της
Τους «τσάκισε» το χαλάζι
Καταστροφή, που στις περισσότερες περιπτώσεις αγγίζει το 90% , άφησε πίσω της η σφοδρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην ευρύτερη περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Βλαχόπουλου
Αγρότες σε απόγνωση, καθώς είδαν από τη μια στιγμή στην άλλη να χάνουν το βιός τους, ανήμποροι να τα βάλουν με τις καιρικές συνθήκες. Ο χειμώνας, πριν καλά- καλά ξεκινήσει έδειξε το πιο σκληρό του πρόσωπο και οι αγρότες βρίσκονται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.
Επί είκοσι λεπτά το χαλάζι έπεφτε ασταμάτητα σε μέγεθος αμυγδάλου, σε σημείο που τα πάντα ντύθηκαν στα λευκά, σαν να είχε σημειωθεί χιονόπτωση.Οι ελιές, μαστιγώθηκαν ανελέητα, με αποτέλεσμα

το μεγαλύτερο μέρος του καρπού να πέσει στο έδαφος, ενώ και αυτές που απέμειναν επάνω στις κλάρες μέσα στο επόμενο διάστημα θα παρουσιάσουν σοβαρά προβλήματα.

Τα κριτήρια πρόσληψης σε δήμους με καθεστώς μερικής απασχόλησης !!!


Άρχισαν οι διαδικασίες πρόσληψης υπό το καθεστώς της μερικής απασχόλησης σε δήμους και κοινότητες της χώρας και ήδη έχουν υπογραφεί οι πρώτες συμβάσεις εργασίας σε δήμους της χώρας. 686 θέσεις μερικής απασχόλησης σε 34 δήμους και μία κοινότητα «τρέχουν» αυτή την εβδομάδα.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στους φορείς προκειμένου να ενημερωθούν για τις προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων.
Συνολικά έχουν εγκριθεί 7.413 θέσεις μερικής απασχόλησης και οι δήμοι, που επιθυμούν να προσλάβουν προσωπικό υπό το καθεστώς της μερικής απασχόλησης θα πρέπει να αποστείλουν το σχέδιο της προκήρυξής τους για έγκριση στο ΑΣΕΠ.

Εν συνεχεία, αφού λάβουν πράσινο φως από την Ανεξάρτητη Αρχή, οι φορείς μπορούν να εκδίδουν τις σχετικές ανακοινώσεις πρόσληψης προσωπικού μερικής απασχόλησης.
Η διάρκεια των συμβάσεων των μερικώς απασχολούμενων μπορεί να είναι 18 μήνες - με εβδομαδιαία απασχόληση 20 ωρών- με καταληκτική ημερομηνία ισχύος τους την 30ή Απριλίου.
Οι προσληφθέντες θα λαμβάνουν 8.000 ευρώ ανά έτος και θα απασχολούνται σε υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα σε: κατ΄ οίκον κοινωνική μέριμνα και φροντίδα, στη φύλαξη σχολικών κτιρίων, στην οδική ασφάλεια των μαθητών, στην κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών, στις έκτακτες ανάγκες πολιτικής προστασίας, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, στην αντιμετώπιση ειδικών περιβαλλοντικών αναγκών, στην ενημέρωση και πληροφόρηση πολιτών κ.α.
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών και να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα, που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν.
Επίσης δεν πρέπει να έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικία), με την επιφύλαξη της εξαίρεσης των υποψηφίων για θέσεις βοηθητικού ή ανειδίκευτου προσωπικού, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εκτίσει την ποινή ή ότι τα μέτρα ασφαλείας που τους έχουν υποβληθεί έχουν αρθεί ή έχουν απολυθεί υπό όρο.
Εκτός από τα γενικά κριτήρια πρόσληψης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν και τα ειδικά προσόντα πρόσληψης (τίτλοι σπουδών κ.ά.), ανάλογα με τις θέσεις που προκηρύσσονται, ενώ για την κατάταξη των υποψηφίων λαμβάνονται κοινωνικά κριτήρια, όπως π.χ. έτη ανεργίας, μητέρες ανήλικων τέκνων, πολύτεκνοι κ.ά.

Το …κακό το μάτι έριξε στο κρεβάτι τον Αντώνη Σαμαρά !!!


Δεν πρόλαβε να χαρεί τη συνεργασία με το Δημήτρη Αβραμόπουλο, που όντως δημιουργεί νέα δεδομένα στις εσωκομματικές διεργασίες, και μία τροφική δηλητηρίαση ανάγκασε τον Αντώνη Σαμαρά να ματαιώσει την προγραμματισμένη για χθές περιοδεία του στον Έβρο.
Ο κ. Σαμαράς δεν διατρέχει κίνδυνο, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί αν η περιοδεία στον Έβρο και η ομιλία στην Αλεξανδρούπολη θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.
Συνεργάτες, φίλοι και υποστηρικτές του πάντως δηλώνουν τη συμπαράστασή τους και τον προτρέπουν να πάρει και κανένα φυλακτό για το …κακό το μάτι.

Mε την κατηγορία της απαγωγής συνελήφθη στο Ψυχικό πασίγνωστος δημοσιογράφος. !!!


Ο δημοσιογράφος Γ. Τ. φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση τριών απαγωγών, ωστόσο, επειδή τα στοιχεία της δικογραφίας κρίθηκαν ανεπαρκή, λίγες ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.
Η υπόθεση παρουσιάζει αρκετά κενά και γι’ αυτό ο φάκελός της έχει επιστρέψει την Ασφάλεια για περαιτέρω εξέταση. Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος αρνείται τα πάντα και κάνει λόγο για σκευωρία.

11.11.09

Προσλήψεις στο δημόσιο τομέα – Κόβονται Μόρια και προνόμια όλες οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ !!!


"Το πρώτο βήμα για την εκ νέου θεμελίωση της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης στο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο", χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης το νέο σχέδιο νόμου που εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο και το οποίο παρουσίασε στη συνέχεια σε εκπροσώπους του Τύπου, ενώ από αύριο θα τεθεί και σε δημόσια διαβούλευση.
Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι "χρωστάμε στους Έλληνες και ειδικά στις νέες γενιές ένα δίκαιο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο" και κάλεσε όλα τα κόμματα "να συμβάλουν με γόνιμες προτάσεις στην τελική μορφή του νομοσχεδίου".
Επισήμανε δε ότι η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου "πιστεύει ακράγαντα στη διαβούλευση, στην κοινωνία και στη βουλή" και πρόσθεσε:
"Δεν θα αφήσουμε καμία δικαιολογία για να καταψηφίσει κάποιος το νομοσχέδιο εκτός αν δεν πιστεύσει στην αξιοκρατία, τον τερματισμό του ρουσφετιού και των πελατειακών σχέσεων".
Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι

με το νομοσχέδιο καταργούνται τρεις βασικές αδικίες: αυτές μεταξύ εργαζομένων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, μεταξύ των ανέργων και των εργαζομένων και ανάμεσα στους υποψήφιους που έχουν εμπειρία και σε αυτούς που έχουν πτυχία, καθώς, όπως είπε, ένας με ντοκτορά είχε τα μισά μόρια από έναν με πέντε χρόνια εμπειρία στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου όλες οι προσλήψεις στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, τράπεζες, κλπ) θα υπάγονται στο ΑΣΕΠ. Επίσης, μέσω του ΑΣΕΠ θα γίνονται οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην Προεδρία της Δημοκρατίας, στη Βουλή και στις ανεξάρτητες αρχές.
Όπως είχε προαναγγελθεί, καταργείται η προσαύξηση της μοριοδότησης λόγω εμπειρίας στο Δημόσιο, καθώς και η συνέντευξη με εξαίρεση το ειδικό επιστημονικό προσωπικό.
Ακόμα, καταργείται η μοροδιότηση όσων μετείχαν σε προγράμματα κατάρτισης του ΟΑΕΔ όπως και η διάκριση της ηλικίας που υπήρχε για τους άνω των 30 ετών.
Για τους αθλητές που διακρίθηκαν σε παγκόσμιους αγώνες κλπ, καταργείται το δικαίωμα της πρόσληψης στο Δημόσιο για τους επαγγελματίες, ενώ αυτοί που θα έχουν το δικαίωμα αυτό θα προσλαμβάνονται μόνο όταν σταματούν τον αθλητισμό.
Για το αν θα επιταχυνθούν οι χρονοβόρες μέχρι σήμερα διαδικασίες στο ΑΣΕΠ, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι σύμφωνα με όσα ανέφερε η ανεξάρτητη αρχή, θα μειωθεί δραστικά ο χρόνος αν κάνει η ίδια τις προκηρύξεις των διαγωνισμών έναντι των φορέων και έχει τον πλήρη έλεγχο, καθώς τότε θα αποφευχθεί η σωρεία ενστάσεων που υπάρχουν σήμερα.
Τέλος, για το δραστικό περιορισμό των συμβάσεων έργου ο κ. Ραγκούσης είπε ότι μετά από ένα μεταβατικό στάδιο ενός έτους δεν θα επιτρέπεται πρόσληψη με σύμβαση έργου αν υπάρχει κενή οργανική θέση, ενώ επεσήμανε ότι για το Δημόσιο κοστίζει λιγότερο ένας μόνιμος υπάλληλος παρά ένας με σύμβαση χρόνου ή έργου.
Ειδικότερα, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι ο πολλαπλασιαστής του βαθμού του τίτλου σπουδών αυξάνεται σε 110 μόρια, ενώ αυξάνεται και ο διδακτορικός τίτλος σε 400 μόρια και ο αντίστοιχος μεταπτυχιακός σε 200 μόρια. Καταργείται η αθροιστική μοριοδότηση για κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, ενώ το τεστ δεξιοτήτων μέσω ΑΣΕΠ θα έχει ισχύ για δέκα έτη έναντι τριών που ήταν μέχρι σήμερα.
Επίσης, η διάρκεια σύμβασης προσωπικού σε βρεφονηπιακούς σταθμούς θα είναι στο εξής ίση με τη διάρκεια του σχολικού έτους.

«DW» Ντόιτσε Βέλε - Εμπόριο φόβου και ελπίδας με τη γρίπη των χοίρων !!!


Η πιθανότητα πανδημίας από την αποκαλούμενη γρίπη των χοίρων, την οποία πολλοί φοβούνται, θα είχε παγκοσμίως αρνητικές οικονομικές συνέπειες. Όχι όμως για όλους. Διότι, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («DW»), για ορισμένες από τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε μοναδική ευκαιρία αύξησης των κερδών τους.
Όπως και να ‘χει, όμως, η αντιμετώπιση της νέας γρίπης είναι το "νούμερο ένα" ζητούμενο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο φόβος είναι μεγάλος, τόσο σε ό,τι αφορά τους πολίτες των 27 χωρών-μελών της ΕΕ, όσο και μεταξύ ορισμένων ειδικών επιδημιολόγων και σ’ αυτόν "ποντάρουν" οι φαρμακοβιομηχανίες, ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους.
Ήδη, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της «ΝΒ», εμβόλια κατά του συγκεκριμένου ιού της γρίπης (Η1Ν1), παρασκευάζουν η βρετανική Glaxo Smith Kline, η αμερικανική Baxter, καθώς και η ελβετική Novartis. Το γεγονός αυτό δεν το θεωρεί «καθόλου τυχαίο» ο ειδικός αναλυτής της εταιρίας επενδύσεων Equitis, Τόμας Σίσλε.
Κερδίζουν τα ολιγοπώλια

«Είναι ένα ολιγοπώλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σίσλε και πρόσθεσε: «Παραδοσιακά είναι λίγοι εκείνοι που ασχολούνται με τον τομέα των εμβολίων. Κι αυτό διότι, μέχρι σήμερα, ήταν κυρίως κυβερνήσεις και υγειονομικές υπηρεσίες αυτοί που έδιναν τις παραγγελίες για αγορά εμβολίων. Από την άλλη πλευρά, η παρασκευή ενός εμβολίου και μάλιστα του συγκεκριμένου δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση».
Βέβαια, το εμβόλιο παρασκευάζεται σε πολλά μέρη του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Δρέσδη της Γερμανίας. Πάντως, το συγκεκριμένο εργοστάσιο ανήκει στη βρετανική Glaxo Smith Kline. Λειτουργεί νυχθημερόν, επί έξι ημέρες την εβδομάδα και απασχολεί - σε τρεις βάρδιες - 850 εργαζόμενους. Στόχος της εταιρίας είναι να παρασκευαστεί το εμβόλιο Pandermix.
Η Glaxo παράγει 440 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων και η Γερμανία έχει παραγγείλει ήδη 50 εκατομμύρια. Μικρότερες ποσότητες έχουν παραγγείλει τα γερμανικά κρατίδια και στις εταιρείες Βaxter και Novartis. Η ζήτηση είναι τεράστια, πλην όμως, ο ειδικός της τράπεζας Commerzbank, Πέτερ Λιγκάουερ, δεν πιστεύει πως τα κέρδη των βιομηχανιών θα είναι τόσο μεγάλα.
«Δεν νομίζω - ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην «ΝΒ» - πως μπορεί τώρα κάποια εταιρεία να παρασκευάσει το εμβόλιο κάτω του κόστους. Ούτε πρόκειται για φοβερά κέρδη. Υπολογίζουμε κατά μέσο όρο 2% κέρδος ανά μετοχή». Βέβαια, ο τομέας που κερδίζει έδαφος είναι η πρόληψη και εκεί οι δυνατότητες είναι πάρα πολύ μεγάλες, όπως παραδέχτηκε και ο κ. Λιγκάουερ.
«Φυσικά -τόνισε- όπως σε κάθε περίπτωση πρόληψης μιας πανδημίας -κάτι παρόμοιο είχαμε πριν από μερικά χρόνια με τη γρίπη των πτηνών- οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες. Γίνονται έρευνες για εμβόλια που μπορούν να προφυλάσσουν. Βεβαίως, παράλληλα γίνεται και η κατάλληλη προβολή, ώστε ο κόσμος να στραφεί σ’ αυτά τα φάρμακα και οι φαρμακοβιομηχανίες να συνεχίσουν να κερδίζουν».

SKF- Κατάσχεση 15 τόνων ( Μαιμού) ρουλεμάν σε Αθήνα και Πειραιά !!!


Ο Σουηδικός Όμιλος SKF προχώρησε στην κατάσχεση ποσότητας άνω των 15 τόνων, μη αυθεντικών ρουλεμάν στην περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου - που κοινοποίησε και η Σουηδική Πρεσβεία στην Αθήνα- η κατάσχεση έγινε από τις αστυνομικές αρχές σε συνεργασία με τον Όμιλο SKF.
Η εύρεση των μη αυθεντικών προϊόντων ήταν αποτέλεσμα ευρείας και πολύμηνης έρευνας.
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από παράπονα της αγοράς για τεχνικά προβλήματα των προϊόντων. Μόλις συγκεντρώθηκαν επαρκή στοιχεία ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και τελικά κατασχέθηκαν τα προϊόντα από τις αποθήκες των εμπόρων...

Ορισμένα με αυθεντικά προϊόντα - επισημαίνεται ακόμα στην ανακοίνωση της SKF - μοιάζουν τόσο πολύ με τα αυθεντικά, που μόνο ένας εκπαιδευμένος τεχνικός μπορεί να αναγνωρίσει τη διαφορά. Ωστόσο, η χαμηλή ποιότητά τους καθώς και οι κίνδυνοι που θέτουν στα μηχανήματα, μπορεί να αποκαλυφθούν έπειτα από λίγες ώρες χρήσης.
Γι΄αυτό, η SKF συνιστά στους καταναλωτές να μην προμηθεύονται ρουλεμάν SKF, από μη εξουσιοδοτημένα κανάλια. Μια λίστα με τους εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές υπάρχει στο site της εταιρίας www.skf.gr (ή στο τηλ. 210-6897500 , μπορούν να επικοινωνούν οι καταναλωτές).
Τονίζεται τέλος, στην μακροσκελή ανακοίνωση ότι ο όμιλος SKF δεν έχει καμιά ανοχή έναντι των μη αυθεντικών προϊόντων.

Υπόνοιες για νέα γρίπη σε 7 ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας !!!


7 ποδοσφαιριστές της Μεσσηνιακής ομάδας επισκέφτηκαν χτες διαδοχικά, το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και υποβλήθηκαν σε λεπτομερείς εξετάσεις, αφού εμφάνισαν όλα τα συμπτώματα της νέας γρίπης (υψηλό πυρετό, κακουχία, έντονο μυϊκό και σκελετικό πόνο και πονόλαιμο). Οι ποδοσφαιριστές που μετέβησαν στο Νοσοκομείο είναι οι:

Αντώνης Ψυχογιόπουλος, Γρηγόρης Τόσκας, Αργύρης Νικητόπουλος, Κώστας Ηλιόπουλος, Άγγελος Μπαστακός, Αντώνης Καλογερόπουλος και ο Πιερ Καλαγκάνης. Οι θεράποντες ιατροί συνέστησαν στους ασθενείς να υποβληθούν σε εργαστηριακές εξετάσεις και να τεθούν άμεσα υπό ιατρική παρακολούθηση, ακολουθώντας παράλληλα συγκεκριμένη αγωγή. Εκφράζονται φόβοι ο ιός ΑΗ1Ν1 να έχει ενσκήψει στην ομάδα, κάτι που θα διαπιστωθεί επιστημονικά αύριο. Αν αυτό είναι γεγονός τότε ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τμήμα θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα!
http://kalamata-sports.blogspot.com/

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου