19.1.10

Μέχρι τις 15 Μαρτίου η καταβολή των επιδοτήσεων στους αγρότες


Μέχρι τις 15 Μαρτίου το αργότερο θα καταβληθούν οι επιδοτήσεις στους αγρότες, ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο για τις αποζημιώσεις ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Καρχιμάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μ. Κεφαλογιάννη.
Ο κ. Κεφαλογιάννης αναπτύσσοντας την ερώτησή του είπε πως «παράνομα και καταχρηστικά οι πράσινες ενώσεις του κόμματος παρακρατούν 20% ακόμη και στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες» και ζήτησε να αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση ο νόμος της ΝΔ ώστε να καταβληθούν οι επιδοτήσεις κανονικά, προσθέτοντας πως με την προηγούμενη κυβέρνηση στις αρχές Νοεμβρίου του 2008 οι αγρότες πήραν στο σύνολό τους τις επιδοτήσεις...

Απαντώντας ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι «πήραν τις επιδοτήσεις διότι δεσμευτήκατε στην ΕΕ ότι θα έχετε ολοκληρώσει την ψηφιοποίηση και την εξαπατήσατε»
Πρόσθεσε ότι πριν από δύο εβδομάδες που ήρθαν οι ευρωπαίοι ελεγκτές επέμειναν - επειδή δεν υπήρχε συνέπεια από την ΝΔ - ότι δεν θα πληρώσουμε, διότι αν πληρώναμε θα έπρεπε η χώρα μας να καταβάλλει 600 εκ. ευρώ πρόστιμο εξαιτίας της ασυνέπειας αυτής.
Τόνισε επίσης ότι το υπουργείο τελειώνει την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων στις 31 του μήνα, ολοκληρώνει τους ελέγχους και κάνει την εκκαθάριση μέχρι 15 Μαρτίου, οπότε και θα καταβληθούν οι επιδοτήσεις και οι συνδεδεμένες και οι αποσυνδεδεμένες, όπως εξήγησε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου